antykonformista odpowiadam 19.12.10, 02:06 1. stare kobiety (mężczyźni rzadziej) 2. romantycy 3. ludzie, co chcą się "wyróżnić", oczywiście dla efekciarstwa a nie z potrzeby serca (a raczej rozumu). 4. ludzie, którzy czują presję w/w, szczególnie podpunktu 1. i to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poranna_kawa Re: odpowiadam IP: *.slawno.vectranet.pl 19.12.10, 11:36 zupełnie błędna odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
marripossa Re: kto pisze jeszcze kartki? 19.12.10, 02:24 Ja piszę :) Na każde święta i imieniny/urodziny (co tam kto obchodzi). Dołączam też przeważnie krótki list - ręcznie pisany. Kartek elektronicznych nie uznaję; nawet mi się otrzymanych nie chce otwierać. A życzenia SMS-em to już kompletna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
ateofi Re: kto pisze jeszcze kartki? 19.12.10, 08:51 Ja co roku wysyłam kartki do rodziny mojej i męża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja33 Re: kto pisze jeszcze kartki? IP: *.ip.netia.com.pl 19.12.10, 10:24 Ja wysyłam kartki.E-mail to nie to samo.W zeszłym roku wysłałam kartki tylko w formie papierowej. Do znajomych, których adresy znam. No i smsmy, masa osób , wysyła przed świętami smsmy, czy to tzw. znajomi z pracy. Na takie wtedy odpisuję.Jak toś napisze mi kartkę elektroiczną to pewnie dostanie ode mnie taką samą, ale tylko pod warunkiem, że jest znajomym dalszym i nie mam jego adresu. Co roku też przymieżam się do zrobienia recznie kartek tylko zawsze czasu brak Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotkax26 Re: kto pisze jeszcze kartki? 19.12.10, 10:25 barbapapa2000: tak sie zastanawiam. kto pisze jeszcze kartki? Ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka29 Re: kto pisze jeszcze kartki? IP: 89.228.112.* 19.12.10, 10:50 Ja:) Samodzielnie przygotowuję kartki i wysyłam do bliskich Odpowiedz Link Zgłoś
sztej Re: kto pisze jeszcze kartki? 19.12.10, 15:05 Jak wyślesz w poniedziałek to akurat dojdą na święta. Wielkanocne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaławiła Re: kto pisze jeszcze kartki? IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 22:17 Kiedy ostatnio korzystałeś z PP? Wysyłam co roku na dzień-dwa przed Wigilią (poleconym priorytetem) i są dostarczane na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
joguwa sens.... 19.12.10, 15:42 Jaki jest sens wysyłania raz, dwa razy w roku kawałka papieru z mniej lub bardziej sensownym tekstem? Jaki jest sens stawiania raz do roku w domu drzewa i wieszania na nim idiotycznych świecidełek? Po co wogóle robić cokolwiek, co wymaga jakiegokolwiek zaangażowania? Po co żyć? Kurde, w ten sposób mozna pytać o sens każdego działania i wszystko zanegować. Okaże się, że w zasadzie wystarczy tylko spać, żreć, pracować i defekować. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: sens.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 16:09 tak ,wysyłam ,glownie za granicę ,a zyczeniami smsowymi z tym samym testem rzygam . Odpowiedz Link Zgłoś
vivien1 Re: kto pisze jeszcze kartki? 19.12.10, 19:46 Ja :) zawsze wysyłam 15 szt do rodziny i bliskich znajomych i tak 2 razy w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nmke W Japonii nie ma pocztowek. IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 19:55 Rok temu bylem w Japonii, nie ma tam juz pocztowek. Zadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: kto pisze jeszcze kartki? 19.12.10, 21:06 Nie piszę, a otrzymanych (właściwie to już ich nie ma) nie czytam i od razu wyrzucam. Jedyne kartki, na które rzucam okiem, to te z urlopów. Ale oglądam tylko obrazek, bo ich treść mnie nie interesuje. I tak zawsze jest taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: kto pisze jeszcze kartki? IP: *.dsl.bell.ca 19.12.10, 21:32 Przez wiele lat dzieciaki robily kartki, teraz komponuje swiateczne zdjecie jako kartke i idzie do rodziny i znajomych.Jest to mile otworzenie koperty i przeczytanie, tym bardziej ze dzieli nas od rodziny i znajomych pol Europy i oceanik. Odpowiedz Link Zgłoś