Dodaj do ulubionych

Słowa poniżej pasa

09.11.11, 19:16
Słowa poniżej pasa zbulwersowały posłankę Piterę do tego stopnia, że powiedziała że "Ja jestem trzecią kadencję posłem i sobie nie życzę, by tego typu teksty padały z trybuny sejmowej! Chodziły teksty ostre, ludzie się krytykują a czasem nawet obrażają. Ale to przekroczyło wszelkie możliwe granice!"
Pitera wydaje się mieć objawy zbyt plastycznej prezentacji mentalnej słów, które nie padają dosłownie ani nawet w przenośni ale każdy wie o jakie rzeczy poniżej pasa może chodzić.
Które to rzeczy tak zbulwersowały poniżej pasa Piterę? Jakich innych słów powinno się unikać by nie doprowadzać Pitery do takiego uniesienia mając w pamięci że punktem odniesienia jest wysokość pasa?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maria Re: Słowa poniżej pasa IP: *.toya.net.pl 09.11.11, 19:27
      A czy to nie w waszej parafii padły inne słowa poniżej pasa z ust księdza Siołkowskiego? Nazwał wrzodami ludzi ,którzy głosowali na Palikota.To nie jest jego sprawa na kogo wyborca oddaje głos w WOLNYCH wyborach.Rząd nie nawołuje do wyboru takiego czy innego papieża ,proboszcza.Ksiądz zajmuje się duszami,a nie polityką.To skandal. Maria
      • qqazz Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 20:51
        Gość portalu: Maria napisał(a):
        > A czy to nie w waszej parafii padły inne słowa poniżej pasa z ust księdza Siołk
        > owskiego? Nazwał wrzodami ludzi ,którzy głosowali na Palikota.To nie jest jego
        > sprawa na kogo wyborca oddaje głos w WOLNYCH wyborach.Rząd nie nawołuje do wybo
        > ru takiego czy innego papieża ,proboszcza.Ksiądz zajmuje się duszami,a nie poli
        > tyką.To skandal. Maria

No właśnie nad duszami, czyli zajmuje się grzechami, a jak ktos głosuje na Palikota i jego ruch to głosuje na Nowicką czyli popiera aktywistke opłacana przez lobby aborcyjne czyli popiera powszechną aborcję więc grzeszy i to ciężko, a zadaniem proboszcza jest ochrona parafian przed grzechem, uświadomianie im co dobre co złe czy napominanie tych którzy pobłądzili i zeszli na złą drogę.

pozdrawiam ;)
        • ultimate.strike Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 22:28
          Jedni aktywiści są opłacani przez lobby aborcyjne, inni przez lobby antyaborcyjne, którzy są lepsi? Ci, którzy chcą ludziom dać wybór, nawet jak robią to za pieniądze, czy ci, którzy chcą ludziom wybór odbierać, a do tego karać za czyjeś przestępstwa (czyli karać ofiary gwałtów), również nie za darmo?
          • qqazz Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 23:06
            Kto chce ci dać i jaki wybór? Bo poza JKMem i moze marginalnymi politykami niektórych partii nie ma w tym kraju siły politycznej która zgodziłaby się zebyś mógł wybrać cokolwiek innego niz ich samych po to zeby za ciebie decydowali.

pozdrawiam
          • mg2005 Re: Słowa poniżej pasa 10.11.11, 15:40
            ultimate.strike napisał:

> Jedni aktywiści są opłacani przez lobby aborcyjne, inni przez lobby antyaborcyj
            > ne, którzy są lepsi?

W świetle nauki Koscioła ?...

>Ci, którzy chcą ludziom dać wybór

Nadal nie przedstawiłeś naukowych dowodów kiedy płód staje się człowiekiem...
            • Gość: nooski@op.pl Re: Słowa poniżej pasa IP: *.toya.net.pl 11.11.11, 02:13
              W Biblii jest różnica-, za zabicie człowieka dojrzałego była inna kara niż za spowodowanie poronienia,albo spowodowanie śmierci dziecka w łonie matki.Maria
              • mg2005 Re: Słowa poniżej pasa 11.11.11, 10:08
                Gość portalu: nooski@op.pl napisał(a):

> W Biblii jest różnica-,

To uważasz za naukowy dowód ??... :)
                • Gość: Maria Re: Słowa poniżej pasa IP: *.toya.net.pl 11.11.11, 11:53
                  Ja pisalam pod kątem grzechu,że Biblia rozróżnia płód od dorosłego/żyjącego/ człowieka.
                  • mg2005 Re: Słowa poniżej pasa 12.11.11, 10:19
                    Gość portalu: Maria napisał(a):

> Ja pisalam pod kątem grzechu,

Czyli pisałaś nie na temat :)
        • matylda1001 Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 23:50
          qqazz napisał:

>zadaniem proboszcza jest ochrona parafian przed grzechem,<

Bo parafianie to stado ubezwłasnowolnionych baranów, które nie potrafia myslec samodzielnie? Lepiej byłoby, gdyby proboszcz zająl sie własnymi grzechami.

------
          Nie lubię wegetarian, bo zżerają pokarm mojemu pokarmowi!
          • mg2005 Re: Słowa poniżej pasa 10.11.11, 15:43
            > Bo parafianie to stado ubezwłasnowolnionych baranów, które nie potrafia myslec
            > samodzielnie

Dziennikarze GWna tłumaczą świat swoim czytelnikom - czy to stado ubezwłasnowolnionych baranów ... :)
            • Gość: nooski@op.pl Re: Słowa poniżej pasa IP: *.toya.net.pl 11.11.11, 02:08
              Nooooo niekoniecznie.Ja jestem katoliczką a nie fanatyczką.Teraz jednak dowiedziałam się,że kto nie popiera i nie wierzy w wytyczne kościoła ten jest heretykiem.Trudno.Ja w świętych nie wierzę.Uważam to za obrazę Boga.Nie można decydować o tym. Maria
              • mg2005 Re: Słowa poniżej pasa 11.11.11, 10:11
                Gość portalu: nooski@op.pl napisał(a):

> Nooooo niekoniecznie.Ja jestem katoliczką a nie fanatyczką.Teraz jednak dowiedz
                > iałam się,że kto nie popiera i nie wierzy w wytyczne kościoła ten jest heretyki
                > em.

Nikt Cię nie trzyma w Kościele na siłę...

Ja w świętych nie wierzę.Uważam to za obrazę Boga.

Dlaczego ?
        • Gość: Maria Re: Słowa poniżej pasa IP: *.toya.net.pl 10.11.11, 14:28
          Nikt aborcji nie robi dla przyjemności.Czasami są takie zawirowania w życiu,że kobieta musi podjąć taką decyzję.Ponadto w społeczeństwie są też ludzie niewierzący.Palikot nikogo nie namawia do aborcji,chce tylko,żeby kobiety nie robiły zabiegów u babek pokątnie,nie umierały po zabiegu,nie chorowały.Chce rozdziału kościoła od państwa.Księża nauki powinni prowadzić w kościele,pouczać niewiasty,ale ustawa jest dla wszystkich obywateli. Maria
      • magnusg Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 21:32
        ksiadz jest takim samym obywatelem jak ty i ma wszelkie prawa sie polityka zajmowac
        • piwi77.0 Re: Słowa poniżej pasa 10.11.11, 13:19
          magnusg napisał:

ksiadz jest takim samym obywatelem jak ty i ma wszelkie prawa sie polityka zajmowac

Otóż nie jest takim samym. Któż z nas, tak jak ksiądz, będąc obywatelem Polski, składał przysięgę na wierność głowie obcego państwa? To i tak dużo, że po takim incydencie nie odbiera się księżom polskiego obywatelstwa.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Słowa poniżej pasa 10.11.11, 13:29
          Widocznie Boniecki nie jest takim samym obywatelem jak ja skoro nie ma prawa się wypowiadać.
        • sammler Re: Słowa poniżej pasa 10.11.11, 20:21
          magnusg napisał:

> ksiadz jest takim samym obywatelem jak ty i ma wszelkie prawa sie polityka zajm
          > owac

Płaci podatki tak jak inni? Czytaj: bierze na siebie ciężar utrzymania tego państwa na równi z innymi obywatelami? Czy obowiązków żadnych nie ma, a chce korzystać jedynie z praw obywatelskich?

S.

PS Daruj sobie wyliczankę tego śmiesznego podatku, którzy duchowni płacą raz na kwartał (a i to nie wszyscy)...
        • jureczek_barbarzynca Re: Słowa poniżej pasa 11.11.11, 13:38
          > ksiadz jest takim samym obywatelem jak ty i ma wszelkie prawa sie polityka zajm
          > owac>

Jednak ksiądz to chyba więcej niż zawód? Ma możliwość zajmować się agitacją polityczną i to wykorzystuje. Ludzie do kościoła chodzą aby być bliżej Boga, a nie po wytyczne w kwestii wyborów.
          • Gość: Maria Re: Słowa poniżej pasa IP: *.toya.net.pl 11.11.11, 16:03
            Więc konsekwencje np.wrogiej działalności wobec ustroju powinien ponosić jak zwykły obywatel.Wtedy nie oburzaj się,że aresztowano księdza,ale wroga politycznego.A ja Ci powiem,że Jezus nie kazał zajmować się politykom uczonym w piśmie. Ponadto oddajcie co cesrarkie.....itd
      • wami41 Re: Słowa poniżej pasa 11.11.11, 18:57
        Jak juz piszesz o "tzw.wolnym kraju" to wolnym kraju i kosciol ma prawo powiedziec co mysli.
        • Gość: Maria Re: Słowa poniżej pasa IP: *.toya.net.pl 11.11.11, 23:01
          Księża mogą wygłaszać kazania,homilie,ale do swoich wiernych.Od głoszenia słowa Bożego jest świątynia.Tam ich powinni pouczać,nauczać a nie namawiać do głosowania na tę czy inną partię.Ponadto NIE MAJĄ PRAWA obrzucać obelgami osób ,które głosowały inaczej.A już straszenie posłów,że jeżeli będą głosować za in vitro czy aborcją =ekskomuniką powinno być karalne.
    • dritte_dame Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 19:32
      bling.bling napisał:

> Jakich innych słów powinno się unikać by nie doprowadzać Pitery do takiego uniesienia?

Pani w szkole pyta dzieci:
      - Dzieci, kim chcecie być w przyszłości?

Mariola się zgłasza i mówi:
      -No ja to bym chciała być lekarzem..

- A ty Jasiu? - pyta pani.

- Pani profesor - odpowiada Jaś - ja będę badał obsesje seksualne.

- Jasiu, co ty mówisz, obsesje seksualne, przecież ty nawet nie wiesz, o czym mówisz….
      Czy ty w ogóle wiesz co to są obsesje seksualne?

- Proszę pani - odpowiada Jasiu - niech pani sobie wyobrazi taką sytuację.. Idą trzy kobiety i każda z nich trzyma loda. Jedna go liże, druga go ssie, a trzecia gryzie. I jak pani się zdaje, która z nich jest mężatką?

Pani zrobiła się pąsowa, kazała przyjść Jasiowi na drugi dzień z ojcem, z matką, z dziadkiem do szkoły.

Na co Jasiu spokojnie tłumaczy:
      - Niech pani się tak nie unosi, ja pani zaraz wszystko wytłumaczę. Oczywiście mężatką jest ta, która nosi obrączkę, a to, o czym właśnie pani myśli, to są właśnie te obsesje seksualne, które będę badał.
      • bling.bling Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 19:38
        Przychodzi baba do lekarza:
        - Panie doktorze, wszystko kojarzy mi się z seksem...
        - A brom brała pani?
        - A jeszcze żem nie brombrała dzisiaj...
        • billy.the.kid Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 19:48
          no,ktoś na takie ćwierćmózgowie jak pitera oddał głos.
        • Gość: ka_p_pa Re: Słowa poniżej pasa IP: *.interwan.pl 09.11.11, 20:13
          -Maryna, chodź do stodoły.
          -Nie pude, bo bedzieta mnie dupcyć
          -Nie, nie bedziemy cie dupcyć
          - ło, to po chooj do stodoły?
    • piwi77.0 Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 20:02
      Na słowa Biedronia Pitera się niepotrzebnie podnieciła, z tego podniecenia coś poplątała i głupio zareagowała. I tyle. Drobiazg, bo Pitera to nobody.
      • ewa9717 Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 20:05
        Chociaż z drugiej strony: jako (podobno) polonistka powinna chyba znać takie wyrazenie...
    • migreniasta Re: Słowa poniżej pitery.... 09.11.11, 20:42
      Mało rozsądku będzie w tym sejmie . Ta ekipa mogłaby ustawić kilka ustaw na niwie człowieczeństwa-niestety teraz potrzebni będą fachowcy od naprawiania gospodarki. Biedroń ze swoim małym piterkiem nie zrobi na nikim wrażenia. Nie chciałabym zajrzeć mu poniżej pasa,a powyżej pasa króluje u niego głupawy uśmieszek.
    • znj2 Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 20:48
      Ta baba nich spojrzy do lustra!
      • bling.bling Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 20:51
        znj2 napisała:

> Ta baba nich spojrzy do lustra!

ona ma lustro od pasa w góre
    • qqazz Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 20:53
      Przychodzi Pitera do lekarza
      a lekarz tez Pitera.

pozdrawiam
    • wtorekmelomana bling.bling gadałeś już z Piotrowskim? 09.11.11, 21:31
      Bo nie wiem o co chodzi w tym wątku.
      • bling.bling Re: bling.bling gadałeś już z Piotrowskim? 09.11.11, 21:36
        znam jednego Piotrowskiego ale od lat z nim nie rozmawiałem

Nie przejmuj się tak, że nie wiesz o co chodzi w tym wątku. Nie jesteś zbyt bystry a ja to rozumiem i szanuję. Co ci wytłumaczyć?
        • wtorekmelomana Re: bling.bling gadałeś już z Piotrowskim? 09.11.11, 22:19
          Wiem, że znasz tego od porwań i polewania kwasem. Fakt, że tępy jesteś i bardzo się odsłaniasz ideologicznie. Hydra znów komunistyczne łby podnosi jak widać.
          A w konstytucji jest ponoć zakaz propagowania ustrojów totalitarnych. Martwy zapis. Komuszki bulgocą.
    • klosowski333 Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 21:44
      Reakcja poslow na slowa Biedronia - zenujaca. Tlumaczenie niektorych z nich dlaczego nie glosowali na Nowicka, lamiac tym samym pewien dobry obyczaj parlamentarny - zalosne.
      • qqazz Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 23:03
        Co w tym żenującego? Co ma tutaj obyczaj do rzeczy?

pozdrawiam
        • ultimate.strike Re: Słowa poniżej pasa 10.11.11, 13:22
          W innych sprawach jakoś się konserwatyści chętnie oburzają na każde łamanie zasad obyczajowych. Konserwatyzm selektywny?
    • jotkajot49 Re: Słowa poniżej pasa 09.11.11, 22:07
      Przejrzałem trochę zdjęć pani Pitery - wszystkie przedstawiają ją powyżej pasa. Nasuwa mi się podejrzenie, że pani Pitera, jak królowa Wiktoria, nie istnieje poniżej pasa.
      Ale skąd syn - czyżby przez pączkowanie?
    • mg2005 Co ma Biedroń poniżej pasa ?... 10.11.11, 15:50
      Cipkę ?... :)
      • bling.bling Re: Co ma Biedroń poniżej pasa ?... 10.11.11, 17:33
        mg2005 napisał:

> Cipkę ?... :)

No no, projekcie fantazji seksualnych z udziałem Biedronia masz już ciekawe. Teraz powiedz co byś z tą Biedroniową cipką robił?
        • mg2005 Re: Co ma Biedroń poniżej pasa ?... 11.11.11, 10:14
          > projekcie fantazji seksualnych z udziałem Biedronia masz już ciekawe

Każdy sądzi po sobie, bling... :)
          • bling.bling Re: Co ma Biedroń poniżej pasa ?... 11.11.11, 16:11
            mg2005 napisał:

> > projekcie fantazji seksualnych z udziałem Biedronia masz już ciekawe
            >
            > Każdy sądzi po sobie, bling... :)

toż przecież mówię!
            twoja fantazja jest o cipie Biedronia
      • imponeross To samo co ty, tylko prawdpopodobnie wiekszego 10.11.11, 17:54
        Biedron ponizej pasa ma to samo co ty, tylko prawdpopodobnie troche wiekszego :)
        • bling.bling Re: To samo co ty, tylko prawdpopodobnie wiekszeg 10.11.11, 18:21
          imponeross napisał:

> Biedron ponizej pasa ma to samo co ty, tylko prawdpopodobnie troche wiekszego :
          > )
          nieprawda. miligramowi na myśl o Biedroniu się powiększa
          • imponeross Re: To samo co ty, tylko prawdpopodobnie wiekszeg 10.11.11, 20:52
            bling.bling napisał:

> imponeross napisał:
            >
            > > Biedron ponizej pasa ma to samo co ty, tylko prawdpopodobnie troche wieks
            > zego :
            > > )
            > nieprawda. miligramowi na myśl o Biedroniu się powiększa

Na mysl o zonie powieksza mu sie o 2 cm, a na mysl o Biedroniu o 15?...
    • mg2005 Para mieszana... 11.11.11, 10:18
      Biedroń i "pani" Grodzka to dobrana para :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka