Dodaj do ulubionych

Hierarchia praw

21.04.11, 09:03
wyborcza.biz/biznes/1,100896,9473833,_Jezus_cie_kocha____religijny_pracownik_stracil_prace.html
" sąd pracy pierwszej instancji w Bochum stanął po stronie zwolnionego uzasadniając, że wolność wyznania i poglądów człowieka przeważa nad wolnością gospodarczą firmy "
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: Hierarchia praw IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 09:15
      Był zatrudniony po to, żeby sprzedawać towar a nie po to, żeby gadać o swoich poglądach. Myślisz, że gdyby kończył każdą rozmowę słowami "Allach jest wielki" czy "Ave Satanas" to byłoby mniej irytujące dla klientów?
      • pocoo Re: Hierarchia praw 21.04.11, 09:49
        Gość portalu: Iza napisał(a):

> Był zatrudniony po to, żeby sprzedawać towar a nie po to, żeby gadać o swoich p
        > oglądach. Myślisz, że gdyby kończył każdą rozmowę słowami "Allach jest wielki"
        > czy "Ave Satanas" to byłoby mniej irytujące dla klientów?

Dla mg jedyną słuszną religią jest Katolicyzm,który szczyci się takim historycznym bandytyzmem,że głowa mała.Całą resztę na stos.
    • lernakow Re: Hierarchia praw 21.04.11, 09:33
      Gdybyś doczytał do końca, to byś się nie kompromitował, bo sąd wyższej instancji uznał inaczej. Wyobraź sobie, że wykorzystywanie służbowego czasu i sprzętu do prowadzenia ewangelizacji nie mieści się w katalogu podstawowych praw i wolności religijnych.
    • piwi77 Re: Hierarchia praw 21.04.11, 09:48
      Też bym idiotę wylał, przynajmniej wiem, że mógłbym liczyć na przychylność sądów.
      • pocoo Re: Hierarchia praw 21.04.11, 10:02
        piwi77 napisał:

> Też bym idiotę wylał, przynajmniej wiem, że mógłbym liczyć na przychylność sądó
        > w.
        Kasjerka nie powinna przyjmować pieniędzy od klienta tylko ględzić "Bóg zapłać".
        Mieszkam obecnie wśrod Kaszubów i ciągle słyszę Bóg ...Boże...z Bogiem...Pracujący słysząc "Boże pomagaj" zawsze się odezwie;ty mi pomóż a nie zwalaj wszystkiego na Boga.Kiedy pomogłam staruszce ,którą obojętnie mijało wielu katolików,usłyszałam;Bóg mi panią zesłał.
        Czy "Bóg" to taki sam przerywnik jak ku.wa?
    • strikemaster Re: Hierarchia praw 21.04.11, 10:26
      Tzn. że w swoich projektach wolno mi zamiast konkretów zamieszczać teksty antyreligijne, a szef nie będzie miał prawa mnie zwolnić?
      To ciekawe, znalazłbym jeszcze jedną, analogiczną sytuację. Oznacza to, że wolność ubioru i prawo do zdrowia jest ważniejsze niz interes firmy. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka