Dodaj do ulubionych

wroga propaganda faszerowana

27.10.11, 09:53
Autorki książki decyzję Empiku nazywają uleganiem naciskom. - Faszeruje się młodzież wrogą propagandą, pokazując wystawy antyaborcyjne czy film "Niemy krzyk", a nie pozwala się sięgnąć po książkę, która zawiera podstawowe informacje z biologii - mówi Kazimiera Szczuka, krytyczka literacka.

Subiektywnie nie przepadam za Szczuką. Może dlatego wytknę jej tego babona wrogiej propagandy. W językowych potyczkach wygrywa e-talib.com ze swoim:
- Chcąc dać odpór fali lewactwa, politycznej poprawności i traktowania katolików, jako ludzi gorszej kategorii, zapraszam Państwa do współtworzenia mojego portalu
Talibowie są nieporadnie zabawni w swoich językowych wpadkach.
Obserwuj wątek
    • misiu-1 Re: wroga propaganda faszerowana 27.10.11, 10:05
      Pani Szczuka ma trochę racji. Faktycznie, faszeruje się młodzież wrogą propagandą. Pani Szczuka faszeruje młodych propagandą wrogą wobec dzieci nieurodzonych, chrześcijaństwa i rodziny, a druga strona - propagandą wrogą wobec lewactwa.
      • migreniasta Ludzie tacy jak Szczuka wnoszą 27.10.11, 10:25
        w dyskusje tylko emocje. Ich argumenty są niezrozumiałe dla interlokutorów.
        To czysty przypadek,że Szczuka jest emancypantką. Gdyby była zakonnicą i stała po drugiej stronie barykady szczekałaby równie głośno i bezmyślnie.....
      • bling.bling Re: wroga propaganda faszerowana 27.10.11, 10:28
        Szczuka nieudanie dramatyzuje. W tym dramatyzmie przegrywa jednak z talibami, którzy są mistrzami w opowiadaniu idiotyzmów. Kiedy na poziom idiotyzmów wchodzi dumnie Szczuka to robi się żenująco.
        Każda propaganda jest zła i wroga bo taka jest rola propagandy. Nigdy nie słyszałem z ust Szczuki zdania godnego zapamiętania. Jest ona mistrzynią samokreacji dla mnie porównywalna tylko z Katarzyną Skrzynecką, która wielką artystką jest i basta.
    • piwi77.0 Re: wroga propaganda faszerowana 27.10.11, 11:17
      Nie rozumiem o co chodzi w tym wątku. Za to rozumiem argumentację Szczuki w sprawie książki, jak i wypowiedź niedoszłej posłanki PiSu nawołującą do tworzenia portalu. Nigdzie nie dostrzegam też najmniejszej wpadki językowej. Sorry.
      • yoma Re: wroga propaganda faszerowana 27.10.11, 12:10
        Mówisz-masz

> jako ludzi gorszej kategorii, zapraszam Państwa do współtworzenia mojego portalu

:)
        • piwi77.0 Re: wroga propaganda faszerowana 27.10.11, 12:26
          Ten wycięty fragment nie oddaje sensu całego zdania.
          • yoma Re: wroga propaganda faszerowana 27.10.11, 12:43
            Nie miał służyć oddawaniu sensu, tylko pokazać wpadkę :) Jeden mały przecinek, a ile zmienia...
            • piwi77.0 Re: wroga propaganda faszerowana 27.10.11, 12:57
              No dobrze, przy takim spojrzeniu robi to niezbyt szczęśliwe wrażenie. Ale głównie na tych, którzy ścisły formalizm przedkładają nad łatwą do odczytania intencję. Ja do nich nie należę, stąd moje początkowe niezrozumienie problemu.
              • yoma Re: wroga propaganda faszerowana 27.10.11, 13:05
                A ja odczytałam taką intencję, jak w zaprezentowanym fragmencie, i co mi zrobisz :)

W końcu to pani aniołek powinno zależeć na wyrażaniu się jasno i zrozumiale, nieprawdaż?
      • bling.bling Re: wroga propaganda faszerowana 27.10.11, 13:11
        w tym wątku chodzi o głupotki pani Szczuki wyrażane w postaci chęci zwalczania wrogiej propagandy.
        • yoma Re: wroga propaganda faszerowana 27.10.11, 13:15
          Ale dałeś kontrprzykład i tak nam z Piwim zeszło :)

Faktycznie nie słyszałam, żeby kto zwalczał przyjacielską propagandę, ale teoretycznie jest to możliwe. Może tak robić ktoś, kto nie cierpi propagandy w ogóle.
          • nehsa Re: wroga propaganda faszerowana 27.10.11, 14:40
            YOMA!
            Czytuję Twoje posty, bo zasługują na uwagę treści sygnaturek.
            Skoro Ty masz tak atrakcyjną główkę, to jakże musisz mieć atrakcyjną
            • yoma Re: wroga propaganda faszerowana 27.10.11, 14:50
              ...główkę. Bóg* zapłać za dobre słowo :)

*dowolny, który akurat chce słuchać

---
              ...uważali, że niepatriotyczne jest śpiewanie o tym, jakim się jest patriotą. Prezentowali raczej opinię, że ktoś śpiewający o tym, jak wielkim jest patriotą, albo coś kombinuje, albo jest Głową Państwa (czyli coś kombinuje).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka