ore.ona Re: Japonia 11.03.11, 17:07 jaki mały jest człowiek w tym wszystkim, nic nie znaczy, jest i nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
mi-l-ja Re: Japonia 11.03.11, 18:27 To, co się tam dzieje, to koszmar, a sposób w jaki całość jest przedstawiana np. na gazecie to... bo ja wiem... żenada? W każdym razie z dziennikarstwem na poziomie ma to raczej mało wspólnego, chyba że mówimy o poziomie rynsztoka. Wstyd, po prostu wstyd. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Japonia 11.03.11, 19:07 Wyborcza prawie kompletnie stabloidziała. Odpowiedz Link Zgłoś
mi-l-ja Re: Japonia 11.03.11, 19:43 Nie ona jedna, niestety i ten trynd mnie zniesmacza... Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Japonia 11.03.11, 20:33 A tak, TVN24 też ledwo da się czytać, czy tam oglądać. W internecie kiedyś jeszcze czytałem Onet, ale sobie dałem spokój, bo sama papka dla głupków. Inne portale to nawet nie warto wymieniać z nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysgreen Re: Japonia 11.03.11, 20:19 > A Rydzyk już zaczął zbiórkę :/ żartujesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Japonia 11.03.11, 19:10 > Horror. Koszmar. :( Życie. A raczej śmierć, będąca jego nieuchronną częścią. Ta planeta staje się za mała wobec ekspansji naszego gatunku a takie kataklizmy, naturalne, czy zawinione przez człowieka, będą się nasilać. Takie mam wrażenie. I nie trywializuję. Pochylam się nad nieuchronnym. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Japonia 11.03.11, 19:17 Ja śledzę wiadomości dotyczące słońca... Myślę, że ono ma duży wpływ na to co się teraz dzieje.. Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Japonia 11.03.11, 20:32 No na trzęsienia ziemi nie powinno mieć wpływu. Chyba, że jest jakiś mechanizm, którego nie znamy. Ale nic nie szkodzi i tak niedługo będzie koniec świata. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Japonia 12.03.11, 12:26 No to Morelka nie pluj pestkami, bo ja planuję trochę tu jeszcze pobyć. : ] Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Japonia 12.03.11, 15:33 Ja nie czuję takiej potrzeby, aczkolwiek w ten sposób to ja raczej ginąć bym nie chciała. Panicznie boję się dużej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Japonia 12.03.11, 23:23 Notospoko. Bo już się zacząłem niepokoić, a nie zrobiłem jeszcze przecież wszystkich głupich rzeczy, które zrobić trzeba. No i ani jednej mądrej, ale to już inna historia... : ] Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Japonia 12.03.11, 12:32 Tabloidyzacja wiadomości... Do tego jak jest lepszy news to poprzedni od razu znika z informacji...dwa dni temu 90% wiadomości dotyczyło Libii. A teraz? Czy tam nagle się uspokoiło? Czy nie ma innych ważnych wiadomości, z kraju i ze świata? Zauważam niepokojące zjawisko - właśnie tabloidyzacji informacji. Dawniej w jednym cyklu podawano więcej wiadomości, informacje były proporcjonalnie podzielone czasowo. Teraz, jeżeli "jest możliwość wiadomości video" to przy takiej informacji jak z Japonii- zajmuje prawie czas czas antenowy. To ładnie wygląda w tivi...ale nie ma już czasu na żadne inne ważne wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
kicho_nor Re: Japonia 12.03.11, 12:42 Jak już będzie po końcu świata to Wyborcza napisze, że koniec świata był ładniejszy od pupy Nataszy Urbańskiej Odpowiedz Link Zgłoś
buena_luna Re: Japonia 12.03.11, 15:01 Media - czwarta władza w IV RP . Interpretacja dowolna. Odczuwam absmak dlatego powstrzymam się od komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mi-l-ja Re: Japonia 12.03.11, 15:56 >Teraz, jeżeli "jest możliwość wiadomości video" to przy takiej informacji jak z Japonii- zajmuje prawie czas czas antenowy dlatego powoli zaczynam ograniczać się do słuchania radia - tam przynajmniej ryzyko, że wiadomości przerodzą się w "wiadomości video" jest mniejsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Japonia 12.03.11, 17:00 Nie przeszkadza mi telewizja. Chodzi o to aby obraz nie zdominował całości przekazu. A w tej chwili tak to wygląda. Na pewno łatwiej - rzucić w kadr" w kółko Macieju" te same obrazki, kilka słów tego samego komentarza - i leciutką papką karmi się odbiorców. Brakuje zaś wyważenia proporcji między komentarzem a obrazem... Odpowiedz Link Zgłoś
mi-l-ja Re: Japonia 12.03.11, 17:41 Mnie też nie przeszkadza pod warunkiem, że wiadomości - nawet te najbardziej sensacyjne są podawane w taki sposób, że jestem je w stanie odróżnić od reklamy jakiegoś teleturnieju albo premierowego odcinka serialu, a ostatnio mam z tym problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
ore.ona Re: Japonia 12.03.11, 20:46 Bosz, jak mnie drażni ten zadowolony z siebie wyraz twarzy p. Marciniaka podającego wiadomości z Japonii. I znowu trzęsie reaktorem :( Strasznie im współczuję i podziwiam ten naród... Odpowiedz Link Zgłoś
mi-l-ja Re: Japonia 12.03.11, 20:54 Dzisiaj słyszałam wypowiedź pewnego dziennikarza mieszkającego w Japonii na temat rzekomego spokoju Japończyków. Powiedział, że jego zdaniem ten osławiony bardziej przypomina stan szoku niż stoicki spokój i moim zdaniem coś w tym może być... Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Japonia 12.03.11, 21:35 Nie zgadzam się z tym dziennikarzem. Japończycy w swojej masie naprawdę potrafią zachowywać spokój w takich chwilach.. Częściwo wynika z poprzednich doświadczeń ale przede wszystkim z przeprowadzanych szkoleń jak się zachowywać. Widocznie dziennikarz chciał "zabłysnąć" czymś nowym i zabłysnął ...ośmieszył się. Wystarczy zobaczyć jak się zachowywali Japończycy w momencie trzesienia ziemi. Wiele jest takich nagrań z kamer przemysowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mi-l-ja Re: Japonia 12.03.11, 21:40 Nie wiem, czy się ośmieszył... To było bardzo emocjonalna wypowiedź, opowiadał m.in o reakcji swoich sąsiadów i słychać było, że sam jest w szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
buena_luna Re: Japonia 13.03.11, 19:51 Media i męska rozmowa z telewizorem. Też mi się ciśnie na usta. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Japonia 13.03.11, 20:17 Taaa...dlatego tak ważny jest krytycyzm odbioru i możliwość wyboru wiadomości...nie ma w tivi? - to w necie znajdę nie tylko "newsy" ale i to co mnie interesuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
mi-l-ja Re: Japonia 12.03.11, 21:00 a mój ulubiony p. Kraśko już jest w samym centrum wydarzeń grrr... Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Japonia 14.03.11, 15:03 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/0,113331.html Zdjęcia - można porównać stan przed i po "jeżdżąc" znacznikiem po zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
madalenka25 Re: Japonia 14.03.11, 15:08 w obliczu takiego żywiołu widać naszą małość;( Odpowiedz Link Zgłoś
ore.ona Re: Japonia 16.03.11, 16:45 imponują mi ci ludzie... >japońskie supermarkety obniżają ceny, a ich pracownicy równo dzielą pozostałą żywność pomiędzy mieszkańców, tak by nikt nie dostał więcej niż inni . Właściciele automatów z napojami za darmo rozdają je wśród ocalonych. Mieszkańcy ustawiają się w równych kolejkach po wodę i żywność dystrybuowaną przez władze.< wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9257579,Japonia_po_katastrofie___godnosc__spokoj_i_poszanowanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysgreen Re: Japonia 16.03.11, 19:00 brak słów. dla nas, szalonych rozpychających się łokciami europejczyków, to zupełne SF Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Japonia 17.03.11, 09:01 U nas by była dżungla, a nawet gorzej. :P Odpowiedz Link Zgłoś