Dodaj do ulubionych

kupując sushi pomagasz Japończkom!

18.03.11, 12:45
Oto mój sposób na pomoc Japończykom dotknietych skutkami straszliwego tsunami oraz będący jego skutkiem kryzysu nuklearnego. Japończycy to wspaniały dzielny i zdyscyplinowany a przy tym bardzo kulturalny i uprzejmy naród. Jestem urzeczony ich heroiczna postawią i ich przymiotami które opisałem w poprzednim zdaniu. Podobnie ostępujesz kupując inne japońskie produkty nop samochody czy inne urządzenia hi tech. Japonia to nie Haiti. oni sobie radę dadzą niemniej jesli im pomozemy to szybciej staną na nogi a kryzys światowy który teraz się przez to pogłebił mozna skrócić. Od jakiegośczasu interesuję się krajem kwitnącej wiśni , miało to miejsce zanim doszło do tej katastrofy. (wspomniałem już chyba w krytycznym watku o TVP ze późno emitują film dokumentalny o Japonii własnie a to było pewnie z miesiąc temu). Oni wspaniale potrafią łączyć tradycję z nowoczesnością stanowią dla nas Polaków wzor godny do naśladowania. Jest okres wielkiego postu więc tym bardziej pomózmy naszym dalekim braciom w potrzebie. Jedno ale, jak na złość z wiekszości marketów Piotr i Paweł zniknęło sushi..
Obserwuj wątek
    • strikemaster Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 18.03.11, 12:48
      Pozostaje jeszcze pytanie, czy to oryginalne japońskie sushi byłóo, czy też chińska podróbka?
      • imponeross to sushi to na pewno chińska podróbka 23.03.11, 23:57
        strikemaster napisał:

> Pozostaje jeszcze pytanie, czy to oryginalne japońskie sushi byłóo, czy też chi
        > ńska podróbka?

To sushi to na pewno chińska podróbka, ale dlaczego nie mielibysmy pomagac tez Chinczykom? Przeciez oni maja gorzej niz Japonczycy nawet bez tsunami...
    • strikemaster Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 18.03.11, 12:49
      A japońskich produktów, szczególnie z branży motoryzacyjnej i elektronicznej zachwalać nie musisz, bronia się same i to skutecznie.
    • apodemus Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 18.03.11, 12:49
      Oszoł, kupujesz w marketach!? A co z rodzinnymi, polskimi, małymi sklepami? Przez ciebie bankrutują!
      • yoma Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 18.03.11, 13:08
        Oszoł jest patryjota. Gdyby market nazywał się Peter&Paul, plułby mu na próg :)
    • yoma Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 18.03.11, 13:07
      Panika na rynku, naród na gwałt wykupuje sushi, sushi już po 5 zł! :)
    • jureczek_barbarzynca Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 18.03.11, 13:09
      Dokup jeszcze sake, pomagaj jak umiesz.
      • yoma Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 18.03.11, 13:17
        I miecz do seppuku :)
        • strikemaster Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 18.03.11, 13:24
          To by była pomoc jednorazowa, a japońska gospodarka potrzebuje długofalowego wsparcia.
          • Gość: skin Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! IP: *.icpnet.pl 21.03.11, 07:41
            spoko jeża, żółtki se poradzą
            • kolter-xxl Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 21.03.11, 08:40
              Gość portalu: skin napisał(a):

> spoko jeża, żółtki se poradzą

Jako człek prymitywny , zapewne nie wiesz co to taki spontaniczny odruch podnoszący na duchu ofiary tragedii, nawet w tak bogatym społeczeństwie .
        • Gość: karbat Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.11, 13:35
          w katolandzie ludzie widzieli org. japonskie sushi , tak jak kato-wieraca cuda Wojtyly .

Jedz sushi -pomagasz Japonczykom , w Polsce ryby zlowione przez Japonczyka ... przez niego przygotowane .... sushi !, pytanie , skad sie biora tacy piramidalni idioci .

w Polsce je sie Kebaba itp. , sprobowalem .. po ugryzieniu ... kosz na smieci .
          podobne , w Polsce pije sie szampana ...butelek z zawatroscia tego plynu jeszcze u nikogo , NIGDZIE nie widzialem . mitomani zyja w kraju mitow .

• ka_p_pa Ty patriotom nie jesteś 18.03.11, 13:41
      patrioci na obiat jedzą tylko polskie wyroby
      • lepian4 Re: Ty patriotom nie jesteś 21.03.11, 12:18
        Na obiat? Ten "bul" mnie kurna zowu chwycil! Brak nadzieji na poprawe!
    • ikcort Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 18.03.11, 13:42
      > Oto mój sposób na pomoc Japończykom dotknietych skutkami straszliwego tsunami oraz
      > będący jego skutkiem kryzysu nuklearnego

Ty w ogóle czytasz te swoje konstrukcje przed opublikowaniem?
    • feel_good_inc Oszoł, opanuj się! 21.03.11, 10:01
      > Oni wspaniale potrafią łączyć tradycję z nowoczesn
      > ością stanowią dla nas Polaków wzor godny do naśladowania.

Dyć to sami ateiści i poganie! Przecież jakbyśmy wzięli z nich przykład, to musielibyśmy was pozamykać w rezerwatach.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Oszoł, opanuj się! 21.03.11, 10:27
        Japończycy nie sa ateistami!
        kzbb.org/ind.php?kzbb=statystyka&w=rzws&ac=p&id=5&idp=133
        tyle tylko że ich pojmowanie religii jest inne niż nasze
        • strikemaster Re: Oszoł, opanuj się! 21.03.11, 10:33
          Niż nasze, czyli czyje?
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Oszoł, opanuj się! 21.03.11, 10:37
            inne niż judeochrześcijanskie i islamskie
            • strikemaster Re: Oszoł, opanuj się! 21.03.11, 10:39
              Nie jestem judeochrześcijaninem ani muzułmaninem.
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Oszoł, opanuj się! 21.03.11, 10:48
                ale wyrosłeś z tych tradycji to ze się ich wyrzekłes to jest osobny temat
                • strikemaster Re: Oszoł, opanuj się! 21.03.11, 10:53
                  > ale wyrosłeś z tych tradycji

Jest to dość ciekawe określenie. Tak, wielu ludzi dorasta intelektualnie, czyli wyrasta z katolicyzmu, na przykłąd. Mnie to o tyle nie dotyczy, że ja nigdy katolikiem nie byłem, w moim przypadku wyrzeczenie nastapiło w poprzednim pokoleniu.
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: Oszoł, opanuj się! 21.03.11, 10:56
                    tzn za ciebie zdecydowano, cóż jacy rodzice takie ich dzieci
                    • strikemaster Re: Oszoł, opanuj się! 21.03.11, 10:57
                      > tzn za ciebie zdecydowano,

Za ciebie zdecydowano, mi dano możliwość wyboru.
                    • kolter-xxl Re: Oszoł, opanuj się! 21.03.11, 12:02
                      oszolom-z-radia-maryja napisał:

> tzn za ciebie zdecydowano, cóż jacy rodzice takie ich dzieci

No czyli nie w smak ci wolna wola otrzymana od pana :) ?
                      • lepian4 Re: Oszoł, opanuj się! 23.03.11, 11:36
                        O, Kolterek znowu pierdzi o predystynacji!
                        • kolter-xxl Re: Oszoł, opanuj się! 23.03.11, 13:31
                          lepian4 napisał:

> O, Kolterek znowu pierdzi o predystynacji!

Nie miej nadziei na loda
                • kolter-xxl Re: Oszoł, opanuj się! 21.03.11, 12:01

> ale wyrosłeś z tych tradycji to ze się ich wyrzekłes to jest osobny temat

Chcesz powiedzieć ze razem z Abdulem chodziłeś do szkoły i tam wyrosłeś na tradycji Islamskiej ?
            • kolter-xxl Re: Oszoł, opanuj się! 21.03.11, 12:00

> inne niż judeochrześcijanskie i islamskie

No ale co ty wiesz o judeochrześcijaństwie , wybitym po IV wieku ??
        • feel_good_inc Re: Oszoł, opanuj się! 21.03.11, 11:25
          > Japończycy nie sa ateistami!
          > kzbb.org/ind.php?kzbb=statystyka&w=rzws&ac=p&id=5&idp=133
          > tyle tylko że ich pojmowanie religii jest inne niż nasze

To w takim razie ty jesteś Muzułmaninem, tylko twoje pojmowanie Allaha jest niestandardowe.

en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Japan
          Japan grants full religious freedom, allowing minority religions such as Christianity, Islam and Sikhism to be practiced. Figures that state 84% to 96% of Japanese adhere to Shinto and Buddhism are not based on self-identification but come primarily from birth records, following a longstanding practice of officially associating a family line with a local Buddhist temple or Shinto shrine.[3][4][5][6] About 70 percent of Japanese profess no religious membership,[7][8] according to Johnstone (1993:323), 84% of the Japanese claim no personal religion. And according to Demerath (2001:138), 64% do not believe in God, and 55% do not believe in Buddha.[9] Japanese streets are decorated on Tanabata, Obon and Christmas.
    • paco_lopez Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 21.03.11, 12:27
      ja bym im trochę ciuchów z szafy wysłał. suszi strasznie mi nie podchodzi. miałem w zyciu trzy japońskie samochody. teraz mam jeden - w zasadzie to mojej mamy, ale jak cos to ja zmieniam opony itd, bo mama nie ma jeszcze prawa jazdy. moze kupimy skuterek jakis honda czy coś ala w podobie. japońskie rzeczy były zawsze ok. tez mi sie milej kojarzą. noriaki kasai , to był bardzo fajny skoczek. mysle, ze dadam małysz mógłby zrobic benefis z noriaki kasai , a przy okazji ściepę na japończyków.
    • seth.destructor Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 21.03.11, 14:36
      en.wikipedia.org/wiki/Japanese_war_crimes
      A to sushi i tak jest robione na miejscu.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 10:58
        to było dawno temu. Bomby atomowe Japończykom z głow ostatecznie wybiły imperializm
        • kolter-xxl Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 11:01

> to było dawno temu. Bomby atomowe Japończykom z głow ostatecznie wybiły imperializm

Zawsze byli imperium widać to w ich dominacji technologicznej !!
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 11:04
            miałem na mysli imperializm militarno polityczny. Teraz są wysoko rozwinietym nowoczesnym państwem aczkolwiek potwornie zadłuzonym na jakies 200% japońskiego PKB!
            • kolter-xxl Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 11:05

> miałem na mysli imperializm militarno polityczny.

Nie muszą zorientowali się ze lepiej zarabiac niz wojować.
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 11:17
                otóz to. Wzięli sie ostro do roboty zaczeli uczyć się od zachodu ale nie pozwolili sobie wydrzeć tradycyjnych wartosci którym sa wierni od wieków, nie wyrzekli się buddyzmu czy shintoizmu nie porzucili sushi na rzecz hamburgerów i co najwazniejsze nie oddali obcym swoich zakładów pracy czy firm. Toyota Mitsubishi Honda Sony i wiele innych firm nigdy nie weszło w zaden układ z obcym kapitałem. Pytanie co masz czysto polskiego dziś? jaki produkt polski zawojował swiat w ostatnium 20stoleciu?
                • kolter-xxl Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 11:34

> otóz to. Wzięli sie ostro do roboty zaczeli uczyć się od zachodu ale nie pozwol
                  > ili sobie wydrzeć tradycyjnych wartosci którym sa wierni od wieków, nie wyrzekl
                  > i się buddyzmu czy shintoizmu

No popatrz religie w których nie ma albo wcale bogów albo jest ich setki :)) nie porzucili sushi na rzecz hamburgerów

No ja do kościoła choć z rodziny katolickiej jestem nie chodzę ale też tych gó...anych amerykańskich wynalazków nie jadam .

>i co najwazniejsze nie oddali obcym swoich zakładów pracy czy firm.

Nie ? za daleko czy bariery językowe ?

Toyota Mitsubishi Honda Sony i wiele innych firm nigdy nie weszło w zaden układ z obcym kapitałem.

No popatrz a kto cie tak okłamuje ??

> Pytanie co masz czysto polskiego dziś? jaki produkt polski zawojował swiat w
                  > ostatnium 20stoleciu?

Ogórek kiszony :))
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 11:43
                    poszukaj sobie informacji o japońskich firmach. Jęsli nawet obcy kapitał w Japonii jest obecny to w bardzo śladowych ilościach.Najnbardziej znany przykład to Suzuki. Suzuki weszło w kooperacje z renault, skutki tego sa opłakane. francuskie auta raczej nie grzeszą solidnościa a to się udzieliło Suzuki. wiem o czym mówie bo mój ojciec kiedyś miał i renówke i suzuki, psuły się co chwila
                    • kolter-xxl Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 11:50

> poszukaj sobie informacji o japońskich firmach. Jęsli nawet obcy kapitał w Jap
                      > onii jest obecny to w bardzo śladowych ilościach.Najnbardziej znany przykład to
                      > Suzuki. Suzuki weszło w kooperacje z renault, skutki tego sa opłakane. francus
                      > kie auta raczej nie grzeszą solidnościa a to się udzieliło Suzuki. wiem o czym
                      > mówie bo mój ojciec kiedyś miał i renówke i suzuki, psuły się co chwila

Człowieku wiesz co to globalizacja ??
                      • feel_good_inc Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 12:38
                        kolter-xxl napisał:
                        > Człowieku wiesz co to globalizacja ??

Daj spokój, nie znęcaj się nad oszołkiem, on jest już i tak przez los pokrzywdzony.
                        Kiedy wytknąłem mu w tym wątku oczywiste kłamstwo o religijności Japończyków, to zamknął się w sobie. Zatyczki do uszu i klapki na oczy to dla oszołka jedyna droga do prawdy, alleluja i do przodu. Po sushi z włoskiego ryżu i niemieckiej ryby do Piotra i Pawła!
                        • oszolom-z-radia-maryja Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 13:22
                          nie zamknałem się . Religijnośc Japończyków jest fakktem, tyle tylko mże oni potrafią wbyc wyznawcami kilku religii na raz sa oni wyznawcami zarówno szintoizmu jak i buddyzmu, kwestia owtarta jest praktyka
                          • feel_good_inc Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 15:04
                            > nie zamknałem się . Religijnośc Japończyków jest fakktem, tyle tylko mże oni po
                            > trafią wbyc wyznawcami kilku religii na raz sa oni wyznawcami zarówno szintoizm
                            > u jak i buddyzmu, kwestia owtarta jest praktyka

A jeżeli fakty temu przeczą, to tym gorzej dla faktów!
                            • oszolom-z-radia-maryja Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 17:45
                              dałem linka a ty dałeś swojego który ma jakoby zaprzeczać mojemu, to jeszce nie świadczy na korzyść twojej tezy
                              • feel_good_inc Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 23.03.11, 23:09
                                > dałem linka a ty dałeś swojego który ma jakoby zaprzeczać mojemu, to jeszce nie
                                > świadczy na korzyść twojej tezy

No cóż, nie jestem w stanie poprawić twojej znajomości angielskiego ani umiejętności rozumienia czytanego tekstu, więc chyba więcej nie porozmawiamy na ten temat.
                        • Gość: karbat Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.11, 13:26
                          bojkotujac zakup lodowek ... oszolomy pomagaja eskimosom .

ksiadz wbil oszolomom radiomaryjnym do golowek ,
                          ze maja myslec tym, na czym normalni ludzie siedza .
                        • kolter-xxl Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 14:36
                          feel_good_inc napisał:

> Daj spokój, nie znęcaj się nad oszołkiem, on jest już i tak przez los pokrzywdzony.

Poród kleszczowy , przyduszenie niedotlenienie mózgu :(
                      • oszolom-z-radia-maryja Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 13:21
                        jesteśmy własnie świadkami kryzysu ideologii globakizacyjnej
                        • strikemaster Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 14:41
                          > jesteśmy własnie świadkami kryzysu ideologii globakizacyjnej

Dlatego, ze tsunami się nie zglobalizowało i wytraciło energię przed uderzeniem w inne państwa?
                          • Gość: kalka Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? IP: *.range81-151.btcentralplus.com 22.03.11, 14:42
                            no pewnie dlatego, ze (je )tak dzielnie blokowales, strajk.
                          • oszolom-z-radia-maryja Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 22.03.11, 17:42
                            globalizacja oberwała już wcześniej bo już w 2008 kiedy to wybuchł kryzys światowy
                            • Gość: karbat Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.11, 18:09
                              tylko ksiadz z Torunia i Kaczoreko z PISs sa w stanie przeciwstawic sie swiatowej globalizacji

wyeksportowac Rydzyka , zwiekszyc slyszalnosc radyja co maryja na caly swiat !
                              wyslac w swiat wielkiego kaczego stratega,speca od uzdrawiania systemow spol.-politycznych !
                              • oszolom-z-radia-maryja Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 23.03.11, 09:47
                                wystarczy otworzyć narodowe sekcje radia maryja tak jak kiedyś wpowstawały narodowe sekcje radia Wolna Europa
                                • yoma Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 23.03.11, 10:17
                                  Słuchalność RM w Japonii musi być oszołom... oszałamiająca :)

Oszoł, post się skończył?
                                  • oszolom-z-radia-maryja Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 23.03.11, 10:36
                                    tam akurat chrześcijan jest jak na lekarstwo, wielu zgineło w czasie atomowego ataku na nagasaki 9.8.1945r. Myslimy nad powłaniem japońskiej sekcji Radia Maryja
                                    • strikemaster Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 23.03.11, 13:09
                                      Też przez ruskie satelity będziecie nadawać?
                                    • kolter-xxl Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 23.03.11, 13:30

> Myslimy nad powłaniem japońskiej sekcji Radia Maryja

Myślicie ? chcesz nam powiedzieć ze taki kretyn jak ty siedzi u rydz w jakiejś radzie programowej ?
                                      • yoma Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 23.03.11, 13:31
                                        Chce. NFZ już passe :)
                                • kolter-xxl Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 23.03.11, 13:28

> wystarczy otworzyć narodowe sekcje radia maryja tak jak kiedyś wpowstawały naro
                                  > dowe sekcje radia Wolna Europa

Aha i ty za to zapłacisz :))
                            • strikemaster Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 23.03.11, 12:43
                              > globalizacja oberwała już wcześniej bo już w 2008 kiedy to wybuchł kryzys świat
                              > owy

Kryzys światowy, jak sama nazwa wskazuje jest globalny. My oberwaliśmy, globalizacja ma się dobrze.
                • voxave Re: Wspaniały, dzielny i zdyscyplinowany? 24.03.11, 07:59
                  Oszoł---głupotą :)
    • lepian4 Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 23.03.11, 12:41
      I wkrotce bedzisz szkodzil swojemu zdrowiu!

Ja kurna ukrainskich grzybow w zeszlym sezonie nie kupielm, a japonskie, rownie napromieniowane sushi bede wpierdzielal! Tez mi interes!
      • oszolom-z-radia-maryja Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 23.03.11, 12:47
        sytuacja rzeczywiście zrobiła sie niewesoła, zastanawiam się czy nie poprosić admina o wykasowanie niniejszego watku
        • lepian4 Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 23.03.11, 13:06
          Poczekaj tylko na Koltera. Jeszcze nasz bohaterski zoomowiec nie cytowal Biblii.
          • kolter-xxl Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 23.03.11, 13:32
            lepian4 napisał:

> Poczekaj tylko na Koltera. Jeszcze nasz bohaterski zoomowiec nie cytowal Biblii

Tej napisanej przez Żydów , tej samej którą klecha podczas czytania na mszy całuje ?
            • lepian4 Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 23.03.11, 14:06
              Dodaj jeszcze, ze tej, ktora rabini namietnie podczas uroczystosci religijnych pala. Skoro zadajesz sobie tyle trudu, to badz kurna choc odrobine konsekwentny!
              • kolter-xxl Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 23.03.11, 14:14
                lepian4 napisał:

> Dodaj jeszcze, ze tej, ktora rabini namietnie podczas uroczystosci religijnych
                > pala.

Skoro palą swoje własne ksiegi to widać tak lubią i to ich sprawa.

> Skoro zadajesz sobie tyle trudu, to badz kurna choc odrobine konsekwentny

Konsekwentny jestem w świetle znanych mi faktów !! a skoro gdzieś tam jeden rabin spalił książkę to nie znaczy ze muszę o tym wiedzieć .
                • lepian4 Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 23.03.11, 15:29
                  Caly swiat musi wiedziec, gdy ptak nasra na stary, zapomniany, zydowski, nagrobek.
                  Warto, dla rownowagi dowiedziec sie, co regularnie ma miejsce wewnatrz tej wrazliwej na krzywde ludzka wspolnoty.
                  Wspominalismy konsekwencje: czy palenie ksiazek przez faszytow uznasz tez tylko wenetrzna blahostka narodu niemieckiego?
                  • kolter-xxl Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 23.03.11, 20:51
                    lepian4 napisał:

> Wspominalismy konsekwencje: czy palenie ksiazek przez faszytow uznasz tez tylko
                    > wenetrzna blahostka narodu niemieckiego?

Ano ci faszyści mieli wzór na katolikach palących całe biblioteki pogan , abstrahując od tego ze jakiś nawiedzony rabin też spalił coś. Poza tym jako człek ograniczony nie pojmujesz tego że twoi pobratymcy duchowi czyli faszyści ; organizowali to na wielką skalę a jeden rabin spalił raz.Ale to debilom twojego pokroju wystarczy na osąd!!
                    • lepian4 Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 24.03.11, 03:48
                      Kolterku, ten two romantyzm syjonistyczny, w polaczeniu z bezpodstawnymi obelgami wystarczy mi fatycznie do wyrobienia sobie stosownej opinii. Dziwie sie, ze tak inteligentny zomowiec tego jeszcze nie pojal!
                      • kolter-xxl Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 24.03.11, 07:26
                        lepian4 napisał:

> Kolterku, ten two romantyzm syjonistyczny, w polaczeniu z bezpodstawnymi obelga
                        > mi wystarczy mi fatycznie do wyrobienia sobie stosownej opinii.

Obelgi ? a co dla ludzkiej kupy twojego pokroju jest obelgą ?

Dziwie sie, ze
                        > tak inteligentny zomowiec tego jeszcze nie pojal!

No rozumiem ze spadkobierca szmalcowników nie wie co to przyzwoitość
                        • lepian4 Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 25.03.11, 11:35
                          Jestem szalenie dumny, ze jestem spadkobierca rzekomych polskich szmalcownikow, a nie wnukiem zydowskich partyzantow, najgorszych z mozliwych zbrodniarzy wojennych. Ich spadkobiercy- twojego pokroju- maja najwyrazniej silne wyrzuty sumienia, skoro swa wine zwalaja na innych. Powtorze sie, dla mnie kazdy Polak, ktory wpie...l faktycznym kolaborantom, nie wykluczam tu w przeciwienstwie do cienbie syjonistycznych, ktorych niestety nie brakowalo, jest bohaterem narodowym, nie jakims zakompleksionym szmalcownikiem na zlotych zniwach.
                          • kolter-xxl Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 26.03.11, 10:39
                            lepian4 napisał:

> Jestem szalenie dumny, ze jestem spadkobierca rzekomych polskich szmalcownikow,

No to jesteś jak jakiś kundel , bo nawet nie wiesz czy byli oni szmalcownikami czy nie :))

> a nie wnukiem zydowskich partyzantow, najgorszych z mozliwych zbrodniarzy woje
                            > nnych.

No popatrz jeden bielecki a ty już o wszystkich negatywnie , to typowe dla prymitywnego antysemityzmu !!

Ich spadkobiercy- twojego pokroju- maja najwyrazniej silne wyrzuty sumie
                            > nia, skoro swa wine zwalaja na innych.

Aha to te 100 tys zamordowanych żydów przez takich jak twoi krewni to pikuś ?

Powtorze sie, dla mnie kazdy Polak, ktory wpie...l faktycznym kolaborantom, nie wykluczam tu w przeciwienstwie do cienb
                            > ie syjonistycznych, ktorych niestety nie brakowalo, jest bohaterem narodowym, n
                            > ie jakims zakompleksionym szmalcownikiem na zlotych zniwach.

Masz na myśli bohaterów ,więc twoich bliskich tam nie znajdziesz .
        • kolter-xxl Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 23.03.11, 13:32

> sytuacja rzeczywiście zrobiła sie niewesoła, zastanawiam się czy nie poprosić a
          > dmina o wykasowanie niniejszego watku

Sytuacja jest napięta jak baranie jaja :))
          • oszolom-z-radia-maryja Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 24.03.11, 10:09
            skad u ciebie tak radykalna zmiana w nastawieniu do tej tragedii? jakiś czas temu założyłes watek w tym temacie bedąc tym wielce poruszony a teraz kpiz sobie z tego w najlepsze
    • gadagad Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 23.03.11, 21:07
      Tsunami zmiotło miejsca , na których był najwięcej skupisk chrześcijańskich, stąd ta aktywność polskiego caritasu w pomocy dla Japonii.
      • karbat Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 24.03.11, 04:07
        lepian4 napisał:

> ...romantyzm syjonistyczny .........

chwalisz Jahwe co niedziele , w polskim kosciele . ( allelu -Jah .... chwalmy JAHWE ).
        konkretnie , co masz przeciw STARSZYM braciom w wierze .... MLODSZY bracie w wierze ...
        • kolter-xxl Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 24.03.11, 07:28
          karbat napisał:

> lepian4 napisał:
          >
          > > ...romantyzm syjonistyczny .........
          >
          > chwalisz Jahwe co niedziele , w polskim kosciele . ( allelu -Jah .... chwalmy J
          > AHWE ).
          > konkretnie , co masz przeciw STARSZYM braciom w wierze .... MLODSZY bracie w w
          > ierze ...

Jego kościół naucza ze Jezus to wysoki blondyn o niebieskich oczach !!
      • oszolom-z-radia-maryja Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 24.03.11, 10:10
        na jakiej podstawie uważasz ze tam było akurat duże slkupisko chrześcjan?
        • yoma Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 25.03.11, 12:39
          Na takiej, że Caritas zbiera :)
    • oszolom-z-radia-maryja Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 25.03.11, 11:19
      mozna kupowac sushi bez obaw jesi jest ono przyrzadzane z produktów miejscowych tj w np w Polsce a nie sprowadzane z Japonii
      • yoma Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 25.03.11, 11:23
        No to w jaki sposób chcesz takim sushi pomóc Japończykom?
        • Gość: karbat Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.11, 13:48
          a w jaki sposob mozna pomoc oszolomowi ....
          • yoma Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 25.03.11, 15:40
            Nie można, stracony człowiek.
          • strikemaster Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 25.03.11, 18:18
            > a w jaki sposob mozna pomoc oszolomowi ....

Znaleźć mu normalną pracę, zeby mógł się od PISu usamodzielnić.
          • kolter-xxl Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 26.03.11, 10:40
            Gość portalu: karbat napisał(a):

> a w jaki sposob mozna pomoc oszolomowi ....

Pomóc w znalezieniu dobrego psychologa.
      • piwi77 Re: kupując sushi pomagasz Japończkom! 25.03.11, 16:18

> mozna kupowac sushi bez obaw jesi jest ono przyrzadzane z produktów miejscowych
        > tj w np w Polsce a nie sprowadzane z Japonii

I prawidłowo. Pomóc Japonii trzeba, ale tak, aby dać zarobić hodowcom polskiego karpia i pstrąga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka