Dodaj do ulubionych

powiadam wam

20.03.12, 21:42
Otóż moi drodzy społeczeńcy powiadam wam wszem i wobec, że nadchodzące igrzyska większość z was społeczeństwa, niemalże jego całość, przeżyje nie zauważając żadnej najmniejszej zmiany jakie ten planowany spektakl ma ponoć przynieść w życiu swoim czy swojego najbliższego otoczenia.
Poza centrami rzeczonych 4 (czterech miast) i to bardziej w okolicach aren, postronny obserwator nie zauważy żadnej zmiany w życiu mieszkańca tubylczego. Absolutna większość większości jedyną zmianę zauważy pewnie w rozkładzie programów swoich stacji TV, nagromadzeniu innego badziewia w portalach typu nieszczęsny tabloid gazeta.pl. Poza tym czyli tam gdzie ludzie rzeczywiście przeżywają swoje życie czyli w tak zwanym realu nikt nie zaobserwuje zmian.
Niech społeczeństwo zapamięta te słowa. No i niech lepiej już teraz przygotuje się na kaca związanego z zawodem "a miało być tak pięknie" Otóż nie. Nie miało być i nie będzie.
To mówiłem ja.
Obserwuj wątek
    • Gość: inkwizytor Re: powiadam wam IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.03.12, 00:39
      Ja niestety nie będę mógł powiedzieć, że mistrzostwa nie odbiją się rykoszetem na moje życie. Gigantyczne korki, bałagan komunikacyjny, tłumy kibiców to z pewnością będzie codzienność Warszawy. A ja w niej pracuję. Będę zapewne zmuszony do pokonywania objazdów, do omijania wyłączonych stref ruchu, do szczególnej uwagi na swoje bezpieczeństwo. Swoje i moich bliskich. Bo jak zwykle przy takich okazjach zjedzie się do stolicy masa złodziei i wielbicieli mocnych wrażeń, skorych do bijatyk i zaczepek. Eh, gdyby można było wziąć urlop i spokojnie przeczekać nawałnicę...
      • migreniasta Re: powiadam wam 21.03.12, 01:01
        Przecież to wszystko dzieje się teraz..... z wyjątkiem frazy "tłumy kibiców".
        Zamykają część metra. Świętokrzyska i Grzybowska przejezdna inaczej. Od Janek po Marki jeden wielki korek. Tylko parkometry i kominiarze pracują w pocie czoła.
      • yoma Re: powiadam wam 21.03.12, 12:07
        Iiii tam. Ile tych meczów będziesz miał, mecz otwarcia i after birds :)
    • migreniasta Szkoda,że nie rozpocząłeś słowem zaprawdę 21.03.12, 00:56
      Brzmiałoby rewelacyjnie......
      Zaprawdę powiadam wam.
      Bliniu byłeś prawie genialny.
    • bling.bling Re: powiadam wam 21.03.12, 18:44
      za prawdę powiedziałem wam drodzy bracia i siostry, za prawdę. Otóż pomoc mi przyszła i to szybciej niż się spodziewałem. Z tą pomocą przyszedł największy idiota tego forumu Oszołomem zwany. Ledwie noc w dzień się zamieniła kiedy Oszoł w sraczce cały wystosował swóją ekskremencję bo ciśnienia zdzierżyć już dłużej nie mógł.
    • paco_lopez Re: powiadam wam 21.03.12, 19:22
      od sasa do lasa. wszyscy jesteście poebani. ty tak samo jak ten oszołom, chociaz miałem cię za nieco bardziej rozgarniętego. dwa tygodnie festiwalu powoduje w was jakieś potrzęsiawki. wyrazy współczucia.
      • bling.bling Re: powiadam wam 21.03.12, 20:05
        paco_lopez napisał:

> od sasa do lasa. wszyscy jesteście poebani. ty tak samo jak ten oszołom, chocia
        > z miałem cię za nieco bardziej rozgarniętego. dwa tygodnie festiwalu powoduje w
        > was jakieś potrzęsiawki. wyrazy współczucia.

Wyrazów współczucia ci u nas dostatek ale i te przyjmujemy jako znak naszej uniżoności nad waści wspaniałą elaboracyja nad naszym ułomnym sprawy pojmowaniem.
        szkoda że waćpan tak pośpieszył się w osądach nad intelktuacyjną swoją wyższością ponad nam plebsem a nie pochylił swojego rozumienia nad treścią komunikacji waści wyłożonej. Otóż nie znajdziesz tam waść yabania festivalu explicite a jedynie wskazanie szanownym członkom społeczeństwa nad proporcyją pomiędzy dęciem w trąby a sprawy rzeczywistej materii okazywaniem.
        carramba
        • paco_lopez Re: powiadam wam 21.03.12, 20:48
          nie siląc sie na formę chodzi mi tylko o tego kaca. kaca , to bedą mieli ci co za dużo wypiją, a wypić będzie okazja jak nigdy. mistrzostwa europy zwykle mają lepszy poziom niż mistrzostwa świata. u mnie to zawsze była dobra impreza. a że teraz będzie tez u mnie na mieście, to co za problem. na korki narzekają najbardziej ich twórcy, czyli państwo drobnomieszczaństwo które sobie domki poza miastem naustawiało i passatem jeżdzi do biura na drugą stronę miasta albo nasi kochani przyjezdni ulokowani w tarchominie , białołęce, ursusie itp. tym zawsze wiatr w oczy wieje, bo kredyt strasznie duży i dojazd strasznie długi. także jeszcze raz wyrazy współczucia, a co do tego, że na woli jak ktoś wyjży przez okno to się nie zorientuje, że sa jakieś mistrzostwa , to się zgodzę. tutaj nawet smoleńskiej katastrofy nie było znać.
          • bling.bling Re: powiadam wam 21.03.12, 20:58
            pozwólmy więc ci cieszyć się festiwalem i życzyć by kac cie nie doganiał przez dwa tygodnie.
            Gratulujemy również mieszkania na woli blisko miejsca pracy, nie ma to jak mądry wybór mądrego człowieka. Eh... marzenie... ja dojeżdżam 175km.
            • paco_lopez Re: powiadam wam 21.03.12, 21:16
              spoko. bardzo ładnie z tym pingwinem pojechałeś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka