Dodaj do ulubionych

W obronie życia poczętego!

23.10.12, 17:13
Najwyższa pora pójść dalej!
Zabronić pod karą więzienia spożywania jajek kurzych, kaczych, gęsich, przepiórczych i innego ptactwa.
Taką samą karę stosować w stosunku do tałatajstwa spożywającego kawior.
Pora skończyć z futrowaniem wszelkiego rodzaju kiełków, orzeszków a nawet pestek słonecznika.
Jak chronić to chronić - wszak nikt nie dał człowiekowi prawa na mordowanie istot żywych.
Odpada zatem mięsko wszelakie. Chlebka też jeść nie wypada bowiem z ziarna (przyszłego życia) został sporządzony.

Pozostaje nam czysta, przefiltrowana woda...

I na dodatek jak spadną koszty utrzymania!
Obserwuj wątek
    • porannakawa01 Re: W obronie życia poczętego! 23.10.12, 17:40
      Zużyte podpaski oddawać do komisji mikroskopowo poszukującej na tychże kilkukomórkowego dziecka, które zostało usunięte z macicy siłami Natury - niektórzy mówią na to - wola boska.
      Potem urzędowy akt zgonu, pogrzeb i zasiłek pogrzebowy?
      • jot-es49 Precz z zabijaniem nasienia! 23.10.12, 17:49
        Jak to może być aby plemniki tak sobie, niezasłużenie ginęły.
        Wprowadzić ustawę wg której kobieta powinna znosić za jednym zamachem tyle samo jajeczek co jej chłop ma plemników. Odchyłki w jedną lub drugą stronę powinny być karane z całą surowością.

Nasze stanowcze nie dla dyskryminacji plemników!
        • porannakawa01 Re: Precz z zabijaniem nasienia! 23.10.12, 17:55
          jot-es49 napisał:

> Jak to może być aby plemniki tak sobie, niezasłużenie ginęły.
          > Wprowadzić ustawę wg której kobieta powinna znosić za jednym zamachem tyle samo
          > jajeczek co jej chłop ma plemników.

To musi być jej chłop?
          A gdy sąsiad lub znajomy z dancyngu?
          Nie rozdzielaj tego.
          Określ ściślej - Dawca życia!
          • lumpior A gwałcicielom pomniki stawiać trza. 23.10.12, 18:02
            Toć oni to robią tylko dla poczęcia.Ot co.
            • jot-es49 Koniecznie! 23.10.12, 18:04
              A wielokrotnym to i Orła Białego obowiązkowo!
          • jot-es49 Masz rację! 23.10.12, 18:02
            A co będziemy sobie żałować!
            Taka śledziowa też nie wie z kim się zada a ile tych jajeczek ma!

Albo taka pszczółka ile się musi nalatać, żeby zapylić wszystko jak należy!
            • porannakawa01 Re: Masz rację! 23.10.12, 18:11
              jot-es49 napisał:

> A co będziemy sobie żałować!
              > Taka śledziowa też nie wie z kim się zada a ile tych jajeczek ma!
              >
              > Albo taka pszczółka ile się musi nalatać, żeby zapylić wszystko jak należy!
              Dawca jaj judzkich zwana kobietą te jajeczka wszystkie już nosi od początku i potem tylko co miesiąc cyka jednym, dwoma, kilkoma.
              Co miesiąc.
              Jak Kaczyński z tymi pochodami pod pomnik konia.
              • jot-es49 Re: Masz rację! 23.10.12, 18:22
                porannakawa01 napisała:
                > Dawca jaj judzkich zwana kobietą te jajeczka wszystkie już nosi od początku i p
                > otem tylko co miesiąc cyka jednym, dwoma, kilkoma.
                > Co miesiąc.

No i o czym to świadczy!? Czyste sknerstwo! A faceci tak się starają i produkują tyle tych plemników na daremno!
                A przecież to życie niespełnione jest!
                Żeby choć nadmiar do jakiejś inseminacji zastosować albo innego in vitro?
                • yoma Re: Masz rację! 24.10.12, 13:37
                  Pąprezes naucza, że inseminacja to wielokrotna aborcja, a pąprezes jest mądry i wie, co mówi.
      • black-emissary Re: W obronie życia poczętego! 24.10.12, 14:03
        porannakawa01 napisała:
        > Zużyte podpaski oddawać do komisji mikroskopowo poszukującej na tychże kilkukom
        > órkowego dziecka, które zostało usunięte z macicy siłami Natury - niektórzy mówią
        > na to - wola boska.
        > Potem urzędowy akt zgonu, pogrzeb i zasiłek pogrzebowy?

Owszem, ale wcześniej postępowanie mające na celu wyjaśnić okoliczności śmierci Nienarodzonego i jeżeli nie była to wola boska czy naturalna, a np. kobieta dokonała zbrodni uprawiania niebezpiecznego sportu w czasie bytowania w niej Nienarodzonego wówczas ponieść musi ona odpowiednio surowe konsekwencje.
    • tanebo Re: W obronie życia poczętego! 23.10.12, 18:09
      A trupy? Też mają kod genetyczny! Zabronić chowania zmarłych! Niech żyją dalej!
    • piwi77.0 Re: W obronie życia poczętego! 23.10.12, 22:15
      Przyleci meteoryt, rozpie... to wszystko i całe życie, niepoczęte, poczęte i napoczęte pójdzie w pizdu. Już widzę te wściekłe mordy biskupów i Kaczyńskich wyjących w obronie życia, tylko pęknąć ze smiechu.
      • jot-es49 21.12.2012? 24.10.12, 08:13
        Masz na myśli?
        To nie meteoryt będzie!
        To będzie taka kamienna tablica z napisem: "Ciąg dalszy kalendarza Majów".

Ale te wściekłe buźki to rzeczywiście chciałbym zobaczyć...
        Ehhhh.... marzenia!
    • misiu-1 Re: W obronie życia poczętego! 24.10.12, 09:27
      Oto przykład lewackiej impotencji umysłowej, albo bezczelnej manipulacji. Po pierwsze - jaja sprzedawane w sklepie są niezapłodnione, a antyaborcjonistom chodzi o zapłodnione. Po drugie - antyaborcjoniści nie bronią każdego życia bez wyjątku, a jedynie życia ludzkiego. Dlatego cały twój wywód jest prymitywny i głupi.
      • piwi77.0 Re: W obronie życia poczętego! 24.10.12, 09:30
        misiu-1 napisał:

Po pierwsze - jaja sprzedawane w sklepie są niezapłodnione,

Ciekawe. To opisz nam jeszcze jak kogut zapładnia takie niezapłodnione jajo, dziobem rozbija skorupkę?

• obraza.uczuc.religijnych Re: W obronie życia poczętego! 24.10.12, 09:31
        misiu-1 napisał:

> antyaborcjoniści nie bronią każdego życia bez wyj
        > ątku, a jedynie życia ludzkiego.

Co za relatywizm lewacki u tych antyaborcjonistów.
      • 40angel Re: W obronie życia poczętego! 24.10.12, 11:18
        misiu-1 napisał:
        Oto przykład lewackiej impotencji umysłowej

Za to twoja impotencja zapłodnionego kartofla jest bardzo bogata w skrobie .

JAK MOZESZ !
      • jot-es49 Re: W obronie życia poczętego! 24.10.12, 14:47
        misiu-1 napisał:
        > Oto przykład lewackiej impotencji umysłowej, albo bezczelnej manipulacji. Po pi
        > erwsze - jaja sprzedawane w sklepie są niezapłodnione, a antyaborcjonistom chod
        > zi o zapłodnione. Po drugie - antyaborcjoniści nie bronią każdego życia bez wyj
        > ątku, a jedynie życia ludzkiego. Dlatego cały twój wywód jest prymitywny i głup
        > i.

Może i lewacka, może nawet i impotencja (starość nie radość) - nie tyle manipulacja co prowokacja jednak.
        Jedno wiem - jaja kurze są potencjalnym kurczakiem czyli mają taką samą życiową właściwość jak zarodek ludzki. Jak jest z jajkami sklepowymi - nie wiem - może pochodzą z pączkowania lub dzieworództwa - różne sztuczki teraz są możliwe!
        Z tymi anty to nie mam pojęcia czego oni bronią i przed kim?
        Ani w starym, ani w nowym testamencie niczego takiego nie wyczytałem.
        Tomasz z Akwinu uważał, że wolna wola człowieka jest Bożym planem.
        Tak zwane sumienie człowieka jest właśnie jego wolną wolą.
        Żeby istniało dobro musi istnieć zło - innego wyjścia nie ma.
        Regulowanie ustawą "wolnej woli" czy "sumienia" to występowanie przeciw Bożemu planowi!

Tak więc ty możesz sobie jeść jajka ze sklepu - ja wolę kurze choć popełniam kurobójstwo!
        To moje sumienie, moja wolna wola - i wara komukolwiek od jajek (dowolnych zresztą - w tym kobiecych, które złapały mojego plemnika)!
        • misiu-1 Re: W obronie życia poczętego! 24.10.12, 15:42
          jot-es49 napisał:

> Jedno wiem - jaja kurze są potencjalnym kurczakiem czyli mają taką samą życiową
          > właściwość jak zarodek ludzki.

Jajka kupowane w sklepie nie są zapłodnione, ponieważ kury nioski nie mają kontaktu z kogutami. Zatem nie mają właściwości analogicznych do ludzkiego zarodka, a jedynie do ludzkiej komórki jajowej.

> Tak więc ty możesz sobie jeść jajka ze sklepu - ja wolę kurze choć popełniam
          > kurobójstwo!

Kurobójstwo nie jest zbrodnią ani nawet w ogóle złym czynem, więc popełniaj sobie go sobie wedle woli.

> To moje sumienie, moja wolna wola - i wara komukolwiek od jajek (dowolnych zresztą -
          > w tym kobiecych, które złapały mojego plemnika)!

Czy jeśli zechcę kogoś zabić, to też moja w tym wolna wola i moje sumienie, i wara komukolwiek od tego?
          • jot-es49 Re: W obronie życia poczętego! 24.10.12, 16:21
            misiu-1 napisał:
            > Czy jeśli zechcę kogoś zabić, to też moja w tym wolna wola i moje sumienie, i w
            > ara komukolwiek od tego?

Pojęcia nie mam co na to pytanie odpowiada ci twoje sumienie i jak daleko sięga twoja wolna wola, zatem sam sobie musisz na to pytanie odpowiedzieć.
            Zaś pojęcie "kogoś zabić" jest zbyt pojemne aby podjąć się jego oceny.
            Zabijanie wroga w czasie wojny było koniecznością wynikającą z prostej zasady: "nie ty jego to on ciebie".
            Cywilizacja ustanowiła kodeks karny a kościół swoje przykazania co w żaden sposób nie zlikwidowało zabójstw.
            W niektórych religiach zabicie "niewiernego" stanowi zasługę wobec boga.
            KK mordował "heretyków" poczytując to sobie za obowiązek wręcz.

Dlatego tak jak napisałem wyżej - sam sobie odpowiedz na postawione pytanie.
    • mg2005 Re: W obronie rozumu... 24.10.12, 11:13
      jot-es49 napisał:

> Najwyższa pora pójść dalej!
      > Zabronić pod karą więzienia spożywania jajek kurzych,
      > Pora skończyć z futrowaniem wszelkiego rodzaju kiełków, orzeszków a nawet peste
      > k słonecznika.
      > Jak chronić to chronić - wszak nikt nie dał człowiekowi prawa na mordowanie ist
      > ot żywych.

Jesteś głupi jak ateista... :)
      • 40angel Re: W obronie rozumu... 24.10.12, 11:18
        mg2005 napisał:
        Jesteś głupi jak ateista... :)

a ty jak zapłodniony kartofel :D
      • piwi77.0 Re: W obronie rozumu... 24.10.12, 11:18
        Pisz więc, ze jest ateistą, to wystarczy.
        • billy.the.kid Re: W obronie rozumu... 24.10.12, 11:44
          że KArTOfLEM- też wystarczy.
      • jot-es49 Zgadza się! 24.10.12, 14:55
        Jestem ateistą ale nie uważam się za głupszego od wyznawców jakichkolwiek religii czy wyznań!
        Raczej odwrotnie!
        Stojąc nieco na uboczu, mając w miarę przyswojone nauki światopoglądowe, poznając inne wartości prezentowane przez różnorodne kultury, łatwiej mi oceniać rzeczywistość.

Ubliżając, dajesz świadectwo sobie, nie mnie!
        • mg2005 Re: Zgadza się! 25.10.12, 21:59
          jot-es49 napisał:

> Jestem ateistą ale nie uważam się za głupszego od wyznawców jakichkolwiek relig
          > ii czy wyznań!

Gdybyś się uważał , to już nie byłbyś głupi ... :)

> Raczej odwrotnie!

:))))

> Ubliżając, dajesz świadectwo sobie, nie mnie!

Nie ubliżam - stwierdzam fakt... :

"Jedno wiem - jaja kurze są potencjalnym kurczakiem "
          :))

--
          www.youtube.com/watch?v=p4G2RlBKbrM&feature=endscreen&NR=1
    • bimota Re: W obronie życia poczętego! 24.10.12, 12:19
      Ciekawy temat... Bo jesli tylko zycie ludzkie jest istotne (pomijajac juz dlaczego), to zasadniczym jest pytanie - czym jest czlowiek. Glownie mamy debaty o rozroznienie czlowieka od plodu, ale temat jest szerszy. Taki np. szympans jest w znacznym stopniu genetycznie z czlowiekiem zgodny. Zabijanie malp dopuszczamy... A wezmy teraz "czlowieka" z wada genetyczna... On tez nie jest z czlowiekiem zgodny genetycznie. Czy jest wiec czlowiekiem ? Ponadto czesto nie moze sie rozmnazac z ludzmi, a czesto za przynaleznosc do danego gatunku uznaje sie jako zdolnosc do rozmnazania...
      • jot-es49 To jest słabość KK - brak zaufania do wiernych. 24.10.12, 15:24
        Autorytet KK niszczony jest przez sam KK. Minęły bowiem czasy gdy wystarczył ogień piekielny i wrząca smoła aby zapanować nad owieczkami.
        Teraz trzeba urzędowych zakazów i doczesnych kar wymierzanych przez Państwo w imieniu KK.
        Tak jest z aborcją, z in vitro i środkami antykoncepcyjnymi. Zamiast przygotowania do życia w rodzinie, świadomego rodzicielstwa na miarę XXI wieku - usiłuje się zagonić społeczeństwo w ciasny zaułek. Jednak "zaganiacze" zapominają, że nawet pies zagoniony w kąt może "zaganiacza" pokąsać!

A sprawa jest bardzo prosta! Brak np. zakazu aborcji nie jest zmuszaniem do aborcji a jedynie daje możliwość wyboru.

I jeszcze jedno! Jak do tej pory różne organizacje humanitarne nie mogą sobie poradzić z tymi narodzonymi istotami ludzkiego gatunku, które nie mogą z różnych przyczyn istnieć w miarę samodzielnie. Fundacje poszukują nieustannie środków niezbędnych na leczenie i utrzymywanie tych już narodzonych i chcianych przez rodziców!
        Zaostrzając przepisy warto się zastanowić ile będzie tych urodzonych zgodnie z prawem a następnie porzuconych w różnego rodzaju "ochronkach" (jeśli nie w śmietnikach wręcz!).
    • lepian4 Re: W obronie życia poczętego! 24.10.12, 13:35
      Spam weganski zyskal uznanie!
      • Gość: angel Re: W obronie życia poczętego! IP: 62.22.15.* 24.10.12, 15:49
        Przygłupie lepiszczu

jakiś czas temu napisałeś ze : pedalskie wybryki z dzieciakami nie są pedofilią .

Skoncz sie osmieszać bo ta sygnaturka własnie pokazuje jakim jesteś pajacem .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka