morelka_1 21.12.10, 18:32 w grzybach... więcej tych robaków niż grzybów :/ a miał być taki pyszny bigos.... wrrrrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupus76 Re: Kupiłam robaki 21.12.10, 18:35 Wszystko się zgadza. Nie musisz już mięsa kupować :) Tak z ciekawości: Ty teraz kupiłaś świeże grzyby? Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Kupiłam robaki 21.12.10, 19:23 Suszone... Nie wiem co teraz zrobić, bo do bigosu mam już kilogram mięcha, a dodając to z grzybów będzie stanowczo za dużo :> Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Kupiłam robaki 21.12.10, 19:57 Suszone z robalami??? A łyżka na to: niemożliwe. Żeby jeszcze mrożone, ale suszone??? Wysyp te grzyby na gazetę, zapuść piekarnik na jakieś 100 stopni i poczekaj jakąś godzinkę. Robalki same zrezygnują z grzybów :) Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Kupiłam robaki 21.12.10, 20:59 Przecież jak grzyb ususzony to i robal też :D Jestem nazbyt obrzydliwa by to wrzucić do bigosu :P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Kupiłam robaki 21.12.10, 21:25 Do każdego kilograma grzybów dajemy 15 dag robali gratis! :D Odpowiedz Link Zgłoś
madalenka25 Re: Kupiłam robaki 21.12.10, 22:19 chyba odwrotnie.. do każdego kg robali dodajemy 15 dag grzybów;) Odpowiedz Link Zgłoś
buena_luna Re: Kupiłam robaki 21.12.10, 18:36 No jeśli miał być postny to rzeczywiście trochę nie pasuje "białko" ;) A prawdziwy bigos "na winie" czyli co się nawinie to do bigosu i dla teściowej :D Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Kupiłam robaki 21.12.10, 19:24 No coś Ty...nie będę się znęcać na biednymi robaczkami:> Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Idź na ryby 21.12.10, 19:29 Albo zalej wódką, to ma nawet swoją nazwę chyba. : ] Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Idź na ryby 21.12.10, 19:31 To najlepsza rada! Logiczna, zwięzła i za darmo :D Sama nie mam nic do dodania, więc spadam do domu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Idź na ryby 21.12.10, 19:49 Dobrze, bardzo dobrze, z tym, że za darmo, to ja tam nie wiem. : ] Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Idź na ryby 21.12.10, 19:33 Taaa pójdę na gupiki :D:D:D:D [img]https://www.akwarium.nahaczyku.pl/images/gupik.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Idź na ryby 21.12.10, 21:54 Bo ty to robisz w zlej kolejnosci.Najpierw zrób bigos bez robaków i zamroz w torebkach z nalepká:"MÒJ BIGOS". Jak to zrobisz,wpieprz wszystkie grzyby z robakami,mozesz dodac jakies pajaki walesajace sie po domu bez celu,kurz,splunac pare razy do srodka i ladnie przyprawic-naturalnie na oko,zebys nie musiala tego swinstwa przypadkiem probowac.I to tez ladnie do torebek z napisem:"Enemy". Podczas wizyt ludzi nie lubianych bedziesz wiedziala co z tym zrobic.A dzika satysfakcja bedzie ci podrzucac wnetrze jelit w ciezkim do stlumienia,glebokim rechocie narastajácym z glébi trzewi. Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Idź na ryby 21.12.10, 22:04 > czyżbym miała za robaka robić? :> Nie, za złotą rybkę. : ] Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: Kupiłam robaki 22.12.10, 09:46 Widzisz, to tzw. wartość dodana - no ale oczywiście nie gratis, teraz od robaków musisz odprowadzić podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: Kupiłam robaki 22.12.10, 14:06 Dostały całusa na pożegnanie? :P Odpowiedz Link Zgłoś
redundant Re: Kupiłam robaki 22.12.10, 14:08 I nie rozpełzły się? :> Cieniasy jakieś, grosza bym za nie nie dał. :P Odpowiedz Link Zgłoś