Dodaj do ulubionych

Ryby to nie zwierzęta?

20.11.10, 11:06
Czy według prawa ryby to nie zwierzęta? Dlaczego ryby można zabijać jak się chce i nie ponosić za to konsekwencji prawnych? Nawet ryby ważące tyle co człowiek żadnych praw nie mają i można je zabić nawet scyzorykiem lub spalić żywcem w piecu przy policjancie.

Przykład - byłem dziś na rybach na szczupaczki polowałem. Metoda na żywca - czyli bierzemy małą niewinną żywą rybkę i nabijamy ją na hak tak aby jak najdłużej umierała czyli była żywa. To jest legalne - polski związek wędkarski na to pozwala.

Na jakiej podstawie mogę legalnie dręczyć ryby, masowo eksterminować małe ssaki jak gryzonie, a rasowego psa wielkości dużego szczura który szczeka na mnie na chodniku nie mogę nawet kopnąć? Czy to, że ryba urodziła się rybą nie daje jej praw do godnego życia?

Przecież to rasistowskie prawo rodem z III Rzeszy.
Ubijanie zwierząt powinno być legalne pod warunkiem uiszczenia opłaty według cennika, ceny powinny być zależne od możliwości wyginięcia danego gatunku, a jako zwierzęta powinno się uznawać wszystkie organizmy żywe zaliczane do zwierząt, a nie tylko wybrane przez rasistowski rząd.
Obserwuj wątek
    • Gość: spamer to wina lewaków i ateistów :P) IP: *.chello.pl 20.11.10, 11:52
      To wszystko wina Tuska i Pustina i PO , Komorowskiego i lewaków ,
      to wina ateistów , woodstokowych imprez

Czy taka odpowiedź ci pasuje ?:)
      • kuk_krakauer Re: to wina lewaków i ateistów :P) 20.11.10, 11:56
        Oraz znanego komunisty Franciszka z Asyżu, zwanego dla niepoznaki świętym.
        • radiowo_maryjny_przeciwnik aaaa i jeszcze to wina 20.11.10, 12:03
          Jezusa , bo to wymysł , on nie istniał , czekaj nehsa sie zna dobrze na tym :)

• ten_co_ma_racje Re: to wina lewaków i ateistów :P) 20.11.10, 12:50
        Gość portalu: spamer napisał(a):

> To wszystko wina Tuska i Pustina i PO , Komorowskiego i lewaków ,
        > to wina ateistów , woodstokowych imprez
        >
        > Czy taka odpowiedź ci pasuje ?:)

nie :P
        skoro wina Tuska to również reszty bandy czworga czyli pis, sld i psl. Czemu rześ się tak uczepił tego Tuska? Oprócz gęby nie różni się niczym od Kaczyńskiego.
        • Gość: spamer Re: to wina lewaków i ateistów :P) IP: *.chello.pl 20.11.10, 12:52
          Uczepiłem sie karła , a z tym Tuskiem to taki jołk , kartofle na wszystko co im nie pasuje mowia ze wina Tuska Putina itd itd :D
    • fiki.tiki.riki Oczywiście 20.11.10, 17:44
      Oczywiście, że ryby, to zwierzęta.
      Oczywiście, że prawo powinno zakazywać zabijania każdego zwierzęcia, szczególnie tych specjalnie hodowanych na rzeź.
      Proste?
      • pocoo Re: Oczywiście 22.11.10, 08:16
        fiki.tiki.riki napisała:

> Oczywiście, że ryby, to zwierzęta.
        > Oczywiście, że prawo powinno zakazywać zabijania każdego zwierzęcia,

Ale nie prawo Boskie.Bóg pozwolił zjadać zwierzęta te ,które mają rozdwojone kopyto i przeżuwają oraz ryby które mają łuskę.
        Nie jedzmy zwierząt ,nie odławiajmy ryb a same się pozżerają jak już przetrawią ostatniego osobnika homo sapiens.
        Ja jem to na co mam ochotę.
        • aborcyjnokoncepcyjnalustracja Zapytaj jeszcze raz 22.11.10, 12:14
          pocoo napisała:

> fiki.tiki.riki napisała:
          >
          > > Oczywiście, że ryby, to zwierzęta.
          > > Oczywiście, że prawo powinno zakazywać zabijania każdego zwierzęcia,
          >
          > Ale nie prawo Boskie.Bóg pozwolił zjadać zwierzęta te ,które mają rozdwojone ko
          > pyto i przeżuwają oraz ryby które mają łuskę.

Zapytaj jeszcze raz Boga.
          Poza tym, Genesis było pierwsze, niż twój niby cytat.

> Nie jedzmy zwierząt ,nie odławiajmy ryb a same się pozżerają jak już przetrawią
          > ostatniego osobnika homo sapiens.

> Ja jem to na co mam ochotę.

I pijesz, bo masz na to ochotę?
          I kradniesz, kłamiesz..., bo masz na to ochotę?
          Jedząc mięso, pośrednio też zabijasz.
          • billy.the.kid Re: Zapytaj jeszcze raz 22.11.10, 14:16
            już przed genesisem ludkowie zjadali rybki.
            • jola.z.lasu Re: Zapytaj jeszcze raz 26.11.10, 12:13
              billy.the.kid napisał:

> już przed genesisem ludkowie zjadali rybki.

Nieokrzesani ludkowie to byli.
          • pocoo Re: Zapytaj jeszcze raz 22.11.10, 14:17
            aborcyjnokoncepcyjnalustracja napisała:

> Zapytaj jeszcze raz Boga.
            > Poza tym, Genesis było pierwsze, niż twój niby cytat.

Jestem cholernie "niekumata" i nie mogę zrozumieć Twojej odpowiedzi.Dzięki Bogu,Dzięki Bogu...
      • ten_co_ma_racje nie Oczywiście 23.11.10, 08:49
        fiki.tiki.riki napisała:

> Oczywiście, że ryby, to zwierzęta.
        Masz rację

> Oczywiście, że prawo powinno zakazywać zabijania każdego zwierzęcia,
        Nie masz racji - prawo powinno zezwalać na zabijanie po uiszczeniu odpowiedniej opłaty. Całość środków zebranych w ten sposób powinna być przekazana na ratowanie ginących gatunków w Polsce. Ceny powinny zależeć od częstotliwości występowania - czyli psy, koty, szczury, mewy powinny być niedrogie, natomiast żubry, łosie i rysie powinny kosztować miliony złotych.

> szczególnie tych specjalnie hodowanych na rzeź.
        W sumie to tu masz rację, szkoda tylko że wcześniej zepsułaś to zdanie żądając zakazu.
        Zabijanie zwierząt w hodowlach powinno być droższe niż na polowaniach - tak aby ludzie odeszli od konsumpcji mięsa hodowlanego na rzecz dziczyzny. Mięso hodowlane powinno stać się rarytasem jakim teraz jest dziczyzna. Było by to logiczne ze względu na smak bo dziczyzna tak naprawdę jest mniej smaczna niż mięso z tłustych świń karmionych sterydami.
    • Gość: demi77 Bo w Pl panuje schizofrenia moralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 13:32
      pieski kotki to ach i eh, a świnia to kotlet juz od urodzenia i nic wiecej. A ryby to juz w ogole glosu nie maja...
      • ten_co_ma_racje Re: Bo w Pl panuje schizofrenia moralna 26.11.10, 23:42
        Gość portalu: demi77 napisał(a):

> pieski kotki to ach i eh, a świnia to kotlet juz od urodzenia i nic wiecej. A r
        > yby to juz w ogole glosu nie maja...

Jedyną szansą na to aby to zmienić jest wielki ogólnoświatowy kataklizm - wojna jądrowa lub kometa. Wtedy będzie można zacząć budować wszystko od nowa bo w obecnej sytuacji to jest niemożliwe aby nakłonić społeczeństwo do tak radykalnych zmian.
    • 33qq Re: Ryby to nie zwierzęta? 23.11.10, 13:40
      A tyt musisz mieć na wszystko zakazy i nakazy? To się nazywa człowiek radziecki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka