Dodaj do ulubionych

pierwsze wyniki NSP 2011

28.12.11, 13:39
www.ekonomia24.pl/artykul/706205,777344-Wyniki-Narodowego-Spisu-Powszechnego-Ludnosci-w-2011-r-.html
- przybywa wiesniaków ubywa miastowych, Miastowi przeprowadzaja sie na wies i demoralizują miejscowych niszcząc ich odwieczne przyzwyczajenia i tradycje. Wies tylko wtedy bedzie spokojna i nadawała sie do życia jesli bedzie trwac przy swoich tradycjach i bedzie potrafiła sie przeciwstaić wielkomiejskiemu zgiełkowi i pogoni za wszystkim
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: pierwsze wyniki NSP 2011 28.12.11, 13:42
      osiole prześladowany, bardzo brakowało ciebie na tem forumie.
      wróciłeś z ymigrancji to i jest o wiele weselej.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: pierwsze wyniki NSP 2011 28.12.11, 13:44
        www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/PUBL_lu_wyniki_wstepne_NSP_2011.pdf
        - mam teraz wolne do trzech króli
        • billy.the.kid Re: pierwsze wyniki NSP 2011 28.12.11, 13:49
          to wal śmiało.
          masz takie falne rozrywkowe kawały.
        • yoma Re: pierwsze wyniki NSP 2011 28.12.11, 13:57
          > - mam teraz wolne do trzech króli

Jak to w gimnazjum.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: pierwsze wyniki NSP 2011 28.12.11, 15:04
            studenci tez mają do tego dnia wolne a ja sobie wziałem urlop. a teraz jeśli łąska prosze do meritum.
            • yoma Re: pierwsze wyniki NSP 2011 02.01.12, 14:39
              Proszę uprzejmie. Czy czujesz się zdemoralizowany, a jeśli tak, kto był taki odważny, żeby ci to zrobić?
    • oszolom-z-radia-maryja Re: pierwsze wyniki NSP 2011 02.01.12, 12:22
      www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/PUBL_lu_wyniki_wstepne_NSP_2011.pdf
      Pod koniec marca przebywało w Polsce 37,2 mln osób. Z danych tych wynika, że ok 1,14 mln osób to zamieszkujący poza granicami. To wiecej niż wyemigrowało w latach 80tych XX wieku (tzw solidarnosciowa emigracja)
    • jureek Re: pierwsze wyniki NSP 2011 02.01.12, 13:31
      oszolom-z-radia-maryja napisał:

> - przybywa wiesniaków ubywa miastowych, Miastowi przeprowadzaja sie na wies i d
      > emoralizują miejscowych niszcząc ich odwieczne przyzwyczajenia i tradycje.

Mogę obserwować to w mojej wsi, więc nieprawdą jest, że miastowi demoralizują miejscowych, bo ci miastowi zamykają się w getcie i kompletnie się od miejscowych odgradzają. Nawet dzieci do podstawówki wożą dalej do miasta i w ogóle w życiu wsi nie uczestniczą.

> Wies
      > tylko wtedy bedzie spokojna i nadawała sie do życia jesli bedzie trwac przy sw
      > oich tradycjach i bedzie potrafiła sie przeciwstaić wielkomiejskiemu zgiełkowi
      > i pogoni za wszystkim

Zgiełku dużo więcej jest w starej części wsi, a tam, gdzie pobudowali się miastowi panuje cmentarny spokój. Znowu nie wiesz, o czym piszesz.
      Jura
      • oszolom-z-radia-maryja Re: pierwsze wyniki NSP 2011 02.01.12, 13:46
        juz ja dobrez wiem o czym pisze, proponuje odwiedzic wsie powiatu poznańskiego. Co chwila wybuchają konflikty miedzy starymi a nowymi mieszkańcami. Przyjezdni wykrzywiają wyniki wyborów (przyjezdni sa za PO a ci starzy za PIS i PSLem) a że przyjezdnych duzo to PO wygrywa.
        Dyskoteki awantury pod nimi dzikie rajdy samochowe to tez wystepki przyjezdnych i to ich obnoszenie sie bogactwem podczas gdy ci starzy mieszkańcy lddweo koniec zkońcem wiążą
        • babaqba Re: pierwsze wyniki NSP 2011 02.01.12, 23:29
          No i będą ledwo koniec z końcem wiązali tak długo, jak będą żyć tradycją, wódą, PSLem i religią. To są wszystko znamiona biedy (także umysłowej). Jesteś pewien, że ci "starzy mieszkańcy" to jednak nie import drugiego sortu fornali z majątków kościelnych na wschodzie?
    • voxave Re: pierwsze wyniki NSP 2011 02.01.12, 14:00
      Oszoł--nie ma tu nikogo kto by mnie tak, zdumiewal :)))))))
    • piwi77.0 Re: pierwsze wyniki NSP 2011 02.01.12, 14:16

Miastowi przeprowadzaja sie na wies i demoralizują miejscowych niszcząc ich odwieczne przyzwyczajenia i tradycje.

Tradycja tradycją, ale jak się wsiowy tak pod wpływem miastowych zdemoralizuje, że za ich przykładem, też zacznie konsumować napoje z banderolą, to tragedii wielkiej w tym nie widzę.
    • kalllka Re: pierwsze wyniki NSP 2011 02.01.12, 14:45
      zgadzam sie,
      przybylo miastowych na wsi, z prostego powodu: chca naturalnego zycia.
      nie zgadzam, z przeksztalcaniem dowodu-> w klotnie.
      wsi spokojna, wsi- wesola" czyli podpoznanska sielanka, ktora opisujesz nigdy nie byla polskim standardem.
      zanim wiec napiszesz "Tradycyjnie" (opozycyjny) post kolego oszolomie, przyporzadkuj swojskie argumenty i sprobuj sprowadzic do (polskiego) Mianownicka.

• oszolom-z-radia-maryja Re: pierwsze wyniki NSP 2011 03.01.12, 12:07
        naturalne zycie ale wg wielkomiejskich reguł? to sie nie ma prawa udać. bez poszanowania tradycji wiejskich nie da sie zachowac cicszy i spokoju na wsi
      • voxave Re: pierwsze wyniki NSP 2011 03.01.12, 13:20
        Oszoł----powrót wykształconych ludzi na wieś i inwestycja w budownictwo jak nic dodaje splendoru i bogactwa.
        Ile sie bogobojne buraki moga nauczyć:))))
    • kolter Re: pierwsze wyniki NSP 2011 02.01.12, 21:40

> - przybywa wiesniaków ubywa miastowych

Ty o sobie ??
      • voxave Re: pierwsze wyniki NSP 2011 03.01.12, 13:22
        Oszoł---jaka cisza na wsi---przychodzi sobota, dyskoteka w remizie dysko-polo leci i sztachety tez a i nożyk sie znajdzie ---miastowy troche oglady wprowadzi nowych słów nauczy.
        • kolter Re: pierwsze wyniki NSP 2011 03.01.12, 13:40
          voxave napisała:

> Oszoł---jaka cisza na wsi---przychodzi sobota, dyskoteka w remizie dysko-polo l
          > eci i sztachety tez a i nożyk sie znajdzie ---miastowy troche oglady wprowadzi
          > nowych słów nauczy.

Zapomniałaś o wylewanej na pola gnojowicy , smród potrafi udusić .
    • 33qq Re: pierwsze wyniki NSP 2011 02.01.12, 22:10
      Wies
      > tylko wtedy bedzie spokojna i nadawała sie do życia jesli bedzie trwac przy sw
      > oich tradycjach i bedzie potrafiła sie przeciwstaić wielkomiejskiemu zgiełkowi
      > i pogoni za wszystkim

No tak, osiołek też uważa, że wieśniaków nie powinno się edukować, bo po niewielkiej nawet dawce zakładają dresy, golą pały, krzyczą Polak - katolik i biorą w łapy bejsbole
    • feel_good_inc Re: pierwsze wyniki NSP 2011 03.01.12, 10:10
      > rel="nofollow">www.ekonomia24.pl/artykul/706205,777344-Wyniki-Narodowego-Spisu-Powszechnego-Ludnosci-w-2011-r-.html
      > - przybywa wiesniaków ubywa miastowych, Miastowi przeprowadzaja sie na wies i d
      > emoralizują miejscowych niszcząc ich odwieczne przyzwyczajenia i tradycje.

Jak zwykle przeanalizowanie nawet najprostszego tekstu jest dla ciebie wyzwaniem.
      Po pierwsze to nie miastowi gonią na wieś, tylko wsiowi wracają z miast. Miastowi mają domki na strzeżonych osiedlach. Jeżeli już jakiś się na wieś przeprowadza, to odgradza się od gminu dwuipółmetrowym płotem, więc wsi nie demoralizuje.

Musisz sobie nowego wroga klasowego znaleźć. Może pokombinuj coś z pedałami, którzy zagrażają małżeństwom, abo cuś.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: pierwsze wyniki NSP 2011 03.01.12, 12:10
        ty już żes takiego wroga znalazł moze nie jest on klasowy ale obyczajowy. To tradycjonaliści gorliwi katolicy słuchacze radia Maryja czy wyborcy PiS (ew Solidarnej Polski). To tacy jak ty zwalają na to co wymieniłem całe zło ktore dzieje sie w III RP. Kladsyczne pomylenie skutków z przyczynami. To co wymieniłem to skutek a przyczyna jest III RP okrągły stól i zdrada części solidarnosciowych elit którzy dali sie podprowadzic lewemu skrzydłu KOR
        • yoma Re: pierwsze wyniki NSP 2011 03.01.12, 12:11
          I przez lewe skrzydło KOR wieśniacy latają z pałami na wierzchu. Oszoł, uwielbiam twoje ciągi (przyczynowo-skutkowe).
          • oszolom-z-radia-maryja Re: pierwsze wyniki NSP 2011 04.01.12, 12:03
            a ja uwielbiam twoje absurdalne skróty myslowe. Totalna polewka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka