Dodaj do ulubionych

Debil na rowerku ze sluchawkami

08.08.12, 17:33
Nikt takiej mendy nie sciga. A glupi i gluchy pomyka przez przejscxia. Jak tych bidoli bezrobotnych uświadomić, że pracuja na swoja śmierć? To mozna na rowerku po chodniku czy nie? A jak debila na przejsciu rozjade to jego rodzina jeszcze iodpowie za uszkodzony w moim samochodzie blotnik i za zmywanie mózgu z mojego błotnika.
Obserwuj wątek
    • Gość: cyklista Re: Debil na rowerku ze sluchawkami IP: *.xdsl.centertel.pl 12.08.12, 23:07
      pojazdy osób niesłyszących były kiedyś oznakowane takim żółtym symbolem, nie pamiętam kształtu. to chyba oczywiste, że jazda po publicznej drodze ze słuchawkami na uszach rowerem czy jakimkolwiek innym pojazdem powinna być zabroniona.
      • Gość: kappa Re: Debil na rowerku ze sluchawkami IP: *.interwan.pl 12.08.12, 23:23
        Były takie czasy, że osoby niesłyszące mogły prowadzić pojazdy? Wątpię.
        • Gość: kappa Re: Debil na rowerku ze sluchawkami IP: *.interwan.pl 12.08.12, 23:29
          A jednak! Cofam zastrzeżenie.
      • paco_lopez Re: Debil na rowerku ze sluchawkami 13.08.12, 06:41
        to było pół koła lub pół księzyc jak niektórzy mawiali. mój tata miał taki znaczek.
    • massaranduba Re: Debil na rowerku ze sluchawkami 12.08.12, 23:32
      zdybex napisała:

> Jak tych
      > bidoli bezrobotnych uświadomić, że pracuja na swoja śmierć?

Zasada jest taka, ze jezeli juz koniecznie musza sluchac czegos przez sluchawki, to powinni ograniczyc sie tylko do jednej, a druga wyjac. W Polsce, jak rozumiem, to nie obowiazuje.
      • Gość: kappa Re: Debil na rowerku ze sluchawkami IP: *.interwan.pl 12.08.12, 23:35
        Właśnie z pewnym zdziwieniem doszukałem się, że osoby głuche mogą prowadzić samochód. Wydaje mi się to nieco kontrowersyjne.
        • massaranduba Re: Debil na rowerku ze sluchawkami 12.08.12, 23:38
          Gość portalu: kappa napisał(a):

> Właśnie z pewnym zdziwieniem doszukałem się, że osoby głuche mogą prowadzić sam
          > ochód. Wydaje mi się to nieco kontrowersyjne.

Daltonisci tez moga, musza tylko wykuc na pamiec rozmieszczenie kolorkow na sygnalizatorze ;-)
          • Gość: ka_p_pa Re: Debil na rowerku ze sluchawkami IP: *.interwan.pl 12.08.12, 23:53
            Daltoniści mnie nie dziwią, mają do wyboru nagle dwie opcje( żółte pomijam).
            Jeśli głusi mogą prowadzić pojazd to po jaką cholerę muszę mieć w samochodzie sygnał dźwiękowy?
            • billy.the.kid Re: Debil na rowerku ze sluchawkami 13.08.12, 10:11
              no bo tak jakoś smiesznie NIE ONI mają słuchać tego klaksona/swojego/.
            • massaranduba Re: Debil na rowerku ze sluchawkami 13.08.12, 16:34
              Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

> Daltoniści mnie nie dziwią, mają do wyboru nagle dwie opcje( żółte pomijam).
              > Jeśli głusi mogą prowadzić pojazd to po jaką cholerę muszę mieć w samochodzie s
              > ygnał dźwiękowy?

Twoj klakson jest raczej dla slyszacych pieszych :-)
              Gluchych zostawilabym w spokoju, bardziej martwia mnie ogluszenii. Znam takich kilku mlodziencow, ktorzy w swoich samochodach maja kilka glosnikow wielkosci wiadra. Nietrudno sie domyslic, ze przy tej mocy decybeli nie maja szans, zeby uslyszec np. pojazd uprzywilejowany.
              • Gość: kappa Re: Debil na rowerku ze sluchawkami IP: *.interwan.pl 13.08.12, 16:45
                >
                > Twoj klakson jest raczej dla slyszacych pieszych :-)

Nie trąbię na pieszych z zasady. Ale mniejsza o mój klakson. Jak głuchy rozpozna pojazd uprzywilejowany?
                • massaranduba Re: Debil na rowerku ze sluchawkami 13.08.12, 21:33
                  Gość portalu: kappa napisał(a):

>Jak głuchy
                  > rozpozna pojazd uprzywilejowany?

Po sygnale swietlnym przerywanym (blyskowym). W Polsce, zdaje sie, obowiazkowo w kolorze niebieskim.
                  • Gość: ka_p_pa Re: Debil na rowerku ze sluchawkami IP: *.interwan.pl 13.08.12, 22:34
                    massaranduba napisała:

> Gość portalu: kappa napisał(a):
                    >
                    > >Jak głuchy
                    > > rozpozna pojazd uprzywilejowany?
                    >
                    > Po sygnale swietlnym przerywanym (blyskowym). W Polsce, zdaje sie, obowiazkowo
                    > w kolorze niebieskim.

DZIAŁ I
                    Przepisy ogólne
                    Art. 2. Użyte w ustawie określenia oznaczają:

38. pojazd uprzywilejowany - pojazd wysyłający sygnały świetlne w postaci niebieskich świateł błyskowych i jednocześnie sygnały dźwiękowe o zmiennym tonie, jadący z włączonymi światłami mijania lub drogowymi; określenie to obejmuje również pojazdy jadące w kolumnie, na której początku i na końcu znajdują się pojazdy uprzywilejowane wysyłające dodatkowo sygnały świetlne w postaci czerwonego światła błyskowego;

www.kodeksdrogowy.com.pl/obowiazujace/dzial1.html
        • hypatia69 Re: Debil na rowerku ze sluchawkami 13.08.12, 16:50
          Masz jakiś problem z głuchymi? Głuchota nie idzie koniecznie w parze z niedowładem umysłowym, za to znakomicie wzmaga orientację i głusi widzą więcej, niż znakomicie słyszący ćwok, niezależnie od tego, czy ćwok posiada słuchawki, czy nie. Ba! Ćwok z słuchawkami, przyzwyczajony do posługiwania się organem słuchu i gwałtownie g pozbawiony - durnowacieje jeszcze bardziej. Głuchy nigdy nie ma takiego problemu.
          • trollik.morski Re: Debil na rowerku ze sluchawkami 14.08.12, 18:38
            hypatia69 napisała:
            > Masz jakiś problem z głuchymi? ....
            Problem nie z głuchymi ale z durniami obojga płci, którzy od świata odcinają się słuchawkami.
            Po ścieżce rowerowej pedałowałem za panią ze słuchawkami na uszach. 2x zadzwoniłem przed próbą wyprzedzania. Gdy moje przednie koło było na jej wysokości, nagle to ok. 25-cio letnie dziewczę niespodziewanie [i dość gwałtownie] odbiło w lewo, trafiając w moje koło. W efekcie wykonałem piękne salto z poślizgiem po asfalcie. Dziewczę zawróciło i dowcipnie zapytało: "żyje pan?", po czym pojechała dalej....
            Co tu komentować ......
    • t-zorro Re: Debil na rowerku ze sluchawkami 13.08.12, 17:52
      To nie wiesz, że u nas wszystko można :) A kto zabroni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka