Dodaj do ulubionych

Czy Rock'n'Roll żyje???

05.04.12, 16:53
Juz druga dekade karmieni jestesmy glownie disco, techo, RNB, rapem i hip-hopem? Wychodzi na to, że rock/metal do I polowy lat 90-tych odszedl na zawsze. Moze powalczmy o nasza muze co? Oczywiscie w latach 80-tych dicho tez krolowalo (ktore sama uwielbialam nota bene) lub w 70-tych, ale byl wybor, a dzis? Na palcach zliczyc dobre kapele. Jeszcze gothic rock/metal sie jakos trzyma, ale to w innym watku.

Zapodawajcie swoje ulubione kawalki (video). Zrobimy sobie Mini-rockowa liste przebojow. Polskie i zagraniczne:

Ja na poczatek zapodam mala skarbnice www.youtube.com/user/xxxxxSlyderxxxxx Mozecie tez wylowic swoje faworyty stad, jesli ktos tam znajdzie cos dla siebie i zamiescic tu.
UWAGA! W tytule postu zapodawajcie wykonawce i tytul piosenki.

No wiec jak Rock'n'Roll żyje czy umarł!?!?!?!?!?!?
Obserwuj wątek
      • ultimate.strike Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 17:08
        I jeszcze jedno: wszelkie pogłoski o śmierci metalu są mocno przesadzone. :)
      • demi1977 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 17:11
        nic nie wyleci, super, Rock'n'Roll FOREVER.

Byles na IM jak byli w latach 80-tych(?) u nas?
        • ultimate.strike Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 17:19
          Za mały wtedy byłem jak na koncerty i tata nie chciał mnie tam wziąć. :(
          • kolter-xl Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 11.04.12, 15:00
            ultimate.strike napisał:

> Za mały wtedy byłem jak na koncerty i tata nie chciał mnie tam wziąć. :(

Fajnie było ale jakoś już potem w np Niemcach już nie to samo.
        • kolter-xl Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 11.04.12, 14:58
          demi1977 napisała:

> nic nie wyleci, super, Rock'n'Roll FOREVER.
          >
          > Byles na IM jak byli w latach 80-tych(?) u nas?

Ja byłem dwa razy w Polsce w 1984 oraz w 1986 roku .
    • demi1977 Pink Floyd - Time (Music Video - 1973) 05.04.12, 17:13
    • demi1977 TSA live 1982 - 51 05.04.12, 17:24
      Ponoc Mareczek mial tu chrypke, kurowali go na gwalt, zeby w ogole mogl wydobyc glos. MISTRZOSTWO

• Gość: demi TURBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 15:49
        www.youtube.com/watch?v=TroenoOkXHo&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=XR0GIifb_20&feature=relmfu
        www.youtube.com/watch?v=VkjicgL9n_U&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=hDxo7mHpCz0&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=7a7FN5W2nMU&feature=relmfu
        www.youtube.com/watch?v=U_SsTNoRLqg
        www.youtube.com/watch?v=4KGUFey4Qtc
        www.youtube.com/watch?v=779kScCiSEQ&feature=endscreen&NR=1
        www.youtube.com/watch?v=rdaLSx6EC-0&feature=related
        • Gość: Jasiu Re: TURBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 14:58
          Naprawdę trzeba dawać aż tyle linków do zespołu jednego przeboju?
          • Gość: demi Re: TURBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 12:17
            to byl zespol kilku przebojow, tylko leniom nie chcialo sie plyt prezentowac! Tak, wlasnie trzeba, wlasciwie to powinnambyla sobie odpuscic "Dorosle dzieci"
          • demi1977 Re: TURBO Jaki Był Ten Dzień 11.06.12, 12:21
            ale na wyjazdach harcerskich i oazach to jakos widzialo sie hit tak???? tylko nie chcialo sie przyjac do wiadomosci kto go nagral

• klosowski333 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 17:25
      O czem Ty mowisz, u licha? Rock&roll ma sie swietnie, preznie sie rozwija, szczegolnie w odmianach metalowych. Kto jest karmiony i gdzie disco, techno czy rapem? Ja nie jestem tym karmiony. Jem to co lubie i bez trudu znajduje dla siebie odpowiadajace mi potrawy. Kazdego rocku pojawia sie mnostwo znakomitych rockowych plyt. To, ze nie ma o tym w Telewizji Trwam nie oznacza, ze nie istnieja.

Moze po prostu pobladzilas, nie wiesz gdzie szukac rockowej muzy, nie umiesz jej dla siebie znalezc? Z lenistwa czekasz az zostanie Ci wylozona na tacy w publicznej telewizji, czy w radio dla Ciebie. Ale nie tedy droga.

Z polskim rockiem rzeczywiscie jest troche slabiej. Collage umarl, narodzily sie Satellite i Believe. Do konca wieku funkcjonowal Abraxas. Wciaz fajne i enrgetyczne rzeczy robi Kaska Nosowska. Warszawskie Riverside troche podupadlo na zdrowiu, ale to co osiagneli to ich i nikt im tego nie zabierze. Nie do kazdego trafia oferta Quidam odkad odeszla z zespolu przesliczna Emila Derkowska, ale kazdy moze sprobowac swych sil i samemu (sie) sprawdzic.
      • demi1977 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 17:30
        tak dokladnie, choc ja tego nie nazywam lenistwem. Po prostu chcialabym wlaczyc MTV, czy TVP1 z Muzyczna Jedynka, a tu g*** :(
        • ultimate.strike Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 17:42
          Ty masz wymagania. :D

na początku lat 90-tych XXw. powszechny był pogląd, że metal się niedługo skończy. Opierano się w tym względzie na doświadczeniach z poprzednio "rządzącymi" gatunkami. Gatunki te zostały w znacznej mierze wyeksploatowane przez media, niektóre się po tym już nie wydźwignęły. Z tego tytułu najprawdopodobniej dobrze się stało, że media i wielki przemysł fonograficzny się od muzyki rockowej odwrócił. Muzyce wyszło to na dobre, że zainteresowanie mediów skończyło się zanim artystom i fanom zabrakło pomysłów i chęci. Muzyka zeszła w znacznym stopniu do podziemia i dzięki temu wciąż jest świeża, energiczna i może łamać uznane schematy.
          • demi1977 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 18:02
            > Ty masz wymagania. :D

a kied to sie nazywalo chlebem powszednim, dzis wymaganie - hehe dobre...

Mowia, ze grunge z Nirvana zabil metal, choc ja sie z tym nie zgadzam. A, i Ronnie J. Dio tez fajnie skomentowal, ze zespol taki jak poison zabil metal robiac z niego parodie., cos w tym jest... tzn. z tym, ze to parodia, nie ze Poison mogl zabic cokolwiek.
            • ultimate.strike Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 18:10
              > Mowia, ze grunge z Nirvana zabil metal,

W kontekście mojej poprzedniej wypowiedzi należy raczej stwierdzić, że Nirvana metal uratowała.

> A, i Ron
              > nie J. Dio tez fajnie skomentowal, ze zespol taki jak poison zabil metal robiac
              > z niego parodie.

To nie jedyna metalowa kapela, która udowodniła, że potrafi się śmiać z własnego gatunku. A istnienie takiego zjawiska dobrze świadczy o kondycji metalu.
      • klosowski333 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 17:33
        Tu masz koncertowke Second Life Syndrome. Zobacz czy nie wypatrzysz sie wsrod publiki. A jezeli Ciebie tam nie bylo (na ktoryms z koncertow promujacych plyte) to zapytaj siebie dlaczego.

www.youtube.com/watch?v=yNuPf8siX_8&feature=related
        • demi1977 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 17:35
          Chlopie odpusc sobie docinki, tylko po prostu dobrze sie baw na tym watku. Nie po to go zalozylam, zeby sie tluc tylko, zeby sobie klipy pozamieszczac i pogadac. To, ze mnie tam nie bylo nie oznacza lenistwa, wiec odpusc.
          • klosowski333 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 17:42
            Ja tez tu wchodze zeby sie dobrze bawic. ;)

Z zagramanicznego rocka wrzucam ponownie moj ukochany utwor tego zespolu

www.youtube.com/watch?v=cF6tCPlFaO8
            Bywali w Polszcze wielokrotnie i jeszcze wiele razy - miejmy nadzieje - przyjada, wiec wszystko przed Toba. ;)

Warto zwrocic uwage na to co robi Petrucci z gitara. On w ten sposob odpowiada na Twoje pytanie czy rock umarl.

• demi1977 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 17:52
              SUPER, bede ich sledzic, genialna muzyka, dzieki :)
              • klosowski333 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 18:00
                Pierwszy raz z Dream Theater zetknalem sie przy okazji plyty Awake. Moze przypadnie Tobie do gustu ten kawalek.

www.youtube.com/watch?v=6O4_C68PmFI
                Ja sie zakochalem od pierwszego uslyszenia.

Utwor ten jest rzecza dosc lagodna, spokojna, liryczna. Zdarza im sie czasem popelnic takie rzeczy.

• demi1977 Dream Theater - Space-Dye Vest 05.04.12, 18:12
                  Zapodaje w tytule, co by sie moznabylo dokopac. Swietne!
                  Metal progresywny, Queensryche sie klania (ponoc gdy bylu w PL w '91 obrzucono ich butelkami (queensryche), bo tlum chcial tylko Metallici i AC/DC - troche szkoda)

• klosowski333 Styx-Brave New World; Camel-Send home the slates 05.04.12, 18:26
                    Rock progresywny to to co tygrysy lubia najbardziej. Z wyzej zapodanym kawalkiem Dream Theater silnie mi sie zawsze kojarzyl ten.
                    www.youtube.com/watch?v=Jpput-YVd0I
                    Odnosnie nieco lzejszych odmian rocka nie mozna zapominac o Camelu. Tomek Beksinski zawsze powiadal, ze Camel jest jak wino, ale mial na mysli nie tyle zespol ile Andy'ego, ktory im starszy tym komponowal coraz lepsze rzeczy. O ostatnich albumach Camela powszechnie sie mowi, ze sa to w zasadzie dokonania solowe Latimera.
                    www.youtube.com/watch?v=dZgW_2IFB8Q
                    Jezeli w radio chcesz posluchac dobrej progresywnej muzy to w Trojce, w nocy z piatku na sobote, leci audycja Kosinskiego "Noc muzycznych pejzazy".
                    Na stronie
                    www.pejzaze.trojka.info/
                    zwykle z pewnym opoznieniem aktualizowanej awizowano ostatnio:

Bohaterowie najbliższego spotkania? spotkania nr 600 (!!!) to:
                    O.S.I.
                    SOEN
                    Howlin' Rain
                    Anathema
                    Quidam
                    The Future Kings Of England
                    Iron Maiden
                    W cyklu "Ocalić od zapomnienia" - muzyka z albumu "Does Humor Belong In Music?" Franka Zappy.

• demi1977 Black Sabbath Heaven and Hell 05.04.12, 18:49
                      Tak, Trojka swietnie gra, podobnie stara sie Radio Krakow, nie dawno polecial Black S.
                      • lidka449 Re: Black Sabbath Heaven and Hell 05.04.12, 22:50
                        rok 1979 :
                        www.youtube.com/watch?v=3v6MBHpzZg8&feature=player_detailpage
                        rock wzbogacony o intrumenty smyczkowe,moze byc ?
                        • demi1977 Electric Light Orchestra - pewnie 06.04.12, 19:01
                          aczkolwiek nie nalezy do moich ulubiencow

lidka449 napisała:
                          • ELO (Electric Light Orchestra) - Last Train To London

> rok 1979 :
                          > www.youtube.com/watch?v=3v6MBHpzZg8&feature=player_detailpage
                          > rock wzbogacony o intrumenty smyczkowe,moze byc ?
                  • Gość: hebsia71 Re: Dream Theater - Space-Dye Vest IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 20:51
                    Nie przypominam sobie tych butelek - to chyba jednak był fakt medialny. Ja pojechałam właśnie na Oueensryche i Metallicę. Fajnie było.
                    • demi1977 Monsters of Rock (Polska '91) 11.04.12, 14:01
                      A masz jakies nagrania?
                      • Gość: hebsia71 Re: Monsters of Rock (Polska '91) IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 18:19
                        Niestety nie :P i bardzo żałuję.
                  • kolter-xl Re: Dream Theater - Space-Dye Vest 11.04.12, 15:05
                    demi1977 napisała:

> Zapodaje w tytule, co by sie moznabylo dokopac. Swietne!
                    > Metal progresywny, Queensryche sie klania (ponoc gdy bylu w PL w '91 obrzucono
                    > ich butelkami (queensryche),

Byłem na ich koncercie w Chorzowie , nie widziałem butelek w locie .....??

> bo tlum chcial tylko Metallici i AC/DC - troche szkoda)

Tłum chciał lepiej nagłośnionego ich występu , bo akurat mieli kiepską w porównaniu do Metallicy czy AC DC akustykę
                  • demi1977 Dream Theater - c.d. 19.04.12, 21:31
                    w401.wrzuta.pl/audio/a7vH8fqGsUw/dream_theater_-_the_dance_of_eternity
      • gucio71.2 Szczerze mówiąc jest mi kompletnie obojetne 05.04.12, 19:35
        czy rockendrol żyje czy umarł, ja kocham go miłościa fanatyczną i bezwarunkową chociaż stary jestem,kocham moe długie kudły i moją ramoneske która jest prawie tak stara jak ja i wygladam w niej co najmniej żałosnie a moi koledzy mają kolekcje ładnych kurtek drogich i wygodnych
        Rokendrol to sposób na życie, chociaż pełno farbowanców co to niby lubią ale brylantynka na włosy i polarek lub inny gajerek- żałosne
        Na codzien słucham to
        www.youtube.com/watch?v=-nlX7P0nhaI&feature=related
        to kwintesencja rokendrola muzyki prostej, surowej bez zbednych bajerów godnych lalusiów i innych mamisynków.
        Rokendrola sie nie słucha, jego sie czuje
        • horyzont.zdarzen1 Re: Szczerze mówiąc jest mi kompletnie obojetne 05.04.12, 20:27
          trochę przypadkiem wszedłem na to forum, a tu proszę jaki super temacik, ale nikt nie wspomina Purpli, może młodzież nie zna.
          A od jakiegoś czasu lubię posłuchać tego
          www.youtube.com/watch?v=JwP63P-Y0Ncalbo
          www.youtube.com/watch?v=hTdhXxxWREo&feature=related
          choć wolę Tarję
          • demi1977 Czy chodzi o Deep Purple? 06.04.12, 18:58
            Ja (rocznik 77) znam i znalam jako mlodziez i uwielbiam

• lidka449 Re: Czy chodzi o Deep Purple? 06.04.12, 22:05
              to klasyka dla mnie kultowa,a organy Hammonda to sam miod :)
            • lidka449 Re: Omega 06.04.12, 22:50
              dzialali w Europie,wzorowali sie na Deep Purple
              ponizej kawalek dla lubiacych ich muzyke (Dziewczyne o perlowych wlosach zapewne znasz )

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7O-ShFHCmfo
              • paco_lopez Re: Omega 15.04.12, 23:00
                niemożliwa jest ta omega. bierze mnie :) serio.
        • demi1977 Ramones - Sheena Is A Punk Rocker 06.04.12, 19:05
          Zgadzam sie w 100%. You eat it, u drink it, u breath it

• paco_lopez motorhead 05.04.12, 20:29
      www.youtube.com/watch?v=jvScReIRZOA&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=Kd6dtkuKvao&feature=related
      • gucio71.2 Re: motorhead 05.04.12, 20:35
        paco_lopez napisał:

> www.youtube.com/watch?v=jvScReIRZOA&feature=related
        > www.youtube.com/watch?v=Kd6dtkuKvao&feature=related

uwielbiam, uwielbiam tez wyczyny lemmego z bracmi ramones to czysta esencja rokendrola
    • paco_lopez the cult 05.04.12, 21:06
      www.youtube.com/watch?v=uJWWaxKrPuI&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=T7mzRlhm7lA&feature=related
      • paco_lopez Re: the cult 14.04.12, 09:03
        ta jest lepsza.
        www.youtube.com/watch?v=MgdnzYTkoq0&feature=related
    • lidka449 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 05.04.12, 23:06
      ELO jeszcze raz :
      www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=HFiLHJ70z7E
    • 33qq Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 06.04.12, 21:12
      dajcie spokój i nie nazywajcie r&r muzyką, owszem, kapele wydają z siebie dość głośne dźwięki, ale to radość (poza nielicznymi wyjątkami) dla estetycznych troglodytów
      • billy.the.kid Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 06.04.12, 22:26
        to samo mawiał jerzy waldorf- w latach 60-o szarpidutach.
        jestem trochę weteranem-zaczynałem swoją przygode z rockiem od diany paula anki.
        owszem bywałem na animalsach, shadowsach z cliffe, na stonsów się nie załapłem.
        ale najwspanialsza w tych czasach, ogladana w hali gwardii była grupa THE ARTWOODS
        nazwana tak od brata 5 stonesa rona, arta wooda. na klawiszach grał ta mnie kto inny jak
        ion lord/
      • gucio71.2 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 07.04.12, 14:13
        33qq napisał:

> dajcie spokój i nie nazywajcie r&r muzyką, owszem, kapele wydają z siebie dość
        > głośne dźwięki, ale to radość (poza nielicznymi wyjątkami) dla estetycznych tr
        > oglodytów

świeta racja, jestem estetycznym troglodytą
      • ultimate.strike Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 07.04.12, 16:55
        No tak, melomani są wśród nas, poznaje się ich po tym, że wszyscy, co do jednego chodzą jak struci :) a agresywny konserwatyzm może się pojawić nawet w miejscu, gdzie sie nikt go nie spodziewa. :)
        • 33qq Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 07.04.12, 18:05
          Nie, misiu drogi, ja też wyrosłem z R&R, jest wiele dźwięków, które mnie fascynują, które budzą wspaniałe wspomnienia lub zaskakują. Ale to nie zmienia faktu, że rock popularny jest muzyką prostą, nie wymagającą od słuchaczy zbyt wiele, a z pewnością ani nie uczącą wrażliwości, ani jej nie wymagającą.
          A najlepszym dowodem ( scena krajowa) jest piosenka, którą zeszmacili polscy szansoniści w trójce.
          • ultimate.strike Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 08.04.12, 15:32
            > Nie, misiu drogi, ja też wyrosłem z R&R,

Ja mnie wyrosłem i nie życzę sobie tego typu protekcjonalizmu.

> Ale to nie zmienia faktu
            > , że rock popularny jest muzyką prostą,

Każda muzyka popularna jest prosta. Skomplikowane dźwięki zawsze będą dla niszowego odbiorcy.

A metal, szczególnie death metal nie jest prosty ani popularny, to muzyka dla odbiorców obdarzonych szczególnym rodzajem wrażliwości. :)
            • 33qq Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 11.04.12, 20:50
              Rokendrol nie jest prosty tylko prostacki, to takie kibolstwo estetyczne
              • ultimate.strike Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 12.04.12, 07:31
                DObrze, że na świecie są esteci. Co byśmy bez nich zrobili? Kto by nam uświadomił, że nasze gusta są nic nie warte w porównaniu z ich gustami?
                • 33qq Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 14.04.12, 21:02
                  to akurat twoje kompleksy. Nie chodzi o lepszość lub gorszość, tylko o różnorodność
                  • ultimate.strike Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 16.04.12, 09:57
                    > to akurat twoje kompleksy. Nie chodzi o lepszość lub gorszość, tylko o różnorod
                    > ność

Rokendrol nie jest prosty tylko prostacki, to takie kibolstwo estetyczne

To Twoje?
    • bling.bling Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 07.04.12, 18:17
      Oczywiście że rock and roll nie żyje, nigdy nie żył
      • demi1977 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 11.04.12, 14:03
        Dlaczego?
    • marcinlet Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 08.04.12, 11:10
      Stęsknionych za rockiem regresywnym typu Dream Theater albo z polskiego podwórka Collage i Quidam może nie przekonam, ale moim zdaniem zespół Yeah Yeah Yeahs

daje radę.
    • kolter-xl Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 11.04.12, 14:56
      demi1977 napisała:

> No wiec jak Rock'n'Roll żyje czy umarł!?!?!?!?!?!?

Dawno kupę zrobił.
    • piwi77.0 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 11.04.12, 15:03
      A mnie się ostatnio podoba Lana Del Rey (Born to die). Nie wiem co to jest, chyba nie Rock and roll, ale nazwa gatunku nie ma dla mnie znaczenia.
    • piwi77.0 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 11.04.12, 15:34
      No więc przesłuchałem tu parę przykładów rock and rolla i muszę powiedzieć, że jeżeli nawet jeszcze żyje, to bardzo kiepsko ciągnie i cieńko śpiewa. Te kilka rzeczy z wątku, które sobie dla przykłądu włączyłem, musiałem przerwać, bo za dużo było nudnego hałasu. Rzępolenie na gitarach, nudny monotonny rytm, żadnych ciekawych aranżacji i do tego przeważnie przerażająco zwykły głos. Nie dla mnie.
      • piwi77.0 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 11.04.12, 15:36
        Spić się przy tym można, bo o potańczeniu mowy nie ma.
        • demi1977 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 11.04.12, 15:41
          a czego sluchasz?
          • piwi77.0 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 11.04.12, 15:45
            demi1977 napisała:

a czego sluchasz?

Najczęściej radia. A z płyt kupiłem ostatnio Lana Del Rey - Born to Die. Trafia dokładnie w mój gust. Perfekcyjnie zrobiona, relaksuje, można zatańczyć, pasuje tez jak tło do ... no czegokolwiek.
      • piwi77.0 Re: Closterkeller - ARCYDzielo 11.04.12, 16:38
        Z polskich właściwie podobał mi się tylko Milkshop. Wydał dwie płyty i zniknął. Nie wiem dlaczego pozostał zupełnie nieznany. Głos kobiety, solistki, mnie urzekał.
    • piwi77.0 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 11.04.12, 16:29
      A to, to się chyba nigdy nie zestarzeje, zawsze brzmi nowczesnie i świeżo. -
      Serge Gainsbourg & Jane Birkin-Je T'aime... Moi Non Plus
    • demi1977 A czy u nas znane jest The 69 Eyes? 11.04.12, 16:36
    • Gość: 380 kropek Trzysta osiemdziesiąt kropek IP: 66.90.73.* 11.04.12, 17:34
      ...........................................................................................................................................................
      ...........................................................................................................................................................
      ......................................................................
    • derff Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 12.04.12, 12:18
      www.youtube.com/watch?v=y9KyXYkV4bo
      Dodam moje 3 grosze.
    • paco_lopez Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 14.04.12, 09:04
      wydaje się, że to dobry wątek. można łatwo z niego zmiksować poranny zestaw przebojów dwójki :)
      • demi1977 Re: Czy Rock'n'Roll żyje??? 14.04.12, 17:41
        super skarbnica nam sie robi :)
    • demi1977 Dla smakoszy - Rock legends 14.04.12, 17:43
      cala lista
      www.youtube.com/watch?v=w9TGj2jrJk8&list=PLBDB5104A085D204E&index=1&feature=plpp_video
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka