oszolom-z-radia-maryja
18.03.11, 12:45
Oto mój sposób na pomoc Japończykom dotknietych skutkami straszliwego tsunami oraz będący jego skutkiem kryzysu nuklearnego. Japończycy to wspaniały dzielny i zdyscyplinowany a przy tym bardzo kulturalny i uprzejmy naród. Jestem urzeczony ich heroiczna postawią i ich przymiotami które opisałem w poprzednim zdaniu. Podobnie ostępujesz kupując inne japońskie produkty nop samochody czy inne urządzenia hi tech. Japonia to nie Haiti. oni sobie radę dadzą niemniej jesli im pomozemy to szybciej staną na nogi a kryzys światowy który teraz się przez to pogłebił mozna skrócić. Od jakiegośczasu interesuję się krajem kwitnącej wiśni , miało to miejsce zanim doszło do tej katastrofy. (wspomniałem już chyba w krytycznym watku o TVP ze późno emitują film dokumentalny o Japonii własnie a to było pewnie z miesiąc temu). Oni wspaniale potrafią łączyć tradycję z nowoczesnością stanowią dla nas Polaków wzor godny do naśladowania. Jest okres wielkiego postu więc tym bardziej pomózmy naszym dalekim braciom w potrzebie. Jedno ale, jak na złość z wiekszości marketów Piotr i Paweł zniknęło sushi..