Dodaj do ulubionych

Nie hałasuj

23.12.11, 11:15
Nie hałasuj w Sylwestra :)
Nie hałasujcie w Sylwestra :)
Dla wielu ludzi hałasowanie petardami to dobra, beztroska zabawa. A, że zdarzy się jakieś poparzenie? A, że dokuczy się komuś? No to co, najważniejszy jest MÓJ egoizm, MÓJ SKARRRBBB. Hmm... Dla zwierząt to koszmar. Przestraszone uciekają swoim opiekunom, chowają się w najgłębsze kąty mieszkań, trzęsą się i piszczą, nie rozumiejąc powodów hałasu. Również dzikie zwierzęta cierpią z powodu naszej beztroski i egoizmu. Nie zapominajmy także, że może to szkodzić ludziom starszym i chorym oraz powodować lęk u małych dzieci. Nie kupujcie petard i fajerwerków. Nie hałasujcie. Bawcie się z godnością.
Obserwuj wątek
    • jureek Re: Nie hałasuj 23.12.11, 13:30
      Popieram ten apel. Tym bardziej, że powszechne strzelanie nie jest to żadna godna pielęgnowania tradycja, to wymysł ostatnich lat, mocno promowany przez handel.
      Jura
      • voxave Re: Nie hałasuj 23.12.11, 17:13
        Tez nie trawie tego huku,kiedy pijani balowicze nie maja umiaru w tej niebezpiecznej zabawie.
    • Gość: Olek Re: Nie hałasuj IP: *.static.espol.com.pl 26.12.11, 15:18
      Sytuacja powtarza się co roku. To jest po prostu straszne jak np małolaty rzucają petardy pod nogi . W tamtym roku przez taką durnotę moja znajoma po zawale znowu znalazła się w szpitalu .
    • piwi77.0 Re: Nie hałasuj 26.12.11, 17:24
      Bez przesady. Raz do roku, jak sobie ludzie postrzelają, to niestrzelająca część społeczeństwa jakoś to przeżyje. Ja nie strzelam (z lenistwa, nie że coś przeciw temu mam), ale nie mam nic przeciwko sylwestrowej kanonadzie. Chyba nawet byłoby mi przykro gdyby jakis idiota zabronił ludziom hałasować w ten jeden jedyny w roku dzień.
    • seth.destructor Re: Nie hałasuj 26.12.11, 19:59
      Może i oddychać mamy przestać, bo to może komuś zaszkodzić?
      • agata.m4 Re: Nie hałasuj 27.12.11, 17:26
        Nie chodzi o dzień sylwestra ale o to ze juz przed, caly tydzień walą:)
        • seth.destructor Re: Nie hałasuj 29.12.11, 00:08
          Ja raz miałem sąsiadów, co się walili na okrągło...
    • angelfree Re: Nie hałasuj 27.12.11, 22:40
      Nie będę.
      Biedne zwierzęta.
    • mala_cholera Re: Nie hałasuj 29.12.11, 00:24
      Popieram. To jest jeden z fenomenow, ktorych nie potrafie i nie chce zrozumiec, dlaczego sie tego nie zabroni. Banda uzrbrojonych, czesto pijanych durniow, ktorym sie postrzelac zachcialo. To sa bardzo niebespieczne zabawki, a ludzie tym rzucaja gdzie i w kogo popadnie. A nojgorsze jest to, ze kazdy jeden, ktory ma dowod moze sobie cos takiego kupic. Tyle jest psycholi na tym swiecie. Ja taka gruba petarde jako dziecko mialam w rekawie, bo jakis kretyn nie uwazal i gdyby moja mama mi szybko nie zdarla kurtki, nie mialabym reki. Szczescie w nieszczesciu, ale to nie jest odosobniony przypadek. Ja jestem za zakazem sprzedarzy, jedynie dla profesjonalistow powinna byc ta bron dostepna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka