Dodaj do ulubionych

złe myśli ...

17.01.12, 18:43
czy macie czasem tak, że nie chce wam się żyć i myślicie sobie o samobójstwie ? ja czasami tak mam i nie wiem czy to normalne, słyszałam że można mieć jakiś ukryty rodzaj depresji i nie wiedzieć nawet o tym . I dlatego mnie to zastanawia, może powinnam udać sie do psychologa ? w życiu nie mam większych problemów i w zasadzie moja niechęć do życia przejawiająca się okresowo, jest właściwie nieuzasadniona . Co o tym sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • voxave Re: złe myśli ... 17.01.12, 19:04
      Idź dziecko na forum psychologia tam ci poradza.
      • rossdarty Re: złe myśli ... 17.01.12, 19:12
        voxave napisała:

> Idź dziecko na forum psychologia tam ci poradza.

Zbrodniarko!
        Żadna psychologia!!!
        Tam dopiero wpadnie w deprechę...
        • k_a_p_p_a Re: złe myśli ... 17.01.12, 19:16
          rossdarty napisał:

> voxave napisała:
          >
          > > Idź dziecko na forum psychologia tam ci poradza.
          >
          > Zbrodniarko!
          > Żadna psychologia!!!
          > Tam dopiero wpadnie w deprechę...

:DDDDDDDDD
        • voxave Re: złe myśli ... 17.01.12, 19:17
          Ross-sądny-----tam sa osoby po studiach medycznych kierunek psychiatria---ciagle w tym siedza tam znajdzie oparcie i pomoc.
          • k_a_p_p_a Re: złe myśli ... 17.01.12, 19:53
            voxave napisała:

> Ross-sądny-----tam sa osoby po studiach medycznych kierunek psychiatria---ciagl
            > e w tym siedza tam znajdzie oparcie i pomoc.

Widziałem. Na przykład na poważnie roztrząsają rozterki sercowe miłego filipa:))
            • voxave Re: złe myśli ... 17.01.12, 20:00
              Kappa----ja tam wchodzę --czasami cos ciekawego sie trafi,fi,fi :)
          • rossdarty Re: złe myśli ... 17.01.12, 20:13
            voxave napisała:

> Ross-sądny-----tam sa osoby po studiach medycznych kierunek psychiatria---ciagl
            > e w tym siedza tam znajdzie oparcie i pomoc.

Psychiatria nie jest psychologią.
            Psychologia nie jest medycyną...
            Jeżeli nawet osoby po studiach medycznych mają problemy z odróżnieniem tych dwóch dziedzin - nie ryzykowałbym...
    • Gość: sixt Re: złe myśli ... IP: *.fbx.proxad.net 17.01.12, 19:16
      Idz do psychologa, pogadaj. Nawracajace mysli o samobojstwie zawsze sie z czym wiaza, szczegolnie jesli nie ma jakiejs wielkiej przyczyny typu zyciowy dramat, tragedia w rodzinie, powazny zawod milosny, itp.
    • k_a_p_p_a Re: złe myśli ... 17.01.12, 19:17
      Miewam złe myśli, ale nie samobójcze, o nie...
      • voxave Re: złe myśli ... 17.01.12, 19:19
        Ja mam takie i takie ....((((((((
    • bling.bling Re: złe myśli ... 17.01.12, 19:44
      dawaj złotko i podziel się z nami co cię trapi. Nie wiem czy to pomoże na złe myśli ale to przynajmniej jakaś odmiana od oszołomstwa, które ostatnio wróciło ze zdwojoną siłą
    • piwi77.0 Re: złe myśli ... 17.01.12, 20:13
      Idź do psychiatry (nie do psychologa), ale tylko wtedy, gdy zaczniesz odczuwać strach, przed samą sobą, że jesteś w takim stanie, że możesz sama sobie coś zrobić. Dopiero wtedy, nie wcześniej, bo wcześniej to szkoda czasu.
      • piwi77.0 Re: złe myśli ... 17.01.12, 20:16
        A w kwestii, czy ja też tak mam, to napiszę, że moim zdaniem życie jest tak bardzo nic nie warte, że aż szkoda wysiłku, aby się go pozbawiać.
        • rossdarty Re: złe myśli ... 17.01.12, 20:20
          piwi77.0 napisał:

> A w kwestii, czy ja też tak mam, to napiszę, że moim zdaniem życie jest tak bar
          > dzo nic nie warte, że aż szkoda wysiłku, aby się go pozbawiać.

Czyli że też miałeś chwile gdy myślałeś, że jeżeli i tak do piachu, to czemu by nie przyspieszyć...
          • piwi77.0 Re: złe myśli ... 17.01.12, 20:27
            Musiałbym mieć motywację, aby pójście do piachu przyśpieszać, na razie mam antymotywację na tę czynność. Szkoda by mi było pozbawiać się przyjemności walnięcia sobie kielicha wina, z tych co bardzo lubię (mam parę takich i nie są to wcale drogie wina). Poza tym po to walczę trzy razy w tygodniu w fitness studio, aby na plaży robić wrażenie, nie żeby piękną muskulaturą żywić jakieś robactwo.
            • rossdarty Re: złe myśli ... 17.01.12, 20:41
              piwi77.0 napisał:

> Musiałbym mieć motywację, aby pójście do piachu przyśpieszać, na razie mam anty
              > motywację na tę czynność. Szkoda by mi było pozbawiać się przyjemności walnięci
              > a sobie kielicha wina, z tych co bardzo lubię (mam parę takich i nie są to wcal
              > e drogie wina). Poza tym po to walczę trzy razy w tygodniu w fitness studio, ab
              > y na plaży robić wrażenie, nie żeby piękną muskulaturą żywić jakieś robactwo.

Piwi.
              Naprawdę. Żywię do Ciebie sympatię... (jako do osoby...)
              Ale...
              pl.wikipedia.org/wiki/Narcyzm_(psychologia)

• piwi77.0 Re: złe myśli ... 17.01.12, 20:48
                Wcale nie przeczę, że mam przejawy narcyzmu. Bardzo np. lubię się przeglądać w lustrze (bez ubrania). I ten widok mi się podoba. Jeżeli jest w tym cos złego, to przyznaję się do winy.
                • gucio71.2 Re: złe myśli ... 17.01.12, 20:53
                  piwi77.0 napisał:

> Wcale nie przeczę, że mam przejawy narcyzmu. Bardzo np. lubię się przeglądać w
                  > lustrze (bez ubrania). I ten widok mi się podoba. Jeżeli jest w tym cos złego,
                  > to przyznaję się do winy.

też tak mam, lepszy narcyzm jak alkoholizm, lub pozostałe ....izmy
                • rossdarty Re: złe myśli ... 17.01.12, 21:00
                  piwi77.0 napisał:

> Wcale nie przeczę, że mam przejawy narcyzmu. Bardzo np. lubię się przeglądać w
                  > lustrze (bez ubrania). I ten widok mi się podoba. Jeżeli jest w tym cos złego,
                  > to przyznaję się do winy.

Nie obwiniam Cię.
                  Każdy ma swoją osobowość, można ją nie akceptować, ale nie można krytykować.
                  Jeśli, powtarzam!, jeśli piszesz szczerze, to jest to znakomity przykład dla autorki wątku by
                  znalazła sobie osobę z którą może porozmawiać szczerze, która umie słuchać i która powstrzyma się przed krytyczną oceną wskazując jednak na różnice jakie występują wśród osób, różnice w sposobie myślenia i różnice w wartościach życia.
                  Dla jednych najważniejsza jest kasa, dla innych - ciało i prezencja, a dla innych - jeszcze co innego... np. wygodne życie bez zbędnego wysiłku...
                  • piwi77.0 Re: złe myśli ... 17.01.12, 21:12
                    rossdarty napisał:

Dla jednych najważniejsza jest kasa, dla innych - ciało i prezencja, a dla innych - jeszcze co innego... np. wygodne życie bez zbędnego wysiłku...

No to ja jestem tymi jednymi, drugimi i trzecimi naraz.
                    • rossdarty Re: złe myśli ... 17.01.12, 21:18
                      piwi77.0 napisał:

> rossdarty napisał:
                      >
                      > Dla jednych najważniejsza jest kasa, dla innych - ciało i prezencja, a dla i
                      > nnych - jeszcze co innego... np. wygodne życie bez zbędnego wysiłku...

>
                      > No to ja jestem tymi jednymi, drugimi i trzecimi naraz.

Jak Ci czasami, czego nie zyczę, nie zatrybi jedna z tych trzech rzeczy to też możesz mieć myśli....
                      Nie wesołe:D
                      • voxave Olewka, rób wypad z tego forum 18.01.12, 01:07
                        bo masz zły wpływ na psychike delikatnych osób.Wpedzisz w nieszczęście innych.Nie transformuj mi tu swojego nieszczęścia idź do psychiatry,paszoł won.!:(((((((((((
    • tehuana Re: złe myśli ... 18.01.12, 01:06
      To moze miec zwiazek z cyklem hormonalnym kobiety, takze z antykoncepcja hormonalna. Mam takie mysli - przez dwa dni, co 3 miesiace przed krwawieniem z odstawienia. Nienawidze wtedy siebie, calego swiata i chce umrzec. W nastepnym miesiacu zamiast depresyjnych mysli - pojawia sie potrzeba placzu (lzy leja mi sie strumieniami, bez powodu), w kolejnym - jestem pelna zlosci i wsciekam sie na meza ( a nie ma o co) i wszystkich dookola.
      Biore pigulki antykoncepcyjne juz kilka lat - wiec znam te stany i nie przejmuje sie tym.
      • voxave Nastepna 18.01.12, 01:12
        wynocha z tego forum--macie inne miejsca-----forum depresja,zdrowie,schizofrenia,psychologia itd.Jest jeszcze forum Wyżalnia.
        • massaranduba Re: Nastepna 18.01.12, 14:12
          voxave napisała:

> wynocha z tego forum--macie inne miejsca--

Ale po co sie maja tulac,lepiej niech sie wygadaja wsrod swoich,zawsze to milej niz miedzy obcymi ;-)
          • voxave Re: Nastepna 18.01.12, 15:26
            Takie saczenie jadu o samobójstwie niejednokrotnie źle sie kończy.Dopiero co w Warszawie popełnili samobójstwo młodzi ludzie---ona 15 lat on 39---poznali sie ponoć w necie na portalu i rozmawiali o samobójstwie.
            Nie chce aby nasi panowie młodzi przeciez ludzie po takich rozważaniach na forum coś zlego sobie zrobili.
            Juz zaczęli nawijać......a ja sie boje takich gierek..
            • olewka100procent Re: Nastepna 20.01.12, 22:58
              słyszałam o tych dwojga. Ja w odróżnieniu nie jestem zafascynowana śmiercią jak ta dziewczyna. Ktoś napisał o cyklu hotmonalnym , ma to na pewno duży wpływ na kobietę, i na mnie na pewno też, bo np. dziś mam dobry humor. Na pewno wina leży też w pogodzie, braku słońca :(
              • bling.bling Re: Nastepna 21.01.12, 19:40
                no dobra, sama się prosiłaś.
                A teraz idź skocz z mostu.
                pa pa
      • massaranduba Re: złe myśli ... 21.01.12, 11:48
        tehuana napisała:

> To moze miec zwiazek z cyklem hormonalnym kobiety,

Jaaasne,wszystkiemu winne hormony,wiec mozna sie nie krepowac i jechac wszystkim rowno po glowach.
    • andrzej.sawa Re: złe myśli ... 20.01.12, 23:22
      dziecko,nie płacz
      • voxave Idź do lekarza 21.01.12, 04:28
        Olewka, nie nakrecaj ludzi na smutek i brak sensu egzystencji na tym padole łez.Lecz sie,tobie bedzie lepiej a inni nie beda sie zarażali depresją.Pozdrawiam :)
        • piwi77.0 Re: Idź do lekarza 21.01.12, 10:02
          Depresja nie jest zaraźliwa, nie przenosi z człowieka na człowieka. Poza tym podejrzenie, że otwierająca wątek ma do czynienia z depresją jest bardzo ryzykowne.
          • massaranduba Re: Idź do lekarza 21.01.12, 11:45
            piwi77.0 napisał:

> Depresja nie jest zaraźliwa, nie przenosi z człowieka na człowieka

Zgadza sie :-) A dola ma kazdy,od czasu do czasu dopada nawet najwiekszych optymistow.
        • rossdarty Re: Idź do lekarza 21.01.12, 11:34
          voxave napisała:

> Olewka, nie nakrecaj ludzi na smutek i brak sensu egzystencji na tym padole łez
          > .Lecz sie,tobie bedzie lepiej a inni nie beda sie zarażali depresją.Pozdrawiam
          > :)

Voxi. Zaczynasz mnie wkurzać...

Jeśli każdy ze swoją huśtawką nastrojów biegałby do lekarza - przychiatryki miałyby przerób jak krematoria w Auschwitz w latach największych "dostaw"...
          • voxave Re: Idź do lekarza 21.01.12, 12:36
            Ross----ty to dopiero mnie wkurzyleś--wspólczuje, ale maże sie juz kolejny dzień i smarka na forum---wytrzyj nos i do sprzątania sie zabierz, przynajmniej cos pozytecznego z tego wyniknie.
            Pozdrawiam:)))
    • Gość: inkwizytor Re: złe myśli ... IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.01.12, 13:15
      Kiedyś takie stany, melancholią zwane, dotykały damy.
      Teraz, nie wiedzieć czemu, zwane są przygnębieniem lub bardzo prozaicznie depresją.
      Mnie bardziej podoba się nazwa melancholia.
      Jeśli odczuwasz takie stany, to po prostu czuj się damą...
      Usiądź sobie wygodnie na szezlongu, zapal kadzidełka, sącz powoli wyborny trunek i pomyśl, jakie życie jest jednak piękne...
    • Gość: 311 kropek Trzysta jedenaście kropek IP: 66.90.73.* 21.01.12, 15:40
      ...........................................................................................................................................................
      ...........................................................................................................................................................
      .
    • Gość: zuzannka Re: złe myśli ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 21:30
      a może nalesnikiprzepis.pl/ polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka