Dodaj do ulubionych

kwiecien miesiacem

01.04.12, 19:28
przykrych rocznic dla Polakow :
02.04.2005 - smierc papieza jana Pawła II
10.04.2010 - katastrofa smolenska
pamietamy,bedziemy pamietac ?
Obserwuj wątek
    • yoma Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 19:38
      Nie, dziękuję, wolę swoje urodziny. Albowiem bliższa koszula ciału.
      • mjot1 Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 21:36
        Yomo. Zatem i Tyś jest baranem?
        Urodzeni pod tym znakiem są z natury rzeczy ociężali umysłowo i z trudem uczą się najprostszych czynności.
        Tylko długotrwałym biciem można skłonić Barana do przyswojenia minimum wiedzy (tabliczka mnożenia, wyjątki na „rz” itd.).
        Ludzie spod tego znaku z powodu swojej tępoty w pracy dezorganizują wszystko, dzięki czemu awansują szybko na wysokie stanowiska.
        W kontaktach towarzyskich Barany są z reguły niezmiernie uciążliwe i pod byle pretekstem, a nierzadko i bez, wywołują karczemne burdy i bijatyki.
        Na szczęście żyją krótko.
        • lidka449 Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 21:41
          Barany - uparte osoby,z latwoscia osiagaja zamierzony cel,dobrzy przywodcy
          tyle o nich wiem.
          a czy Panna jest przyjaznym znakiem ?
          • Gość: inkwizytor Re: kwiecien miesiacem IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.04.12, 21:52
            Panna w krzywym zwierciadle:

Panna – płaczliwa i strasznie uparta
            Jeśli ktoś nie potrafi ustąpić Pannie, naraża się na jej gniew i wrogość. Panny nie znoszą sprzeciwu, na wszelkie przeciwności losu reagują paniką i histerią. Przekonane o swojej nieomylności, bystrości umysłu i inteligencji nie znoszą jakiejkolwiek krytyki. Do tego są skąpe i strasznie wyliczone. Wszystko starają się przeliczyć, żyją z kalkulatorem w ręku. Wszystkie decyzje uzależniają od tego, czy im się to opłaca i co z tego będą miały. Nie mają poczucia humoru.
            • lidka449 Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 22:05
              dzieki :)
              • Gość: inkwizytor Znak Panna IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.04.12, 08:50
                Wczoraj podałem Ci żartobliwy opis, dziś natomiast podaję Ci ten prawdziwy.

Panny cechuje szczególna umiejętność porządkowania, segregowania, oddzielania – tego co zdrowe, wartościowe i pożyteczne od tego, co niezdrowe, bezwartościowe i szkodliwe. Mogą wydawać się wybredne, ale wynika to właśnie z chęci wyboru tego, co najlepsze i najzdrowsze. Bardzo ważne są dla nich sprawy zdrowia i dbałość o ciało, a także czystość w bardzo szerokim rozumieniu tego słowa – czystość ciała, otoczenia, żywności (preferują naturalną, nie przetworzoną), ale też czyste motywy i intencje oraz uporządkowane i jasne sytuacje.

Główne zalety

Panny działają w sposób efektywny, ukierunkowany na osiągnięcie wymiernych rezultatów. Są uważne, wnikliwe i krytyczne.

Główne wady

Krytycyzm może się przerodzić w drobiazgowość, pedanterię i nietolerancję wobec cudzych słabości. Może wystąpić także obsesja na punkcie detali, nadmierne racjonalizowanie wszystkiego.

Kobieta

Reprezentuje typ pielęgniarki lub nauczycielki. Schludna, pilna, praktyczna, odpowiedzialna, godna zaufania, chętna do pomocy.

Mężczyzna

Jest to typ pedantycznego, schludnego perfekcjonisty, naukowca-badacza lub zręcznego, precyzyjnego rzemieślnika. Przewidywalny, opanowany i uzdolniony praktycznie.

Przyjazne znaki:

Byk, Koziorożec, Rak, Skorpion
                • lidka449 Re: Znak Panna 03.04.12, 22:38
                  wiem i nie obrazilam sie absolutnie :)
          • mjot1 Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 22:40
            lidka449 napisała:
            > a czy Panna jest przyjaznym znakiem ?
            Bardzo.
            Bardziej osobiste wiązanie się z ludźmi urodzonymi pod tym znakiem to rzecz beznadziejna, bo Panna – zarówno rodzaju męskiego, jak i żeńskiego – jako partner erotyczny wykazuje wdzięk słonia i pomysłowość królika. Dzieci ze związku Panny z jakimkolwiek innym znakiem kończą na ogół w klinikach dla nerwicowców. Umysłowo Panna pozostaje zawsze stuprocentową dziewicą.
            • lidka449 Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 22:49
              mialo byc powaznie,a ja tu o znakach zodiaku...
              moze 1 kwietnia jednak wszystko wytlumaczy i wybaczy Drogim Forumowiczom :)
    • artjomka Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 19:44
      Ale Lidziu, sa i wesole rocznice - 22.04 urodziny wielkiego przyjaciela Polakow i Podhala - Wlodzimierza Uljanowa.
      No i dzisiaj rocznica Prima Aprilisa!
      Pozdro!
      Polska Kargulem silna!
      • lidka449 Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 19:56
        Ja wiem,ze dzis zartownie ale ja zawsze pod prad :)
    • Gość: inkwizytor Re: kwiecien miesiacem IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.04.12, 20:03
      idka449 napisała:

> przykrych rocznic dla Polakow :
      > 10.04.2010 - katastrofa smolenska
      > pamietamy,bedziemy pamietac ?

Trudno zapomnieć, skoro nie ma dnia, by o Smoleńsku nie mówiono w prasie, radiu i telewizji.
      • kalllka Re: kwiecien miesiacem oszczednosci 01.04.12, 20:08
        rzeczywiscie trudno zapomniec
        tym bardziej, ze wciaz przyganiaja jak kociol- garnkowi, ktory sam smolensk
        • migreniasta Re: kwiecien miesiacem oszczednosci 01.04.12, 20:16
          Ta....... święta idum a Ty ło łoszczędzaniu...
        • Gość: inkwizytor Re: kwiecien miesiacem oszczednosci IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.04.12, 20:16
          To wieczne przypominanie katastrofy smoleńskiej, snucie spiskowych teorii sprawia, że większość społeczeństwa odczuwa już przesyt. I zamiast zainteresowania przebiegiem katastrofy osiągany jest skutek odwrotny. Mamy już tych informacji po kokardę. Ile można maglować to samo?
        • Gość: trywialni politycy Re: kwiecien miesiacem oszczednosci IP: *.zabrze.vectranet.pl 01.04.12, 20:17
          Politycy strywializowali tak te dwie daty, że skóra mi na plecach cierpnie na ich wspomnienie.
        • artjomka Re: kwiecien miesiacem oszczednosci 01.04.12, 20:19
          Rada Naukowa fundacji Popierania Ekspansji Nauki I Sztuki (PENIS) - przy Kolku Rolniczym nr. 40 na Czerniakowie -podjela uchwale w sprawie decyzji o wykorzystaniu znalezionych przy okazji porzadkow wiosennych, setek transparentow - prawie nieuzywanych.(donosilismy o tym w ostatnim numerze "PENIS News").
          Haslo na transparentach "Lenin wiecznie zywy" postanowiono zastapic..."Smolensk wiecznie zywa" i wykorzystywac do podkreslania smutku i bUlu narodu - nie tylko w miesiacu kwietniu!
          Za Rade Naukowa:
          mgr. Jagienka Cyc-Benkatska - 1 sekretarz POP PiS.
      • lidka449 Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 20:21
        Trudno zapomnieć, skoro nie ma dnia, by o Smoleńsku nie mówiono w prasie, radiu
        > i telewizji.
        ja wiem,ze przesyt w tym temacie u niektorych niechec
        za duzo jatrzenia,poczekajmy....
        • migreniasta Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 20:28
          Na co chcesz czekać ? Na trzeźwo formułowane tezy PIS-u nie ma co liczyć.
          • lidka449 Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 20:33
            wiesz czasem sobie mysle,ze lepiej byc gluputka trzpiotka,
            beztroska kobietka,im wiekszy stan swiadomosci tym bardziej jestem
            przybita...bezradna...
    • migreniasta Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 20:20
      W każdym miesiącu rozgrywały się dramatu polskie i tragedie. W każdym też święciliśmy jakieś tryumfy......
      Kwiecień nie jest dobrym miesiącem do rozpamiętywania. Życie budzi się do życia. Nie bądź Lidziu pod prąd....
      • lidka449 Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 20:28
        Witaj Migrenko,ja wiem wiosna sie budzi
        nadzieja w nas wstepuje i prawdopodobnie listopad
        bylby odpowiednim miesiacem na takie rocznice
        badzmy optymistami tego Wam i sobie zycze :)
        • migreniasta Re: kwiecien miesiacem 01.04.12, 20:31
          A dziękuję serdelecznie w imieniu swoim i wszystkich tych co mnie do tego upoważnili.....
    • mjot1 Jeżeli już... 01.04.12, 21:21
      to tylko 10 kwietnia
      forum.gazeta.pl/forum/w,29,93762632,93762632,Pamieci.html
      • voxave Nie badź Lidziu taka smutna 01.04.12, 22:24
        zaraz cie podkrece----nie jestem fanka ani JPII ani drobiu------nad ludźmi którzy odchodzą nagle czy tez ze starości zawsze chylę głowe.
        To nie sa moi krewni abym o nich pamietala....
        • lidka449 Re: Nie badź Lidziu taka smutna 01.04.12, 22:44
          spoko Voxiu,moja druga natura jest tak pesymistyczna
          walcze z nia caly czas :)
      • lidka449 Re: Jeżeli już... 01.04.12, 23:27
        Mjot
        wybacz,nie bylo mnie wtedy z Wami i dzieki za przypomnienie
        o Jacku Kaczmarskim
        juz teraz zapamietam.
    • klosowski333 Re: kwiecien miesiacem 02.04.12, 11:54
      Z calym szacunkiem, ale jakos tymi rocznicami nie zyje. Bardziej mnie interesuje pogoda w tygodniu a szczegolnie w weekend.
    • klosowski333 Re: kwiecien miesiacem 02.04.12, 12:02
      P.S. jeszcze jedno slowko. Pytasz o pamietanie. A czy Ty pamietasz jakies wazne kwietniowe wydarzenia starsze niz 10 lat? Nie podalas ani jednej daty z XX wieku, o wczesniejszych wiekach nie wspominajac. Daleko "pamiecia" nie siegnelas.

Ja tradycyjnie pamietam date 19 kwietnia. Jestem warszawiakiem z dziada pradziada a to wydarzenie dla mojego miasta bylo nieslychanie wazne. Pamietasz? Bedziesz pamietac?
      • lidka449 Re: kwiecien miesiacem 03.04.12, 22:52
        > Ja tradycyjnie pamietam date 19 kwietnia. Jestem warszawiakiem z dziada pradzia
        > da a to wydarzenie dla mojego miasta bylo nieslychanie wazne. Pamietasz? Bedzie
        > sz pamietac?
        oczywiscie masz racje przytoczylam najblizsze wydarzenia
        wiem ,ze i te odlegle sa warte zapamietania (65 rocznica wybuchu powstania
        w getcie warszawskim)
        powiem tak nie bylam tak dalekowzroczna
        te najblizsze wydaly mi sie wazniejsze.
    • paco_lopez Re: kwiecien miesiacem 02.04.12, 20:49
      tym tropem dojdziemy do wniosku, że wszystkie miesiące są przykre i ze będziemy pamiętać. wspaniale. pamiętam że się rozpieprzył rzęch we mgle, a mógł lecieć na inne lotnisko, ale w środku zdania były podzielone. co ja mam zrobić z ta paięcią. dla mnie kwiecień to piękny miesiąc rocznica urodzin pierwszego syna. tye mam zamiar pamiętać.
    • andrzej256 o smierci papieza nikt nie pamieta 02.04.12, 21:46
      lidka449 napisała:

> przykrych rocznic dla Polakow :
      > 02.04.2005 - smierc papieza jana Pawła II

E tam, o smierci papieza malo kto juz pamieta. Poza tym co to za smutna rocznica? Kazdy czlowiek musi umrzec. Smutne by bylo, jak by go np. rozjechal walec w wieku 40 lat, ale nie jest na pewno smutne, ze zmarl dozywajac poznej starosci.

> 10.04.2010 - katastrofa smolenska

O tym chyba jeszcze mniej ludzi pamieta. Kogo to obchodzi, ze to w kwietniu?

> pamietamy,bedziemy pamietac ?

O Katyniu jakos nie pamietasz. Kwiecien to przeciez miesiac pamieci narodowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka