Dodaj do ulubionych

religiantom grozi wyginięcie

22.08.12, 22:27
Ukazał się najnowszy raport Gallupa nt religijności na świecie. Od 2005 religijnych zmniejszyło się o 9%, ateistów powiększyło o 3%.
Polska pomiędzy Indiami a Sudanem, zacne towarzystwo.

www.wingia.com/web/files/news/14/file/14.pdf
Obserwuj wątek
    • k_a_p_p_a Re: religiantom grozi wyginięcie 22.08.12, 22:33
      Od 2005. Czy to nie data początku misji ewangelizacyjnej miligrama?
    • lepian4 Re: religiantom grozi wyginięcie 23.08.12, 04:55
      A te 6% roznicy to pewnie filatelisci.
    • piwi77.0 Re: religiantom grozi wyginięcie 23.08.12, 07:21
      W zasadzie za komentarz, czym jest religia i komu jest ona potrzebna, wystarczy to
      RELIGIOSITY IS HIGHER AMONG THE POOR: People in bottom income groups are 17% more religious than those in top income groups.
      • piwi77.0 Re: religiantom grozi wyginięcie 23.08.12, 07:22
        Otwartym pytaniem jest jedynie to, co jest przyczyną, a co skutkiem. Czy bieda prowadzi do religijności, czy to religijność do biedy?
        • l.george.l Re: religiantom grozi wyginięcie 23.08.12, 11:04
          Pytanie retoryczne, gdy się zważy, że lada moment będziemy obchodzić 1050 rocznicę niewolnictwa i podwójnego opodatkowania.
          • piwi77.0 Re: religiantom grozi wyginięcie 23.08.12, 11:15
            Nie upadajmy tak łatwo na duchu. Polacy są coraz bogatsi, coraz lepiej wyedukowani, a to na religijność działa jak trutka na szczury.
            • lepian4 Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 08:19
              A znasz ty Stany Zjednoczone Ameryki? Sa zamozni, niezle wyedukowani i... szalenie religijni.!
              Cos kulawa jest ta twoja teza.
              • bling.bling Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 08:25
                lepian4 napisał:

> A znasz ty Stany Zjednoczone Ameryki? Sa zamozni, niezle wyedukowani i... szale
                > nie religijni.!
                > Cos kulawa jest ta twoja teza.

Szalenie religijni! Właśnie, dobra diagnoza lepian. Religianci są szaleni. Poza tym sprawdź jeszcze w załączonym dokumencie w których krajach doszło do największego spadku religijności.
              • piwi77.0 Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 08:48
                lepian4 napisał:

A znasz ty Stany Zjednoczone Ameryki? Sa zamozni, niezle wyedukowani i... szalenie religijni.!
                Cos kulawa jest ta twoja teza.

Miałbym zastrzeżenia co do zamożności i wyedukowania Amerykanów. Średnia na głowę w USA może i robi wrażenie, ale tam bogactwo jest bardzo nierówno rozłożone i biedy widać więcej niż w Polsce. Moją tezę zaś może potwierdzać fakt, że najbogatszym i stosunkowo najlepiej wyedukowanym stanem jest Kalifornia, gdzie religijność niemal nie istnieje.
                • lepian4 Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 09:55
                  No tak, bogactwo jest kurde nierowno rozlozone. Wsio kukurydza praktykowane bylo w Kraju Rad, ale tez nic z tego nie wyszlo.
                  Kolejna teza o Kalifornii jest nieprawdziwa. Podam za wiki:
                  Religie

chrześcijaństwo – 72%
                  protestantyzm – 33%
                  baptyzm – 4%
                  prezbiterianizm – 3%
                  metodyzm – 2%
                  katolicyzm – 31%
                  mormoni – 2%
                  islam – 1%
                  judaizm – 2%
                  inna religia – 4%
                  brak religii – 21%

Byc moze nie dopowiedziales, ze miales na mysli lewacko- roszczeniowe religie Starszych i Mlodzsych Braci w Wierze. Razem jest ich tylko 3%. To faktycznie jest w granicach tolerancji.
                  • piwi77.0 Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 10:02
                    W Kalifornii, jak zadasz człowiekowi pytanie, czy jest chrześcijaninem, to większość odpowie, że tak, bo tak tam się odpowiada, ale nikt z nich nie będzie wiedział jak to się praktykuje, bo tego nie robi. O poprawnej odpowiedzi, kto jest głową Kościoła katolickiego, albo kto to jest Jezus i kiedy żył, to od razu możesz zapomnieć.
                    • lepian4 Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 10:22
                      Kolejna teza, ktorej nie potrafisz wytlumaczyc. Ech, rece opadaja.

Przypomnial mi sie stary, ruski dowcip o Polakach:

Rusek opowiada swojemu przyjacielowi:

- W tej Polsze bzykaja sie bez opamietania. Jeszcze sie dobrze nie obudzisz, a juz ci sie ktos kladzie pod TWOJA koldre. Idziesz do lazienki a pod prysznicem ktosa na ciebie czeka. Chcesz pozniej zjesc sniadanie, a tam juz kolejka czeka na ciebie... I tak przez caly dzien!

- Skad ty to wszystko wiesz? Pyta sie drugi Rusek. Byles kiedys w Polsze?

- Nie, ale moja sostra tam byla i mi opowiadala.
                      • piwi77.0 Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 10:30
                        Ten dowcip świetnie odnosi się do duchownych wszelkich maści, co nieustannie zajęci są opowiadaniami o cudach niewidach, których nigdy sami na oczy nie widzieli.
                        • lepian4 Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 10:44
                          A jaszcze lepiej odzwierciedla twoje ideologiczne bajadurzenie
                          • piwi77.0 Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 10:51
                            Bo to wszystko chała, i to gadanie duchownych i to moje.
                          • kolter-xl Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 10:56
                            lepian4 napisał:

> A jaszcze lepiej odzwierciedla twoje ideologiczne bajadurzenie

Lepik ułomie z jaką to ty się sektą utożsamiasz ? Wyznawcą Jezusa raczej nie jesteś bo go serdecznie parcha żydowskiego nienawidzisz , no to nie kim a czym ty jesteś ??
              • kolter-xl Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 11:01
                lepian4 napisał:

> A znasz ty Stany Zjednoczone Ameryki? Sa zamozni, niezle wyedukowani i... szale
                > nie religijni.!
                > Cos kulawa jest ta twoja teza.

Zdecydowanie coś ci się w główce pomyliło !! Statystyczny amerykaniec zarabia z 10 dolców na godzinę i basta . Ich bogactwo jest tak samo naliczane jak i u nas średnia zarobków. Szef zarabia 15 tys a pracownik 1200 złotych no i jak się to zestawi to wychodzi średni oponad ze 3 tys zł .Tak samo jest w USA tam po prostu jest najliczniejsza w świecie statystycznie do liczby ludności liczba milionerów i miliarderów to oni zawyżają średnią dochodu na mieszkańca. Południowe stany tam gdzie najwyższa religijność to zarazem największa bieda .
    • lauriane Re: religiantom grozi wyginięcie 23.08.12, 12:27
      bling.bling napisał:

> Ukazał się najnowszy raport Gallupa nt religijności na świecie. Od 2005 religij
      > nych zmniejszyło się o 9%, ateistów powiększyło o 3%.
      > Polska pomiędzy Indiami a Sudanem, zacne towarzystwo.
      >
      > L. Hehe, jeszcze zacniejszym jest : "atheist are a small minortiy ....(13%)
      Komiczne !
      I to byloby na tyle....
      J.C.
      • piwi77.0 Re: religiantom grozi wyginięcie 23.08.12, 12:41
        lauriane napisał:

Hehe, jeszcze zacniejszym jest : "atheist are a small minortiy ....(13 %)
        Komiczne !
        I to byloby na tyle....

Polaków na świecie jest 0,6%, to dopiero śmieszne.
        • lauriane Re: religiantom grozi wyginięcie 23.08.12, 12:51
          piwi77.0 napisał:

> lauriane napisał:
          >
          > Hehe, jeszcze zacniejszym jest : "atheist are a small minortiy ....(13 %)
          > Komiczne !
          > I to byloby na tyle....

>
          > Polaków na świecie jest 0,6%, to dopiero śmieszne.
          L. Ja sie referuje do religiantow vs ateistow; a Ty do Polakow ? (i to wiedzac, ze stanowia zaledwie 0.6%)
          Az sie prosi o zachowanie proporcji...
          J.C.
          • piwi77.0 Re: religiantom grozi wyginięcie 23.08.12, 12:59
            A ja nie wiem do czego referujesz, zauważyłem, że bawią Cie małe procenty, więc napisałem Ci coś bardzo śmiesznego. A znam coś jeszcze śmieszniejszego. Prawdopodobieństwo, że papież watykański idzie po śmierci do nieba wynosi 0%.
            • lauriane Re: religiantom grozi wyginięcie 23.08.12, 14:15
              piwi77.0 napisał:

> A ja nie wiem do czego referujesz, zauważyłem, że bawią Cie małe procent
              > y, więc napisałem Ci coś bardzo śmiesznego.
              L. Hehe, no to rzeczywiscie komik z Ciebie nie lada.....
              A znam coś jeszcze śmieszniejszego.
              > Prawdopodobieństwo, że papież watykański idzie po śmierci do nieba wynosi 0%.
              L. Ty to musisz byc mocny w rachunkach.......
              P.S. Nie wiedzialem, ze sa inni papieze....
              J.C.
              • karbat Re: religiantom grozi wyginięcie 23.08.12, 21:02
                bling.bling napisał:

> Ukazał się najnowszy raport Gallupa nt religijności na świecie. Od 2005 religij
                > Polska pomiędzy Indiami a Sudanem, zacne towarzystwo.

informacja na miare wartosci zeszlorocznego sniegu . moze istotna dla ..szamanow .
                kogo interesuje ile bedzie wiercow w przyszlosci ... ?

istotne jest, by kasta czarnych zyla wylacznie z pieniedzy swoich wiercow, bez miliardowych dotacji z budzetu panstwa, bez okradania ludzi z nia sie nie identyfikujacych .
                istotnym jest, by komercyjna dzialalnosc firmy zwanej kosciolem, byla na tych samych zasadach co innych podmiotow gospodarczych .

wiara w boga na poteznym zastrzyku z budzetu, to ... h.j, a nie wiara. - wierz sobie
                w co tylko chcesz, ale wylacznie za swoja kase .
                • 6burakow Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 03:33
                  karbat napisał:

> ... wierz sobie w co tylko chcesz, ale wylacznie za swoja kase .

Ja wierze ze jeszcze bardzo dlugo bedziesz placil na czarnych. A wlasciwie to nie jest wiara tylko bardzo dobrze uzasadnione przekonanie.
              • jotkajot49 Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 11:42
                > P.S. Nie wiedzialem, ze sa inni papieze....

Człowiek uczy się całe życie.
                Tytułu papieża używa również prawosławny patriarcha Aleksandrii i całej Afryki oraz koptyjski patriarcha Aleksandrii, głowa Kościoła koptyjskiego.
                • kolter-xl Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 12:05
                  jotkajot49 napisał:

> > P.S. Nie wiedzialem, ze sa inni papieze....
                  >
                  > Człowiek uczy się całe życie.
                  > Tytułu papieża używa również prawosławny patriarcha Aleksandrii i całej Afryki
                  > oraz koptyjski patriarcha Aleksandrii, głowa Kościoła koptyjskiego.

Tzw papieży miały Jerozolima , Antiochia , Aleksandria , Konstantynopol. Dlatego kościoły wschodu nie chciały mieć nic wspólnego z Rzymem.
                  • yoma Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 12:51
                    Nie mówiąc już o Awinionie. Tak na dobrą sprawę papież rzymski to nielegalny uzurpator, legalna była linia awiniońska.
                    • k_a_p_p_a Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 13:17
                      yoma napisała:

> Nie mówiąc już o Awinionie. Tak na dobrą sprawę papież rzymski to nielegalny uz
                      > urpator, legalna była linia awiniońska.

Oni wszyscy odszczepieńcy od jedynego prawowitego kościoła bizantyjskiego.
                    • kolter-xl Re: religiantom grozi wyginięcie 24.08.12, 13:20
                      yoma napisała:

> Nie mówiąc już o Awinionie. Tak na dobrą sprawę papież rzymski to nielegalny uz
                      > urpator, legalna była linia awiniońska.

Rozkradli Rzym wszystkie dziwki w Rzymie kiłą zarazili to i musieli zmienić teren łowów
    • oszolom-z-radia-maryja wam tez ateusze! 24.08.12, 10:32
      jesli zniknie religia to wy też stracicie sens istnienia bo komu bedziecie sie wówczas sprzeciwiac?
      • piwi77.0 Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 10:38
        Jest duże prawdopodobieństwo, że już wkrótce zostanie odkryte prymitywne, więc religijne, życie Na Marsie i wtedy za nie się weźmiemy.
        • lepian4 Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 10:47
          Juz tam byliscie i przemalowaliscie cala planete na czerwono. Tylko nie ma tam kogo bic, wlasnym gownem smarowac i nie ma na czym naklejac homusiowatych naklejek. Co za dramat!
          • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 10:50
            lepian4 napisał:

> Juz tam byliscie i przemalowaliscie cala planete na czerwono. Tylko nie ma tam
            > kogo bic, wlasnym gownem smarowac i nie ma na czym naklejac homusiowatych nakle
            > jek. Co za dramat!

Boli cię serducho ze już do gazu pod prawym adolfa sztandarem Żydów gnać nie możesz .
          • piwi77.0 Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 10:50
            Miło, że ktoś docenia wysiłek człowieka zamiast kwitować, że Bóg za tym stoi i Bóg tak chciał.
      • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 10:52
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> jesli zniknie religia to wy też stracicie sens istnienia bo komu bedziecie sie
        > wówczas sprzeciwiac?

Osioł nigdy debili tobie podobnych na tej planecie nie zabraknie , popatrz na Afganistan tam twoi bracia wiercy żyją na poziomie XV wieku , wiesz ile pokoleń trzeba żeby to religijne prymitywne stado do normy przywrócić ?
        • lepian4 Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 11:06
          Odpowiedz jest o tyle niescisla, ze jeszcze nie wiemy, jak dlugo bedziemy im niesc pomoc humanitarna, ktora burzy im wszystke normalne struktury spoleczne.
        • lauriane Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 11:57
          kolter-xl napisał:

>
          > Osioł nigdy debili tobie podobnych na tej planecie nie zabraknie , popatrz na A
          > fganistan tam twoi bracia wiercy żyją na poziomie XV wieku , wiesz ile pokoleń
          > trzeba żeby to religijne prymitywne stado do normy przywrócić ?
          L. Do jakiej normy kogokowiek chcesz "przywracac" maly nazisto ?
          J.C.
          • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 12:08
            lauriane napisał:

> L. Do jakiej normy kogokowiek chcesz "przywracac" maly nazisto ?
            > J.C.

Kogo oszołomie nazywasz nazistą ? czy ja jestem katolikiem ?? Marzysz oszołomie żeby twoją 12 letnią córkę pawianie jakiś 45 letni buhaj kupił od ciebie za 2 osły ? , taki świat ci się marzy ??
            • lauriane Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 12:29
              kolter-xl napisał:

> lauriane napisał:
              >
              > > L. Do jakiej normy kogokowiek chcesz "przywracac" maly nazisto ?
              > > J.C.
              >
              > Kogo oszołomie nazywasz nazistą ?
              L. Dokladnie Ciebie ! Moge co najwyzej zmienic na bolszewika
              czy ja jestem katolikiem ??
              L. A co mnie obchodzi Twoje wyznanie ?
              Marzysz oszołomie
              > żeby twoją 12 letnią córkę pawianie jakiś 45 letni buhaj kupił od ciebie za 2
              > osły ? , taki świat ci się marzy ??
              L. A co Ciebie obchodzi o czym ja marze ?
              To moja panska sprawa !
              J.C.
              • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 13:12
                lauriane napisał:

> kolter-xl napisał:
                >
                > > lauriane napisał:
                > >
                > > > L. Do jakiej normy kogokowiek chcesz "przywracac" maly nazisto ?
                > > > J.C.
                > >
                > > Kogo oszołomie nazywasz nazistą ?
                > L. Dokladnie Ciebie ! Moge co najwyzej zmienic na bolszewika

Ty zasrany złamasie .

> L. A co mnie obchodzi Twoje wyznanie ?

G ówno tak samo jak i twój gó wniany żywot .

> Marzysz oszołomie
                > > żeby twoją 12 letnią córkę pawianie jakiś 45 letni buhaj kupił od ciebie
                > za 2
                > > osły ? , taki świat ci się marzy ??
                > L. A co Ciebie obchodzi o czym ja marze ?
                > To moja panska sprawa !

Wiem ze takie życie ci się marzy budować raj dla facetów z małymi fiutami w którym kobieta może robić tylko za taboret dla swojego pana .

> To moja panska sprawa !
                • lauriane Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 14:54
                  kolter-xl napisał:

> Ty zasrany złamasie .
                  >

> G ówno tak samo jak i twój gó wniany żywot .
                  >
                  >
                  > Wiem ze takie życie ci się marzy budować raj dla facetów z małymi fiutami w któ
                  > rym kobieta może robić tylko za taboret dla swojego pana .
                  >
                  L. Hehe, to sie nazywa klasa ! Klasa srulkoparobka !
                  J.C.
                  • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 15:00
                    lauriane napisał:

> kolter-xl napisał:
                    >
                    > > Ty zasrany złamasie .
                    > >
                    >
                    > > G ówno tak samo jak i twój gó wniany żywot .
                    > >
                    > >
                    > > Wiem ze takie życie ci się marzy budować raj dla facetów z małymi fiutami
                    > w któ
                    > > rym kobieta może robić tylko za taboret dla swojego pana .
                    > >
                    > L. Hehe, to sie nazywa klasa ! Klasa srulkoparobka !

Idz osły nakarm jutro robisz przecież wymianę na dynie w twoim Afgańskim raju
            • lepian4 Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 12:35
              Kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Sam fakt, ze Mannheim opierdzielasz sie na koszt odwiecznego wroga, czyni ciebie, choc z natury jestes sprawiedliwy inaczej, nazista!

Proste! Twoje tupanie niczego tu nie zmieni.
              • yoma Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 12:53
                > fakt, ze Mannheim opierdzielasz sie na
                > koszt odwiecznego wroga, czyni ciebie, choc z natury jestes sprawiedliwy inacz
                > ej, nazista!

Ups. Czy mógłbyś proszę dokonać egzegezy wypowiedzi, bo jej Bohu nic nie rozumiem? Proszę w dobrej wierze.
                • lepian4 Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 13:05
                  Nasz uczony, Kolter milosciwy, w Brzegu przepedza z ojcowizny polski kler, bo mu zwyczajnie przeszkadzaja. Ta czynnosc wymaga olbrzymiego zaangazowania, czujnosci i pelnej gotowosci bojowej.By przezyc zameldowal sie w Mannheim i zyje na koszt wroga, bo jest oficjalnie niemieckim bezrobotnym. Ot, elita polskiego oswiecenia! Es lebe Antifa, heil Kolter!
                  • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 13:18
                    lepian4 napisał:

> Nasz uczony, Kolter milosciwy, w Brzegu przepedza z ojcowizny polski kler, bo m
                    > u zwyczajnie przeszkadzaja. Ta czynnosc wymaga olbrzymiego zaangazowania, czujn
                    > osci i pelnej gotowosci bojowej.By przezyc zameldowal sie w Mannheim i zyje na
                    > koszt wroga, bo jest oficjalnie niemieckim bezrobotnym. Ot, elita polskiego osw
                    > iecenia! Es lebe Antifa, heil Kolter!

Chcesz w ryj czy do ryja kłamliwy śmieciu ? udowodnij to ze jestem bezrobotnym , kłamliwa gnido ???
                    • lepian4 Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 13:49
                      Kolterku, nie twierdze, ze dostajesz zaslilek dla bezrobotnych. Musilbys popracowac przynajmniej rok na rzecz wroga. A to jest sprzeczne z twoimi przekoananiami! A i twe kwalifikacje sa do dupy! Malo tego, twa prace spoleczna w Antifie i na twoim podworku, faszysci nie uznaja jako prace zawodowa.. Ot. przyszlo ci zebrac na Hartz IV, job twoja mac!
                      • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 14:55
                        lepian4 napisał:

> Kolterku, nie twierdze, ze dostajesz zaslilek dla bezrobotnych. Musilbys poprac
                        > owac przynajmniej rok na rzecz wroga. A to jest sprzeczne z twoimi przekoanani
                        > ami! A i twe kwalifikacje sa do dupy! Malo tego, twa prace spoleczna w Antifie
                        > i na twoim podworku, faszysci nie uznaja jako prace zawodowa.. Ot. przyszlo ci
                        > zebrac na Hartz IV, job twoja mac!

No widzisz lepik jak z ciebie kupa i jak łżesz na poczekaniu
                  • yoma Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 13:57
                    Dalej nie rozumiem. Pomijając odniesienia personalne, w jaki sposób niemiecki bezrobotny może żyć na koszt polskiego kleru? I w jaki sposób czyni go to nazistą?
                    • lepian4 Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 14:22
                      Faktycznie nic nie zrozumialas. Nasz guru mieszka w Brzegu, pobiera jednak zasilek socjalny w Mannheim. Czyni to oczywiscie w slusznej sprawie, wszak, dzieki tym szlachetnym czynom, morze przepedzac kler sprzed swojej socrealistycznej perly architektonicznej. Regularnie nas o swych wojazach informuje na tym forum. Dziwie sie, ze jeszcze nie poznalas najbardziej interesujacego trolla pana Adama
                      • yoma Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 14:25
                        Nie zrozumiałam, więc pytam. W nadziei, że gdy na polityczną osobę trafię, to mi nie poskąpi odpowiedzi. No dobra, ale twierdzisz, że żyje na koszt wroga, a jego wrogiem jest kler. To co ma do tego pobieranie zasiłku, w Niemczech czy gdziekolwiek? I nadal nie wiem, co z tym nazizmem - kto pobiera zasiłek, ten jest nazistą, czy jak?
                        • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 14:59
                          yoma napisała:

> Nie zrozumiałam, więc pytam. W nadziei, że gdy na polityczną osobę trafię, to m
                          > i nie poskąpi odpowiedzi. No dobra, ale twierdzisz, że żyje na koszt wroga, a j
                          > ego wrogiem jest kler. To co ma do tego pobieranie zasiłku, w Niemczech czy gdz
                          > iekolwiek? I nadal nie wiem, co z tym nazizmem - kto pobiera zasiłek, ten jest
                          > nazistą, czy jak?

Wymagasz od tego zdegenerowanego idioty rzeczowej odpowiedzi i choćby odrobinę prawdy ??
                        • lepian4 Re: wam tez ateusze! 25.08.12, 05:00
                          O tym, kto jest nazista, a a kto nie, decyduje szlachetny kolter. Nie do mnie z tymi trywialnymi pytaniami! JAsne, ze nasz uczony z nadrzyrodzonym IQ jest wybitnym antyklerykalem. Oprocz tego jest zaangazowanym czlonkiem Antify. W takich okolicznosciach wizja odwiecznych wrogow staje sie uniwersalna i dotyczyc moze szerszych warstw spolecznych. Masz jeszcze jakies pytania? Spytaj sie w kadrach pana Adama, kim jest troll kolter? Oni wiedza wiecej na jego temat.
                          • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 25.08.12, 10:21
                            lepian4 napisał:

> O tym, kto jest nazista, a a kto nie, decyduje szlachetny kolter.

Fakt , to wasza świadoma decyzja .

>Nie do mnie z tymi trywialnymi pytaniami!

Rozumiem ze dwie godziny szukałeś s znaczenia słowa trywialny ??

> JAsne, ze nasz uczony z nadrzyrodzonym IQ jest wybtnym antyklerykalem.

No i wrogiem prymitywnych antysemitów .

> Oprocz tego jest zaangazowanym czlonkiem Antify.

Wyobraź sobie przygłupie ze nie , skrajności pozostawiam wam debilom .

W takich okolicznosciach wizja odwiecznych wrogow staje sie uniwersalna i dotyczyc moz
                            > e szerszych warstw spolecznych.

Ta, widzisz lepik wrogiem dla współczesnej Polski nie jest pejsaty icek,wrogiem jest katolicki kler.

>Masz jeszcze jakies pytania?

Zjesz jeszcze jedną skrzynkę bananów ??

>Spytaj sie w kadrach pana Adama, kim jest troll kolter? Oni wiedza wiecej na jego temat.

Qu rwa lepik chciałbym wiedzieć jak załapać się na taką posadę :))
                    • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 14:56
                      yoma napisała:

> Dalej nie rozumiem. Pomijając odniesienia personalne, w jaki sposób niemiecki b
                      > ezrobotny może żyć na koszt polskiego kleru? I w jaki sposób czyni go to nazistą?

Nie widzisz ze to dwa tłumoki szybciej kłamią niz myślą .
                      • yoma Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 14:58
                        Ja w naiwności swojej ufam w ludzką dobrą wolę, temuż i proszę o wytłumaczenie, bo rozumiem, że się ktoś wysłowić nie potrafi albo stosuje daleko posunięte skróty myślowe :)
                        • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 15:04
                          yoma napisała:

> Ja w naiwności swojej ufam w ludzką dobrą wolę, temuż i proszę o wytłumaczenie,
                          > bo rozumiem, że się ktoś wysłowić nie potrafi albo stosuje daleko posunięte sk
                          > róty myślowe :)

Pisząc w skrócie ; Lepik to osobnik o niezbyt silnym IQ nie potrafiąc obronić swoich w 100% debilnych tez , zabrał się za deprecjonowanie swojego adwersarza czyli mnie ciosami w same jaja, zapewne lubi lizać bolące miejsca :)) Problem w tym ze on kiedyś stwierdził na tym forum ze II wojnę wywoła Żyd o nazwisku Grynszpan , nie jest traktowany zbyt poważnie.
                          • lepian4 Re: wam tez ateusze! 25.08.12, 04:54
                            Gryszpan, zydzie o nadprzyrodzonym IQ, dokonal zbrodni, ktora, jak wspomnialem, dla wielu stala sie pretekstem do Nocy Krysztalowej. To jest durniu fakt historyczny. Co prawda na twoich seminariach Mossadu mowia cos zupelnie innego, ale taki jest juz was urok, wybrancu Boga. A twoje jaja, wietrzone w oknie, podczas szlachetnej akcji wypatrywania katoli, pozostawie Ani Grodzkiej i jej kolezankom. Niech cos laski maja do zabawy.,
                            • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 25.08.12, 10:10
                              lepian4 napisał:

> Gryszpan, zydzie o nadprzyrodzonym IQ, dokonal zbrodni, ktora, jak wspomnialem,
                              > dla wielu stala sie pretekstem do Nocy Krysztalowej.

Prymitywny antysemito myślisz ze jesteś teraz w swojej naiwnej gadce wiarygodny ?? Nie byłoby Grynszpan'a to za dzień czy dwa znaleźli by innego ,tak jak prowokacja Gliwicka kojarzysz analfabeto ??

>To jest durniu fakt historyczny.

Faktem historyczny jest to ze katolik hitler i tak zrobiłby to co by zrobił z czy bez Grynszpana

Co prawda na twoich seminariach Mossadu mowia cos zupelnie innego, ale
                              > taki jest juz was urok, wybrancu Boga.

Ta , idioci twojego pokroju i tak nie zobaczą chorobliwej nienawiści waszego wodza do Żydów . Tak jak i Francuzi obarczali Polaków za to ze wybuchła wojna z powodu braku zgody na budowę eksterytorialnej autostrady , tutaj Grynszpan jest winny całemu złu . Ot filozofia prymitywa !!

A twoje jaja, wietrzone w oknie, podczas
                              > szlachetnej akcji wypatrywania katoli, pozostawie Ani Grodzkiej i jej kolezank
                              > om. Niech cos laski maja do zabawy.,

Nie sięgasz jej do butów prymitywna stonko
                • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 13:17
                  yoma napisała:

> > fakt, ze Mannheim opierdzielasz sie na
                  > > koszt odwiecznego wroga, czyni ciebie, choc z natury jestes sprawiedliwy
                  > inacz
                  > > ej, nazista!
                  >
                  > Ups. Czy mógłbyś proszę dokonać egzegezy wypowiedzi, bo jej Bohu nic nie rozumi
                  > em? Proszę w dobrej wierze.

Półgłówek pieprzy od rzeczy sfrustrowany tym ze u Turka musi na zmywaku o te swoje 800 euro miesięcznie walczyć.
                  • yoma Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 14:00
                    Spoko Kolter. Proszę wyżej głębszego wyjaśnienia, może się dowiem.
                    • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 14:57
                      yoma napisała:

> Spoko Kolter. Proszę wyżej głębszego wyjaśnienia, może się dowiem.

Spodziewasz się od patologii merytorycznego uzasadnienia czemu łże jak najęte ??
                      • yoma Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 14:59
                        Tak między nami, to nie :)
                        • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 15:05
                          yoma napisała:

> Tak między nami, to nie :)

No to masz u lepika przechlapane :)))
                          • yoma Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 17:33
                            Nie od dzisiaj :)
              • kolter-xl Re: wam tez ateusze! 24.08.12, 13:15
                lepian4 napisał:

> Kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Sam fakt, ze Mannheim opierdzielasz sie na
                > koszt odwiecznego wroga, czyni ciebie, choc z natury jestes sprawiedliwy inacz
                > ej, nazista!
                >
                > Proste! Twoje tupanie niczego tu nie zmieni.

Goń się ty zakłamana antysemicka dziwko z tymi swoimi kłamstwami masz koński odchodzie dowód na to co tu mlaskasz , jak nie to zamknij swój ryj
    • mg2005 PO grozi wyginięcie 24.08.12, 15:11
      bling.bling napisał:

Rezultat wzrostu populacji w Chinach :)
      Only 13% say they are atheists. They are mostly concentrated in East Asia where 47% of the Chinese and 31% of the Japanese say they are atheists;

Wyginięcie... z 77 % na 68 %... To znacznie więcej niż poparcie dla PO :)
      Wyginiecie grozi ateistycznym głąbom... :)

Już inny tutejszy ateistyczny głąb ogłosił zmianę z 10 % na 13% - triumfem ateizmu !... :)
      • bling.bling Re: PO grozi wyginięcie 24.08.12, 15:36
        > Only 13% say they are atheists. They are [u]mostly concentrated in East Asia [/
        > u]where 47% of the Chinese and 31% of the Japanese say they are atheists;
        >
        >
        > Wyginięcie... z 77 % na 68 %... To znacznie więcej niż poparcie dla PO :)

Co to jest marne 667 955 246 ateistów z Chin i Japonii w porównaniu do ilości wyborców Jarkacza. Jarkacz ich bije wzrostem!!! (no prawie)
        • Gość: wobo1704 Re: PO grozi wyginięcie IP: *.warszawa.mm.pl 24.08.12, 18:07
          Próżnia religijna nie istnieje.
          Nawet jeżeli na chwilę się pojawi, to szybko pojawi się ktoś, kto ją (nie wiadomo czym) wypełni.
        • mg2005 Re: PO grozi wyginięcie 25.08.12, 10:26
          >Jarkacz ich bije wzrostem!!! (no prawie)

Ty bijesz ich ateistyczną durnotą (no prawie - masz tu kilku poważnych konkurentów... Ostatnio na czoło wysforował się angel... :))
          • kolter-xl Re: PO grozi wyginięcie 25.08.12, 10:55
            mg2005 napisał:

> >Jarkacz ich bije wzrostem!!! (no prawie)
            >
            > Ty bijesz ich ateistyczną durnotą (no prawie - masz tu kilku poważnych konkur
            > entów... Ostatnio na czoło wysforował się angel... :))

Emdzik tobie już 5 lat rok w rok dają nagrodę na najbardziej prymitywnego religianta na forum GW
          • bling.bling Re: PO grozi wyginięcie 25.08.12, 13:29
            > Ty bijesz ich ateistyczną durnotą (no prawie - masz tu kilku poważnych konkur
            > entów... Ostatnio na czoło wysforował się angel... :))

udowodnij :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka