Dodaj do ulubionych

Podsumowanie "liberalnych" rządów PO

19.11.10, 12:17
„Chcesz mieć z Polski Amerykkę Głosuj na Korwina-Mikke!”

Teraz Twój ruch

Platforma Obywatelska obiecywała obniżyć podatki i uprościć
życie ludziom. Zamiast tego zajęła się walką z dopalaczami,
kastrowaniem pedofilów, paleniem papierosów we własnych lokalach
(!!) – a podatki... podniosła.

Oto „liberalizm” w wykonaniu oszustów.

W Warszawie Hanna Gronkiewicz-Waltz (PO) podniosła opłatę za
użytkowanie wieczyste gruntów. W niektórych dzielnicach stolicy ten wzrost sięgnął 2000%! Wiele osób nie stać na takie opłaty. A Rada Warszawy, w której rządzi koalicja
*PO-SLD*, na ostatniej sesji podwyższa podatki od nieruchomości i
środków transportu! A p.Wojciech Olejniczak (*SLD*) zapewnia, że On
je obniży!!

„Liberalna” PO chce wyrzucić całkowicie kierowców z centrów
miast
. Proszę sobie wyobrazić Nowy Jork czy Cincinatti, które
chciałyby wyrzucić samochody z ulic, albo zabrać pół jezdni na
„bus-pasy”, powodując gigantyczne korki!! Taki zarząd miasta nie
przetrwałby trzech dni!

Pieniądze zamiast na metro idą na przerażającą biurokrację
(roczny koszt jej działalności jest równy kosztowi jednego mostu)
i
na budowę tramwajów-zawalidróg. PO nie robi nic, by zmusić PKP do
uruchomienia przejazdów kolejowych między Grochowem, a Targówkiem,
między Ochotą a Wolą, we Włochach – i wyegzekwować ogromne
odszkodowanie za ich bezprawne zamknięcie. Z uwagi na miłość PO do
Niemiec, Platforma nie występuje o ogromne odszkodowanie za budynki
zniszczone na polecenie Adolfa Hitlera
już po kapitulacji Powstania
– a więc nie będące „zniszczeniami wojennymi”.

Miasto nie oddaje właścicielom ich gruntów, bo woli... do nich
dopłacać!! Dzięki czemu ma pretekst by utrzymywać kolejną hordę
urzędników pasących się na cudzych gruntach!!

I tak wyglądają całe rządy Platformy Obywatelskiej, która woli
bez żadnego zażenowania sięgać do kieszeni Polaków.

Możesz już teraz to zacząć zmieniać. W wyborach samorządowych
wystartował Ruch Wyborców Janusza Korwin-Mikkegto. Ma on zupełnie
inną wizję państwa niż prezentowana przez „Bandę Czworga”:
układ PO-PiS-SLD-PSL
, który zadłużył Polskę na setki miliardów.

To wizja państwa silnego gospodarczo – jak Stany Zjednoczone
sprzed kilkudziesięciu lat, gdzie to obywatel decydował o tym na co chce wydać swoje pieniądze - a nie urzędnik rządowy, miejski, czy brukselski.

Teraz masz wreszcie wybór.

Teraz czas na Twój ruch.

*Ruch Wyborców Janusza Korwin-Mikkego*.

Nasi kandydaci startują m.in. do sejmików wojewódzkich.

Mamy również kandydatów na prezydentów miast:

*Janusz Korwin-Mikke* (Warszawa)

*Stanisław Żółtek* (Kraków, były v-prezydent)

*Waldemar Rajca* (Radom)

Masz wybór. Ale sytuacja na tej szachownicy jest prosta:

21 listopada WYBIERZ WŁAŚCIWY RUCH.
Obserwuj wątek
    • krytykantka07 ależ ja Ameryki w Polsce mieć nie chcę... 19.11.10, 12:24
      Z Żydami, Arabami i Murzynami na karku?
      Nigdy!
      • ten_co_ma_racje Re: ależ ja Ameryki w Polsce mieć nie chcę... 19.11.10, 12:31
        krytykantka07 napisała:

> Z Żydami, Arabami i Murzynami na karku?
        > Nigdy!

Jak to na karku? Żydzi wnoszą dobre komedie do sztuki (south park, family guy, itp.), Arabowie w Ameryce nie są tacy ortodoksyjni jak w Europie, a Murzyni świetnie grają w kosza, boksują i grają bluesa. Same plusy - jeśli każdy z nich będzie patriotą i będzie kochał swój kraj uważając go za najwspanialszy na świecie. Amerykańscy murzyni walczą na wojnach oddając życie za kraj - jak leci hymn to wstają z fotela - a ty jak reagujesz gdy leci hymn Polski? Pewnie tacy murzyni byli by lepszymi obywatelami od ciebie.
        • krytykantka07 Re: ależ ja Ameryki w Polsce mieć nie chcę... 19.11.10, 13:12
          ten_co_ma_racje napisał:

> Jak to na karku? Żydzi wnoszą dobre komedie do sztuki (south park, family guy, > itp.),

Zakazałabym oglądalności " sztuki " służącej ogłupianiu ludzi.

> Arabowie w Ameryce nie są tacy ortodoksyjni jak w Europie,

Oczywiście, bo jeszcze ich za mało...
          Ale już meczety stawiają.
          I do tego chcą w miejscach niedozwolonych.

> a Murzyni świ> etnie grają w kosza, boksują i grają bluesa. Same plusy

Plusy polegające na doprowadzeniu społeczeństwa Ameryki do stanu zdziecinnienia?

> - jeśli każdy z nich bę> dzie patriotą i będzie kochał swój kraj uważając go za najwspanialszy na świeci> e.

Ależ kocha swój kraj i swojego boga.

> Amerykańscy murzyni walczą na wojnach oddając życie za kraj - jak leci hymn > to wstają z fotela - a ty jak reagujesz gdy leci hymn Polski? Pewnie tacy murzy> ni byli by lepszymi obywatelami od ciebie.

Murzyni to dzieci...
          Byleby tylko wiary w Allaha nie wyznawali...
          • ten_co_ma_racje Re: ależ ja Ameryki w Polsce mieć nie chcę... 19.11.10, 13:57
            krytykantka07 napisała:
            > Zakazałabym oglądalności " sztuki " służącej ogłupianiu ludzi.
            Głupi ludzie nie rozumieją takich produkcji, które wymieniłem. Dla głupich ludzi one po prostu są głupie. Tym bardziej głupcy nie akceptują animacji jako fformy przekazu i wolą filmy typu "Klan" w których grają prawdziwi ludzie.

> Ale już meczety stawiają.
            W wolnym kraju mogą sobie je budować na swojej ziemi i ustrojowi nic do tego. Mogą je sobie nawet zaminować. W Polsce jeżeli zbudujesz pułapki na włamywaczy możesz beknąć.

> Murzyni to dzieci...
            To ty kim jesteś? Embrionem?
            • krytykantka07 Re: ależ ja Ameryki w Polsce mieć nie chcę... 19.11.10, 14:29
              ten_co_ma_racje napisał:

> krytykantka07 napisała:

> > Zakazałabym oglądalności " sztuki " służącej ogłupianiu ludzi.

> Głupi ludzie nie rozumieją takich produkcji, które wymieniłem. Dla głupich ludz> i one po prostu są głupie. Tym bardziej głupcy nie akceptują animacji jako ffor> my przekazu i wolą filmy typu "Klan" w których grają prawdziwi ludzie.

Nie rozumiesz.
              Zakazałabym oglądalności sztuki, która ma albo bawić albo wzruszać.
              To uczucia nie dla silnych ludzi.
              Żydzi je mogą i produkować i oglądać, bo na nich nie robią wrażenia.
              Klanu też bym nie pozwoliła oglądać ludziom, na których robi on wrażenie...

> W wolnym kraju mogą sobie je budować na swojej ziemi i ustrojowi nic do tego.

W wolnym kraju czyli u siebie.
              A nie w gościnnych krajach, które z litości ich przygarnęły.

> M> ogą je sobie nawet zaminować.

I wysadzić w powietrze cały swój kraj.
              Jestem za.
              Przy okazji siebie i swoich bogów.

> W Polsce jeżeli zbudujesz pułapki na włamywaczy m> ożesz beknąć.

To trzeba zmienić, bo włamywacze to Żydzi i Muzułmanie.
              Powinno być dozwolone zastawianie na nich pułapek w naszym kraju.

Murzyni to dzieci, bo potrafią się tylko bawić.
              I dlatego inni za nich myślą...
              Tylko co będzie gdy przestaną?
              • ten_co_ma_racje hardcore :) 19.11.10, 14:54
                Ciekawe masz poglądy - zakładam, że naprawdę tak myślisz dlatego odpowiadam.

> To uczucia nie dla silnych ludzi.
                Silny człowiek to szczęśliwy człowiek, który umie sobie radzić w każdym systemie. Nawet w reżimie jaki mamy obecnie. Dla ciebie silny człowiek to steryd siłowni z Cinquecento chodzący do pracy u szefa, który nim pomiata?

> Żydzi je mogą i produkować i oglądać, bo na nich nie robią wrażenia.
                Nie wiem czy chodzi ci o żydów czy Izraelczyków. Jeśli o żydów to jakiś nonsens wnioskować, że wyznawcy danej religii są słabsi od innych (chyba że kontr religia kultywowała by tężyznę fizyczną, a na mszach były by ćwiczenia). Jeśli chodziło ci o Izraelczyków to oni prawdopodobnie są obywatelami najsilniejszego kraju świata w przeliczeniu na mieszkańca. 7 milionów Izraelczyków trzyma w szachu 250 milionów nienawidzących ich sąsiadów. W ostatniej wojnie poległo 3 izraelskich żołnierzy na 1000 zabitych wrogów. Polskę zmietli by w 14 dni.

> A nie w gościnnych krajach, które z litości ich przygarnęły.
                Obywatel USA, który się urodził w USA, kocha USA, obchodzi święta narodowe, śpiewa hymn przy każdej okazji a nie podburkuje pod nosem jest według ciebie w gościnie?

> To trzeba zmienić, bo włamywacze to Żydzi i Muzułmanie.
                Masz rację jeśli chodzi o Izrael i Irak. W Izraelu włamywacze to Izraelczycy, których ty potocznie nazywasz Żydami, a w Iraku włamywacze to muzułmanie (pisani z małej litery).

> Powinno być dozwolone zastawianie na nich pułapek w naszym kraju.
                W Polsce szybciej złapiesz ateistę lub niepraktykującego katolika.

> Murzyni to dzieci, bo potrafią się tylko bawić.
                Grając zarobkowo w kosza pracują. Grając zarobkowo w kapelach bluesowych też pracują. Walcząc zawodowo na ringu bokserskim pracują.

> I dlatego inni za nich myślą...
                Kto? Ty? Ja?

> Tylko co będzie gdy przestaną?
                To samo co teraz bo raczej nikt za nich nie myśli. Nawet jeżeli chodzi ci o wynalazki rasy żółtej i białej - gdy przestaną wynajdywać będzie tak jak teraz.
    • klosowski333 Re: Podsumowanie "liberalnych" rządów PO 19.11.10, 13:02
      Twoje posty maja charakter natretnej agitacji politycznej. Jezeli dla Ciebie liberalem jest Korwin-Mikke to moge tylko wspolczuc. Facet, kandydat na prezydenta Warszawy, oznajmia, ze jest "normalny". Obawiam sie, ze nie wszyscy psychiatrzy przyznaliby mu racje w tej kwestii.
      Ja rozumiem, ze ludzie maja rozne poglady, ale jest jeszcze cos takiego jak zdrowy rozsadek. Sorki, ale Twoje posty raczej sie z tym pojeciem nie kojarza.
      • klosowski333 Re: Podsumowanie "liberalnych" rządów PO 19.11.10, 13:04
        Tez sporo o Twojej, ze tak powiem proweniencji moralnej, intelektualnej i swiatopogladowej mowi Twoja sygnaturka. III Rzesza piszesz z duzej litery. Adolf Hitler piszesz z duzej litery. Niemcy piszesz z duzej litery. Zydzi zas... coz.
        • kuk_krakauer Re: Podsumowanie "liberalnych" rządów PO 19.11.10, 13:11
          Tez sporo o Twojej, ze tak powiem proweniencji moralnej, intelektualnej i swiat
          > opogladowej mowi Twoja sygnaturka. III Rzesza piszesz z duzej litery. Adolf Hit
          > ler piszesz z duzej litery. Niemcy piszesz z duzej litery. Zydzi zas... coz.

Można by do tego dodać pytanie o zachowanie koleżanki gdy leci hymn Polski. Ciekawe co to w ogóle znaczy leci hymn?
        • ten_co_ma_racje Re: Podsumowanie "liberalnych" rządów PO 19.11.10, 13:50
          klosowski333 napisał:

> Tez sporo o Twojej, ze tak powiem proweniencji moralnej, intelektualnej i swiat
          > opogladowej mowi Twoja sygnaturka. III Rzesza piszesz z duzej litery. Adolf Hit
          > ler piszesz z duzej litery. Niemcy piszesz z duzej litery. Zydzi zas... coz.

Za to twój post dużo mówi o twojej inteligencji, albo jej braku skoro dziwisz się, że piszę imiona i nazwiska z dużej litery, nazwy państw z dużej litery, a grupy wyznaniowe z małej.
          Ty pewnie piszesz:
          "tadeusz rydzyk odwiedził czechy, aby porozmawiać z tamtejszymi Katolikami"
          • billy.the.kid Re: Podsumowanie "liberalnych" rządów PO 19.11.10, 14:06
            niejaki korwinek parę latek temu grzał dupsko w parlamencie.
            jakoś nie przypominam sobie coby cos wspominał o niższych podatkach itp.
            jedyna jego zabawą była zapomniana juz dziś uchwała lustracyjna.
          • kuk_krakauer Re: Podsumowanie "liberalnych" rządów PO 19.11.10, 15:15
            Żydzi - grupa wyznaniowa... Tiaaa... :(
            • ten_co_ma_racje Re: Podsumowanie "liberalnych" rządów PO 19.11.10, 15:21
              kuk_krakauer napisał:

> Żydzi - grupa wyznaniowa... Tiaaa... :(
              Obywatele Izraela - Izraelczycy często są nazywani potocznie Żydami. Natomiast wyznawcy judaizmu mieszkający w innych krajach nie mający obywatelstwa Izraelskiego to żydzi - nauczcie się tego bo już mnie męczy za każdym razem tłumaczyć to socjalistycznym niewolnikom.
              • klosowski333 Re: Podsumowanie "liberalnych" rządów PO 20.11.10, 10:14
                Zydzi uwazani sa za narod i potrzegani sa jako mniejszosc narodowa we wszystkich panstwach swiata gdzie wystepuja i zrzeszaja sie. Nie wiem czy to wiesz, czy to rozumiesz, ale najwyrazniej probujesz na sile tworzyc jakies nowe definicje. Zydzi jako grupa wyznaniowa to zupelnie inna sprawa. W diasporze wiekszosc osob przyznajacych sie do swoich zydowskich korzeni i nalezacych do narodowych organizacji zydowskich nie jest wyznania mojzeszowego, tak w kazdym razie podaja statystyki i tak wynika z deklaracji w spisach powszechnych. Mimo, ze ci ludzie czesto nie sa wierzacy sa czescia lokalnych zydowskich spolecznosci wlasnie ze wzgledu na pochodzenie narodowe (a nie wyznanie).

pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBydzi
                Nie ma na swiecie definicji, ktora kwestionowala by fakt istnienia Zydow jako narodu. Byc moze UPR albo inne tego typu osobliwosci stworzyly szereg nowych definicji, ale normalni ludzie raczej sie oszolomami nie przejmuja.
                Innymi slowy milosniku ludzi niedorzecznych w rodzaju Korwin-Mikkego, pogladow niedorzecznych w rodzaju tych, ktore niespojnie tu glosisz, po raz kolejny jestes niedorzeczny i absurdalny. Dobrze, ze wspomniales o inteligencji, bo generalnie bycie czlowiekiem swiatopogladowo irracjonalnym sporo o inteligencji mowi, niewatpliwie.
                • ten_co_ma_racje Re: Podsumowanie "liberalnych" rządów PO 20.11.10, 10:56
                  Rozmowa z tobą to jak rozmowa z dzieckiem o świętym Mikołaju.
                  > Zydzi uwazani sa za narod i potrzegani sa jako mniejszosc narodowa we wszystkic
                  > h panstwach
                  W tych państwach alkohol etylowy nie jest postrzegany jako narkotyk w przeciwieństwie do marihuany - masz przykład, że to co stanowi prawo wcale nie musi być prawdą, a tym bardziej prawo nie musi być racjonalne.

Nie ma narodu żydowskiego tak jak narodu chrześcijańskiego czy muzułmańskiego
                  . Wbij to sobie raz na zawsze do tego pustego gara.

> W diasporze wiekszosc osob przyznajacych sie do swoich zydowskich korzeni i nalezacych
                  > do narodowych organizacji zydowskich nie jest wyznania mojzeszowego

Po 1 wątpię w to - podaj źródła. Po drugie możesz w tym zdaniu zastąpić słowo żydowskich słowem chrześcijańskich abyś zrozumiał czym są te diaspory.

> Nie ma na swiecie definicji, ktora kwestionowala by fakt istnienia Zydow jako n
                  > arodu.
                  Taki pewny jesteś? Ja bym z taką pewnością nie kwestionował nawet istnienia Yeti.

Żydzi jako naród to Izraelczycy - obywatele Izraela potocznie nazywani Żydami.
                  Te twoje usilne wmawianie ludziom, że wyznawcy judaizmu lub potomkowie wyznawców judaizmu to inny naród zakrawa o nazizm, bo nazistom na tym właśnie zależało aby uznać ich za obcy i wrogi naród z którym mogli bezkarnie walczyć jako swoistym okupantem. Ty dążysz do tego samego. Wyznawców islamu też chcesz uznać za naród arabski?

Gdyby twój dziadek z jemu znanych przyczyn zmienił wyznanie na judaizm to też byś się czuł członkiem fikcyjnego narodu żydowskiego?
                  • klosowski333 Re: Podsumowanie "liberalnych" rządów PO 20.11.10, 12:26
                    Czy gdzies tam w glebinach swojej swiadomosci zdajesz sobie sprawe z faktu, ze poglady masz dosc odosobnione, delikatnie mowiac? Ja to ja, mylic sie moge, ale ze myla sie tez wszyscy inni, poza takimi osobami jak Ty, czyli, powiedzmy, "myslacymi niezaleznie"?

Niezalezne myslenie to spory komfort, jak widac. Mozna zaprzeczac wszystkiemu, uciekac w absurd albo np w nhilizm, albo w totalny relatywizm. Wspolczuje takimi ludziom jak Ty, ktorzy sami siebie oszukuja i sami sobie wmawiaja, ze sa madrzejsi od wszystkich innych. Nie wiem czy dzieje sie to u Ciebie na bazie kompleksow, ale nie sadze by uciekanie w absurd moglo pomoc Ci z tych kompleksow sie wyleczyc.

Ciekawostka jest to, ze istnieja pewne zbieznosci miedzy Toba a Korwin-Mikke. Korwin uwazany jest za osobe psychicznie chora. Stad ten brak poczucia realizmu. U Ciebie utopia zastapiona jest irracjonalizmem, uciekaniem w swiat kompletnie niespojny, nielogiczny.

Mozesz twierdzic, ze ja nie kumam tego co mowisz. Spocco. Ale kto kuma? I to jest istota dyskusji z ludzmi zaburzonymi psychicznie. Czesto nikt nie jest w stanie zrozumiec tego co mowia, a oni sami nie sa w stanie wyjasnic swoich pogladow i zachowan w sposob racjonalny.

Mowisz, ze nie ma narodu zydowskiego. Hm, masz prawo do wlasnych pogladow. Ale kto poza Toba podziela taka opinie? Czy mozesz przytoczyc nazwiska wybitnych antropologow, czy etnologow, albo etnografow, historykow, politologow, socjologow, filozofow idei, ktorzy tez uwazaja, ze nie ma czegos takiego jak narod zydowski, a zydowskosc to wylacznie wyznanie, nie zas pochodzenie etniczne?

To jest wlasnie aberracja czyli w Twoim przypadku bladzenie w poszukiwaniu udowadniania innym swojej wiedzy poprzez gloszenie tresci z jakakolwiek wiedza niespojnych. Podejrzenie, ze zrodlem Twoich postaw sa kompleksy nie jest bezzasadne, bo czesto uzywasz slowa "inteligencja" odmawiajac jej swoim adwersarzom, natomiast sobie przypisujac wiedze absolutna w jakiejs dziedzinie czyli oparta na aksjomatach czyli oczywistosciach. Gdyby Zydzi powszechnie nie byli postrzegani jako grupa etniczna (w poszczegolnych krajach), wspolnota narodowa to bym rozumial, ze tlumaczysz cos o czym wszyscy wiedza. Ale Ty za aksjomat uznales cos z czym wlasciiwe zgadzasz sie tylko Ty. Jest to smieszne, ale jest to tez troszke straszne, jak sie dluzej nad tym zastanowisz.

Zapewne slyszales kiedys o Einsteinie. To byl Zyd, ale nie byl zydem. Pochodzil z zasymilowanej zydowskiej rodziny. Samo to okreslenie tez juz sporo mowi. Raczej nie uzywa sie pojecia "zasymilowana rodzina katolicka" dla opisania osob, ktore katolikami absolutnie nie sa. Zeswiecczenie wielu Zydow nie sprawilo, ze przestali byc Zydami. Einstein wciaz sie za Zyda uwazal, w kazdym razie. Ale ok, wg Ciebie byl glupcem, nie spotkal na swojej drodze ludzi rownie INTELIGENTNYCH co Ty, ktorzy by mu wyjasnili, ze sie strasznie myli.

Coz, przekonuj swiat dalej.
                    • klosowski333 Re: Podsumowanie "liberalnych" rządów PO 20.11.10, 12:46
                      P.S. w tym momencie nie polemizujesz ze mna czy z calym swiatem, ale z wlasnymi slabosciami.
                      Encyklopedia PWN pod haslem "Zydzi" zamieszcza okreslenie "narod semicki".
                      Moze do myslenia da Ci fraza z encyklopedii Britannica (wiem, wiem, jestes madrzejszy niz jakies encykppedie), ktora brzmi tak:
                      The Jewish ethnicity, nationality, and religion are strongly interrelated, as Judaism is the traditional faith of the Jewish nation.
                      Ta sama encyklopedia w pierwszym wersie podaje, ze Zydzi to nation and ethnoreligious group. Jedno nie znaczy drugiego automatycznie, ale pod tym haslem wlasnie te dwa pojecia sie kryja. W jezyku polskim z duzej litery piszemy "Zydzi" gdy mowimy o narodzie, z malej zas gdy mowimy o wyznawcach judaizmu.
                      Wsrod Zydow - ktorych szacuje sie na 13-20 milionow rozsianych po calym swiecie - wyznawcow judaizmu jest okolo 6-8 milionow. W Izraelu czesto do wspolnoty wyznaniowej automatycznie zalicza sie ludzi, ktorzy w spisach powszechnych niekoniecznie deklaruja wiare w Boga. Analogiczne zjawisko z katolikami mamy np w Polsce.
                      Dzis bycie Polakiem nie jest rownoznaczne z byciem katolikiem. Bycie osoba narodowosci zydowskiej (deklaratywnie) nie jest jednoznaczne z byciem czlowiekiem wyznania mojzeszowego.

Pojecie "Izraelczyk" oznacza - we wszystkich jezykach swiata - obywatela panstwa Izrael, nie ma natomiast na swiecie jezyka, w ktorym pojecie to oznaczaloby wspolczesnie istniejaca narodowosc. Byc moze powinienes protestowac, a UPR powinno napisac nowa encyklpedie dla INTELIGENTNYCH, ale na dzien dzisiejszy tak to wlasnie wyglada w sferze powszechnie przyjetych definicji.

Ty nawet nie walczysz z wiatrakami, bo tutaj nie ma mowy o utopii, jest tylko z Twojej strony niemoznosc zrozumienia czegos co jest powszechnie zrozumiale.
    • piwi77 Re: Podsumowanie "liberalnych" rządów PO 19.11.10, 14:08
      Do każdego mozna się przyczepić, a szczególnie do polityka, że cos tam obiecał, gdzieś tam słowa nie dotrzymał, ale polityk nie jest świętym Mikołajem i też nie jak świętego Mikołaja należy go traktować. Co by nie mówić o Gronkiewicz-Walc, to baba jest całkiem niezła w tym co robi i na mnie robi wrażenie, że jest zaangażowana i kompetentna. I nie ma znaczenia czy sobie pochodzi z PO, czy skądinąd, żaden nawiedzony bajczarz typu Korwin-Mikke nie jest jej w stanie zastąpić.
    • znj2 Re: Podsumowanie "liberalnych" rządów PO 19.11.10, 15:38
      Motłoch i tak wybierze byle co!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka