kolter 14.03.12, 21:23 Vox pamiętasz ten dzień ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karbat Re: 14 marca 1980 roku 14.03.12, 21:48 jakis pomnik , krzyze, pielgrzymki, bohaterska smierc .... rocznice ... biskupy ... czyli nic takiego znaczacego sie nie stalo ... wg genetycznych patryjotow . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 14 marca 1980 roku 14.03.12, 22:04 karbat napisał: > jakis pomnik , krzyze, pielgrzymki, bohaterska smierc .... rocznice ... biskupy > ... > czyli nic takiego znaczacego sie nie stalo ... wg genetycznych patryjotow . Poczekajmy na Vox Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: 14 marca 1980 roku 15.03.12, 01:16 Kolter--ja nic nie pamietam ,ja jestem niewinna------mam dobra pamięc ale krótką---kto podpowie---a może jakaś ściaga ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Propozycja nr 1 IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.03.12, 01:27 voxave napisała: > Kolter--ja nic nie pamietam ,ja jestem niewinna------mam dobra pamięc ale krótk > ą---kto podpowie---a może jakaś ściaga ? Zerwałaś zaręczyny z Kolterem?? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Propozycja nr 1 15.03.12, 01:33 Inkwizytor----e tam,byłam juz meżatka--ale jaka laska ze mnie wtedy byla ---rozmarzylam sie. a Kolter pewno na czworakach po podłodze albo coś tak bo gada że taki młody jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Propozycja nr 1 15.03.12, 20:16 Gość portalu: inkwizytor napisał(a): > voxave napisała: > > > Kolter--ja nic nie pamietam ,ja jestem niewinna------mam dobra pamięc ale > krótk > > ą---kto podpowie---a może jakaś ściaga ? > > Zerwałaś zaręczyny z Kolterem?? Nie, on wtedy już był mążzrzadka Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 14 marca 1980 roku 15.03.12, 20:15 voxave napisała: > Kolter--ja nic nie pamietam ,ja jestem niewinna------mam dobra pamięc ale krótk > ą---kto podpowie---a może jakaś ściaga ? Anna Jantar - Tyle słońca w całym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Rozbił sie samolot 15.03.12, 02:01 z Anna Jantar na pokładzie. Samolot ściął prawym skrzydłem drzewo. Ale dlaczego ja mam umiec to na pamięć.? Odpowiedz Link Zgłoś
artjomka Re: Rozbił sie samolot 15.03.12, 07:08 Ale ten kolter to masochista! Pozdro! PS: znam kraje, gdzie do scinania drzew uzywa sie siekier - nie samolotow. Ale moze to jaki polski patent? Polska Kargulem silna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Rozbił sie samolot IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.03.12, 07:23 artjomka napisał: > PS: znam kraje, gdzie do scinania drzew uzywa sie siekier - nie samolotow. W przeciwieństwie do krajów zacofanych, my Polacy opanowaliśmy najnowocześniejszą technikę do perfekcji. Do czego ją stosujemy, to już nasza rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rozbił sie samolot 15.03.12, 20:18 artjomka napisał: > Ale ten kolter to masochista! Jeżeli juz to sadysta bez sumienia Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Rozbił sie samolot 21.03.12, 20:01 kolter napisał: > Jeżeli juz to sadysta bez sumienia O to...to...to...to.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rozbił sie samolot 21.03.12, 20:16 pocoo napisała: > kolter napisał: > > > Jeżeli juz to sadysta bez sumienia > > O to...to...to...to.... No i za to mnie uwielbiasz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Rozbił sie samolot 21.03.12, 22:45 Kolterze uwazaj bo wpadniesz w samouwiebienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rozbił sie samolot 21.03.12, 23:05 lidka449 napisała: > Kolterze uwazaj bo wpadniesz w samouwiebienie :) Nie dam rady cofnąć czasu , już tak mam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rozbił sie samolot 21.03.12, 23:10 lidka449 napisała: > grunt to pozytywne myslenie :) No tak, przecież nie będę przepraszał za to ze żyje :) Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Rozbił sie samolot 22.03.12, 09:09 kolter napisał: > > > Jeżeli juz to sadysta bez sumienia > No i za to mnie uwielbiasz :))) "No jak nie,jak tak".Szaleję za Tobą bestio. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rozbił sie samolot 15.03.12, 20:17 voxave napisała: > > z Anna Jantar na pokładzie. > Samolot ściął prawym skrzydłem drzewo. > Ale dlaczego ja mam umiec to na pamięć.? No przeca lubisz takie hity Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Rozbił sie samolot 15.03.12, 23:11 Kolter----po pierwsze* primo*-----to juz było dawno po drugie *primo*------nie jestem fanka każdej komercji po trzecie *primo*-----wredny jestes robiąc takie złosliwości po czwarte*primo*-----wywaliłes na forum watek i poszedłes sobie a ja caLa w nerwach niedokończona ..... Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Rozbił sie samolot 15.03.12, 23:17 Voxiu Kolter jeszcze tu wroci (chyba ) a temat dzieki Tobie dalej sie rozwija :) Odpowiedz Link Zgłoś
artjomka Re: Rozbił sie samolot 16.03.12, 07:21 Azeby nie nadwyrezac nerwow kochanych respondentek - i postawic we wlasciwym swietle knowania koltera, zwrocilem sie do rzecznika prasowego Rady Naukowej fundacji Popierania Ekspansji Nauki I Sztuki (PENIS), z prosba o pomoc. A oto stejtmen (nie mylic z menzemstanu): W dniu tym ( piatkiem bedacym) swiat i okolice skonfrontowane zostaly z nastepujacymi wydarzeniami: 1. Prezydent Carter (ten od peanuts) przedastawil przed Kongresem program zwalczania inflacji (ze nic on nie dal - widzimy dzisiaj). 2. W pierwszej turze wyborow do parlamentu w Iranie wybranych zostalo 70 z 270 deputowanych. Terminu 2 tury wyborow jeszcze nie ustalono. 3. Zakonczyl sie - trwajacy od roku 1973 - dysput prawny, czy czlonek Komunistycznej Partii Niemiec moze wykonywac funkcje sedziego w Niemczech. (IPN zalatwilby sprawe w ciagu minuty). 4. Parlament szwedzki zaakceptowal reforme przepisow prawnych dotyczacych dlugosci urlopu wychowawczego - rok - dla rodzicow wychowujacych dzieci. 5. W katastrofie lotniczej w Kanadzie zgineli wszyscy 87 pasazerowie i zaloga maszyny LOT-u. 6. w porownaniu do lat poprzednich, temperatura w marcu 1980 ksztaltuje sie o 0,4 °C wyzej .(czy to zakamuflowana zapowiedz globalnego cieplenia - nie podano). A wiec mamy do wyboru 6 punktow. Pozdro! Polska Kargulem silna! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rozbił sie samolot 16.03.12, 16:34 lidka449 napisała: > Voxiu Kolter jeszcze tu wroci (chyba ) > a temat dzieki Tobie dalej sie rozwija :) Ta, dzięki Vox zrozumiałem za co tak uwielbiałem ten kawałek :)) Slayer - War Ensemble Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rozbił sie samolot 16.03.12, 16:29 voxave napisała: > Kolter----po pierwsze* primo*-----to juz było dawno > po drugie *primo*------nie jestem fanka każdej komercji > po trzecie *primo*-----wredny jestes robiąc takie złosliwości > po czwarte*primo*-----wywaliłes na forum watek i poszedłes sobie a > ja caLa w nerwach niedokończona ..... Hehehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Rozbił sie samolot 16.03.12, 17:51 Kolter---co paszczę śmiejesz :) Następnym razem zostawię ciebie z dzieckiem na ręku :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rozbił sie samolot 16.03.12, 21:10 voxave napisała: > Kolter---co paszczę śmiejesz :) > Następnym razem zostawię ciebie z dzieckiem na ręku :)))) Posłuchaj tego i przypomnij mi w którym miejscu ja jestem :)) Iron Maiden - Wasted Years Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Rozbił sie samolot 17.03.12, 01:05 ---Kolter------juz kiedys mówilam--nie jestem fanka metalu... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rozbił sie samolot 17.03.12, 07:42 voxave napisała: > ---Kolter------juz kiedys mówilam--nie jestem fanka metalu... Ta, no ale ja jestem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Rozbił sie samolot 15.03.12, 21:05 czy slowa ponizszej piosenki byly samospelniajaca sie przepowiednia ? www.youtube.com/watch?v=LBmUBMnuU2k&feature=player_detailpage Odpowiedz Link Zgłoś
i.am.girl Re: 14 marca 1980 roku 15.03.12, 09:56 Ulala wtedy to mnie jeszcze w planach nie było Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 14 marca 1980 roku 15.03.12, 20:19 i.am.girl napisała: > Ulala wtedy to mnie jeszcze w planach nie było Przypomnij mi jak na imię ma twoja mama ?? Odpowiedz Link Zgłoś
i.am.girl Re: 14 marca 1980 roku 15.03.12, 20:55 Tato, no wiesz co, imienia nawet nie pamiętasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 14 marca 1980 roku 15.03.12, 21:30 i.am.girl napisała: > Tato, no wiesz co, imienia nawet nie pamiętasz.. No wiesz lata osiemdziesiąte pamiętam jak przez mgłę. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: 14 marca 1980 roku 15.03.12, 20:19 Gralismy jakis mecz ligowy, a pozniej opijalismy zwyciestwo, albo przegrana. Na jedno wychodzilo :) Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: 14 marca 1980 roku 15.03.12, 21:13 Jaki to smutny wątek. ONA pisze: men rzadko. O nim piszą: men z rzadka. Nic z tego nie bydzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 14 marca 1980 roku 15.03.12, 21:31 nehsa napisał: > Jaki to smutny wątek. > ONA pisze: men rzadko. O nim piszą: men z rzadka. > Nic z tego nie bydzie. No to akurat na to zrzadka lekarstwo sprzedają . Odpowiedz Link Zgłoś
fankoltera Re: 14 marca 1980 roku 17.03.12, 17:57 Cześc .Co ty za testy tu robisz i to komu???:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 14 marca 1980 roku 17.03.12, 19:37 fankoltera napisał: > Cześc .Co ty za testy tu robisz i to komu???:) Ze dwa lata ciebie nie było to poszukałem sobie nowych znajomych . Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: 14 marca 1980 roku 18.03.12, 04:21 Fankoltera----co ty za gwiazda jestes,że nieznany ci człowiek to jest *i to komu*--skąd taka na wejściu pogarda ? Odpowiedz Link Zgłoś
el-loko Re: 14 marca 1980 roku 20.03.12, 18:31 Według danych Żydowskiego Instytutu Historycznego tylko w drugiej połowie 1945 roku wyjechało z Polski około 25-30 tysięcy Żydów. Według tego samego źródła do końca lipca 1946 roku przybyło do Polski z terenu ZSRR 136 tysięcy Żydów obywateli polskich. Ludność żydowska w Polsce, według danych ŻIH, osiągnęła latem 1946 roku od 216 do 259 tysięcy osób. Pod koniec 1949 roku, a więc w pierwszym roku koszmaru stalinizmu, wyjechało z Polski 27,5 tysiąca Żydów. Rzecz znamienna, że wyjeżdżający wówczas otrzymywali dokument podróży, którego otrzymanie oznaczało rezygnację z polskiego obywatelstwa. Więc nie Moczar ani Gomułka wynaleźli te przepisy emigracyjne dla Żydów, lecz Jakub Berman, Stanisław Radkiewicz, Roman Romkowski, Mieczysław Mietkowski... I nikt nie protestował! Nikt nie mówił o antysemityzmie. Dokładnych liczb żydowskich emigrantów z Polski chyba nigdy nie uda się ustalić, podobnie jak nigdy zapewne nie uda się ustalić liczby Żydów obywateli polskich, którzy ocaleli z zagłady na terenie okupacji niemieckiej. Różne źródła podają liczby od 80 do 300 tysięcy. Według niektórych badaczy liczby te są bardzo zaniżone, a faktycznie ocalonych było około pół miliona. Według ŻIH tylko do lutego 1947 roku i tylko za pośrednictwem Koordynacji Syjonistycznej tzw. Birchy wyjechało z Polski 140 tysięcy Żydów. W marcu 1949 roku Centralny Komitet Żydów Polskich przeprowadził rejestrację Żydów w Polsce. Ich liczba wynosiła wówczas 110 tysięcy osób. Jeśli więc do 1947 roku wyjechało 140 tysięcy, a w 1949 roku było 110 tysięcy oznacza to, że w sumie w roku 1946 było ich w Polsce około 250 tysięcy. Dane te są na pewno także bardzo zaniżone, ponieważ wielu Żydów z różnych powodów nie rejestrowało się. Przede wszystkim nie rejestrowała się większość żydowskich komunistów, a tych gwałtownie po wojnie przybywało. Dane pochodzące ze źródeł żydowskich są często wzajemnie sprzeczne. Oto np. przywoływany wyżej "Biuletyn ŻIH" w artykule Piotra Wróbla pt.: "Migracja Żydów polskich. Próba syntezy" pisze, że w okresie od 1948 do końca 1950 roku przybyło do Izraela 106 125 polskich Żydów. To samo źródło podaje, że w latach 1945-1956 Stany Zjednoczone przyjęły 160 tysięcy Żydów z Polski. W tym samym okresie wyjechało ich do Kanady około 12 tysięcy, do Australii około 15 tysięcy i do Ameryki Łacińskiej około 30 tysięcy. Razem wszystkie wymienione kraje przyjęły w latach 1945-1956: 323 125 Żydów polskich. Trudno się w tych różnych liczbach połapać, ale jedno jest pewne, że liczba ocalonych z zagłady Żydów polskich była znacznie wyższa niż podawały to zarówno źródła żydowskie, jak i polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: 14 marca 1980 roku 20.03.12, 18:44 El---oko--źle trafiłeś/as--to co piszesz pasuje do watku*19 marca 1968 roku) :) Odpowiedz Link Zgłoś