Dodaj do ulubionych

weekend dla rodziców

17.04.10, 21:26
Dziewczyny potrzebuję rady.
Moi rodzice mają już 31 lat po ślubie i jakoś ostatnio między nimi zrobiło się
nijako.
Chcemy, w ramach prezentu urodzinowego dla mamy, fundnąć im wyjazd na weekend.
I proszę poradźcie gdzie można ich wysłać.
Może znacie jakieś fajne miejsca.

A teraz zapotrzebowanie:

Polska południowa - mieszkamy na Śląsku lepiej żeby nie spędzili większości
weekendu w aucie.
Mama nie ma najlepszego zdrowia więc spacery i owszem, ale już chodzenie po
górach przez pół dnia odpada.
Muszą być jakieś fajne miejsca do zwiedzenia, zobaczenia - innymi słowy
atrakcja, nie tylko "łono przyrody", a gdyby można było gdzieś wypożyczyć np:
Kajaki na godziny to też może być.

Ogólnie musimy nie tylko fundnąć im nocleg ale i dać listę rzeczy które mogą
tym razem zrobić.

Będę bardzo wdzięczna jeśli rzucicie pomysłami i na miejsce do zwiedzenia i na
te na nocleg.
Obserwuj wątek
    • rysia.z.poczty Re: weekend dla rodziców 17.04.10, 21:31
      Jak są tacy spięci to moze lepiej niecgh się wspólnie relaksują w
      jakim ś fajnym spa.
      • bernimy Re: weekend dla rodziców 17.04.10, 21:33
        Też pomyślałam o SPA smile
    • estel7 Re: weekend dla rodziców 17.04.10, 22:14
      eeeeee tata nie pozwoli sobie nic poza obcięciem włosów zrobić przy sobie.
      Do spa to mogę mamę samą wysłać ale nie ich razem.
      Na nich dobrze robią wspólne wypady, kiedyś chodzili razem po górach, ale teraz
      musimy wymyślić im coś luźniejszego.
      • kocio-kocio Re: weekend dla rodziców 17.04.10, 22:41
        Coś w Beskidzie Żywieckim? Wyspowym?
        • dorgaj1 Re: weekend dla rodziców 17.04.10, 22:56
          weekend nad morzem...
          • doral2 Re: weekend dla rodziców 18.04.10, 15:13
            a jesteś pewna, że ten weekend naprawi stosunki miedzy nimi??
            czy się w czasie tego weekendu gorzej nie pożrą??
            myślę, że tu by trzeba było do przyczyn dotrzeć, zamiast ich na siłę
            uszczęśliwiać...
            • estel7 Re: weekend dla rodziców 19.04.10, 12:51
              oni nie są pożarci tylko tacy nijacy wobec siebie, bez energii i zasiedziali.
              wiem ze mamie to humor poprawi na pewno.
              • tedesca1 Re: weekend dla rodziców 19.04.10, 13:31
                a są zmotoryzowani>? to może kotlina kłodzka?
                fajne tereny, jest jaskinia niedźwiedzia,
                jaskinia, miejscowosci
                uzdrowiskowe, polanica, krynica, kopalnia złota
                • tedesca1 Re: weekend dla rodziców 19.04.10, 13:33
                  nie wiem gdzie dokładnie miszkasz na śląsku, ale rewelacyjnym miejscem są
                  pieniny, trzy korony, dunajec, rewelacja no i mnóstwo miejsc do zwiedzania, z
                  katowic jedzie się 2-3 godz. jeśli będziesz chciała moge podać więcej info
                  • estel7 Re: weekend dla rodziców 19.04.10, 16:28
                    bardzo chętnie coś wiecej sie dowiem - 2-3 godziny drogi to w sam razsmile
                    • tedesca1 Re: weekend dla rodziców 19.04.10, 17:04
                      teraz już nie mam czasu więc tak na szybko
                      tu sobie poczytaj
                      po lewej stronie są atrakcje, wszystko jest praktycznie w odległości 10
                      max 20km, polecam noclegi w sromowcach niżnych, pod samymi trzema koronami, na
                      przełomie dunajca, wierzcie, że śniadanie na balkonie z takim widokiem to coś
                      pięknego, mam sprawdzone noclegi, ale jeśli szukasz na długi weekend to mają już
                      zajęte, tam są kwatery prywatne, nie wiem czy jakieś ośrodki, najlepiej jeśli
                      będziesz szukać noclegu to na ul.trzech koron i jak najwyższy numer, bo tam
                      najspokojniej, wtedy masz trzy korony pod nosem, dunajec parę metrów, kładka na
                      słowację i przejście do czerwonego klasztoru, to spacerkiem jest dosłownie
                      chwila, jest wiele wypożyczalni rowerów i wspaniała trasa rowerowa do
                      szczawnicy, która wiedzie brzegiem dunajca, cały czas jedzie się wzdłuż rzeki -
                      bomba, można dojechać do samej szczawnicy (chyba to jest ok10km) można też
                      spacerować tą trasą, można zaliczyć również spływ dunajcem, zamek niedzica,
                      ruiny zamku w czorsztynie, jezioro czorsztyńskie i tamę, popływać statkiem
                      (płyną statki z zamku w niedzicy do zamku w czorsztynie), rowerki wodne, nawet
                      tor saneczkowy na górze wdżar, poza tym wąwóz homole, szczawnicę, rabkę i 2
                      tygodnie mi nie starczyło żeby wszystko zobaczyć smile
                      zakochałam się w pieninach i tym miejscu i z radością oświadczam, że spędzę tam
                      długi weekend
                      • estel7 Re: weekend dla rodziców 20.04.10, 11:57
                        wielkie dzieki - pewnie cos znajde smile
                        tez lubie pieniny, ale nie byłam tam chyba 6 lat...
                      • tysia77 tedesca 20.04.10, 12:42
                        Proszę podaj namiar na tą sprawdzoną kwaterę.Jestem ze
                        Śląska a ciągle jeździmy do Wisły i Ustronia.Przyda się jakaś
                        odmiana.
                        • tedesca1 Re: tedesca 20.04.10, 13:28
                          ok, podam wieczorem, bo chłop ma numer w komórce, a oni strony internetowej nie mają
                        • tedesca1 Re: tedesca 20.04.10, 13:36
                          aha gdybym tak zapomniała, bo ja sklerozę mam, to się upomnij o to
                          • tysia77 Re: tedesca 20.04.10, 15:54
                            Dzięki.Możesz napisać coś więcej,jakie warunki mają.Jakoś nie
                            pomyślałam,że może nie być stronysmile
                            • tedesca1 Re: tedesca 22.04.10, 08:01
                              wiesz co tam gdzie byliśmy ostatnio to jest poprostu domek, w którym wynajmują
                              pokoje, określiłabym je, że są "normalne" czyli nie luksusowe, ale nie brzydkie,
                              takie zwyczajne poprostu, ale czysto, schludnie, dla jednych jest łazienka na
                              korytarzy inne mają w pokoju, my akurat mieliśmy bez łazienki, ale się okazało,
                              że ta łazienka jest na 2 pokoje czyli korzystaliśmy tylko my i znajomi, w
                              korytarzu jest aneks kuchenny, lodówka, umywalka, są jakieś naczynia, jedyny
                              feler, że w "ogródku" nie ma jakoś tak przytulnie, bo właściwie zrobili z niego
                              parking, jest jedynie mała piaskownica, jakieś zabawki dla dzieci, stół do
                              pingponga, można korzystać z grilla, jeden pokój ma zajebiście wielki taras, ale
                              ja wole pokój z balkonem i widokiem na 3 korony, natomiast parę metrów jest do
                              dunajca,

nie wiem na kiedy chcesz te pokoje, bo jak wszystko pójdzie dobrze to będę tam w
                              długi weekend w domu obok, który jest chyba całkiem nowy to zobaczę jakie tam
                              warunki, aha no i nie wiem czy zależy Ci aby było miejsce dla dzieci, daj znać
                              bo namiarów jeszcze nie wysłałam, także jeśli jesteś zainteresowana to pisz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka