Dodaj do ulubionych

Zróbmy rewolucję w Polsce

05.04.11, 09:50
Mamy dość tego co się dzieje w Polsce. Organizujemy manifestację ogólnopolską 01.05. Przyłączcie się. Szczegóły na poniższym linku:
www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=111310858951639
Obserwuj wątek
    • ikcort Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 05.04.11, 09:58
      > Zróbmy rewolucję w Polsce

Ja się chętnie dołączę, jeśli mi zagwarantujecie, towarzysze, przewodniczenie Komitetowi Rewolucyjnemu oraz sprawowanie pieczy nad organizacją armii. Muszę mieć ponadto możliwość brania zakładników.
      • voxave Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 05.04.11, 10:04
        Marku--nudzisz sied zabierz sie za wiosenne porządki i wypierz te swoje smierdzace skarpety :)
        • kolter-xxl Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 05.04.11, 18:05
          voxave napisała:

> Marku--nudzisz sied zabierz sie za wiosenne porządki i wypierz te swoje smierdz
          > ace skarpety :)

No i tą otwartą 4 miesiące temu puszkę sardynek spod łózka :))
    • Gość: ka_p_pa Re: Zróbmy rewolucję w Polsce IP: *.lukman.pl 05.04.11, 12:03
      Młody, nie chcesz pojechać na beatyfikację? Zniżkę dam.
    • strikemaster Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 05.04.11, 14:18
      Marsz z okazji Międzynarodowego Dnia Mężczyzn w Spódnicach organizujecie?
      • Gość: karbat Re: Zróbmy rewolucję w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.11, 16:03
        w Polsce ZADNA rewolucja nie jest mozliwa i nie bedzie mozliwa .

Rewolucji na swiecie , NIGDZIE , NIGDY ,
        nie robia spoleczenstwa starzejace sie , " wymierajace " .... zapamietaj to sobie ! .
        • strikemaster Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 05.04.11, 18:03
          Zrzędzisz, rewolucja kiltowa sie w Polsce uda.
          • ikcort Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 05.04.11, 19:25
            > Zrzędzisz, rewolucja kiltowa sie w Polsce uda.

A jak macie zamiar, towarzyszu, zapanować nad siłami reakcji? Wierzcie mi, że łajdacy kontrrewolucjoniści będą ze wszech sił dążyć do restauracji ucisku (dosłownie i w przenośni).
            • strikemaster Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 05.04.11, 19:26
              > A jak macie zamiar, towarzyszu, zapanować nad siłami reakcji?

Siłą argumentów.
              • ikcort Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 05.04.11, 19:35
                > > A jak macie zamiar, towarzyszu, zapanować nad siłami reakcji?
                >
                > Siłą argumentów.

Z łajdakami reakcjonistami jest problem taki, szanowny towarzyszu, że rozumieją oni jedynie argumenty siły. Dobrze byłoby urządzić części z nich proces pokazowy, skazać na karę śmierci, a jej wykonanie uzależnić od tego, jak się będą zachowywać ci pozostali, na wolności. Sprytne, co? :)
                • Gość: ka_p_pa Re: Zróbmy rewolucję w Polsce IP: *.lukman.pl 05.04.11, 19:41
                  > Z łajdakami reakcjonistami jest problem taki, szanowny towarzyszu, że rozumieją
                  > oni jedynie argumenty siły. Dobrze byłoby urządzić części z nich proces pokazo
                  > wy, skazać na karę śmierci, a jej wykonanie uzależnić od tego, jak się będą zac
                  > howywać ci pozostali, na wolności. Sprytne, co? :)

Mało sprytne. Więźniowie polityczni rodzą terroryzm. Kary śmierci należy wykonywać niezwłocznie.
                  • ikcort Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 05.04.11, 19:47
                    > Mało sprytne. Więźniowie polityczni rodzą terroryzm. Kary śmierci należy wykonywać
                    > niezwłocznie.

To ciekawe, bo na ten oświecony pomysł wpadł towarzysz Trocki, a pomysł zaakceptował sam towarzysz Lenin. Aktów terroryzmu nie stwierdzono.
                    • Gość: ka_p_pa Re: Zróbmy rewolucję w Polsce IP: *.lukman.pl 05.04.11, 20:10
                      > To ciekawe, bo na ten oświecony pomysł wpadł towarzysz Trocki, a pomysł zaakcep
                      > tował sam towarzysz Lenin. Aktów terroryzmu nie stwierdzono.

A kontrrewolucja?
                      • ikcort Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 05.04.11, 21:05
                        > A kontrrewolucja?

Mówimy o wydarzeniach z 1922 r., kiedy rzeczywista kontrrewolucja była już w zasadzie stłumiona. A to, że okres najintensywniejszego tępienia "kontrrewolucji", przypada na drugą połowę lat 30., to już inna sprawa. :)
                • strikemaster Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 05.04.11, 21:24
                  > Dobrze byłoby urządzić części z nich proces pokazo
                  > wy, skazać na karę śmierci,

To już niemodne, rewolucjoniści sie od tamtych czasów nieco unowocześnili.

> skazać na karę śmierci,

Po co? Męska część kontrrewolucji skazuje sie sama.

> Z łajdakami reakcjonistami jest problem taki, szanowny towarzyszu, że rozumieją
                  > oni jedynie argumenty siły.

To się też da załatwić, nastawienie społeczne się zmienia i coraz większe siły rewolucję popierają.
                  • Gość: ka_p_pa Re: Zróbmy rewolucję w Polsce IP: *.lukman.pl 05.04.11, 21:31
                    >
                    > To się też da załatwić, nastawienie społeczne się zmienia i coraz większe siły
                    > rewolucję popierają.

Wiesz, naganem i dobrym słowem można zdziałać więcej, niż tylko dobrym słowem.
                    • strikemaster Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 05.04.11, 22:00
                      Jeszcze zależy, co sie chce zdziałać.
                  • ikcort Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 05.04.11, 21:46
                    > To się też da załatwić, nastawienie społeczne się zmienia i coraz większe siły
                    > rewolucję popierają.

Widzę, że masz poglądy zbliżone do Róży Luksemburg. Rozalia, niestety, bardzo się zdziwiła, co też ci bolszewicy na czele z towarzyszem Leninem wyczyniają, skoro miało być tak pięknie. Później co prawda obiektywnie przyznała, że "wymagać w tej sytuacji od Lenina i towarzyszy wzorowej dyktatury proletariatu to wymagać rzeczy niemożliwych", ale potwierdziła tym tylko, że coś takiego jak "wzorowa dyktatura proletariatu" jest według niej w ogóle możliwe.

Potem dostała niestety wpie...od Freikorpsów, a szkoda, bo kilkanaście lat później miałaby jeszcze więcej powodów do zdziwień.

Każda rewolucja, drogi Strikemasterze, ma swoich idealistów, tyle że dziwnym zbiegiem okoliczności nie oni potem grają pierwsze skrzypce. A w okresie porewolucyjnym wiadomo: patrzysz to na świnię, to na człowieka, i już nie idzie się połapać, kto jest kim - cytując klasyka.
                    • strikemaster Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 06.04.11, 22:16
                      Oto jak kończą ci, którzy czyhają na naszą wolność i zdrowie!
                      • swarozyc Zróbmy rewolucję w Polsce 06.04.11, 22:35
                        Spoleczenstwo polskie jest w zasadzie bierne, nie potrafi sie zorganizowac i jest zatomizowane i zdemoralizowane przez katolicyzm i komunizm.
                        Nie wyobrazam sobie dobrze zaplanowanej rewolucji, co najwyzej rozruchy glodnych i zdesperowanych biedakow.
                        Trzeba zaczac od tego:
                        toporzel.republika.pl/teksty/drogaf.html
    • qqazz Rewolucji to juz mi starczy 05.04.11, 21:55
      wolałbym kontrrewolucję.

pozdrawiam
      • Gość: ka_p_pa Re: Rewolucji to juz mi starczy IP: *.lukman.pl 05.04.11, 22:00
        Dziesiątego będziesz miał dwa w jednym na Krakowskim.
        • strikemaster Re: Rewolucji to juz mi starczy 05.04.11, 22:01
          Znowu urodziny jakiegoś amerykańskiego aktora?
          • Gość: ka_p_pa Re: Rewolucji to juz mi starczy IP: *.lukman.pl 05.04.11, 22:06
            Godzinę W pislam zapowiada. Wyklęty lud ziemi ma powstać.
            • strikemaster Re: Rewolucji to juz mi starczy 05.04.11, 22:11
              Tak z niczego cały lud powstanie, i to od razu wyklęty? Jakie bóstwo taki zamiar zapowiedziało?
              • ka_p_pa Re: Rewolucji to juz mi starczy 05.04.11, 22:14
                Jak to jakie? Jaro.
                • strikemaster Re: Rewolucji to juz mi starczy 06.04.11, 23:00
                  Bóg psychotropów jest aż tak potężny?

Vexillum
    • gp2300 Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 06.04.11, 23:01
      marek-lew napisał:

> Mamy dość tego co się dzieje w Polsce. Organizujemy manifestację ogólnopolską 0
      > 1.05. Przyłączcie się. Szczegóły na poniższym linku:
      > www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=111310858951639

Po co ci rewolucja stary? Mamy ponad 800 000 000 000 długu, ceny żywności, gazu, prądu wzrastają w tempie niewyobrażalnym, VAT w górę, benzyna w górę, zasiłek pogrzebowy zmniejszony o prawie 50%, bezrobocie już chyba z 14%, (jak za Kaczora spadało, to mówili, że dlatego, że wiosna przyszła i to normalne, wiosna przyszła, a tu qrva znowu bezrobocie?), a pieniądze na aktywizację bezrobotnych ucięte o 70%, więc czego ty chcesz??? Niech się pali i wali byleby tylko Kaczor nami nie rządził!!!
      • kolter-xxl Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 06.04.11, 23:04
        gp2300 napisał:

>Niech się pali i wali byleby tylko Kaczor nami nie rządził!!

Naplułeś naplułeś a kaczorowi nic w sondażach nie rośnie!! Widać Polacy wolą bezrobocie , podwyżki niż idiotę znowu na stołku premiera !!
        • gp2300 Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 06.04.11, 23:17
          kolter-xxl napisał:

Widać Polacy wolą
          > bezrobocie , podwyżki niż idiotę znowu na stołku premiera !!

O tym, że urodziłem się wśród głupców z dziada-pradziada, przekonałem się już w podstawówce na lekcji historii, gdy uczono mnie o trzykrotnym rozbiorze tego państwa.
          A o idiotach na stołku premiera RP, to ja bym mógł książkę napisać, bo to nie jeden już był.
          • kolter-xxl Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 06.04.11, 23:25
            gp2300 napisał:

O tym, że urodziłem się wśród głupców z dziada-pradziada, przekonałem się już w
            > podstawówce na lekcji historii, gdy uczono mnie o trzykrotnym rozbiorze tego p
            > aństwa.

No popatrz jak to było w sklerykalizowanej do cna Polsce szlacheckiej.

> A o idiotach na stołku premiera RP, to ja bym mógł książkę napisać, bo to nie j
            > eden już był.

No pierwszy w tzw wolnej Polsce to był zdaje się olszewski czy jakoś tak , pawlak , buzek miller , no było kilku orłów.
            • gp2300 Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 07.04.11, 03:13
              kolter-xxl napisał:

> gp2300 napisał:
              >
              > O tym, że urodziłem się wśród głupców z dziada-pradziada, przekonałem się już w
              > > podstawówce na lekcji historii, gdy uczono mnie o trzykrotnym rozbiorze t
              > ego p
              > > aństwa.
              >
              > No popatrz jak to było w sklerykalizowanej do cna Polsce szlacheckiej.
              >
              > > A o idiotach na stołku premiera RP, to ja bym mógł książkę napisać, bo to
              > nie j
              > > eden już był.
              >
              > No pierwszy w tzw wolnej Polsce to był zdaje się olszewski czy jakoś tak , pawl
              > ak , buzek miller , no było kilku orłów.

Proszę, proszę, cóż za przypadek :) Olszewski był beeee, Kaczory też beeeeeeee. Widzę, że widmo dekomunizacji wciąż straszy i uwiera jak rozgrzany bolec w d.pie. O Macierewicza i Korwina Mikke - (inicjatora i wykonawcę słynnej uchwały lustracyjnej z 92 roku, a oprócz Kaczorów najbardziej obśmianych, obrzyganych, oblanych i obsr...ych przez ubeckie media polityków w tej kolonii nad Wisłą), to ja już nawet nie będę pytał.
              • kolter-xxl Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 07.04.11, 09:14
                gp2300 napisał:

Proszę, proszę, cóż za przypadek :) Olszewski był beeee, Kaczory też beeeeeeee.
                > Widzę, że widmo dekomunizacji wciąż straszy i uwiera jak rozgrzany bolec w d.p
                > ie.

Widzisz synku jak widzę idiotę który pcha sie do władzy z mordą pełną frazesów na temat jego to przywiązania do katolicyzmu to już tak mam ze mach ochotę się porzygać .

ze O Macierewicza i Korwina Mikke - (inicjatora i wykonawcę słynnej uchwały lu
                > stracyjnej z 92 roku, a oprócz Kaczorów najbardziej obśmianych, obrzyganych, ob
                > lanych i obsr...ych przez ubeckie media polityków w tej kolonii nad Wisłą), to
                > ja już nawet nie będę pytał.

Ale stanęło ci w gardle i rozbiło twój mit komucha jako mnie podanie nazwiska millera , parobku PIS-owski :)) Bo coś o nim nie wspominasz ? a tylko o kilku kompletnych idiotach tu malujesz teksty !!
          • ka_p_pa Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 06.04.11, 23:26
            To napisz, parafia może wyda.
            • kolter-xxl Re: Zróbmy rewolucję w Polsce 06.04.11, 23:30
              ka_p_pa napisał:

> To napisz, parafia może wyda.

Koniecznie o tych z sercem po lewej stronie moherowe czytelniczki wprost ocipieją z zachwytu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka