Dodaj do ulubionych

Polscy kibice

28.03.11, 19:42

w Kownie--ale sie popisali,tak mi wstyd za nich przed innymi narodami--widac na filmie że pija piwo i widac jak sie zachowuja to jest nie do pojęcia :(
Obserwuj wątek
    • Gość: Jojo Re: Polscy kibice IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.11, 20:05
      byl czas sie przyzwyczaic a ciebie zdziwko rypie?
    • klosowski333 Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:07
      Kwasniewski powiedzial pol godziny temu, ze z tymi - przepraszam za wyrazenie - "ludzmi" nalezy rozmawiac. Naprawde nie wiem jak on sobie to wyobraza.

Ogolnie problem jest, a my zamiast opierac sie na doswiadczeniach krajow zachodnich, ktore rowniez sie z tego rodzaju patologiami borykaly (i wciaz borykaja), od lat nie potrafimy skutecznie z kibolami walczyc i ich zneutralizowac.

Sek w tym, ze w polskiej pilce i w polskich klubach siedzi mnostwo ludzi o takiej samej mentalnosci jak owi kibole.
      • voxave Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:12
        Klos--i to jest takie przerażąjące ta agresja n ie tylko nasilajaca sie na codzień ale na wyjezdzie w obcym kraju--żadnych zasad--puste czerepy--to jest dla mnie nie do ogarnięcia i ja z tego powodu cierpie ze wstydu za rodaków
        • klosowski333 Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:17
          Ja nie uwazam ich za swoich rodakow. Obrazajac Polske, szkalujac jej dobre imie za granica, psujac jej reputacje w Europie oni dla mnie przestaja byc Polakami, a staja sie wiesniacka dzicza, bez zadnych zasad, etosow, idei i idealow, bez honoru, godnosci, patriotyzmu, poczucia odpowiedzialnosci. Nie naleza do mojej wspolnoty narodowej, nawet nie sa jej marginesem, oni sami takimi czynami wyrzucaja sie poza wszelkie marginesy. A to, ze wycieraja gebe roznymi slowami i epatuja roznymi narodowymi symbolami mnie w ogole nie wzrusza. To jest dzicz, wiec to co oni robia nigdy z zalozenia i z natury nie moze miec glebszego sensu i zadnego przeslania.

• voxave Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:23
            Klos---sa niezaprzeczalnie Polakami,nawet jeśli dysponuja tylko połowa mózgu,a to rzuca cien i na mnie--a ja nic nie moge zrobic i to mnie tak rozżala i wścieka
            • klosowski333 Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:35
              Probujesz mnie obrazic nazywajac ich Polakami? Wspolnota narodowa jest wyzsza organizacja spoleczna. Natomiast ten motloch to DZICZ, nie rozumiesz tego?! Oni funkcjonuja w ramach struktur o charakterze organizacji plemiennej. Zyja obok nas, ale nie z nami. Nie ma z nimi zadnego kontaktu, porozumienia i kompromisu, jest natomiast nieustanny konflikt, bo nie uznaja naszych zasad spolecznych, natomiast sami zadnych bardziej skomplikowanych w tych swoich plemionach nie maja.
              • voxave Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:40
                Klos--jestem ostatnim człowiekiem,króry by ciebie chciał obrazić albo kogokolwiek--udawac ze to nie nasi nie ujdzie nam na sucho wszyscy jestesmy za to odpowiedzialni niestety
              • Gość: Jojo Re: Polscy kibice IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.11, 20:44
                www.youtube.com/watch?v=yaM_8cDDHvs
                Odcinanie,wielkie slowa, niczego nie zmienia w oczach przecietnego obserwatora .
            • karbat Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:36
              voxave napisała:
              > w Kownie--ale sie popisali,tak mi wstyd za nich przed innymi narodami--widac na
              > filmie że pija piwo

o ile sie nie myle , wszedzie na stadionach pije sie piwo, kupujesz , drogie jest
              w czym problem ....

> i widac jak sie zachowuja to jest nie do pojęcia :(

wszedzie , roznie , ludzi sie zachowuja - chodzi tylko o to ,
              by im sie to nie oplacalo , w czym problem .... w XXI w.
    • propanstwowiec Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:38
      Dziwi mnie tylko nagłaśnianie sprawy chamstwa na trybunach.
      Wiadomo, że pewne dyscypliny sportowe od dawna ze sportem nie mają wiele wspólnego. Liczy się kasa i rozróba. Kto nie chce doznać stadnych zachowań nie musi na takie "imprezy sportowe" uczęszczać.
      Bardziej ciekawi mnie, kto zainteresuje się chamstwem na naszych ulicach i osiedlach? Gdzie chcąc nie chcąc musimy się poruszać.
      • voxave Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:42
        O tym tez juz wspomnialam--czy my jesteśmy narodem straconym ?
    • venus99 Polscy bandyci stadionowi 28.03.11, 20:47
      to jest właściwe określenie dla tej tłuszczy.
      bezkarnie egzystują ponieważ maja poparcie klubów a wymiar sprawiedliwości jest dla nich wyjatkowo wyrozumiały.
      • strikemaster Re: Polscy bandyci stadionowi 28.03.11, 21:26
        > wymiar sprawiedliwości jest
        > dla nich wyjatkowo wyrozumiały

I z tym właśnie trzeba coś zrobić. BTW chuligani na stadionach i ci na osiedlach to w wielu wypadkach dokłądnie te same osobniki.
    • bling.bling Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:52
      voxave napisała:

>
      > w Kownie--ale sie popisali,tak mi wstyd za nich przed innymi narodami--widac na
      > filmie że pija piwo i widac jak sie zachowuja to jest nie do pojęcia :(

Kiedy oglądamy zamieszki na ulicach na przykład Paryża czy Marsylii bojówki złożone z młodych mężczyzn bijące się z policją to mówi się o ekstremizmie muzułmańskim.
      Jaki rodzaj ekstremizmu reprezentują młodzi agresywni mężczyźni bijący się z Policją w polskich miastach?
      • klosowski333 Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:54
        Bling, przepraszam za male sprostowanie, ale Kowno nie jest polskim miastem i nigdy nie bylo. Chyba, ze mowisz ogolnie i nie odnosisz sie konkretnie do tego smutnego przykladu.
      • voxave Re: Polscy kibice 28.03.11, 20:57
        Rozwala ich testosteron,beszczelnośc i bedzkarnośc --jak sie tak bedziemy dobrotliwie przyglądać wywala i nam okna kamieniami /przenośnia taka/
    • piwi77 Re: Polscy kibice 28.03.11, 21:57
      Część młodych ludzi nie ma co z nagromadzoną energią zrobić i wyładowuje ją w sposób jak opisany. Zamiast tłuc ich pałami może należałoby wymyśleć sposób aby się mogli wyładować ale z korzyścią dla społeczeństwa? Może zawodowa armia powinna ich przyjąć, przeszkolić i pozwolić im gdzieś coś za granicą zbrojnie zdobyć? Takie są uboczne skutki braku wojny od kilku pokoleń.
    • Gość: xiunc Re: Polscy kibice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 08:22
      Kibol to nie człowiek. Do tego bydła należy strzelać ostrą amunicją. Jak by z dwustu zastrzelono na stadionie to kolejne mecze były by bardzo spokojne.
      • voxave Re: Polscy kibice 29.03.11, 08:34
        Jak nie człowiek--kibicami sa rózni ludzie--pokazywali wtv urzednika który przeistoczyl sie w kibola--oj wyleci z pracy :)
        • klosowski333 Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:19
          Voxave, czemu Ty ich bronisz i starasz sie to bydlo zrozumiec? Xiunc wyrazil pewne emocje, celowo przerysowane, ale oddajace nasza gleboka niechec do tej ludzkiej dziczy. To nieprawda, ze kazdy moze przeistoczyc sie w kibola, trzeba miec ku temu okreslone predyspozycje. Sam jestem kibicem, ale nie mam potrzeby by chodzic na mecze z maczetami i siekierami, by wyrywac krzeselka, by rzucac nimi w ludzi znajdujacych sie w innych sektorach czy w policje. Przysiegam Ci, ze nigdy mnie taka potrzeba nie dopadla i zapewniam Cie, ze nie dopadnie.

Czesciowo wynosza oni dzicz z domu, a czesciowo ona w nich kielkuje pod wplywem srodowiska, z ktorym obcuja i w ktore sie wtapiaja. Tam dzicz jest dodatkowo pielegnowana. Nie jest tajemnica, ze kibole czesto powiazani sa z grupami przestepczymi, a zdarza sie tez, ze i z organizacjami neonazistowskimi. Czy kazdy moze zostac neonazista?

Tak jak bronisz antysemitow, tak w podobnie niemoralny sposob zdajesz sie bronic zwyklych bandytow, ktorych miejsce jest za kratkami a nie na wolnosci. I nie moze byc dla takich szumowin litosci, nalezy ich traktowac bezwzglednie surowo, by inni, z podobnymi predyspozycjami nie poszli w ich slady.
          • voxave Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:25
            Klos---bo jestem człowiekiem cywilizowanym i staram sie zrozumiec ludzi i zjawiska jakie wokól siebie generuja
            nie potępiam w czambuł tylko myśle jak temu zaradzić
            ja tez potrafie rzucac obelgami jak sie wkurze ale nigdy publicznier i nie na forum które równiez szanuje bo jestem dobrze wychowana :)))))
            • klosowski333 Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:32
              Voxave, tu nie o bluzgi chodzi tylko o fizyczne atakowanie ludzi i niszczenie mienia. Zgadzam sie z premierem Tuskiem, gdy mowi, ze osobe idaca na mecz z siekiera nalezy traktowac tak jakby chciala kogos zabic.
              Co innego probowac zrozumiec geneze i rozne uwarunkowania srodowiskowe, a co innego tolerowac. Sa pewne normy wspolzycia spolecznego zwane konwencjami spolecznymi. Ci, ktorzy je ignoruja zwani sa socjopatami albo psychopatami. W cywilizowanych krajach nie ma przyzwolenia dla takich zachowan. Nawet jezeli ludzie ci pochodza ze srodowisk patologicznych, to w momencie gdy popelniaja przestepstwo ponosza tego konsekwencje. W Polsce natomiast tej dziczy przez lata wiele uchodzilo na sucho a prawo dzialalo wobec nich opieszale albo w sposob niezrozumialy lagodnie. Mowienie dzisiaj w ramach skrotu myslowego o strzelaniu do nich ostra amunicja jest wyrazem pewnej bezsilnosci zwyklego obywatela, ktory widzi, ze panstwo nie reaguje odpowiednio stanowczo na powtarzajace sie przejawy lamania prawa ze strony zorganizowanych grup bandyckich.
              • voxave Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:42
                Klos-i tu sie z toba zgadzam--dzisiaj od rana debaty na temat karania i zapobiegania takim incydentom--mam nadzieje że kary będa solidne np. podali że w Anglii takie karane osoby maja zakaz wstepu na stadiony do końca życia ---ot kara dotkliwa
                rozszerzyłabym taka kare za jazde po spożyciu alkoholu dla kierowców --niech do końca zycia chodzi na piechotę
                jak widzisz nie jestem takim barankiem ale za karaniem wszelkiej maści przestępcow :)
                • klosowski333 Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:56
                  Nie o tym, nie o tym. Chocby w polskim kodeksie karnym byly przewidziane najrozniejsze tortury dla zwyrodnialcow, to istota sprawy jest wyegzekwowania prawa i nieuchronnosc kary. A to w Polszcze kuleje okropnie. Zakaz stadionowy na wielu stadionach jest przepisem martwym. To samo mozna powiedziec o sciagalnosci od nastoletnich formalnie bezrobotnych bandytow grzywny.
                  Innymi slowy - de facto dzicz pozostaje bezkarna. Nawet miesieczny areszt nie robi na nich wrazenia - przynajmniej poznaja kilku kolejnych kumpli swojego pokroju, zrobia sobie pare pierwszych wieziennych tatuazy i potem beda mieli czym szpanowac. Nie odstrasza perspektywa krotkiego wiezienia ludzi, ktorzy pol dziecinstwa spedzili w poprawczakach. To prawie tak jakby wrocili do domu ;)

• voxave Re: Polscy kibice 29.03.11, 10:04
                    Klos--ze smutkiem ale przyznaje ci rację--brak egzekwowania prawa u nas nagminny--to prawo lekceważa tez policjanci robia wyrzuty ze do tak błachej sprawy ich sie angażujemy
                    obserwuje że w naszej Ojczyżnie istnieje wielka tolerancja dla złodziei,pijaków i osób stosujacych przemoc w kazdej postaci
                    napełnia to moje serce smutkiem od wielu lat
                    złości mnie moja bezsilność
                  • propanstwowiec Re: Polscy kibice 29.03.11, 14:28
                    klosowski333 napisał:

> Nie o tym, nie o tym. Chocby w polskim kodeksie karnym byly przewidziane najroz
                    > niejsze tortury dla zwyrodnialcow, to istota sprawy jest wyegzekwowania prawa i
                    > nieuchronnosc kary. A to w Polszcze kuleje okropnie. Zakaz stadionowy na wielu
                    > stadionach jest przepisem martwym. To samo mozna powiedziec o sciagalnosci od
                    > nastoletnich formalnie bezrobotnych bandytow grzywny.
                    > Innymi slowy - de facto dzicz pozostaje bezkarna. Nawet miesieczny areszt nie r
                    > obi na nich wrazenia - przynajmniej poznaja kilku kolejnych kumpli swojego pokr
                    > oju, zrobia sobie pare pierwszych wieziennych tatuazy i potem beda mieli czym s
                    > zpanowac. Nie odstrasza perspektywa krotkiego wiezienia ludzi, ktorzy pol dziec
                    > instwa spedzili w poprawczakach. To prawie tak jakby wrocili do domu ;)
                    >
                    >
                    No widzę, że w przypadku stadionów zgadzamy się w 100%. Ale kara powinna być nieuchronna i dotkliwa także dla innych przestępców, szczególnie przeciwko mieniu i życiu. I różnej maści oszustów. A nawet sąsiada nagminnie naruszającego prawo innych do ciszy nocnej!
                    • voxave Re: Polscy kibice 29.03.11, 14:32
                      Propań---o to to tak wlaśnie :)
      • strikemaster Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:16
        Wcale by na mecze nie chodzili, a wyżyć się zawsze mogą w najbliższym autobusie, na kierowcy i pasażerach.
      • zwykly_kierowca Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:17
        dokładnie, policja w Kownie powinna mieć te mosbergi załadowane przynajmniej śrutem. Najlepiej z solą.
    • 33qq Re: Polscy kibice 29.03.11, 09:21
      Cóż, a czym się ten kwiat narodu różni od strzelających na wiwat Libijczyków? Tłum facetów w bojowym nastroju, wszyscy mają ze sobą narzędzia do rozpierduchy, a mózgi albo zostawili w domkach, albo nigdy ich nie mieli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka