Dodaj do ulubionych

Embraer wyladował

24.02.11, 03:47
Warszawie przywiózl 61 osób w tym tylko 15 Polaków --nasi rodacy cos nie garna sie do powrotu z zajetej rewolucja Libii
Obserwuj wątek
    • klosowski333 Re: Embraer wyladował 24.02.11, 07:31
      Czy musisz otwierac nowy watek na czesc ladowania embraera?
      • voxave Re: Embraer wyladował 24.02.11, 07:38
        A jest stary watek o trym jak nasz rząd ratuje swoich obywateli a tych obywateli tam nie ma
        • klosowski333 Re: Embraer wyladował 24.02.11, 08:23
          Niech Ci bedzie remis.
      • strikemaster Re: Embraer wyladował 24.02.11, 08:35
        Po ostatnich wyczynach załogi prezydenckiego Tu-154M w Smoleńsku ladowanie rządowego samolotu jest krokiem porównywalnym z tym, którego dokonał Neil Armstrong.
        • voxave Re: Embraer wyladował 24.02.11, 09:02
          hi,hi stykus----a teraz taki temat---wspólpraca miedzynarodowa w obliczu zagrożenia ze strony rewolucji w Libii--polega ona na tym że laduja samoloty różnych państw i slicznie zabieraja ludzi każdej narodowości ślerdze to z zpartym tchem
    • Gość: rossdaty Re: Embraer wyladował IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 09:41
      voxave napisała:

> Warszawie przywiózl 61 osób w tym tylko 15 Polaków --nasi rodacy cos nie garna
      > sie do powrotu z zajetej rewolucja Libii

Ci, którzy nie zdecydowali się wrócić widocznie podzielali opinię osoby wypowiadającej się w mediach, (nie zwróciłem uwagi KTO te słowa wypowiadał, słuchałem wypowiedzi w radio),
      iż nie istnieje realne zagrożenie dla przebywających tam Polaków i nie będzie się organizować specjalnej misji pomagającej im na powrót do Polski, pozostawiając decyzję im samym.
      • klosowski333 Re: Embraer wyladował 24.02.11, 09:56
        Rossdarty, bede wobec Ciebie bardzo grzeczny. Nie wszyscy Polacy, ktorzy zadeklarowali chec lotu tym embraerem dotarli na lotnisko, bo nie mogli sie tam przedostac. Na samym lotnisku panuje podobno niewyobrazalny chaos, a sluzby libijskie podobno uzywaja przemocy wobec oczekujacych na ewakuacje Europejczykow (rozpedzaja ludzi palkami). Ci, ktorzy wyladowali w Warszawie (Polacy, Brytyjczycy, Dunczycy) zgodnie twierdza, ze sytuacja w Libii jest dramatyczna, ze zewszad slychac strzaly, widac luny pozarow, ludzie sa przerazeni. Ja to wszystko uslyszalem dzisiaj w radiu i z pamieci powtarzam.

Teraz prosze Ciebie bys rownie grzecznie wyjasnil mi gdzie u licha uslyszales, ze nie ma sie co tak przejmowac, bo nie istnieje realne zagrozenie dla mieszkajacych i pracujacych tam Polakow. Ktore media cos takiego podaja, bo wszystkie, ktore ja sluchalem/ogladalem/czytalem podaja cos zupelnie odwrotnego.
        • Gość: rossdarty Re: Embraer wyladował IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 10:08
          > Teraz prosze Ciebie bys rownie grzecznie wyjasnil mi gdzie u licha uslyszales,
          > ze nie ma sie co tak przejmowac, bo nie istnieje realne zagrozenie dla mieszkaj
          > acych i pracujacych tam Polakow. Ktore media cos takiego podaja, bo wszystkie,
          > ktore ja sluchalem/ogladalem/czytalem podaja cos zupelnie odwrotnego.

Jak pisałem, wypowiedź taką usłyszałem w radio.
          Dokładnie nie mogę stwierdzić kto ją wypowiadał, radio włączyłem w trakcie wypowiedzi, oraz nie pamiętam: wczoraj, lub przedwczoraj.
          Byłem tym lekko zaskoczony, a to co napisałem w poprzednim wpisie miało zawierać nutkę ironii dotyczącą wypowiedzi odpowiedzialnych za naszych krajan za granicą...

Wiem że słowo pisane brzmi tak jak zostało napisane, co zmienia często intencje piszącego, co nie omieszkałeś mi wyjaśnić w innych wpisach.

Myślę, że słowo "zaskoczony" wyjaśnia, że sam spodziewałem się innej reakcji osób odpowiedzialnych za rodaków za granicą...
          • klosowski333 Re: Embraer wyladował 24.02.11, 10:25
            Rossdarty, zeby bylo jasne. Strasznie nie lubie narzekac, a juz szczegolnie strasznie nie lubie BEZPODSTAWNIE narzekac na Polske. Dzisiaj w radio od Brytyjczykow, ktorzy przylecieli tym embraerem uslyszalem, ze polski ambasador i jego ekipa odwalili kawal dobrej roboty i przeprowadzili akcje ewakuacji ludzi z ogarnietego chaosem lotniska w sposob niezwykle profesjonalny. Padlo pare slow pretensji pod adresem rzadu brytyjskiego, ale o Polakach Brytyjczycy wypowiadali sie ze szczerym podziwem.

Polak przywieziony tym samym lotem dodal, ze grupie Ukraincow samo wejscie na teren lotniska zajelo 8 godzin, bo jest tam taki totalny scisk, co wyjasnia czesciowo dlaczego nie wszyscy Polacy, ktorzy anonsowali swoj odlot znalezli sie na pokladzie samolotu.
            • yag-nik Re: Embraer wyladował 24.02.11, 10:30
              Urzekający optymizm ;-)
              Narzekanie i ględzenie to jedno a realne spojrzenie na rząd to drugie. Dla Ciebie zdaje się pomiędzy jednym a drugim nie ma różnicy. Rossdarty _nigdzie_ nie narzekał, przekazał to co usłyszał.
              • klosowski333 Re: Embraer wyladował 24.02.11, 10:32
                yagnik, ja cytuje slowa ludzi, ktorzy tam byli. Uwazasz, ze brali udzial w jakims spisku majacym oglupic naiwnych?
                • yag-nik Re: Embraer wyladował 24.02.11, 10:36
                  Nie kwestionuję tego co powiedzieli pasażerowie, uważnie przeczytaj moją wypowiedź.
              • klosowski333 Re: Embraer wyladował 24.02.11, 10:37
                Jestes tak kompletnie irracjonalna w swoim rozumowaniu, ze nie jestes w stanie dawac wiary w normalne relacje naocznych swiadkow wydarzen. Byc moze jestes osoba zwyczajnie psychiczna, o sklonnosciach paranoicznych. Wiele Twoich lekko psychotycznych postow na to wskazuje, nie mowiac juz o teoriach spiskowych.
                Tak, ja potrafie odroznic przekaz naocznego swiadka, ktory wlasnie wysiadl z samolotu, jest zwyklym gostkiem, ktory zabral sie na poklad, od urojon chorej psychicznie internautki o nicku Yagnik.
                • yag-nik Re: Embraer wyladował 24.02.11, 11:44
                  klosowski333 napisał:

> Jestes tak kompletnie irracjonalna w swoim rozumowaniu, ze nie jestes w stanie
                  > dawac wiary w normalne relacje naocznych swiadkow wydarzen. Byc moze jestes oso
                  > ba zwyczajnie psychiczna, o sklonnosciach paranoicznych. Wiele Twoich lekko psy
                  > chotycznych postow na to wskazuje, nie mowiac juz o teoriach spiskowych.
                  > Tak, ja potrafie odroznic przekaz naocznego swiadka, ktory wlasnie wysiadl z sa
                  > molotu, jest zwyklym gostkiem, ktory zabral sie na poklad, od urojon chorej psy
                  > chicznie internautki o nicku Yagnik.

Kłos no cóż Ci mogę poradzić, może zanim źle odczytasz posta łyknij kilka kropli na uspokojenie :-)
                  Nigdzie nie napisałam że nie daję wiary w relacje świadków wysiadających z samolotu, przeciwnie, próbowałam Cię wyprowadzić z tego przekonania, jak widać na darmo.
          • yag-nik Re: Embraer wyladował 24.02.11, 10:26
            Zaraz ich będą ewakuować z Maroka, Syrii i Jordanii. Trochę gotówki "uleci". Przynajmniej ja w tych kategoriach rozumiem takie wypowiedzi jak ta MSZ-u.
        • Gość: rossdarty Namierzyłem dzwon IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 10:19
          www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/315027,MSZ-Nie-ma-potrzeby-ewakuacji-Jak-reaguja-inne-panstwa
          • klosowski333 Re: Namierzyłem dzwon 24.02.11, 10:26
            To jest news z 21 lutego. Dzis jest 24. Troche sie w ciagu tych trzech dni zmienilo.
            • yag-nik Re: Namierzyłem dzwon 24.02.11, 10:35
              Tak, zmienia się z dnia na dzień a prawda jest taka że Polaków powinno się ewakuować od razu! To jest Libia a nie Egipt, ktoś powinien ruszyć łbem i takie rzeczy jak "ustalanie listy chcących wrócić do kraju" to raczej powinno się robić wcześniej jak już było wiadomo że strzelają do ludności.
              • klosowski333 Re: Namierzyłem dzwon 24.02.11, 10:39
                Yagnik, jestes ostatnia osoba, ktora mozna nazwac autorytetem w sprawach Libii, wiec Twoje kolejne urojenia znowu mnie nie przekonuja. Zbyt naiwnie wierzysz, ze za wszystkim stoja spiski zydomasonskie, zamiast patrzec na rzeczywistosc bardziej krytycznie, nie tylko przez pryzmat lekow psychotropowych.
                • yag-nik Re: Namierzyłem dzwon 24.02.11, 10:43
                  > Yagnik, jestes ostatnia osoba, ktora mozna nazwac autorytetem w sprawach Libii,
                  > wiec Twoje kolejne urojenia znowu mnie nie przekonuja.

Nigdy nie mówiłam że jestem autorytetem w jakiejkolwiek dziedzinie, wiem to i owo.

> Zbyt naiwnie wierzysz,
                  > ze za wszystkim stoja spiski zydomasonskie, zamiast patrzec na rzeczywistosc ba
                  > rdziej krytycznie, nie tylko przez pryzmat lekow psychotropowych.

Nie biorę leków psychotropowych :-) ale widzę że lubisz obrażać ludzi jeśli nie pasują Ci ich wypowiedzi.
                  Wyręczę Cię, kończę dyskusję z Tobą.
                  • klosowski333 Re: Namierzyłem dzwon 24.02.11, 10:44
                    Dobrze, ze Ty nikogo nie obrazasz

Narzekanie i ględzenie to jedno a realne spojrzenie na rząd to drugie. Dla Ciebie zdaje się pomiędzy jednym a drugim nie ma różnicy.
            • Gość: rossdarty Re: Namierzyłem dzwon IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 10:49
              Uparty jesteś...

Napisałem nieprawdę? Tak.
              Czy tak olałem usłyszaną wypowiedź że postąpiłem źle nie wrzucając jej na forum w odpowiednim czasie?
              Usłyszałem, przyjąłem do wiadomości, skomentowałem to w myślach i gdyby nie voxawe - zapomniałbym o niej.
              Dbałość naszego rządu o pojedynczych obywateli jest tak znana, że bicie piany na forum uznałem za zbędne.

Czepiasz się. (Jednak...)

> To jest news z 21 lutego. Dzis jest 24.

Dla Ciebie może to istotne. Moja pamięć zanotowała jedynie treść bez daty jej opublikowania.
              • klosowski333 Re: Namierzyłem dzwon 24.02.11, 10:58
                Rossdarty, to sie nazywa "precyzja wypowiedzi". Skoro w Libii wszystko zmienia sie jak w kalejdoskopie z godziny na godzine, to powolywanie sie na newsa sprzed paru dni z pewnoscia moze wzbudzic lekkie zdziwienie. Delikatnie mowiac ;)
                • piwi77 Re: Namierzyłem dzwon 24.02.11, 11:06
                  Co najmniej od tygodnia mamy w Libii rozróby ze strzelaniną, bombardowaniami i setkami ofiar, więc sytuacja z 21. nie była jakościowo inna niż ta z dnia dzisiejszego.
                  • yag-nik Re: Namierzyłem dzwon 24.02.11, 11:10
                    piwi77 napisał:

> Co najmniej od tygodnia mamy w Libii rozróby ze strzelaniną, bombardowaniami i
                    > setkami ofiar, więc sytuacja z 21. nie była jakościowo inna niż ta z dnia dzisi
                    > ejszego.

Coś Ty? ;-)
                  • klosowski333 Re: Namierzyłem dzwon 24.02.11, 11:22
                    Piwi, przejrzyj sobie uwaznie ten zalinkowany tekst i skup sie na oswiadczeniu polskiego MSZ. Siegnij teraz do oswiadczenie polskiego MSZ z wczoraj i powtorz, ze oba nie roznia sie w sposob jakosciowy :D

Dalej
                    Powiesz, ze polskie MSZ jak zwykle nie mialo refleksu. Otoz jak sie analizuje decyzje dotyczace ewakuacji podejmowane przez rzady europejskie, to tam poslizg byl analogiczny, choc niektore kraje rzeczywiscie zaczely ewakuowac swoich obywateli 2 czy 3 dni wczesniej. Ale nie tydzien wczesniej. Dlaczego?

Znowu mamy sytuacje, jak mowisz, jakosciowo inna. Czytamy doniesienia agencyjne na temat Libii z 20 i porownujemy je z wczorajszymi. Wczorajsze mowia o totalnym chaosie w calym kraju, strzelaninach, utracie przez Kadafiego kontroli nad Cyranejka, miastami na zachodzie i wschodzie kraju, przy granicach z Tunezja i Egiptem oraz przchodzeniu na strone przeciwnikow rezimu calych garnizonow wojskowych. 20 natomiast czytamy o ruchach wojsk libijskich w strone wschodnich prowincji i masowych demonstracjach antyrezimowych w Trypolisie. Wczoraj czytamy, ze w Trypolisie nie ma demonstracji antyrezimowych, na ulicach grasuja oplacani przez Kadafiego najemnicy z krajow Czarnej Afryki i strzelaja do kazdego kto sie wychyli, nawet do dzieci.

Ty na tym forum zawsze mnie zachwycales przenikliwoscia w przedstawianiu argumentow.
                    • piwi77 Re: Namierzyłem dzwon 24.02.11, 11:34
                      Jeszcze 12 nie ma, a Ty już się miotasz.
        • voxave Re: Embraer wyladował 24.02.11, 12:54
          Kloss-masz racje3 nikt takiego czegos w mediach nie mowil--by lby ostatnim idiota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka