voxave 28.03.11, 19:42 w Kownie--ale sie popisali,tak mi wstyd za nich przed innymi narodami--widac na filmie że pija piwo i widac jak sie zachowuja to jest nie do pojęcia :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jojo Re: Polscy kibice IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.11, 20:05 byl czas sie przyzwyczaic a ciebie zdziwko rypie? Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:07 Kwasniewski powiedzial pol godziny temu, ze z tymi - przepraszam za wyrazenie - "ludzmi" nalezy rozmawiac. Naprawde nie wiem jak on sobie to wyobraza. Ogolnie problem jest, a my zamiast opierac sie na doswiadczeniach krajow zachodnich, ktore rowniez sie z tego rodzaju patologiami borykaly (i wciaz borykaja), od lat nie potrafimy skutecznie z kibolami walczyc i ich zneutralizowac. Sek w tym, ze w polskiej pilce i w polskich klubach siedzi mnostwo ludzi o takiej samej mentalnosci jak owi kibole. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:12 Klos--i to jest takie przerażąjące ta agresja n ie tylko nasilajaca sie na codzień ale na wyjezdzie w obcym kraju--żadnych zasad--puste czerepy--to jest dla mnie nie do ogarnięcia i ja z tego powodu cierpie ze wstydu za rodaków Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:17 Ja nie uwazam ich za swoich rodakow. Obrazajac Polske, szkalujac jej dobre imie za granica, psujac jej reputacje w Europie oni dla mnie przestaja byc Polakami, a staja sie wiesniacka dzicza, bez zadnych zasad, etosow, idei i idealow, bez honoru, godnosci, patriotyzmu, poczucia odpowiedzialnosci. Nie naleza do mojej wspolnoty narodowej, nawet nie sa jej marginesem, oni sami takimi czynami wyrzucaja sie poza wszelkie marginesy. A to, ze wycieraja gebe roznymi slowami i epatuja roznymi narodowymi symbolami mnie w ogole nie wzrusza. To jest dzicz, wiec to co oni robia nigdy z zalozenia i z natury nie moze miec glebszego sensu i zadnego przeslania. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:23 Klos---sa niezaprzeczalnie Polakami,nawet jeśli dysponuja tylko połowa mózgu,a to rzuca cien i na mnie--a ja nic nie moge zrobic i to mnie tak rozżala i wścieka Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:35 Probujesz mnie obrazic nazywajac ich Polakami? Wspolnota narodowa jest wyzsza organizacja spoleczna. Natomiast ten motloch to DZICZ, nie rozumiesz tego?! Oni funkcjonuja w ramach struktur o charakterze organizacji plemiennej. Zyja obok nas, ale nie z nami. Nie ma z nimi zadnego kontaktu, porozumienia i kompromisu, jest natomiast nieustanny konflikt, bo nie uznaja naszych zasad spolecznych, natomiast sami zadnych bardziej skomplikowanych w tych swoich plemionach nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:40 Klos--jestem ostatnim człowiekiem,króry by ciebie chciał obrazić albo kogokolwiek--udawac ze to nie nasi nie ujdzie nam na sucho wszyscy jestesmy za to odpowiedzialni niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Polscy kibice IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.11, 20:44 www.youtube.com/watch?v=yaM_8cDDHvs Odcinanie,wielkie slowa, niczego nie zmienia w oczach przecietnego obserwatora . Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:36 voxave napisała: > w Kownie--ale sie popisali,tak mi wstyd za nich przed innymi narodami--widac na > filmie że pija piwo o ile sie nie myle , wszedzie na stadionach pije sie piwo, kupujesz , drogie jest w czym problem .... > i widac jak sie zachowuja to jest nie do pojęcia :( wszedzie , roznie , ludzi sie zachowuja - chodzi tylko o to , by im sie to nie oplacalo , w czym problem .... w XXI w. Odpowiedz Link Zgłoś
propanstwowiec Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:38 Dziwi mnie tylko nagłaśnianie sprawy chamstwa na trybunach. Wiadomo, że pewne dyscypliny sportowe od dawna ze sportem nie mają wiele wspólnego. Liczy się kasa i rozróba. Kto nie chce doznać stadnych zachowań nie musi na takie "imprezy sportowe" uczęszczać. Bardziej ciekawi mnie, kto zainteresuje się chamstwem na naszych ulicach i osiedlach? Gdzie chcąc nie chcąc musimy się poruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:42 O tym tez juz wspomnialam--czy my jesteśmy narodem straconym ? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Polscy bandyci stadionowi 28.03.11, 20:47 to jest właściwe określenie dla tej tłuszczy. bezkarnie egzystują ponieważ maja poparcie klubów a wymiar sprawiedliwości jest dla nich wyjatkowo wyrozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Polscy bandyci stadionowi 28.03.11, 21:26 > wymiar sprawiedliwości jest > dla nich wyjatkowo wyrozumiały I z tym właśnie trzeba coś zrobić. BTW chuligani na stadionach i ci na osiedlach to w wielu wypadkach dokłądnie te same osobniki. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:52 voxave napisała: > > w Kownie--ale sie popisali,tak mi wstyd za nich przed innymi narodami--widac na > filmie że pija piwo i widac jak sie zachowuja to jest nie do pojęcia :( Kiedy oglądamy zamieszki na ulicach na przykład Paryża czy Marsylii bojówki złożone z młodych mężczyzn bijące się z policją to mówi się o ekstremizmie muzułmańskim. Jaki rodzaj ekstremizmu reprezentują młodzi agresywni mężczyźni bijący się z Policją w polskich miastach? Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:54 Bling, przepraszam za male sprostowanie, ale Kowno nie jest polskim miastem i nigdy nie bylo. Chyba, ze mowisz ogolnie i nie odnosisz sie konkretnie do tego smutnego przykladu. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:57 Rozwala ich testosteron,beszczelnośc i bedzkarnośc --jak sie tak bedziemy dobrotliwie przyglądać wywala i nam okna kamieniami /przenośnia taka/ Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Polscy kibice 28.03.11, 21:57 Część młodych ludzi nie ma co z nagromadzoną energią zrobić i wyładowuje ją w sposób jak opisany. Zamiast tłuc ich pałami może należałoby wymyśleć sposób aby się mogli wyładować ale z korzyścią dla społeczeństwa? Może zawodowa armia powinna ich przyjąć, przeszkolić i pozwolić im gdzieś coś za granicą zbrojnie zdobyć? Takie są uboczne skutki braku wojny od kilku pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xiunc Re: Polscy kibice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 08:22 Kibol to nie człowiek. Do tego bydła należy strzelać ostrą amunicją. Jak by z dwustu zastrzelono na stadionie to kolejne mecze były by bardzo spokojne. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Polscy kibice 29.03.11, 08:34 Jak nie człowiek--kibicami sa rózni ludzie--pokazywali wtv urzednika który przeistoczyl sie w kibola--oj wyleci z pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:19 Voxave, czemu Ty ich bronisz i starasz sie to bydlo zrozumiec? Xiunc wyrazil pewne emocje, celowo przerysowane, ale oddajace nasza gleboka niechec do tej ludzkiej dziczy. To nieprawda, ze kazdy moze przeistoczyc sie w kibola, trzeba miec ku temu okreslone predyspozycje. Sam jestem kibicem, ale nie mam potrzeby by chodzic na mecze z maczetami i siekierami, by wyrywac krzeselka, by rzucac nimi w ludzi znajdujacych sie w innych sektorach czy w policje. Przysiegam Ci, ze nigdy mnie taka potrzeba nie dopadla i zapewniam Cie, ze nie dopadnie. Czesciowo wynosza oni dzicz z domu, a czesciowo ona w nich kielkuje pod wplywem srodowiska, z ktorym obcuja i w ktore sie wtapiaja. Tam dzicz jest dodatkowo pielegnowana. Nie jest tajemnica, ze kibole czesto powiazani sa z grupami przestepczymi, a zdarza sie tez, ze i z organizacjami neonazistowskimi. Czy kazdy moze zostac neonazista? Tak jak bronisz antysemitow, tak w podobnie niemoralny sposob zdajesz sie bronic zwyklych bandytow, ktorych miejsce jest za kratkami a nie na wolnosci. I nie moze byc dla takich szumowin litosci, nalezy ich traktowac bezwzglednie surowo, by inni, z podobnymi predyspozycjami nie poszli w ich slady. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:25 Klos---bo jestem człowiekiem cywilizowanym i staram sie zrozumiec ludzi i zjawiska jakie wokól siebie generuja nie potępiam w czambuł tylko myśle jak temu zaradzić ja tez potrafie rzucac obelgami jak sie wkurze ale nigdy publicznier i nie na forum które równiez szanuje bo jestem dobrze wychowana :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:32 Voxave, tu nie o bluzgi chodzi tylko o fizyczne atakowanie ludzi i niszczenie mienia. Zgadzam sie z premierem Tuskiem, gdy mowi, ze osobe idaca na mecz z siekiera nalezy traktowac tak jakby chciala kogos zabic. Co innego probowac zrozumiec geneze i rozne uwarunkowania srodowiskowe, a co innego tolerowac. Sa pewne normy wspolzycia spolecznego zwane konwencjami spolecznymi. Ci, ktorzy je ignoruja zwani sa socjopatami albo psychopatami. W cywilizowanych krajach nie ma przyzwolenia dla takich zachowan. Nawet jezeli ludzie ci pochodza ze srodowisk patologicznych, to w momencie gdy popelniaja przestepstwo ponosza tego konsekwencje. W Polsce natomiast tej dziczy przez lata wiele uchodzilo na sucho a prawo dzialalo wobec nich opieszale albo w sposob niezrozumialy lagodnie. Mowienie dzisiaj w ramach skrotu myslowego o strzelaniu do nich ostra amunicja jest wyrazem pewnej bezsilnosci zwyklego obywatela, ktory widzi, ze panstwo nie reaguje odpowiednio stanowczo na powtarzajace sie przejawy lamania prawa ze strony zorganizowanych grup bandyckich. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:42 Klos-i tu sie z toba zgadzam--dzisiaj od rana debaty na temat karania i zapobiegania takim incydentom--mam nadzieje że kary będa solidne np. podali że w Anglii takie karane osoby maja zakaz wstepu na stadiony do końca życia ---ot kara dotkliwa rozszerzyłabym taka kare za jazde po spożyciu alkoholu dla kierowców --niech do końca zycia chodzi na piechotę jak widzisz nie jestem takim barankiem ale za karaniem wszelkiej maści przestępcow :) Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:56 Nie o tym, nie o tym. Chocby w polskim kodeksie karnym byly przewidziane najrozniejsze tortury dla zwyrodnialcow, to istota sprawy jest wyegzekwowania prawa i nieuchronnosc kary. A to w Polszcze kuleje okropnie. Zakaz stadionowy na wielu stadionach jest przepisem martwym. To samo mozna powiedziec o sciagalnosci od nastoletnich formalnie bezrobotnych bandytow grzywny. Innymi slowy - de facto dzicz pozostaje bezkarna. Nawet miesieczny areszt nie robi na nich wrazenia - przynajmniej poznaja kilku kolejnych kumpli swojego pokroju, zrobia sobie pare pierwszych wieziennych tatuazy i potem beda mieli czym szpanowac. Nie odstrasza perspektywa krotkiego wiezienia ludzi, ktorzy pol dziecinstwa spedzili w poprawczakach. To prawie tak jakby wrocili do domu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Polscy kibice 29.03.11, 10:04 Klos--ze smutkiem ale przyznaje ci rację--brak egzekwowania prawa u nas nagminny--to prawo lekceważa tez policjanci robia wyrzuty ze do tak błachej sprawy ich sie angażujemy obserwuje że w naszej Ojczyżnie istnieje wielka tolerancja dla złodziei,pijaków i osób stosujacych przemoc w kazdej postaci napełnia to moje serce smutkiem od wielu lat złości mnie moja bezsilność Odpowiedz Link Zgłoś
propanstwowiec Re: Polscy kibice 29.03.11, 14:28 klosowski333 napisał: > Nie o tym, nie o tym. Chocby w polskim kodeksie karnym byly przewidziane najroz > niejsze tortury dla zwyrodnialcow, to istota sprawy jest wyegzekwowania prawa i > nieuchronnosc kary. A to w Polszcze kuleje okropnie. Zakaz stadionowy na wielu > stadionach jest przepisem martwym. To samo mozna powiedziec o sciagalnosci od > nastoletnich formalnie bezrobotnych bandytow grzywny. > Innymi slowy - de facto dzicz pozostaje bezkarna. Nawet miesieczny areszt nie r > obi na nich wrazenia - przynajmniej poznaja kilku kolejnych kumpli swojego pokr > oju, zrobia sobie pare pierwszych wieziennych tatuazy i potem beda mieli czym s > zpanowac. Nie odstrasza perspektywa krotkiego wiezienia ludzi, ktorzy pol dziec > instwa spedzili w poprawczakach. To prawie tak jakby wrocili do domu ;) > > No widzę, że w przypadku stadionów zgadzamy się w 100%. Ale kara powinna być nieuchronna i dotkliwa także dla innych przestępców, szczególnie przeciwko mieniu i życiu. I różnej maści oszustów. A nawet sąsiada nagminnie naruszającego prawo innych do ciszy nocnej! Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:16 Wcale by na mecze nie chodzili, a wyżyć się zawsze mogą w najbliższym autobusie, na kierowcy i pasażerach. Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly_kierowca Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:17 dokładnie, policja w Kownie powinna mieć te mosbergi załadowane przynajmniej śrutem. Najlepiej z solą. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:21 Cóż, a czym się ten kwiat narodu różni od strzelających na wiwat Libijczyków? Tłum facetów w bojowym nastroju, wszyscy mają ze sobą narzędzia do rozpierduchy, a mózgi albo zostawili w domkach, albo nigdy ich nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś