Dodaj do ulubionych

Forum Lewica

28.10.10, 06:26
Mam zaszczyt poinformowac szanownych forumowiczow o powstaniu forum Lewica. Juz od pewnego czasu czulem potrzebe zalozenia forum o tej tematyce. Zywie nadzieje, ze FL bedzie stanowic intelektualny deser dla zwolennikow lewicy i ze znajda oni tam odpowiedzi na dreczace ich pytania. Mam tez na celu popularyzacje wartosci lewicowych wsrod osob niewyrobionych swiatopogladowo. Nie badzmy bierni - swiat sam sie nie zmieni na lepsze. Zapraszam do dyskusji. Bo niekiedy od zwyklej rozmowy rozpoczynaly byt najwieksze idee ludzkosci. Stad tez mottem FL sa madre slowa Karola Marksa: Kazdy krok rzeczywistego ruchu jest wazniejszy niz tuzin programow.

forum.gazeta.pl/forum/f,100454,Lewica.html
Obserwuj wątek
    • lernakow Re: Forum Lewica 28.10.10, 07:14
      Rozumiem, że jako przyszłość narodu zostanę administratorem?
      • rata.sofisticada Re: Forum Lewica 28.10.10, 16:37
        Rozumiem, że jako przyszłość narodu zostanę administratorem?

Jesli obiecasz, ze nie bedziesz kasowal moich watkow na FL, to bedziesz administratorem.
        • strikemaster Re: Forum Lewica 28.10.10, 16:41
          Szczególnie biorąc pod uwafgę, ze tam będą tylko Twoje wątki. :)
          • rata.sofisticada Re: Forum Lewica 28.10.10, 16:52
            Szczególnie biorąc pod uwafgę, ze tam będą tylko Twoje wątki. :)

Zakladam taka mozliwosc. Dzisiaj lewica malo kto sie interesuje. 10% frenwencji z parady jamnikow to wynik nieosiagalny dla jakiejkolwiek pochodu czy demonstracji lewicowej. No to jak tu sie dziwic, ze u mnie, na lewicowym forum, beda swiecily pustki? Ale cos trzeba robic. Polska potrzebuje lewicy. Nie Napieralski czy inni bonzowie, ale wlasnie takie jak ja szaraczki moga wskrzesic ducha lewicowego w narodzie.
            • Gość: opyty a tematy o łagrach? IP: 46.113.1.* 29.10.10, 07:06
              1. Macie w planach odbudowę sieci łagrów?
              2. Planujecie zbudowanie w Polsce łagrów dla przeciwników politycznych?
              3. Czy chcecie przymusowych przesiedleń dla myślących inaczej?
              4. Macie już plany budowy placu czerwonego w Warszawie?
              5. Czy w innych miastach powstaną pomniki żołnierzy armii czerwonej?
        • lernakow Re: Forum Lewica 28.10.10, 16:57
          rata.sofisticada napisała:

> Jesli obiecasz, ze nie bedziesz kasowal moich watkow na FL
          >
          Obiecuję.
          • rata.sofisticada Re: Forum Lewica 28.10.10, 17:23
            Obiecuję.

Jestes juz adminem. Daj znac, gdybys nie byl, bo moglem cos zrobic nie tak jak trzeba.
        • Gość: ka_p_pa Re: Forum Lewica IP: *.lukman.pl 28.10.10, 17:14
          > Jesli obiecasz

Zabezpiecz się lepiej wekslem
          • rata.sofisticada Re: Forum Lewica 28.10.10, 17:25
            Zabezpiecz się lepiej wekslem

Gdybym chcial zalozyc partie prawicowa, to bym sie zabezpieczal na wszyskie fronty. Uwazam, ze lewicowcy powinni sobie ufac.
            • Gość: opyty skuteczne tortury przeciwników politycznych? IP: 46.113.1.* 29.10.10, 07:09
              Macie jakieś poradniki jak skutecznie torturować przeciwników politycznych?
              Polskie przekłady podręcznika KGB? Wasi idole byli w tym przecież dobrzy - krążą legendy, że umieli wyrywać ludziom zęby przez odbyt.

• 33qq Re: skuteczne tortury przeciwników politycznych? 29.10.10, 09:29
                Nie, korzystają ze starszych podręczników, inkwizycyjnych. Są o wiele lepsze.
                • Gość: Adolf Lenin Re: skuteczne tortury przeciwników politycznych? IP: 109.243.221.* 29.10.10, 10:57
                  33qq napisał:

> Nie, korzystają ze starszych podręczników, inkwizycyjnych. Są o wiele lepsze.

A fuuuj - ten kościół jest tak obrzydliwy, że brzydził bym się nawet czytać takie bezguścia :P
                  Wolę wysmakowane metody KGB.
                • mg2005 Re: skuteczne tortury przeciwników politycznych? 29.10.10, 21:36
                  33qq napisał:

> Nie, korzystają ze starszych podręczników, inkwizycyjnych. Są o wiele lepsze.

Zacytuj :)
                  • 33qq Re: skuteczne tortury przeciwników politycznych? 29.10.10, 21:50
                    skąd pomysł że znam cytaty?

Opierali się na naukach ojców kościoła, ty pewnie lepiej się w tym bagienku orientujesz
                    • mg2005 Re: skuteczne tortury przeciwników politycznych? 30.10.10, 18:27
                      33qq napisał:

> skąd pomysł że znam cytaty?

Czyli przyznajesz ,że blefowałeś, niedouczony oszołomie ?... :)
                      • 33qq Re: skuteczne tortury przeciwników politycznych? 30.10.10, 18:46
                        Nie, śmieciu
    • znj2 Re: Forum Lewica 29.10.10, 00:31
      W tym burdelu, kto jest na lewicy? Poproszę o informację!
      • rata.sofisticada Re: Forum Lewica 29.10.10, 00:41
        Ja jestem. To znaczy jest nas tu znacznie wiecej, ale inni jakby wstydza sie przyznac. To troche niepowazne. Nalezy to zmienic.
    • imponeross Ale dlaczego akurat Marks??? 29.10.10, 01:12

...
      > Stad tez mottem FL sa ma
      > dre slowa Karola Marksa: Kazdy krok rzeczywistego ruchu jest wazniejszy niz
      > tuzin programow.

...

Ale dlaczego akurat Marks??? Lewica tak - wypaczenia nie!
      • rata.sofisticada Re: Ale dlaczego akurat Marks??? 29.10.10, 01:23
        Ale dlaczego akurat Marks??? Lewica tak - wypaczenia nie!

Pomylki, niedociagniecia - tak. Ale Marks i wypaczenia? No bez przesady. Marks to nie Stalin.
        • imponeross Re: Ale dlaczego akurat Marks??? 29.10.10, 01:39

> Ale dlaczego akurat Marks??? Lewica tak - wypaczenia nie!
          >
          > Pomylki, niedociagniecia - tak. Ale Marks i wypaczenia? No bez przesady. Marks
          > to nie Stalin.

Prosze, nie kompromituj lewicy...
          • rata.sofisticada Re: Ale dlaczego akurat Marks??? 29.10.10, 02:27
            Prosze, nie kompromituj lewicy...

Ty mi sie kojarzysz z jakas skrajna odmiana anarchistycznej lewicy, zupelnie marginesowa, odmiana, ktora neguje tradycyjne autorytety lewicy i sili sie na oryginalnosc kosztem tradycji. Ja zas przynaleze do glownego nurtu lewicy.
            • lepian4 Re: Ale dlaczego akurat Marks??? 29.10.10, 07:08
              Towarzysze, powspominajscie sobie jeszcze Lenina. Dobrze chial! Szkoda tylko, ze tak krotko zyl! Jego nastepcy wszystko spie...li
      • Gość: opyty gej przeciwny wypaczeniom? IP: 46.113.1.* 29.10.10, 07:11
        imponeross napisał:
        > Lewica tak - wypaczenia nie!

Naczelny gej GW jest przeciwny wypaczeniom? Buhahahahaha

• 33qq Re: gej przeciwny wypaczeniom? 29.10.10, 09:30
          A czy to nie tobie się marzy stomatologia przez odbyt? Cóż znaczy gej przy takim zboczeńcu!
          • Gość: Adolf Lenin Re: gej przeciwny wypaczeniom? IP: 109.243.221.* 29.10.10, 10:59
            wyrwanie zęba przez odbyt to najlepsza metoda jeśli doszło do zakażenia i pacjent jest uczulony na środki znieczulające. Nigdy twój dentysta nie proponował ci takiego zabiegu? Nawet sam przegląd zębów przez odbyt jest ekscytująca!

PS. Głosuj na SLD
    • Gość: halo macie podfora dla bękartów biznesu? IP: 46.113.1.* 29.10.10, 07:02
      Powinniście założyć podfora:
      - bękarty biznesu
      - bezrobotne alfonsy
      - szmule szukające alfonsa
    • Gość: lewica lewica w dwunastnicy IP: 46.113.1.* 29.10.10, 07:24
      Co robi lewica w dwunastnicy?
      - szuka kłódki z kluczami, kabaczka, cukinii, łyżeczki, legitymacji pzpr, pałki zomo, i kilku innych przedmiotów dostarczonych z bratniej manifestacji gejów i lesbijek.
      • strikemaster Re: lewica w dwunastnicy 29.10.10, 07:53
        Ciekawe, dlaczego prawicowcy tak pasjonują siestosunkami, szczególnie homoseksualnymi, to jakaś niezdrowa obsesja, niespełnione marzenia?
        • 33qq Re: lewica w dwunastnicy 29.10.10, 09:32
          Ten koleś jest zdeklarowanym, choć nieprzyznającym się bdsm gejem :D
        • lepian4 Re: lewica w dwunastnicy 29.10.10, 10:12
          Tez sie zastanawiam, dlaczego homusie tak czesto demonstruja zupelnie w cieniu katedr, krzyzy i innych symboli religijnych, zwykle chrzescjanskicjh.
          • strikemaster Re: lewica w dwunastnicy 29.10.10, 10:15
            Jak na razie demonstrują głównie na forach podając sie za prawicowców.
            • Gość: Adolf Lenin Re: lewica w dwunastnicy IP: 109.243.221.* 29.10.10, 10:20
              Ale ja przecież głosuję od zawsze na SLD, kiedyś byłem w PZPR, a gejem jestem od czasu jak dentysta zaproponował mi wyrwanie zęba przez odbyt i mi się spodobało

Nie jestem żadnym prawicowcem!
              • strikemaster Re: lewica w dwunastnicy 29.10.10, 10:25
                > a gejem jestem o
                > d czasu jak dentysta zaproponował mi wyrwanie zęba przez odbyt i mi się spodoba
                > ło

Błąd w sztuce lekarskiej, zapewne na zęba nie natrafił i usunął co innego. :)
    • 33qq Re: Forum Lewica 29.10.10, 09:27
      Co to ta lewica i co to te wartości lewicowe?
    • Gość: Adolf Lenin Na zebraniu SLD IP: 109.243.221.* 29.10.10, 10:55
      My na ostatnim zebraniu SLD bawiliśmy się w oczko. Każdy wypiął swoje oczko, a jeden z zawiązanymi oczami musiał wyczuć nosem czyje to oczko. Wygrywający dostaje an tydzień tytuł persa. Też tak się bawicie na swoich zebraniach lewicy?
    • rata.sofisticada Re: Forum Lewica 29.10.10, 16:50
      Ubolewam, ze rozmowa w niniejszym watku zatracila walory rozumnej konwersacji.
      Forum Lewica ma za zadanie ukazywac zlozonosc czasow historycznych, wielowymiarowosc czynow i intencji, kamuflaz psychologiczny, ktory nakazywal znanym z szorstkosci dzialaczom lewicowym ukrywac swoja wrazliwosc i cieplo. O tym, jak trudno oceniac przeszlosc lewicy moze swiadczyc przyklad samego Lenina. Owszem, popelnil wiele bledow, ale byl miedzy innymi wielkim pasjonatem elektryfikacji. Ironia dziejow historycznych jest to, ze uzytkownicy internetu, ktorzy moga dzis pluc na Lenina, nie zdaja sobie sprawy, ze w jakims sensie dzieki niemu w ogole maja dostep do pradu i interentu.
      Na Forum Lewica chcielibysmy sie zmierzyc z wieloma mitami krzywdzacymi lewice, wymienic sie pogladami i podyskutowac o tym, w jaki sposob lewica moze uczynic wspolczesna Polske krajem nalezacym do swiatowej czolowki w kazdej niemal dziedzinie.
      Los naszego kraju jest w naszych rekach. Uzyjmy te rece rowniez do wzajemnego uscisku, uscisnimy dlonie takze tych, ktorzy maja inne od nas poglady.
      • ten_co_ma_racje chwalisz socjalistycznych degeneratów 29.10.10, 16:58
        > Owszem, popelnil wiele bledow, ale byl miedzy innymi wielkim pasjonatem elektryfikacji.
        Hitler - również popełnił wiele błędów ale był między innymi wielkim pasjonatem rozbudowy sieci dróg.

Jak można się pasjonować socjalistycznymi zbrodniarzami?
        • rata.sofisticada Re: chwalisz socjalistycznych degeneratów 29.10.10, 17:10
          Jak można się pasjonować socjalistycznymi zbrodniarzami?

Nie pasjonuje sie nimi. Lecz jako uczciwy wobec prawdy lewicowiec nie udaje, ze Lenin nie istnial. Pragne jedynie dokonac obiektywnego rozrachunku i jesli Lenin uczynil cos pozytywnego, to chyba warto te pozytywny wykorzystac w dzisiejszym ruchu lewicowym?
          • ten_co_ma_racje Re: chwalisz socjalistycznych degeneratów 29.10.10, 17:17
            brzmi logicznie jednak wyobraź sobie teraz partię prawicową cały czas gadającą o zasługach Hitlera, bo on oprócz mordowania ludzi również zostawił kilkaset km autostrad i ubustwianego przez Polaków VW :)
            - Nie poczuła byś się zdegustowana taka agitacją?
            • rata.sofisticada Re: chwalisz socjalistycznych degeneratów 29.10.10, 17:44
              brzmi logicznie jednak wyobraź sobie teraz partię prawicową cały czas gadającą o zasługach Hitlera, bo on oprócz mordowania ludzi również zostawił kilkaset km autostrad i ubustwianego przez Polaków VW :)
              - Nie poczuła byś się zdegustowana taka agitacją?

Czy Adam Michnik potepil Lenina? Jesli on nie potepil i nie zrownal Wodza z Hitlerem, to kim ja jestem, aby wymierzyc Leninowi moralny policzek?
              • ten_co_ma_racje Michnik autorytetem? 30.10.10, 11:34
                Michnik w sprawach ideologicznych jest dla mnie takim samym autorytetem jak chłopaki spod nocnego. On może być autorytetem w zarabianiu kasy, handlu i prowadzeniu gazet.

Rzeczywiście Lenin jest odpowiednikiem Mussoliniego. Hitler to Stalin. Cała ta czwórka powinna pracować w łagrach za grzechy jakie popełnili i wszyscy są socjalistycznymi zbrodniarzami.
                • mg2005 Re: Michnik autorytetem? 30.10.10, 18:28
                  Dla ćwierć -inteligentów :)
                • rata.sofisticada Re: Michnik autorytetem? 30.10.10, 22:05
                  Michnik w sprawach ideologicznych jest dla mnie takim samym autorytetem jak chłopaki spod nocnego. On może być autorytetem w zarabianiu kasy, handlu i prowadzeniu gazet.

Moze dla Ciebie Michnik nie jest autorytetem, ale dla wielu lewicowcow to czlowiek wazny moralnie i intelektualnie. Kiedys general Jaruzelski powiedzial, ze Michnik to moralny olbrzym, przy ktorym on jest jest karzelkiem. A przeciez opinia Generala cos znaczy na lewicy. Ale mozna sie spierac o to, jak bardzo Adam jest wplywowy w GW. Czy on tam jest jak krolowa Elzbieta, czy tez wciaz ma realna wladze?
      • 33qq Re: Forum Lewica 29.10.10, 20:21
        Lenin jako praojciec internetu :)
    • Gość: Stab Re: Forum Lewica IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 29.10.10, 17:18
      > Mam zaszczyt poinformowac szanownych forumowiczow o powstaniu forum Lewica.

Glownym celem lewicy jest niszczenie innych. Dlatego takie forum nie wypali, chyba ze pojawi sie tam jakis dyskutant spoza kregu i beda na niego/nia polowac.
      • rata.sofisticada Re: Forum Lewica 29.10.10, 17:49
        Glownym celem lewicy jest niszczenie innych. Dlatego takie forum nie wypali, chyba ze pojawi sie tam jakis dyskutant spoza kregu i beda na niego/nia polowac.

Niestety, Twoje zarzuty nie sa bezpodstawne. Chcialbym zmienic oblicze polskiej lewicy na takie bardziej przyjazne dla zwyklego obywatela. Bede sie staral przekonac moich lewicowych przyjaciol, ze dobry argument jest skuteczniejszy niz uderzenia przeciwnika piescia.
        • lepian4 Re: Forum Lewica 29.10.10, 18:01
          Zacznij tutaj nawracac swoich towarzyszy.
          • rata.sofisticada Re: Forum Lewica 29.10.10, 18:10
            Zacznij tutaj nawracac swoich towarzyszy.

Nie wiem, dlaczego ich przekreslasz? Co Ci daje poczucie moralnej wyzszosci? To sa wartosciowi ludzie, ktorzy czasami traca nerwy w trakcie polemik istotnych dla ich swiatopogladu. Maja jednak w sobie duzy potencjal. Oni sa potrzebni Polsce.
        • 33qq Re: Forum Lewica 29.10.10, 20:28
          A nie lepiej zmienić oblicze prawicy, przecież to twoje środowisko. Jest równie nieprzyjazne ludziom i na dodatek teraz ma realną władzę
          • rata.sofisticada Re: Forum Lewica 29.10.10, 21:00
            A nie lepiej zmienić oblicze prawicy, przecież to twoje środowisko.

Przyznaje, kiedys bladzilem. Ale obecnie odzyskalem wigor intelektualny i jestem lewicowcem.
            • 33qq Re: Forum Lewica 31.10.10, 00:45
              Nawet jako prowokator jesteś kiepski, brak ci polotu :D
              • rata.sofisticada Re: Forum Lewica 31.10.10, 17:04
                Nawet jako prowokator jesteś kiepski, brak ci polotu :D

Zamiast przykrosci, sprawiles mi przyjemnosc. Polot potrzebny jest np. muzykowi, ale nie zwyklemu dzialaczowi lewicy. Na moim poziomie najwazniejsza jest solidnosc, zaangazowanie, wytrwalosc. Dzialalnosc na rzecz lewicy to praca dla innych, u nas nie ma miejsca na dokarmianie swojego ego. Dlatego tak wielu "lewicowcow" dusi sie w naszych szeregach. Jesli Ciebie interesuje polot, jesli chcesz pogrywac ideologiczna brazyliane - to prosze zastanow sie, czy lewica jest odpowiedzia na Twoje potrzeby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka