Dodaj do ulubionych

"Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie...

16.11.12, 15:28
Z wielkim zazenowaniem czytalem wpisy i liczbe glosujacych pod artykulami zwiazanymi z "afera Poklosia".-Oczywiscie dominowaly wpisy typu "Spojrzcie na zachod ;-tam sie obnaza wstydliwe karty historii..." i temu podobne poprawne politycznie bzdury pisane przez oglupiale do cna lemingi.
Rownie oczywistym jest to , ze lemingi nie wiedza ,ze owo "obnazanie" stalo sie wrecz obowiazkowe,celowo narzucane przez kolejnych zawodowych politykow.-Mlody , wspolczesny Francuz ma wyrazac skruche i powinien odczuwac kompleks winy za niewolnictwo ,za zsylki Zydow , za noc Swietego Bartlomieja, za Napoleona...-Ostatnim modnym tematem" skruchy" propagowanym osobiscie przez pana Prezydenta jest algierska wojna.-Rzecz jasna -oglasza sie publicznie wszystkie udowodnione i nieudowodnione francuskie przestepki,a wybiela akurat strone arabska. -Niestety -prawda historyczna i fakty sa skrzetnie ukrywane przez meanstreamowe media.-Malo kto ma odwage pisac o porwaniach , masakrach i morderstwach dokonywanych na Europejczykach w Algerii czy w Paryzu?-Nigdzie nie widac zdjec cial porwanych mlodych Francuzow duszonych ich wlasnymi , obcietymi genitaliami, gwalconych Francuzek o rozprutych brzuchach.-Nikt nie pisze o losie , jaki zgotowal wielki Karol tysiacom rodzin Harkisow.- Doszlo do tego , ze wycofuje sie z podrecznikow szkolnych wielkie czyny Francji i wielkich Francuzow historii.-Moze lemingi zastanowia sie nad tym , komu i czemu ma sluzyc polityka "wyrazania skruchy" wobec wszystkich i wszystkiego , bo ten temat dotyczy rowniez Polski.
Obserwuj wątek
    • woda_woda Fuj! 16.11.12, 15:29
      kaszebe12 napisał:

> "obnazanie" stalo si
      > e wrecz obowiazkowe

Ekshibicjonista?
    • wujcio44 Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 16.11.12, 15:41
      kaszebe12 napisał:

Malo kto ma odwage pisac o porwaniach , masakrach i morderstwach dokonywanych na Europejczykach w Algerii czy w Paryzu?-Nigdzie nie widac zdjec cial porwanych mlodych Francuzow duszonych ich wlasnymi , obcietymi genitaliami, gwalconych Francuzek o rozprutych brzuchach.

Wypisz, wymaluj postępowanie Żydów w Polsce przed wojną.
      • porannakawa01 Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 16.11.12, 17:31
        wujcio44 napisał:

> kaszebe12 napisał:
        >
        > Malo kto ma odwage pisac o porwaniach , masakrach i morderstwach dokonywanych n
        > a Europejczykach w Algerii czy w Paryzu?-Nigdzie nie widac zdjec cial porwanych
        > mlodych Francuzow duszonych ich wlasnymi , obcietymi genitaliami, gwalconych F
        > rancuzek o rozprutych brzuchach.
        >
        > Wypisz, wymaluj postępowanie Żydów w Polsce przed wojną.

Wujciu - w ramach pokazywania wszystkiego nadal czekają na sfilmowanie mordowanie wracających z wojny polskich żołnierzy, wydawanie inteligencji przezŻydów wkraczającym za Armią Czerwoną NKWD, sporządzaniu list inteligencji przez sąsiadów żydowskich w celu wywiezienia Polaków na Sybir, udział ichnich w NKWD i UB w powojennych prześladowaniach i mordach politycznych.
        Nigdzie nie widac zdjec cial porwanych
        > mlodych Francuzow duszonych ich wlasnymi , obcietymi genitaliami, gwalconych F
        > rancuzek o rozprutych brzuchach.
        >
        > Wypisz, wymaluj postępowanie Żydów w Polsce przed wojną.

Piszesz, że tego nawet po wojnie, po nalocie UB i KBW na wioski - nie było?
      • lepian4 Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 20.11.12, 13:56
        Dlaczego tylko przed wojna? Wlasnie podczas wojny spolecznosc zydowska nasilila antypolskie dzialania. Co prawda z Ruskimi udalo im sie podbic tylko polowe Polski, ale gnojki nie proznowali. Podobnie, jak i po wojnie. Jeszcze niedawno oburzali sie, ze zakonnice postawily krzyz w Oswiecimiu, co ponoc uragalo godnosci zydowskich ofiar. Idac tym tropem powinnismy sie zastanowic, jak uczic godnosc polskich ofiar, rowniez tych, ktorych zydzi tam po wojnie wymordowali?
    • dupetek Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 16.11.12, 15:42
      A, tak w ogóle, to o co Ci chodzi? Przecież Prawdziwych Patriotów nie da się ogłupić, a reszta już ogłupiona jest!
      • kaszebe12 Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 16.11.12, 17:05
        Mnie chodzi tylko o prawde...Nie wiem , kim sa Prawdziwi Patrioci , ale patrze na to , co sie w Polsce wyprawia z pewnego dystansu , co pozwala na dostrzeganie niektorych zjawisk , ktore staly sie codziennoscia w zachodnich demokraturach.-Skoro stac nas na mowienie prawdy "pro", pozwolmy sobie na mowienie prawdy "anty" - nic nie jest idealnie biale , nic nie jest idealnie czarne.
    • mariner4 Możesz utożsamiać się z mordecami 16.11.12, 15:48
      z Jedwabnego. Twoja sprawa.
      Wyssałeś to z mlekiem matki?
      M.
      • historia1.a kogo masz na myśli pisząc "mordercy"? 17.11.12, 08:49
        mariner4 napisał:

> z Jedwabnego. Twoja sprawa.
        > Wyssałeś to z mlekiem matki?
        > M.
        • 33qq Re: kogo masz na myśli pisząc "mordercy"? 20.11.12, 18:34
          do książek i się uczyć!
        • Gość: Ja Re: kogo masz na myśli pisząc "mordercy"? IP: 78.133.191.* 23.11.12, 23:05
          polacy to urodzeni mordercy !
      • lepian4 Re: Możesz utożsamiać się z mordecami 21.11.12, 07:50
        Panie Starszy w Wierze, pan Stolzman juz was przeprosil
    • douglasmclloyd Na "Poklosie" jest jeden sposób 16.11.12, 17:20
      Kto nie chce niech nie ogląda.
      • billy.the.kid Re: Na "Poklosie" jest jeden sposób 17.11.12, 10:03
        tak jakoś śmiesznie o tej współpracy z nkwd brak konkretów. tak na zasadzie jedna pani drugiej pani.
        potężny ipn jakos nie może dokopać się do przykładów takowej współpracy.
        ale KArTOfLE PRAWICZKI na każdym kroku bąki puszczają w tym temaciku.

a co do holocaustu- sporo,oj sporo wolaków, obłowiło sie na szmalcownictwie, zabójstwach, okradaniu zydów.dziś wnusiowie szmalcowników mordy drą, jak to dziadkowie pomagali,ochraniali,bronili,ukrywali.

do piekłą ŚMIECIE.

LEON FELDHENDLER-przywódca powstania w SOBIBORZE. już po wyzwoleniu, zabity w lublinie przez,q...a ich mać, BOHAT5ERÓW tych prawiczków.
        • Gość: eres2 Re: Na "Poklosie" jest jeden sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.12, 23:17
          billy: LEON FELDHENDLER-przywódca powstania w SOBIBORZE. już po wyzwoleniu, zabity w lublinie przez,q...a ich mać, BOHAT5ERÓW tych prawiczków.

eres: Krótko o jedynym przypadku buntu w obozie zagłady - w Treblince. Bunt wywołany został przez niedoszłe ofiary zagłady – przez Żydów!

Cytat z Roberta Szuchty recenzji książki Samuela Willenberga „Bunt w Treblince“:
          W wyniku błyskawicznej akcji pościgowej [uciec zdołało ok. 300 żydowskich więźniów- eres] przeprowadzonej przez Niemców i pomocnicze oddziały ukraińskie oraz niejednokrotnie przy wsparciu miejscowej ludności polskiej udało się oprawcom wyłapać i zlikwidować większość uciekinierów. Jedynie 68 więźniów przeżyło ucieczkę i dotrwało do zakończenia wojny. Jednym z nich był właśnie Samuel Willenberg.” [wytłuszczenie - eres]
          • Gość: Ostjuden Re: Na "Poklosie" jest jeden sposób IP: *.ias.bredband.telia.com 24.11.12, 23:40
            a tym 68 to kto pomógł; krasnoludki?
            • mjot1 Re: Na "Poklosie" jest jeden sposób 25.11.12, 00:13
              Kobylański ponoć
          • lepian4 Re: Na "Poklosie" jest jeden sposób 25.11.12, 13:30
            Rozwin prosze to tajemnicze "niejednokrotnie przy wsparciu miejscowej ludności polskiej ".
            • Gość: eres2 Re: Na "Poklosie" jest jeden sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.12, 22:06
              Lepian: Rozwin prosze to tajemnicze "niejednokrotnie przy wsparciu miejscowej ludności polskiej ".

eres: Gdybyś uważnie przeczytał mój wpis, wiedziałbyś, że z tym pytaniem powinieneś zwrócić się do p. Samuela Willenberga, ew. do autora recenzji, do p. Roberta Szuchty. Natomiast można wyrazić zdziwienie, że owo stwierdzenie jest dla Ciebie niezrozumiałe i „tajemnicze”. Zupełnie tak, jakbyś z podobnymi faktami udzielania „wsparcia miejscowej ludności polskiej” [niemieckiemu okupantowi] spotkał się po raz pierwszy.
              Uprzedzając jednak Twoje kolejne pytanie przytoczę tylko kilka owego wsparcia przykładów wziętych z memuarystyki i historiografii:
              - Lekarz, dr Zygmunt Klukowski w swoim „Dzienniku z lat okupacji Zamojszczyzny” (str. 292) wspomina:
              „22.X.1942 r. Obcy żandarmi i SS-owcy wyjechali wczoraj. Dzisiaj działają nasi żandarmi i granatowi policjanci, którym kazano zabijać na miejscu każdego złapanego Żyda. Rozkaz ten wykonują bardzo gorliwie […]. W ogóle ludność polska nie zachowywała się poprawnie. Wielu ludzi brało czynny udział w tropieniu i wynajdywaniu Żydów. Wskazywali, gdzie są ukryci Żydzi, chłopcy uganiali się nawet za małymi dziećmi żydowskimi, które policjanci zabijali na oczach wszystkich.” (str. 290).
              „23.X. Tymczasem w Szczebrzeszynie działało gestapo przy pomocy miejscowych żandarmów, granatowych policjantów i przy czynnym udziale niektórych obywateli miasta. Popisywał się też młody policjant z Sułowa, Matysiak. Woźny Skórzak, nie mając karabinu ani rewolweru, siekierą rąbał głowy wyciąganych z kryjówek Żydów. Inni cywile z amatorstwa też gorliwie pomagali, wyszukiwali Żydów, pędzili ich do magistratu lub na posterunek, bili, kopali itp..” (str. 291)
              „26.X. Wczoraj, w niedzielę, przez cały dzień ludność wyłapywała Żydów i odprowadzali ich do aresztu przy magistracie […]. I w dalszym ciągu tropiono wszędzie Żydów. Widziałem, jak w pobliżu szpitala, w zabudowaniach znanych powroźników Dymów, wynaleziono i wyprowadzono pięćdziesięciu Żydów. Liczyliśmy, gdy pędzono ich do aresztu. Tłum gawiedzi stał i przyglądał się. Niektórzy >>z amatorstwa<< pomagali: rozbijali dachy i ściany, szukając Żydów, a potem bili ich pałkami […]. Ludność z otwieranych żydowskich domów rozchwytuje wszystko, co jest pod ręką, ludzie bezwstydnie dźwigają całe toboły z nędznym żydowskim dobytkiem lub towarem z małych żydowskich sklepików.”

Historyk Andrzej Żbikowski „Żydzi” pisze: „Poza Warszawą sytuacja uciekinierów z gett była, choć trudno to sobie wyobrazić, jeszcze gorsza. Chłopi dosyć często brali udział w niemieckich obławach, szczególnie gdy za doprowadzonych Żydów wyznaczono nagrodę; zwykle nie było to wiele – kilogram cukru lub soli, parę litrów wódki, odzież i obuwie zabitego.

Historyk Marek Jan Chodkiewicz „Żydz i Polacy 1918-1955.” pisze:
              „W latach 1942-1943 w powiecie Janów Lubelski, według świadka polskiego, były także wypadki zabijania Żydów w okolicznych wsiach przez pewnych zwyrodniałych osobników, należących do społeczności wiejskiej. W każdej większej wsi takie wypadki miały miejsce.”

W Październiku 1942 roku Krystyna Sulowska, mieszkanka Zakrzówka, przyjęła od Chaima Gliksztejna jego córeczkę i obiecała przechować ją za sowitą opłatą. Niestety, Sulowska natychmiast wydała niemowlaka żandarmom, aby nie mieć kłopotów. Sąsiedzi ostracyzowali ją za ten czyn i po pewnym czasie rodzina Sulowskich wyprowadziła się z Zakrzówka.”

Rolnik ze wsi Kiełczewie przyjął do siebie Elke Gewerc i jej córeczkę Chanele. Po pewnym czasie miał je zabić z niewyjaśnionych powodów.”

Karolina Tapetowa ukrywała dzieci żydowskie na podkrakowskiej wsi.
              >>Ciężkie to było życie, trzeba wierzyć, że tylko cud te dzieci uratował. Z początku dzieci wychodziły poza chałupę, ale gdy stosunki coraz bardziej się zaostrzały, musiałam je ukrywać w domu. Ale i to nie pomagało. Ludność nasza wiedziała, że ukrywam dzieci żydowskie i rozpoczęły się szykany i groźby ze wszystkich stron, żeby dzieci wydać na gestapo, bo przecież to grozi spaleniem całej wsi, wymordowaniem itd.. Sołtys wsi był dla mnie przychylny i to mnie często uspokajało. Bardziej natarczywych i agresywnych uspokajałam jakimś upominkiem, względnie przekupywałam ich<<.”

Pewno dziś mieszkańcy owej podkrakowskiej wsi opowiadają naiwnym, jak to ongiś „odważnie przechowywaliśmy we wsi żydowskie dzieci.”

Ale przecież nie wszyscy mordowali (własnoręcznie):
              W Batorzu niejaki Z.W., przedwojenny komunista, dostarczał żywność Żydom ukrywającym się w lesie o nazwie >>Przepaście<<. Dostarczał im tę żywność do tego czasu, dokąd mieli go czym sowicie opłacać. Gdy Żydom zabrakło opłaty, zawiadomił Niemców. Żandarmeria niemiecka wywlokła z >>Przepaści<< 83 Żydów, głównie kobiety i dzieci, i rozstrzelała ich opodal cmentarz grzebalnego, obok >>Sowiej Góry<<. Egzekucja ta miała miejsce w listopadzie 1942 roku.”

A nawet w ogóle nie mordowali:
              „[…] 12 lipca 1942 roku podczas akcji deportacyjnej w Józefowie, powiat Biłgoraj, Polacy pomagali żandarmerii niemieckiej wyciągać Żydów z ich mieszkań oraz wskazywali żydowskie kryjówki w ziemiankach w ogrodach i w skrytkach w domach. Nawet po zaprzestaniu przez Niemców poszukiwań Polacy dalej przyprowadzali pojedynczych Żydów na rynek przez całe popołudnie. Wchodzili do żydowskich domostw i zaczynali je grabić natychmiast po tym, jak zabierano Żydów na rozstrzelanie; okradali trupy żydowskie tuż po zakończeniu rozstrzeliwania.”
              • nehsa Re: Na "Poklosie" jest jeden sposób 25.11.12, 22:48
                No cóż zrobić Szanowny Gościu "eres2!
                Ani Ty, ani reszta, nie rozumiecie tych słów, które mówił Nauczyciel(Bóg):
                "Nie mogę Ja Sam od Siebie nic czynić;
                jako słyszę, tak sądzę, a sąd Mój jest sprawiedliwy,
                bo nie szukam woli Mojej, ale woli Tego, Który Mnie posłał, Ojca."

Przed ponad dwoma tysiącami lat, to ówcześni, żydowscy "nauczeni w piśmie", zakłamali wiarygodne świadectwa pisane Nauki Ojca Wszystkich Ludzi.
                Kilka wieków później, ich kłamstwa uzupełnili własnymi bredniami księża, czyli kapłani katoliccy, i zamiast wychowywać światłych, przyjaznych sobie ludzi, kapłańska dzicz z ludzi czyniła nienawistne sobie człekokształtne zwierzęta.
                TY, dzisiaj opisujesz skutki tej śmiercionośnej edukacji, która nadal jest w programach nauczania religii.
                I teraz, skutki będą jeszcze straszliwsze.
              • lepian4 Re: Na "Poklosie" jest jeden sposób 26.11.12, 10:25
                Kolego o powszechnie znanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl. Widze, ze zadlaes sobie trudu, by wkleic mase informacji. Ja prosilem ciebie o konkretny dowod uczestniczenia polskich cywili w oblawie na uciekinierow z obozu. Wyczytalem, ze uczestniczyc musieli w tej akcji granatowi policjanci. Wcale mnie to nie dziwi
                Pozniej skopiowales cala syjonistyczna encyklopedie o polskich przewinieniach, ale to juz jest nie na temat. Opisz prosze dokladnie, jak wygladalo to wsparcie miejcowej ludnosci po tej slynnej uciecze. Znane sa tobie, szanowny Starszy Bracie w Wierze przypadki wymordowania calych rodzin tych, ktorzy probowali pomoc uciekinierom? Dlaczego o tym zawsze milczycie?
                • Gość: eres2 Re: Na "Poklosie" jest jeden sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 01:08
                  lepian: Kolego o powszechnie znanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl. Widze, ze zadlaes sobie trudu, by wkleic mase informacji. Ja prosilem ciebie o konkretny dowod uczestniczenia polskich cywili w oblawie na uciekinierow z obozu. Wyczytalem, ze uczestniczyc musieli w tej akcji granatowi policjanci. Wcale mnie to nie dziwi. Pozniej skopiowales cala syjonistyczna encyklopedie o polskich przewinieniach, ale to juz jest nie na temat. Opisz prosze dokladnie, jak wygladalo to wsparcie miejcowej ludnosci po tej slynnej uciecze.
                  eres: Któż zrozumie, w jakim celu potrzebne jest ci jest do polemiki IP mojego komputera. Można się tylko domyślić, że najchętniej upowszechniłbyś i mój adres domowy - zapewne na potrzeby jakichś brunatnych, łysogłowych osiłków.

Powtórzę: przebieg obławy na uciekinierów z obozu w Treblince najlepiej zna uczestnik buntu i ucieczki - Samuel Willenberg:
                  www.zydziwpolsce.edu.pl/biblioteka/co_nowego/r_k002.pdf
                  Jeszcze jedno: błędnie przypisujesz polskiej policji granatowej ściganie żydowskich uciekinierów pod przymusem. Polska policja była w latach niemieckiej okupacji aktywnym uczestnikiem prześladowań Żydów.

lepian: Znane sa tobie, szanowny Starszy Bracie w Wierze przypadki wymordowania calych rodzin tych, ktorzy probowali pomoc uciekinierom? Dlaczego o tym zawsze milczycie?
                  eres: Znam z okupowanej Warszawy przypadki ukrywania Żydów przez dzielne polskie rodziny i dobrze wiem o grożących im zagrożeniach, choćby z plakatów. Wiem także, że Polaków mordował niemiecki okupant nie koniecznie tylko z tego powodu.
                  Znane mi są także, z autopsji, przypadki brutalnego traktowania Żydów przez warszawską antysemicką żulię, że o szmalcownikach nie wspomnę.

Swoją drogą należysz lipianie do tych żałosnych polemistów, którzy mając w pogardzie rzeczowość, sięgają do inwektyw, a nade wszystko do argumentu – wg nich zabójczego - przypisując adwersarzowi pochodzenie żydowskie.
                  Sprawię Ci przykrość - nie jestem Żydem, ani wyznawcą judaizmu. Jestem zwykłym polskim zjadaczem chleba, ale nie zaliczam się, oczywiście, do owych Polaków, z przeproszeniem, „prawdziwych”, jestem z tych pospolitych; jestem praktykującym katolikiem i jako taki postępuję w odniesieniu do Żydów i wobec ludzi każdej innej mniejszości narodowej czy konfesyjnej tak, jak tego uczy mój Kościół.
                  Nie jesteś zresztą jedynym Polakiem, który nie jest w stanie zrozumieć, że Żydów należy traktować tak, jak każdego innego współobywatela tego kraju.
                  • nehsa Re: Na "Poklosie" jest jeden sposób 27.11.12, 06:59
                    Eres2!
                    Skoro jesteś człowiekiem religijnym, to jesteś nieobiektywny w ocenach, które wynikają z twojego nierozumienia ani katolicyzmu, ani judaizmu.
                    A braki w tym nierozumieniu masz tak wielkie, że nie chce mi się wtrącać do treści twoich postów, bo przysłowie radzi: "Lepiej z mądrym stracić, niż z głupim zyskać."
                  • lepian4 Re: Na "Poklosie" jest jeden sposób 27.11.12, 08:11
                    Zabawny jestes. Nie interesuje mnie twoj adres domowy, nie zamierzam tez poslac do ciebie osilkow.
                    Wzruszony jestem jedynie twoimi kreatywnymi nazwami pseudo nickow. Nie znam pobudek, dlaczego nie chcesz sie zalogowac? Przeciez ponoc glosisz objawione prawdy, a wstyd ci sie zalogowac?

Twoje wnioski sa jednak absurdalne. Ale skoro mozna generalizowac, to skoro policja granatowa byla aktywna w przesladowaniu zydow, malo tego ich dzialalnosc byla uczestnictwem polskiego spoleczenstwa w przesladowaniu zydow, to nalezy koniecznie zastosowac te same argumenty wobec policji zydowskiej. W przypadku zydowskiej policji przyjmowano tylko ochotnikow, nie przymusowo przedwojennych policjantow, jak w granatowej policji. Wyjatkiem byly Kresy, gdzie Niemcy zastali spustoszone spoleczenstwo polskie. Zydzi, na spolke z Sowietami wymordowali juz wiekszosc urzednikow panstwowych, wiec przymusowy nabor do granatowej policji byl nad wyraz malo zadawalajacy i przyjmowano inne narodowosci. Faktycznie, ci ktorzy przezyli zydowskich siepaczy, mieli malo przyjazny stosunek do zydow, ale czyja to jest wina?

Moral jest taki, zydzi aktywnie przesladowali zydow.

"Nie jesteś zresztą jedynym Polakiem, który nie jest w stanie zrozumieć, że" dyskusja o historii Polski nie okresla automatycznie jak "Żydów należy traktować ", czy tez " każdego innego współobywatela tego kraju."
    • Gość: kat Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.12, 11:09
      polityka skruchy czy polityka obłudy.
      Mojżesz po zejściu z góry z tabliczkami kazał wymordować nieposłuszną opozycję. Obłudnie wygląda to tak- Bóg powiedział Mojżeszowi że zniszczy zło a ci co kochają Boga zostaną ocaleni, Ty wybierasz wersję obłudną , oczywista oczywistość
    • mjot1 oglupianie... 17.11.12, 11:43
      kaszebe12 napisał:
      > Moze lemingi zastanowia sie nad tym , komu i czemu ma sluzyc polityka "wyrazania skruchy" wobec wszystkich i wszystkiego

Putinowi…
    • krzysiozboj Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 17.11.12, 12:51
      Ogłupianie moim zdaniem ma znacznie szerszy aspekt tutaj, ono bazuje na przekłamaniu historii, na wycięciu jej kawałka i pokazaniu mocno jednostronnym
      www.naszawitryna.pl/jedwabne_7.html
      ten link tutaj kasują, ciekawe dlaczego? cenzorom GW nie podoba się cała historia Jedwabnego?
      • billy.the.kid Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 17.11.12, 14:10
        widzisz, tak jakoś smiesznie ta historia oparta jest na oświadczedniach SPRAWCÓW zbrodni jedwabieńskiej.
        • krzysiozboj Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 17.11.12, 14:31
          Hmmm, czyli powiadasz że witanie chlebem i solą czerwonoarmistów, tworzenie list Polaków do wywózki/odstrzału etc to wszystko historie wyssane z palca?

"Śmiesznie" to wygląda Twoje stwierdzenie, równie śmiesznie jak tłumaczenie Morela przez Izrael gdy chronili zbrodniarza, tam też coś ze świadkami "było nie tak".
          • billy.the.kid Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 17.11.12, 15:21
            widzisz,biega o to ze KArTOfLE uisiłuyją USPRAWIEDLIWIĆ SWOJA ZBRODNIĘ.
    • tanebo Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 17.11.12, 13:01
      Jesteś szkodliwym debilem. Czy w Polsce nie ma ksenofobii? Jeśli uważasz że nie to przejedź się na dowolną polską wieś i załatw coś wcześniej deklarując że jesteś cyganem. Dlaczego mamy z tym walczyć? Odpowiedź:
      "Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem.
      Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą.
      Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem przecież socjaldemokratą.
      Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem.
      Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było."
      • Gość: redy Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.12, 15:11
        ,,Nic nie może usprawiedliwić mordów dokonanych na jakiejkolwiek grupie ludności cywilnej. Nic nie usprawiedliwia zabijania mężczyzn, kobiet i dzieci tylko dlatego, że są reprezentantami jakiejś klasy społecznej, jakiegoś narodu, jakiejś religii, ''
        Nie dotyczy idiotów, kretynów i prawdziwych patriotów.
    • Gość: smok Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... IP: *.jjs.pl 17.11.12, 15:09
      a komu według ciebie ma to służyć, jakie negatywne skutki przewidujesz? gwałty na polkach i obcinania genitaliów na polkach? prze kogo? Czemu i komu ty służysz?
      • nehsa Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 17.11.12, 15:31
        Szkoda bicia piany. Przyczyny nienawiści, podawałem na tych forach iks razy.
        Ale katolicko-żydowskie kołtuństwo jest impregnowane na wszelki racjonalizm, a nawet na fakty.
        W mojej książce, która być może wróci na portal Wydaje.pl tłumaczę przyczynę ANTYJUDAIZMU, zwaną obłudnie, antysemityzmem.

A ponieważ wiem, że szkoda słów, bo i tak je olejecie, to powtarzam, o czym też pisałem na tych forach:
        Zagłada wyznawców judaizmu, czyli żydów, dopiero nastąpi, a rozpocznie się w Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej, czyli w USA, gdzie panuje ustrój judeokracji.
        • Gość: ameno Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.12, 15:36
          przyczyna antyjudaizmu jest tobie znana, bo doznałeś olśnienia czy też sam Bóg ci powiedział ?
          • nehsa Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 17.11.12, 16:59
            W mojej książce, zajmuje się tą kwestią w rozdziale X.
            Ale podam przyczynowy kondensat;
            Przyczyną antyjudaizmu=antysemityzmu, było ubóstwienie przez katolickich kapłanów fikcyjnej postaci Jezusa.

I mam rację.
            • Gość: Jankiel-muzykant Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... IP: *.ias.bredband.telia.com 17.11.12, 23:50
              www.naszawitryna.pl/ksiazki_7.html
              • billy.the.kid Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 18.11.12, 05:52
                z tego teksciku wynika ze to zydzi robili wolakom pogromy-a jakże.

no i szmal;cownictwo.... il,eż szumu robi sie.... z powodu takiej niewinnej zabawy.
                • nehsa Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 18.11.12, 08:35
                  billy.the.kid napisał:
                  "> z tego teksciku wynika ze to zydzi robili wolakom pogromy-a jakże.
                  >
                  > no i szmal;cownictwo.... il,eż szumu robi sie.... z powodu takiej niewinnej za
                  > bawy."

***Na terenach Przedwojennej Polski żyli żydzi, czyli wyznawcy judaizmu, którzy w zdecydowanej większości, byli tak, jak i reszta ówczesnego polskiego społeczeństwa ludźmi po prostu biednymi, a nawet nędzarzami.
                  Tak zwane szmalcownictwo, polegało przede wszystkim, na przejmowaniu, a nie na zawłaszczaniu, czy kradzieży mienia, które należało do żydów, a pozostawało po nich jako bezpańskie, po wywózkach do obozów koncentracyjnych.

Opowiadanie duperelnych bajek, jakie to majątki pozostawały po żydach, i jak to nimi obławiała się polska ludność, jest świadomym, podłym przyprawianiem gęby Polakom.
                  Pozostawał taki sam smród, ja wszędzie, stare łachy i spierdziana pościel, prymitywne graty, które najczęściej były przeznaczane na rozpałkę i palenie w piecach.

W moim rozumieniu, "szmalcownik" , to człekopodobny stwór, szantażysta-denuncjator, który w celu osiągnięcia korzyści majątkowej wydawał polskich żydów w ręce niemieckiego okupanta. I takich bydlaków, było, jak na lekarstwo.

Upowszechnianie przez współczesnych żydów, w tym przez ciebie, opinii o Polakach, jako o społeczeństwie szmalcowników, jest świadomym, wyreżyserowanym działaniem, które ma wspomóc skuteczność żydowskich, bezprawnych roszczeń o rekompensatę za mienie utracone przez żydów w Polsce w czasach II Wojny.
    • Gość: Magnus Kiedy w koncu Izrael zacznie przepraszac n.p. IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.12, 10:49
      za zbrodnie komunistow zydowskich na wielu narodach Europy Wschodniej?Albo za 117.000 niemieckich zolnierzy Wehrmachtu,SS i Gestapo z zydowskim pochodzeniem??To juz calkowity temat tabu,ze niejeden nazista w tym tacy czolowi jak Marszalek Luftwaffy Milch mieli zydowskie pochodzenie i wspoltworzyli system nazistowski.Amerykanski historyk Bryan Mark Rigg opisal ten smutny dla Zydow fakt w swoich publikacjach.Jakos przeprosin od Zydow za to nie slyszalem, tak samo jak nie slyszalem przeprosin Nadredaktora za swojego brata i innych Zydow wyslugujacych sie drugiej stronie-mianowicie AStalinowi.
      • krzysiozboj Re: Kiedy w koncu Izrael zacznie przepraszac n.p. 18.11.12, 11:09
        Wystarczy przeczytać korespondencję między Polską a Izraelem tyczącą prośby o wydanie Morela (oskarżony o ludobójstwo u nas) by wiedzieć że nigdy, że ten cały taniec na trumnach/pogorzelisku to zwyczajny geszefcik a nie szukanie jakiejś prawdy o przeszłości. Przejaskrawianie wyrwanych z kontekstu tragedii z okresu wojny gdy samemu na bezczelnego ukrywa się zbrodniarzy jest sporym przegięciem. Tyczy to nie tylko zbrodniarzy typu Morel, Szechter, Wolińska etc ale także pospolitych złodziei którzy często w Izraelu się chowają gdy wpadną na czymś grubszym u nas, ot zwyczajna podwójna moralność i tyle.
    • mjot1 Ciekawe kiedy... 18.11.12, 11:43
      „Najwybitniejszy polityk wszechczasów” Prezydent Lech Kaczyński raczył nadmienić onegdaj:
      „w 1939 roku około 10 procent oficerów Wojska Polskiego było pochodzenia żydowskiego, a co dziesiąty oficer, który zginął w Katyniu był Żydem”.
      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/lech-kaczynski-zapalil-chanukowa-swieczke,80437.html
      Hm… Ciekawe, kiedy prawdziwi Wolacy upamiętnią jakoś dziękczynnie bezsprzeczny i doniosły ten wkład w oczyszczanie narodu naszego…
      • nehsa Re: Ciekawe kiedy... 18.11.12, 13:47
        mjot1 m.in., napisał:
        "Hm… Ciekawe, kiedy prawdziwi Wolacy upamiętnią jakoś dziękczynnie bezsprz
        > eczny i doniosły ten wkład w oczyszczanie narodu naszego…"

**Kto to "CIEMNIAK"?

W Ew.św.Jana 12/46 w świadectwach Nauczyciela-Boga czytamy:
        "Ja Światłość przyszedłem na świat, aby żaden który w we Mnie uwierzy,
        w ciemnościach nie został."

"w ciemnościach", czyli w ciemnocie.

Bo ludzie, którzy nie rozumieją Nauki Jedynego Ojca, nie potrafią rozróżnić pomiędzy sprawiedliwością, a niesprawiedliwością, dlatego nie nadają do rządzenia, a państwem, to już wogóle.
        Ale polska, katolicka ciemnota nie rozumie Nauki Ojca w ząb, toteż wybiera tak, jak mu obłudni, postkomunistyczni, pseudosolidarnościowcy łaskawie przyzwolili, według sku...ałej ordynacji wyborczej. Dlatego został się Prezydentem i Lechu Kaczyński św.pamięci, który z mroków partyjnej ciemnoty wychylił się, jako mąż opcznościowy.

I jeszcze raz powtarzam, a co nie może za chińskiego boga trafić do forumowych pustogłowców.
        Jedność społeczeństwa buduje się i utrwala w oparciu o fundament sprawiedliwości, sprawiedliwych praw. Naród, może nie władać terytorium, nie mieć struktur państwowych, i może być roznorodno językowym, ale będzie trwał, jeżeli jego spoiwem będzie prawo bardziej sprawiedliwe, niż prawo ciemiężców, czy okupantów.

Religia, to PAŃSTWO KAPŁANÓW, a ponieważ Polskie Państwo, jest szafarzem mniej sprawiedliwego prawa, niż to, o którym ględzą kapłani wszystkich religii, to religie krzepko się w naszym kraju trzymają, i są dotowane.(Sic!)
        A kapłani, są ludźmi nieporównanie bardziej prawymi, od politycznej, egoistycznej hołoty.

A ponieważ dominująca w Polsce religia katolicka, skutkuje upodleniem człowieka, czego fakty są nie do zaprzeczenia, to Polskie Państwo i Naród podążają w przepaść politycznego niebytu.

Z wami, polskie chłopki roztropki, nikt się poważnie nie liczy.
        Nie jesteście nawet uczestnikiem posiłku przy wszechświatowym stole, tylko na WASZE ŻYCZENIE, głupawymi polskimi religiantami i ateistami, jako nędzna przystawka w menu.
        • Gość: Historyk Zydowskie Judenraty IP: *.ias.bredband.telia.com 20.11.12, 13:38
          Udział Żydów w zagładzie Żydów
          Mało kto dzisiaj pamięta, że żydowski holocaust praktycznie nie istniał przed 1967 rokiem. Zaczął rodzić się dopiero po sześciodniowej wojnie izraelsko arabskiej. Trzeba było ponad 40 lat, żeby urósł do dzisiejszych rozmiarów. Do 1962 roku sprawa zbrodni dokonanych na Żydach była jasna: winni są Niemcy; naród niemiecki. Ponad 90 procent Niemców głosowało na partię Hitlera i na niego samego, tym samym na jego program i idee zawarte w "Mein Kampf". Nikt o zdrowych zmysłach tych prawd nie kwestionował. Do pewnego czasu.
          Po upływie lat, od drugiej wojny światowej, do Niemiec zachodnich zaczęły napływać z zagranicy ogromne kapitały. Niemiecka Republika Federalna (RFN) musiała być silna ekonomicznie, by móc stawić mocny opór w wypadku agresji czerwonych hord ze Wschodu.
          Dzięki tej pomocy Niemcy Zachodnie szybko się odbudowały i stały się potęgą gospodarczą. (Niemcy Wschodnie wówczas nie liczyły się, ani ekonomicznie ani politycznie; ot takie dwa śląski w stosunku do Niemiec przedwojennych).
          Nie uszło to uwadze Izraela, który potrzebował pieniędzy. Niemcy jako sprawcy ogromnej zbrodni dokonanej na Żydach, potrzebowali rehabilitacji od Żydów. Tak doszło do transakcji. "Za krew pieniądze, za pieniądze przywrócenie honoru. Dotyczy to tylko Żydów" " pisał prawie czterdzieści lat temu Stefan Nowicki w swej książce pt. "Wielkie nieporozumienie" (wydanej w 1970 roku w Sydney, Australia).
          "Dzisiejsze Niemcy" oświadczył w 1964 roku Ben Gurion, premier Izraela " są inne, ich władcy są inni i forma władzy jest inna." (S. Nowicki, jak wyżej, str. 12).
          W miarę wzrostu wypłat odszkodowawczych i pomocy materialno-militarnej, wzrastała sympatia do Niemców. (Proporcjonalnie malała do Polaków).
          "Stosunek naszego rządu" pisał izraelski dziennik "Haolam Haze" z 1965 roku " do rządu Adenauera oparty jest na cynicznej transakcji, może najbardziej cynicznej od chwili, gdy Adolf Hitler proponował Brandtowi transakcję towarów za krew. Otrzymaliśmy pieniądze.
          Otrzymaliśmy pomoc. Sprzedaliśmy NRF-owi świadectwo moralności następującej treści: My państwo Izrael, ofiary nazizmu, uratowani z Oświęcimia, dyplomowany symbol postępu i socjalizmu w świecie, potwierdzamy niniejszym, że posiadacz tego świadectwa nie jest już faszystą, lecz całkiem nowym Niemcem, który ma prawo być przyjęty do każdego grona".
          (Za S. Nowicki, str. 13).
          Dlaczego cofnąłem się tak daleko w czasie? Odpowiadam: dlatego, że głupia, oszczercza i dzika propaganda żydowska, skierowana swym ostrzem przeciw Polakom i Polsce, trwa z różnym natężeniem od 40-stu (słownie: od czterdziestu) lat. A Polacy, zahukani i zaszachowani m.in. przez bardzo wpływowe lobby żydowskie w Polsce, nie wiedzą, jak się bronić przed tą nachalną i wrzaskliwą propagandą żydowską. Ale o tym przy innej okazji.
          Dzisiaj Izrael potrzebuje nie mniej pieniędzy, niż dawniej. A jeszcze więcej pieniędzy potrzebują dziś rozmaici hochsztaplerzy, aferzyści i wydrwigrosze żydowscy w USA, do których dołączyli tacy sami w Europie. Od państwa niemieckiego za wiele już nie da się wyciągnąć. Trzeba znaleźć winnych pośród innych.
          Opublikowany niedawno w "Der Spiegel" artykuł o odpowiedzialności innych narodów europejskich za zbrodnię dokonaną na Żydach, wywołał w Polsce poruszenie i falę polemik.
          Przyczyną tego było wysunięcie stwierdzenia, że za tą zbrodnię winni są nie tylko Niemcy, ale i inne narody europejskie. Również Polacy przez "polskich chłopów", którzy wykonywali zarządzenia niemieckich władz okupacyjnych.
          Nie byłoby w tym stwierdzeniu nic ciekawego, gdyby nie pominięto jednego narodu europejskiego, o którym można wspominać i wymieniać go, ale tylko w takim kontekście i przy takich okazjach, w jakim naród ten przyzwala. Mowa tu jest oczywiście o europejskim narodzie żydowskim, bo chodzi tu przecież o Żydów europejskich. Interesujące jest to, że autorzy artykułu w "Der Spiegel", wymieniając różne "narody europejskie", które rzekomo przyłożyły się do tej zbrodni, poprzez współpracę z Niemcami, pomijają skrzętnie wymienienie narodu niemieckiego, austriackiego i żydowskiego.
          Jeżeli mamy dzisiaj wyliczać, który z narodów europejskich i ile przyłożył się do śmierci Żydów, to nie sposób ominąć tutaj nacji żydowskiej z tej prostej racji, że była to wówczas nacja europejska. Współpraca Żydów z Niemcami na tym polu jest dobrze udokumentowana a literatura na ten temat jest obszerna. Najbardziej interesujące są relacje Żydów, którzy przeżyli hekatombę hitlerowską. Dowiadujemy się od nich o szerokiej współpracy Żydów z gestapo i haniebnej roli Rad Żydowskich ("Judenrat") współdziałających z władzami hitlerowskimi w wysyłce ludzi na śmierć.
          Wspomniany wcześniej S. Nowicki, w odpowiedzi na oszczerstwa żydowskie pisze w swej książce pt. "Wielkie nieporozumienie" " cytuję:
          "A czy nie było policjantów żydowskich w getcie, którzy pałkami bili swych współwyznawców? Było też Gestapo żydowskie w Warszawie, osławiona 13-stka, kierowana przez Abrahama Gancwajcha, oraz policja żydowska pod komendą takich nikczemników, jak Lejkin, Szeryński, Kon i Keller oraz znani przed wojną działacze syjonistyczni Nosing i First.
          Był Judenrat w getcie warszawskim, który segregował Żydów do Majdanka i komór gazowych. Byli bogaci Żydzi, którzy okupywali się żydowskim władzom, by nie wychodzić z getta w pierwszych transportach. Byli Żydzi, którzy denuncjowali swych braci i współpracowali z Gestapo. Zbrodnie Żydów dokonane na swych braciach mrożą krew w żyłach. Działalność Abrahama Gancwajcha jest przerażająca swym cynizmem i okrucieństwem. Ten gestapowiec żydowski, zwerbowany w służbie Hitlera jeszcze przed wojną, był znaną osobistością w świecie żydowskim. Był nauczycielem hebrajskiego w szkołach "Tarbut" w Częstochowie, należał do "Poalej-Syjonu Prawicy", był współpracownikiem wiedeńskiego pisma "Gerechtigkeit", a po aneksji Austrii założył w Łodzi prowokacyjny antyhitlerowski tygodnik pod nazwą "Wolność". Wykaz prenumeratorów pisma posłużył Gestapo do masowych mordów Polaków. Po wkroczeniu, Niemców organizował z ich ramienia sieć szpiegowską na ziemiach wschodnich, a po ataku Niemiec na Sowiety skierowany został przez Gestapo do likwidowania warszawskiego getta i wyciągnięcia dla Niemców nagromadzonych tam bogactw.
          Przytaczam ocenę żydowskich władz getta warszawskiego przez ocalałych z pogromu Żydów. "Wielkopomna zdrada Rady Żydowskiej w Warszawie " pisał dr Szymon Datner " która się wyraziła w formie zgody na przeprowadzenie "wysiedlenia" pozostanie na zawsze obok zdrady żydowskiej służby porządkowej niezatartą plamą na honorze władz żydowskich getta".
          Historyk żydowski, B. Mark, w książce pt. "Powstanie w getcie warszawskim" (Żydowski Instytut Historyczny, 1955) pisze: "Tylko 10 000 żyje w dostatku, nawet lepiej niż przed wojną. Widocznie dla tych 10.000 przywieziono w lutym 20 tysięcy litrów wódki. W tym czasie zarejestrowano oficjalnie 416 tysięcy Żydów, z czego 80 % biednych przymierających głodem... Cała działalność Judenratów, to jedno pasmo wołające o pomstę krzywd wobec biedoty. Gdyby był na świecie Bóg, to zniszczyłby gromami to gniazdo okrucieństwa, obłudy i grabieży... Wszystkie zarządzenia okupanta były przeprowadzane przez Judenrat, który organizuje łapanki na pracę przymusową... Niektórzy piastowali kilka urzędów jednocześnie, wyciągając dochód do 60 tysięcy miesięcznie, podczas gdy pisarz i pedagog Janusz Korczak w podaniu prosi o dwa posiłki dziennie, widać, że i tego jemu ojcowie miasta odmówili..."
          "Niemcy doprowadziły do tego " pisał Marek Edelman " że Rada Żydowska sama wydała wyrok na przeszło 300 tysięcy mieszkańców getta... Nikt jeszcze nigdy tak nieustępliwie nie wypuszczał z rąk złapanego jak jeden Żyd drugiego Żyda".
          Trzeba też wspomnieć nazwisko dr Rudolfa Kasztnera, wiceprzewodniczącego Federacji Syjonistycznych Węgier i dyrektora Pomocy Rady Ocalenia powstałej w 1943 roku, który współpracował z Eichmannem w likwidacji tysięcy Żydó
          • Gość: Historyk Zydowskie Judenraty 2 IP: *.ias.bredband.telia.com 20.11.12, 13:43
            Trzeba też wspomnieć nazwisko dr Rudolfa Kasztnera, wiceprzewodniczącego Federacji Syjonistycznych Węgier i dyrektora Pomocy Rady Ocalenia powstałej w 1943 roku, który współpracował z Eichmannem w likwidacji tysięcy Żydów węgierskich. I to za jaką cenę?
            Za umożliwienie wyjazdu do Izraela 1200 syjonistom węgierskim. Zbrodniarz ten dożył do 1967 r. Został zastrzelony w Tel-Avivie. Dlaczego nie stanął przed sądem, jako zbrodniarz wojenny?" Tyle na razie, Stefan Nowicki. Jeszcze do jego pracy powrócę.
            W książce pt. "Auschwitz, the nazis & the "Final Solution"", (wydanej w 2005 r. przez BBC Books, autor: Laurence Rees), znajduje się m.in. relacja Lucille Eichengreen, ocalałej cudem z getta łódzkiego, dokąd deportowani zostali Żydzi niemieccy. Wspomina tam, że od stycznia do maja 1942 roku zostało 55 000 Żydów wywiezionych i zamordowanych w Chełmnie.
            O tym, kto miał pójść na śmierć, decydowały władze żydowskie getta. Dwa miesiące później do getta weszli Niemcy, żeby osobiście dokonać wyboru ludzi na zagładę.
            Wybierali w pierwszym rzędzie ludzi starych, chorych i dzieci, jako niezdolnych do pracy.
            Przywódca getta, Mordechai Chaim Rumkowski, polecił matkom współpracować z Niemcami i oddać im swoje dzieci. "Oddajcie im wasze dzieci, żebyśmy mogli żyć" " wołał. "Ja miałam wtedy 17 lat, kiedy słyszałam jego przemówienie" " mówi Lucille E. I dodaje " "Ja nie mogłam pojąć, że ktoś może polecać rodzicom, aby oddawali swoje dzieci na śmierć. Tego zresztą nie mogę pojąć jeszcze dzisiaj".
            Żyd Rumkowski był znany z tego " czytamy w innym miejscu " że układając listę osób przeznaczonych do wywózki, wybierał tych, którzy w jakiś sposób narazili się mu i których chciał sam się pozbyć z getta. Był również znany z wykorzystywania seksualnego młodych kobiet. Żadna nie mogła zaprotestować, bo miała świadomość, co ją czeka. Lucille E. wspomina w innym miejscu, że wreszcie dostała pracę w kuchni w getcie i pewnego razu, będąc sama w przyległym biurze, pojawił się M. Rumkowski, chwycił za krzesło i przysiadł się przy niej. "Mieliśmy parę rozmów. On gadał, ja słuchałam. W pewnym momencie chwycił mnie za rękę i położył ją na swoim penisie, po czym powiedział: "Szarpnij się i postaw go w stan pracy". Relację młodziutkiej wówczas Lucille E. potwierdza Jacob Zylberstein, który był świadkiem zachowywania się przywódcy getta łódzkiego. "Rumkowski rzeczywiście wykorzystywał młodziutkie kobiety" " mówił " i dodaje przy tym: "Kiedy siedzieliśmy w jadalni, on przychodził, rozejrzał się po sali, kładł rękę na ramieniu wybranej i wychodził z nią. I nie jest to tak, że ja to słyszałem od kogoś. Ja to widziałem. Gdyby któraś mu odmówiła, znalazłaby się w śmiertelnym niebezpieczeństwie".
            Uratowana przez Polaków Żydówka, Alicja Zawadzka-Wetz, opisuje w swej książce przeżycia w getcie warszawskim. Pisze, że " cytuję:
            "Najgorsze było to, że poznałam bestialstwo, do którego zdolni są ludzie oraz okrucieństwo i podłość ludzkiej natury.
            (...)
            Wśród społeczności, skazanej na śmierć, budzą się albo najniższe, albo najszlachetniejsze instynkty. Iluż to przedwojennych adwokatów, powszechnie szanowanych, stało się członkami żydowskiej milicji i gotowych było do największych podłości z szantażem włącznie... Ilu z nich biło do krwi dzieciaki, które usiłowały przedostać się poza mury, by zdobyć po drugiej stronie trochę żywności dla głodującej rodziny... Dobrzy, mieszczańscy mężowie porzucali żony, z którymi spędzili dziesiątki lat, by przeżyć jeszcze jedno, najtańsze choćby, doznanie miłosne, by przed śmiercią użyć życia... Zdarzały się wypadki, że w rodzinach okradano się wzajemnie z mizernych porcji gliniastego chleba." (Zob. Alicja Zawadzka-Wetz, "Refleksje pewnego życia", wyd. Instytut Literacki, Paryż 1967, w serii "Dokumenty", str. 20-21).
            Stefan Nowicki pisze w swej książce, że:
            "Ocalałe pamiętniki Czerniakowa ("Adam Czerniakow Warsaw Ghetto Story", wyd. Żydowskiego Instytutu Historycznego Jad Waszem) dają obraz życia w getcie warszawskim.
            "Na ulicach leżą trupy, a w wytwornych restauracjach odbywają się tańce". Pod datą 14 czerwca 1941 roku czytamy: "Pochmurno. Dziś niedziela. Nie wiem czy orkiestra będzie mogła grać w ogródku. Okazało się, że grała pomimo lekkiego deszczu. Poleciłem sprowadzić dzieci Izby Zatrzymań... Były to żywe kościotrupy rekrutujące się z żebraków ulicznych... Wstyd mi powiedzieć, że tak dawno nie płakałem. Dałem im po tabliczce czekolady. Potem otrzymali zupę. Przekleństwo tym z nas, co sami jedzą i piją, a o tych dzieciach zapominają". Stosunki w Judenracie były okropne. Miały miejsce ostre starcia między tymi, którzy wysługiwali się Niemcom i żyli w warunkach luksusowych, a tymi, którzy żyli w nędzy i głodzie i ciężko pracowali w nieludzkich warunkach. Przydział żywności był nędzny, toteż przemyt był dobrze zorganizowany. Gdyby "Żydzi musieli żyć na chlebie oficjalnie racjonowanym " pisze Czerniakow " niewielu przeżyłoby rok zamknięcia za murami getta". Mimo tak nędznych przydziałów żywności, szła ona na czarny rynek.
            Wyzysk, przekupstwo, donosicielstwo, wysługiwanie się Niemcom, łapownictwo i bogacenie się wpływowych Żydów w getcie doszły do potwornych rozmiarów (patrz załącznik "The holocaust Kingdom")".
            "The Holocaust Kingdom" jest książką-paszkwilem na Polaków, napisanym przez Żyda o nazwisku Michał Belg-Aleksander Donat, wydanym w USA. Paszkwil ten zieje nienawiścią do Polaków za to, że go uratowali od śmierci. Książka ta jest ciekawa dlatego, bo opisuje życie codzienne w getcie warszawskim. Urywki przytaczam za S. Nowicki, "Wielkie nieporozumienie", str. 165. Z książki A. Donata dowiadujemy się, że:
            "Str. 34: Najbardziej niecnym z Żydów na żołdzie Gestapo, którzy również brali łapówki od ludzi szukających zabezpieczającego zatrudnienia, był Abraham Gancwajch. Był założycielem haniebnej instytucji (znanej pod nazwą "13-ki", ponieważ biura ich znajdowały się na ul. Leszno, Nr 13), która wcześnie przejęła administrację dużej ilości domów mieszkalnych w getcie. Stowarzyszenie lokatorów walczyło uparcie o umieszczenie swego przedstawiciela na tej tak ważnej placówce. Wielokrotnie zdarzało się, że dwóch czy trzech kandydatów, z których wszyscy dali już łapówki jednemu z pracowników Judenratu, dowiadywało się, że dwóch czy trzech innych, którzy przepłacili 13-kę "wyznaczono" równocześnie na to stanowisko.
            Str. 43: 13-ka była specjalną agencją, złożoną z informatorów i sługusów Gestapo, która powstała w getcie, pomimo że tak Judenrat, jak i policja żydowska skrupulatnie wykonywały rozkazy Nazistów i były naszpikowane szpiegami Gestapo. Wodzem tego, tak zwanego Urzędu do Walki z Lichwą i Przekupstwem był notorycznie znany Abraham Gancwajch, nie zwykły szpieg, ale prowokator i dywersjonista na tak wielką skalę, że nazywano go Azefem Getta Warszawskiego. Praca jego polegała na demoralizowaniu getta przez perswazję i tłumaczenie, że zwycięstwo Hitlera jest nieuniknione, więc opór bezcelowy.
            średniego wzrostu, szczupły, ciemnowłosy, o ostrych rysach i przenikliwych, magnetyzujących oczach pod grubymi szkłami, Gancwajch był niezwykle zdolnym człowiekiem, wysoce inteligentnym, ze zdolnością przekonywania. Urodzony demagog, znał cztery języki " niemiecki, polski, żargon i hebrajski " przed wojną wykładał język hebrajski i pisywał do gazet. Kręcił się w kołach syjonistycznych i przypuszczalnie nawet już wówczas był na żołdzie Gestapo. Mówiono, że szpiegował na rzecz Gestapo, jakoby przeciw Rosji, w Białymstoku, Wilnie i Lwowie.
            W getcie występował nie jako agent Gestapo, ale jako dobroczyńca, który mógł służyć Żydom w godzinie potrzeby, wykorzystując swe szerokie stosunki z Niemcami.
            Gancwajch rozciągnął swe sieci szeroko i na wszystkie dziedziny życia w getcie. W jednej ze swych licznych "ról" pozował jako obrońca uciśnionych wobec "plutokratycznych wyzyskiwaczy" z Judenratu, był również opiekunem sztuki i literatury żydowskiej... czarował szczególnie intelektualistów żydowsk
            • Gość: Historyk Zydowskie Judenraty 3 IP: *.ias.bredband.telia.com 20.11.12, 13:45
              Gancwajch rozciągnął swe sieci szeroko i na wszystkie dziedziny życia w getcie. W jednej ze swych licznych "ról" pozował jako obrońca uciśnionych wobec "plutokratycznych wyzyskiwaczy" z Judenratu, był również opiekunem sztuki i literatury żydowskiej... czarował szczególnie intelektualistów żydowskich... chciał uchodzić za wielkiego prowodyra Getta, coś w rodzaju Mesjasza. Zakładając, że zwycięstwo Niemiec jest nieuniknione, rozsiewał kłamstwa, że w ostatnim etapie Żydzi będą przypuszczalnie przesiedleni na zdobyte tereny i wobec tego instytucja getta jest konieczna, ponieważ chroni nacjonalizm żydowski i autonomię kulturalną. Tak więc, wmawiał Żydom, by nie tylko słuchali Niemców, lecz by z nimi współpracowali. Zapraszał prawników, doktorów, pisarzy, dziennikarzy i innych na odczyty, konferencje, dyskusje i obfite, wytworne przyjęcia, w czasie których wtłaczał im w mózgi te teorie. W czasie jednego z takich zebrań zapytano go wprost " Skąd przyszedłeś?
              Kim właściwie jesteś? W czyim imieniu przemawiasz? Na co Gancwajch odpowiedział " Sam diabeł mnie tu przysłał, ale chcę wam pomóc.
              I wysiłki jego nie szły całkowicie na marne. Wielu nawet spośród grona znanych indywidualistów wchłaniało jego wywody. Nawet dr Ringelblum, którego nic nie łączyło z Gancwajchem, poszedł tak daleko, że szukał go na "pogawędkę", aby zadowolić swą ciekawość. Dzięki interwencji Gancwajcha został zwolniony z więzienia dr Janusz Korczak, sławny pisarz i uczony. Poza tym, chwalił się, że jego wpływom zawdzięczano, iż ulica Sienna i Plac Grzybowski pozostały wewnątrz getta. Urząd Walki z Lichwą i Spekulacją, choć powszechnie był znany pod nazwą 13-ki, miał pewne zaufanie wśród głodujących mas, którym wydawało się, że kupcy bogacą się ich kosztem. W praktyce, jedyną korzyścią było, że kupcy musieli wystrzegać się jeszcze jednego wroga. Zdarzało się, że któryś z agentów Gancwajcha spenetrował, iż jakiś sklep sprzedaje kaszę powyżej wyznaczonej ceny. Kupiec "wypracowywał" łapówkę, która zadowoliłaby urząd, ukrywał 90% kaszy, a resztę sprzedawał po wyznaczonej cenie, nie szczędząc przy tym rozgłosu. I to za niecałe 10 deka kaszy na głowę.
              Gancwajch robił niesamowite pieniądze Brał okup z około stu kamienic na ul. Leszno. Dostawał od Niemców 30 przepustek z getta na aryjską stronę i sprzedawał je po przeraźliwie wysokich cenach. Zorganizował służbę ambulansową, która zwalniała swych pracowników od prac przymusowych i dawała im inne przywileje. Aby zostać członkiem tej służby, otrzymać jej specjalną kartę i nosić czerwoną czapkę, ludzie płacili fortuny.
              Z okazji świąt wielkanocnych, Gancwajch dał parę tysięcy złotych na pomoc dla zubożałych pisarzy żydowskich.
              Na uroczystość bar mitzvah swego syna przyjmował chlebem i kawą biednych, co, jak mówiono, kosztowało dziesiątki tysięcy złotych.
              Gdy umarł jego ojciec, w półoficjalnym dzienniku żydowskim "Gazeta Żydowska" ukazały się nekrologi podpisane przez "grupę doktorów, prawników, dziennikarzy i pisarzy", choć bez indywidualnych nazwisk.
              Równocześnie grał na popularności, ujawniając brak zaufania i niechęć do Judenratu. Raz nawet, jego przyjaciele z Gestapo zaaresztowali Adama Czerniakowa, prezesa Judenratu. Wykorzystywał każdą możliwość zdobycia kontroli nad tą instytucją. Rozgłaszano pogłoski połączenia się 13-ki z Judenratem, z tym, że Gancwajch byłby prezesem nowej instytucji, do czego jednak nigdy nie doszło. Przypuszczalnie powodem były zakulisowe rozgrywki między cywilnym niemieckim komisarzem getta dr. Heinz Auerswaldem, zwierzchnikiem Czerniakowa i wysoko postawionymi oficerami Gestapo, którzy popierali Gancwajcha. Robił on wszystko, co było w jego mocy, aby uzyskać mandat od Żydów, który pozwoliłby mu występować w ich imieniu. " Wówczas " obiecywał " uzyskam dla was od Niemców cokolwiek zechcecie. Getto zacznie natychmiast pracować dla Wehrmachtu, skończą się bicia i łapanki, otrzymacie zadowalające przydziały żywności.
              W międzyczasie, dwaj współpracownicy Gancwajcha " Moryc Kon i Zelig Heller " utworzyli własny "sklepik" po przeciwnej stronie ulicy na Lesznie pod Nr 14. Specjalizowali się w dostawach jarzyn i uzyskiwali pewne, bardzo korzystne koncesje, łącznie z pozwoleniem na otwarcie targu na ul. Leszno, na handel rybami oraz zorganizowali transport konny w getcie.
              Wozy te nazywano "konhellerami", na cześć koncesjonariuszy, ale znane były również jako "wszalnie".
              Kon i Heller robili potworne sumy na przemycie przyjaciół i ich rodzin z Łodzi i Białegostoku do getta warszawskiego, na zwalnianiu więźniów, unieważnianiu spraw cywilnych i rozkazów konfiskaty własności " wszystko to naturalnie, jako "usługi" uzyskiwane od oficjalistów niemieckich. (...)
              W czerwcu 1942 roku ukazały się w getcie plakaty "Poszukiwany przez policję" z nazwiskami i fotografiami Gancwajcha i innych jego bandy. Mówiono, że udało im się uciec." To tyle z relacji Żyda A. Donata.
              Według ustnej informacji, trudnej dzisiaj do zweryfikowania, uzyskanej w 1993 r., Gancwajch, Kon i Heller oraz dwóch innych, nieznanych z nazwiska, uciekli z getta a nagromadzone tam pieniądze i złoto, użyli na opłacenie ukrywania się, pod zmienionymi nazwiskami, u jednego chłopa w radomskim. Po wejściu do Polski wojsk sowieckich i przejęciu władzy przez komunistów, zmienili znowu nazwiska. Tym razem na polsko brzmiące. Wstąpili do PPR i znaleźli zatrudnienie w UB (Kon, Heller i dwaj pozostali). Natomiast Gancwajch był oficerem znienawidzonego G.Z. Informacji Wojskowej.
              Chłop, który ich ukrywał, został potem zastrzelony przez UB jako "bandyta" reakcyjnego podziemia.
              Były też inne formy współpracy Żydów z Niemcami. Nie warto by było to przypominać, gdyby skutkiem tego była śmierć zaledwie 1000 czy 2000 ludzi. Jest to jednak sprawa masowego mordu, gdzie zginęło ponad 30 000 (słownie: ponad trzydzieści tysięcy) Żydów, do czego przyczynili się wydatnie sami Żydzi. O tej zbrodni pisze się i mówi, ale na temat okoliczności milczy, zwłaszcza w Polsce i na Ukrainie.
              Po zdobyciu Kijowa przez wojska niemieckie, ogłoszono przy końcu września 1941 roku zbiórkę Żydów. W związku z tym wywieszono w mieście i okolicy plakaty z instrukcją: "Należy zabrać ze sobą papiery identyfikacyjne, pieniądze i rzeczy wartościowe, obok ciepłego ubrania się". Niemieckie Sonderkomando 4 A, które liczyło na co najwyżej 5000 do 6000 Żydów, którzy się zgłoszą, doznało niecodziennego zaskoczenia, bo stawiło się 33 771 Żydów. W tej sytuacji jednostka 4A zmuszona była do zaangażowania 2 batalionów policji, żeby uporać się z wynikłym, nie z ich "winy", problemem. Oczywiście, wszyscy, którzy stawili się na życzenie Niemców, zostali w pień wycięci. Mowa tu jest o masakrze w Babim Jarze na Ukrainie. Niewątpliwym jest fakt, że winnymi tej masowej zbrodni są Niemcy, ale dużo winy leży w żydowskiej mentalności i gotowości do współpracy z okupantem niemieckim. Co najmniej 27 tysięcy Żydów nie musiało tam wtedy zginąć. (Zobacz: Antony Beevor, "Stalingrad", 1998).
              W wyniku szeroko zakrojonej kampanii "Judenrein" (oczyszczania państwa niemieckiego z Żydów) dziesiątki tysięcy Żydów znalazło się poza granicami Niemiec. Ogromna ilość została przepędzona do Polski (obóz w Zbąszyniu), ale dużo znalazło się w krajach zachodnich. W Holandii na przykład, w miejscowości Westerbrok zbudowano w 1939 roku obóz dla uchodźców żydowskich. Po zajęciu w kwietniu 1940 roku Holandii przez wojska niemieckie, obóz ten został przekształcony przez okupanta na obóz więzienny. Jednocześnie Niemcy rozpoczęli szeroko zakrojoną akcję rejestracji Żydów i wysyłania ich do obozu w Westerbrok. Wkrótce nadszedł czas deportacji Żydów holenderskich do obozów zagłady w Sobiborze i Majdanku koło Lublina. Deportacja przebiegała sprawnie, bez najmniejszego oporu, dzięki gorliwej współpracy żydowskich władz obozu, które co tydzień układały skrupulatnie listę 1000 kolejnych Żydów do transportu na Wschód. I tutaj wkład Żydów w zagładę swych współbraci jest też dobrze widoczny.
              W związ
              • Gość: Historyk Re: Zydowskie Judenraty 4 IP: *.ias.bredband.telia.com 20.11.12, 13:46
                W związku z ekstradycją w maju br. Iwana Demaniuka do Niemiec, by postawić go przed sądem za współudział w zagładzie Żydów w Sobiborze, prasa i oskarżyciele publiczni uważają, że bez pomocy 100 Ukraińców Niemcy nie byliby w stanie zamordować tam 250 000 ludzi. Obozu strzegło 30 SSmanów, z tego stale połowa była nieczynna z powodu choroby lub przebywania na przepustkach. Rozprawa sądowa przeciw Demaniukowi ma posłużyć przede wszystkim do rzucenia światła na nie-niemieckich pomocników w dziele zagłady Żydów. Eksperci ustalili, że takich nie-niemieckich pomocników, którzy aktywnie pomagali Niemcom, było około 200 000.
                Ciekawe jest, ilu wśród tych nie-niemieckich pomocników, aktywnych w Holocauście, było Żydów? I czy w tej liczbie znajdzie się policja żydowska, żydowskie Gestapo, członkowie żydowskich judenratów i innych żydowskich organów pomocniczych?
                Niektórzy historycy, znawcy zagadnienia, wysuwają tezę, że gdyby nie istniała gorliwa współpraca Żydów z Niemcami, szeroko zakrojone współdziałanie i skrupulatne wykonywanie, bez najmniejszego oporu, poleceń i zarządzeń niemieckich władz okupacyjnych, Holocaust przeżyłoby co najmniej 1 milion Żydów.
                Jest to teza politycznie niepoprawna, bardzo nielubiana w kołach żydowskich, przez to oficjalnie nie wysuwana w obawie przed skutkami w ewentualnej karierze naukowej, dlatego istnieje tylko w drugim obiegu. Nie mniej zagadnienie udziału Żydów w zagładzie swych współbraci warte jest zbadania i wyciągnięcia na światło dzienne.
                Władysław Gauza
                Lipiec 2009
                • Gość: Jojo Re: te,historyk IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.12, 14:40
                  a ile trotylu u ciebie,w piwnicy?
                  • nehsa Re: te,historyk 20.11.12, 17:59
                    te, forumowy śmieciu, posługujący się gościnnie n ickiem: jojo
                    ty, jesteś po lewej stronie osi współrzędnych.
                    • Gość: Jojo Re: te,synu Ojca IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.12, 20:54
                      daremne trudy pedagogiczne Ojca twego,byly
                      • nehsa Re: Papierek lakmusowy sprawiedliwości. 20.11.12, 21:24
                        "Kto nie jest ze Mną, przeciwko Mnie jest, a kto nie jedna ze Mną, dzieli"

Nauka, ideologia, której przestrzeganie skutkuje podziałami społeczeństwa, jest sprzeczna z Nauką Wszechmogącego Ojca, Która jest uniwersalna, tym samym ponad religijna i ponad polityczna.
                        To się pytam, po jaką cholerę komu religia.
                        I wyjaśniam, i podaje racjonalne dowody, że słowa Nauki Jedynego Ojca tym się różnią od ludzkich , że mają MOC SPRAWCZĄ, o czym wiedział już MOJŻESZ, którego słowa też w książce przytaczam.

A skoro słowa Nauki Ojca, które mówił Syn Ojca mają moc sprawczą, to cała ludzka działalność na rzecz upowszechnienia Nauki Ojca ogranicza się do NAUCZANIA - "...idźcie i nauczajcie...", "...godzien jest robotnik żywności swojej".

Ale Wy, za żadne skarby "nie popuścicie". "NASE MUSI BYĆ NA WIRZCHU".
                • mjot1 Re: Hm... 20.11.12, 19:05
                  Sie historyk natrudził…
                  Hm… Czyli że za oczyszczenie naszej armii z elementu żydowskiego żydom wdzięczność winniśmy …
                  • nehsa Re: Hm... 20.11.12, 20:01
                    Jestem starym, szarym człowiekiem, i nie od dziś twierdzę, że tak kołtuńskich, załganych elit, jak polskie, nie ma żadne społeczeństwo świata.

A dlaczego?

Fakty, a nie moje oceny dowodzą, że nauka religii żydów, czyli judaizmu, jest niezaprzeczalnie prawzorcem NAZIZMU.
                    Ale w kretyńskiej polskiej Konstytucji RP, obłudne kretyńskie elity wpisały obowiązek walki z tak zwanym "antysemityzmem", jak obłudnie określa się ze wszech miar zasadny ANTYJUDAIZM, czyli antynazizm.

Również fakty, a nie moje oceny dowodzą, że nauka religii Kościoła rzymsko-katolickiego, to pierwowzór ideologii komunistycznej, ale te same kołtuńskie, polskie elity, które cuchną na lata świetlne obłudą, dożywiają ideowych praprzodków tow, tow.Lenina, Stalina, Mao, Kima, i innych pospolitych głąbów.

I te, same polskie, kołtuńskie elity wprowadzają komunistyczną, upodlającą człowieka ideologię do programów nauczania w polskiej szkole, a rządzący aktywnie, i demonstracyjnie uczestniczą w bałwochwalczych nabożeństwach.

I tak Szanowni i Drodzy, stajemy się ubodzy.
                    ---
                    • billy.the.kid Re: Hm... 20.11.12, 20:26
                      no pewnie. każde q...stwo mozna uzasadnić faktem że w getcie była policja zydowska, ze judenraty,że 13-nastka, ze rumkowski....
                      nawet zbrodnię KIELECKĄ.

że też wasz pambócek ,KArTOfLE,nie pier...nioe w was jakikm pierunem czy czemś podobnem
    • Gość: Belz Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... IP: *.play-internet.pl 21.11.12, 00:07
      nic nie jest usprawiedliwieniem mordowania niewinnych ludzi. Polska jest STRASZNYM miejscem do mieszkania dla Żydów, homoseksualistów, czarnoskórych, muzułmanów... WIELKI POKLON dla aktorów, rezysera i wszystkich, ktorzy wzieli udzial w tworzeniu filmu, ze w tym zasciankowym ksenofobicznym kraju odwazyli sie poruszyc tak bolesny temat. Pochodze z rodziny, w ktorej na porzadku dziennym bylo uzywanie antysemickich haseł a wśród moich znajomych (zwlaszcza tych z okolicznych wiosek) czesto padaja slowa: "dobrze, ze Niemcy pozbyli sie Żydów za nas". To straszne tym bardziej, ze zaden z nich Żyda na oczy nie widział, bo po pogromie Żydów jaki mial tu miejsce tuz po wojnie Żyda mozna tu ze świeczką szukać..
    • Gość: Belz Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... IP: *.play-internet.pl 21.11.12, 00:15
      dodam, ze miasto, z ktorego pochodze to Kielce. A moj dziadek w czasie pogromu pracowal w SHL-ce. Wyszedl wraz z robotnikami nad Silnice. Opowiadal, ze rzeka byla czerwona od krwi. Dzis juz nie żyje, ale ja do dzis zastanawiam sie, czy tez rzucil kamieniem..
      • nehsa Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 21.11.12, 06:39
        belz, ty jesteś z Kielc, szmelc.
        I nie wiesz, że Kielecczyzna zawsze na marnych gruntach i zawsze biedna, za okupacji, była partyzancką enklawą, gdzie Niemcy nie mieli wiele do gadania. I to, od początku Okupacji.
        Nędza , a dodatkowo i ciemnota katolickiej, kieleckiej wsi pod koniec okupacji była przerażająca.
        Polska wieś przed wojną i tuż po wojnie, to bieda nie do opisania. A Kielecka Wieś, to wieś pacyfikowana, palona, i rozstrzeliwana, okradana z żywności przez okupanta i drenowana przez swoich partyzantów. Ludzie na niej umierali z głodu i walczyli o kromkę chleba.
        I nagle tuż po II WOJNIE na Kielecczyźnie "pojawiają się" ruskie kamandiry, ruskie tuszonki, i serdeczni przyjaciele Rosjan, czyli POLSCY ŻYDZI, nieomal emablowani przez ruskich, i kreowani przez nich na władców Polski Ludowej.

Polski żyd, to wyjątkowo prymitywny ciemniak. Egoista, gardzący polską ludnością, który po II Wojnie stanowił trzon zbrodniczej, nazistowskiej, żydowskiej UB-e, i był partyjną, czerwoną biurwą. A kapusiami UB na polskich wsiach był każdy żyd - powtarzam BELC-SZMELC, każdy żyd. I żydowskie UB katowało ludzi za parę flaszek bimbru i za zabicie na swoje potrzeby świniaka.
        Ofiary Żydowskie powojennych pogromów, są hańbą dla ówczesnego, podkreślam ówczesnego
        Polskiego Społeczeństwa w tych miejscowościach, gdzie do takich haniebnych wydarzeń dochodziło. Ale, np ja, CO MAM Z TYM WSPÓLNEGO? CZY MOI BLISCY?
        A co ma z tymi pogromami 99, 99 % POLSKIEGO SPOŁECZEŃSTWA?

A żydowskie prymitywy, nadal generalizują, i nadal opluwają całe POLSKIE SPOŁECZEŃSTWO.
        Bo w Polsce mamy ustrój, który ja zwę locustokracją, a którego fundamentem jest judeokracja.
        • billy.the.kid Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 21.11.12, 07:50
          no pewnie. ci żydzi z pogromu najbardziej byli kreowani na władców prl-u.
          a RUSKIE TUSZONKI pognębiły kieleckiego chłopa do samego dna.

kapusiem ub na polskiej wsi był żyd, który wcześniej uniknął POLSKICH WIDEŁ , SIEKIEREK I CEPÓW.
          no i, co chyba najpiękniejsze, przenosząc sie do lublina. w tymże mieście stracił zycie
          LEON FELDHENDLER. zabity przez jakies ak-owskie q..y.
          sprwdźcie ,KArTOfLE kim on był.

vcoś ci się nehsiu króliczki pod czapeczką rżną.99,99%????????
          50% polskiego badziewia było szczęśliwe ze sprawę zydów załatwił za nich kol.hitler.
          • nehsa Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 21.11.12, 18:38
            billy.the.kid m.in., napisał:
            vcoś ci się nehsiu króliczki pod czapeczką rżną.99,99%????????
            > 50% polskiego badziewia było szczęśliwe ze sprawę zydów załatwił za nich kol.hi
            > tler.

**Billy!
            Na pewno się orientujesz, kto w Polsce był i jest odpowiedzialny za edukację polskiego społeczeństwa. Po II Wojnie, na polskiej wsi, w polskich wioskach zdarzało się szczęśliwie, że był jeden chłop, który umiał czytać i pisać. Bo reszta, nie umiała.
            W miasteczkach powiatowych, po wojnie chodzili tacy niby gońcy z magistratu, i ponieważ analfabetyzm był nieomal powszechny, zatrzymywali się na głównej ulicy miasta, co kilkaset metrów, uruchamiali magistracki bęben, i jak dookoła zgromadziło się kilkanaście, czasem i kilkadziesiąt osób, to odczytywali im, co aktualnie wymyślili dla społeczeństwa rządzący.
            Bo ludzie nie umieli czytać i pisać. To po cholerę było rozprowadzać prasę.

Billy!
            Założę się o flaszkę, że TY do tych 80-90 % polskich analfabetów i nędzarzy, i polskich, religijnych ciemniaków nie masz żadnych pretensji.
            Ci ludzie byli nędzarzami przed II WOJNĄ, byli nędzarzami w czasie WOJNY, i byli nędzarzami po II Wojnie.

Niektórzy, powtarzam niektórzy, coś słyszeli o Hitlerze, ale ta wiedza stała się powszechną, dopiero po WOJNIE.
            Dzisiaj, nie te czasy a popatrz na jakość POLSKICH ELIT, które są odpowiedzialne za polskie społeczeństwo. Popatrz na codzienne upodlanie tego społeczeństwa religiami, i na codzienne bezczelne i bezwstydne okradanie tego społeczeństwa.
            Za kilkanaście miesięcy, a może dni, czy lat znowu w miliony polskich biedaków, będą wycierać sobie gęby. Tylko, co swojej ciemnocie winni są przeciętni, szarzy ludzie walczący o kawałek chleba, o łaskawe przyjęcie do lekarza, o pieniądze na wykup lekarstw, nieustannie oszukiwani, i permanentnie na każdym kroku okradani.
            A nienawiść potrafi się w pamięci archiwizować.
            • mjot1 Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 21.11.12, 18:53
              > Tylko, co swojej ciemnocie winni są przeciętni, szarzy ludzie walczący o kawałek chleba, o łaskawe przyjęcie do lekarza, o pieniądze na wykup lekarstw, nieustannie oszukiwani, i permanentnie na każdym kroku okradani.

Oj tam… Przecie wystarczy wytropić i wyeliminować żyda i innego masona a ojczyzna nasza cudownie krainą światłości i szczęśliwości się stanie.
              • nehsa Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 21.11.12, 19:43
                mjocie liczny!
                Szary człowiek, np. ja, który pisze krytyczne teksty o judaizmie, nie jest zainteresowany tak samo, jak i ja, ani żydem, ani masonem, ani gdzie on żyd i mason są.
                A poza tym, kilkadziesiąt, a może i kilkaset postów napisałem o tym, że jedność społeczeństwa utrwala sprawiedliwe prawo. I chociaż pisze o tym w mojej książce, i podaje w niej sprawiedliwe wzorce etyczne, NIKT NIE JEST NIMI ZAINTERESOWANY.

Billy i Ty też. Wam nie pasuje sprawiedliwość. A swojej oferty sprawiedliwości nie macie. Polske elyty, też nie mają, dlatego będzie coraz to gorzej.
            • billy.the.kid Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 22.11.12, 05:55
              więc usprawiedliwieniem ma być ciemnota polskiego chłopa????
              • nehsa Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 22.11.12, 08:09
                BIlly!
                To tylko narzędzia. Stary, czy Ty sobie wyobrażasz, jakim ciemniakiem musi być człowiek, który przystępuje do SAKRAMENTU SPOWIEDZI ŚWIĘTEJ, I SPOWIADA SIĘ OJCU DUCHOWNEMU.

Jest to jeden z setek przykładów upodlenia polskiego katolika bałwochwalstwem.
                Nauka Jedynego Ojca nie dopuszcza, jakiejkolwiek spowiedzi.
                I tak to trwa do dnia dzisiejszego.
                W książce podaje fakt, który zainicjował antyjudaizm=antysemityzm.
                Ale nim, też nie jest nikt zainteresowany. Wasz wybór.
                • lepian4 Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 22.11.12, 08:18
                  Jakim ciemniakiem trzeba byc, opowiadac o wlasnej ksiazce, ktorej nikt nie chce ani kupic, ani tym bardziej przeczytac? Przytocz laskawie ten tajemniczy fakt inicjacji antyjudaizmu i wytlumacz koniecznie, co to ma wspolnego z upodleniem polskiego katolika?
                  • nehsa Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 22.11.12, 20:11
                    lepian!
                    W rozdziale piątym na stronie trzydziestej, podaję fakty, które dowodzą niezaprzeczalnie, że religie chrześcijańskie, w tym religia Kościoła rzymsko-katolickiego skutkuje upodleniem każdego chrześcijanina i katolika.
                    Ale tobie to pasuje.

Natomiast w rozdziałach dziewiątym i dziesiątym, podaję fakty, które zainicjowały antyjudaizm.
          • lepian4 Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 21.11.12, 20:00
            Chcialbym poznac choc jednego zyda na Kresach, ktory uniknal polskich widel, siekierek i cepow. Takich zwyczajnie nie bylo!
            • mjot1 Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 21.11.12, 20:45
              Kresy waść powiadasz…
              Spójrzmy może bliżej. Na zagłębie tradycji naszej bogoojczyźnianej jakieś Podkarpacie czy inną jakąś lubelszczyznę
              Ot przyczyn garść (na chybcika):
              - „Miłość bliźniego” pojmowana dość specyficznie, którą z mozołem od wieków sączą pasterze.
              - Tzw. „wiedza” pozyskana z „prawd”, których źródłem jest X, który zasłyszał od Y, który wie od Z itd. itd. a wszyscy oni to przecie autorytety wszechwiedzące i nieomylne. Niezwykła ta odporność na wiedzę inną, odporność granicząca wręcz z tępotą paraliżuje i uniemożliwia sięgnięcie po jakiekolwiek źródła zmuszające do myślenia.
              - Strach, nieświadomie lub świadomie przejęty po przodkach. Przecie ktoś „przejął” wiadome nieruchomości a i najdrobniejsze nawet mienie ruchome... Nie da się tego nazwać inaczej jak (delikatnie ujmując) współudział w rabunku.
              - Itd. itd.
              • piwi77.0 Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 22.11.12, 07:04
                Polacy, jak zielone muchy, czasem żerowali na trupie, ale nie przez zielone muchy trup jest (był) trupem, a mam wrażenie, że to właśnie chce nam się ostatnimi czasy wmówić.
                • nehsa Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 22.11.12, 08:18
                  Tylko, że nie wszyscy, tylko garstka.
                  Natomiast na żywym, polskim społeczeństwie żerowali i żerują wszyscy żydzi.
                  I dlatego też, w perspektywie "ciemność widzem".
                  Ja, podałem w książce sposoby , jak tej obopólnej ciemnocie zaradzić.
                  Ale nie psuje to ani polskiej naiwnej społeczności, ani żydowskiej=nazistowskiej społeczności.
                  No to będziecie mieli to, co chceta.
                  • piwi77.0 Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 22.11.12, 08:45
                    nehsa napisał:

Tylko, że nie wszyscy, tylko garstka.

Oczywiśce, że garstka. Juz Niemcy dopilnowali, aby za wiele okruchów z holokaustowego stołu nie spadło. To teraz te pare okruchów, co znalazło sie w zasięgu Polaków, narodu podbitego zresztą, zaczyna urastać do wielkiego bochna.
                  • mjot1 Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 22.11.12, 18:19
                    Ta… „Tylko garstka” I już.
                    > Natomiast na żywym, polskim społeczeństwie żerowali i żerują wszyscy żydzi.
                    Qrcze. Niedługo w Rycerzu Niepokalanej cytować cię będą ;-)
                    • nehsa Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 22.11.12, 20:28
                      mjot1 napisał:

> Ta… „Tylko garstka” I już.
                      > > Natomiast na żywym, polskim społeczeństwie żerowali i żerują wszyscy żydz
                      > i.
                      > Qrcze. Niedługo w Rycerzu Niepokalanej cytować cię będą ;-)

**W Polsce, elitą są obywatele polscy pochodzący z żydowskich rodzin, a nie intelektualne, niewolne sługusy, genetyczni wazeliniarze "Made in Poland", którymi są przede wszystkim polscy księża, lojalni parobcy Judasza.
                      A dlaczego żerują żydzi?

A kim jest dla żydów Jezus?
                      Dla każdego żyda, Jezus jest śmieciem, i słusznie, bo go nigdy nie było.
                      Ale w egoistycznym interesie żydowskiej społeczności, wygodnym jest, aby ciemna, polska gawiedź czciła żyda Jezusa, jako Boga, bo jest oczywistym, że konsekwencją tego żydochwalstwa, jest i będzie judeokracja, czyli dominacja żydowskich wzorców etycznych. Np. Dekalogu Mojżesza. I hegemonia żydów.

A ponieważ żydowskie wzorce etyczne, posiadają istotny deficyt sprawiedliwości, to w Polsce ten deficyt skutkuje po prostu bezprawiem. I de facto, Polska jest Państwem Bezprawia. "Co widać, co słychać, i czuć."
                      • mjot1 Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 22.11.12, 20:44
                        Hm… Może Leszek Bubel wydałby dzieło Twe wiekopomne…
                        • rozkoszny_bobasek Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 22.11.12, 20:50
                          Nehsa, ty jesteś jak żyjący Jan Stachniuk..
                          • nehsa Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 22.11.12, 21:20
                            Nie. Ja, cały czas zgodnie z nieskończenie racjonalną, ponad religijną i ponad polityczną Nauką Wszechmogącego Ojca jedynie nakłaniam Was Wszystkich do MYŚLENIA.
                            Nie religia, i nie ateizm, tylko TRZECIA droga WSKAZANA W NAUCE JEDYNEGO OJCA JEST TĄ, KTÓRĄ AKCEPTUJE KAŻDY Z NAS.

Celem tej Trzeciej Drogi jest WOLNOŚĆ, a sensem sprawiedliwość.
                        • nehsa Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 22.11.12, 21:36
                          mjot1 napisał:

> Hm… Może Leszek Bubel wydałby dzieło Twe wiekopomne…

***Miocie liczny i prześliczny!
                          Przecież, dzięki Temu Okruszkowi Światłości, mam rozeznanie, co też za dzieło spłodziłem.
                          Nigdy w życiu, poza marnej jakości klasówkami z polskiego, niczego nie napisałem.
                          Z jenzyka ojtrzystego jestem cienki, jak moja emerytura. Literacko, beztalencie.

A ponieważ, w mojej książce zrezygnowałem z popisów gminnego kaznodziei, apeli i wezwań, patosu i itp dupereli, to jest to książka bez charyzmy. Ale jej atutem, jest logiczna konsekwencja, oraz podaż P.T. Czytelnikom narzędzi, które służą pomocą w ocenie tego, co zdołałem przekazać.

Nikt mi nie może zarzucić zamiaru jakiejkolwiek indoktrynacji.
                          I to są jej "dodatnie plusy".
                          A dowody nieśmiertelności człowieka, są nie do ruszenia.
                          Każdy, kto by chciał wydać moja książkę, zarobi. Dopłaci do korekt, m.in. redakcyjnej.
                          Ale ja, książkę udostępnię każdemu wydawcy za darmo.
    • kora3 Dobry człowieku 22.11.12, 19:51
      jesli ktos jest jest ogłupiały, to na pewno Ty. Masakry dokonywane przez Algierczyków? A kto Francuzów do Algierii zapraszał? Moze z wizytą tam przyszli? Przyszli tam rabować i gnebić innych -pojmij to. I nie dziw się, że normalni Francuzi, choć sami za to nie odpowiadają, mówią o tym głosno i normalnie.
      Polakom nikt nie każe przepraszać za zamachy na zbrodniarzy hitlerowskich, na których polskie podziemie wykonało wyroki - bo ci ludzie przyszli do nas nieproszeni, czynic okupację i gwałt i dostali to, na co zasługiwali - proste.
      Polski antysemityzm przedwojenny jest FAKTEM. Jesli o tym nie wiesz, to znaczy, ze wychowałeś sie w zakłamaniu. Ja na szczescie nie- o tym, jak niektórzy POlacy nienawidzili przed wojną i w czasie niej Żydów opowiadał mi mój dziadek, który już niestety nie żyje.
      PS. Daruj sobie telksty o lewactwie i takich tam. Mój pradziadek był kawalerem VM za wojnę z Sowietam, a dziadek żołnierzem AK
      • nehsa Re: Dobry człowieku 22.11.12, 20:34
        korciu!
        Nie przeglądałem wątku. Ale sądzę, że Ty, nie do mnie ten kolonialny tekst kierujesz.
        • kora3 ależ skąd 22.11.12, 21:01
          ja tudzież wątku nie czytałąm - odniosłam się do pierwszego, zalożycielskiego postu !
          • nehsa Re: ależ skąd 22.11.12, 21:10
            korciu!
            Przepraszam, że zawracałem Ci główkę.
    • mg2005 Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 23.11.12, 14:24
      wpolityce.pl/wydarzenia/41172-klapa-poklosia-pomimo-poteznej-kampanii-reklamowej-film-notuje-zenujace-wyniki-frekwencyjne-to-gniot-film-klamliwy-bojkotujemy-go
      Trzy okładki tygodników („Wprost", „Uważam Rze", „Angora"), pierwsze strony dzienników („Gazeta Wyborcza"), materiały w głównych serwisach informacyjnych, wywiady w talk-show. Nie pomaga. Skromny „Mój rower" z Arturem Żmijewskim i Michałem Urbaniakiem pokonał „Pokłosie" w box office'ach

--
      www.youtube.com/watch?v=epEIc72WTRY&feature=related
      • mg2005 Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 24.11.12, 10:46
        Gudłaj Pasigrosz z naszych podatków daje upust swojej chorej wyobraźni...

www.naszdziennik.pl/mysl/15710,poklosie-nie-dziekuje.html
        W tej "wizji artysty", czyli Pasikowskiego, Niemcy nie mogą być sprawcami zbrodni, a nawet nie mogą być jej świadkami. Następnego dnia mieszkańców ogarnia morderczy szał. Gromadzą "swoich" Żydów, prowadzą ich... do chałupy starego Kality (ojca Franka i Józka, "bohaterów" filmu), który użycza własnych pomieszczeń do spełnienia żądzy mordu, i tam ich wszystkich żywcem palą.

Gdy Żydówki wyrzucają małe dzieci poza ogień, chłopi nadziewają je na widły i ciskają w płomienie. Jest jeszcze motyw pił i odrzynania głów. Taki los spotyka np. żydowską dziewczynę, która jakoby odrzuciła wcześniej, przed wojną, zaloty miejscowego amanta. On w zamian za to obecnie zabawia się jej obciętą głową jak piłką. To było już u Grossa, skoro tam przeszło, to Pasikowski może iść dalej.

To przekaz w znacznym stopniu urzędowy i rządowy (finansowanie ze środków publicznych i publiczne pochwały z ust politycznych prominentów).

--
        www.youtube.com/watch?v=qKKXW6rHb2Q&feature=related
        • piwi77.0 Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 24.11.12, 11:15
          Jeżeli rzeczywiście są w tym filmie takie sceny lub choćby nawet sugestie, że do takich scen dochodziło, to jest to film chory, dla zboczeńców i powinien być dopuszczony do rozpowszechniania jedynie w zamkniętych gronach.
      • piwi77.0 Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 24.11.12, 11:11
        To nie jest jakiś świadomy bojkot. Po prostu ludziom szkoda 20 zł i wolnego czasu, aby doładować się smutkiem, przygnębieniem i okropnościami. Ja też nie pójdę na ten film i nie dlatego, żeby coś bojkotować, ale produkcje tego rodzaju kompletnie nie trafiają w moje gusta. Ja idę na kino wysokobudżetowe, rozrywkowe, dostarczające pozytywnych wrażeń, z daleka omijam szare i przeintelektualizowane syfy, jak ten, o którym tu mowa.
        • nehsa Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 24.11.12, 22:08
          piwi77.0 m.in., napisał:
          "Ja idę na kino wysokobudżetowe, rozrywkowe,
          > dostarczające pozytywnych wrażeń, z daleka omijam szare i przeintelektualizowane syfy, jak ten, o którym tu mowa."

***Jeśli film Pasikowskiego, którego nie oglądałem, tylko znam z recenzji, i Waszych ocen, jest według ciebie PIWI przeintelektualizowanym syfem, to na czym to przeintelektualizowanie ma polegać???

Moim zdaniem, jakby na ten film nie patrzeć, sprawdza się dokładnie zapowiadany przeze mnie scenariusz wydarzeń dla NAS=Polskiego Społeczeństwa.
          Za nasze pieniądze, polskich podatników, plują nam w polski tępy pysk, bo kto gardzi nieskończenie racjonalną Nauką Wszechmogącego Ojca, wzgardzonym zostaje.
          • billy.the.kid Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 24.11.12, 22:35
            ty ciągle z ta nauką wszechmogącego zgreda.

po takich liscikach wolskich podatników nie tylko opluć ale nawet oszcz... warto.

piwi- tylko taniec z gwiazdami tudzież bitwa na głosy cię zadowoli.
            • nehsa Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 24.11.12, 23:13
              Billy!
              A znasz bardziej optymistyczną wiedzę, i to absolutnie i bez reszty w interesie człowieka?
              Dlatego ja, Naukę Wszechmogącego Ojca szanuję, i staram się Ją przestrzegać.
              • billy.the.kid Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 25.11.12, 08:39
                no pewnie ze znam.
                nauczanie LATAJĄCEGO POTWORA SPAGHETTI.
                • nehsa Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 25.11.12, 08:57
                  BILLY!
                  Nauka Wszechmogącego, Jedynego Ojca zrozumiale każdego z nas powiadamia:
                  CZŁOWIEKU, jesteś istotą wieczną, nieśmiertelną.
                  Człowieku, doradzam nie żeń się.
                  Człowieku, nie płódź dzieci.
                  Człowieku, uprawiaj turystykę i NIE TARAJ U NIKOGO W ŻADNEJ ROBOCIE.

KOCHANY!
                  Twój potwór z jego nauką to pikuś dla ubogich duchem, co najwyżej na portal "Racjonalista"
                  • billy.the.kid Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 25.11.12, 10:33
                    LPS uważa ze nic mi z tego że jestem wieczny i iesmiertelny-nie mam na to nijakiego wpływu.
                    co do żeniaczki mówi-rób jak uważaszz-tylko uważaj jak robisz.co do produkcji bachorów-takoż.

co do turystyki to lps wisi czy będziesz turystykował czy chlał gorzałeczke- to tylko twoja brocha.
                    więc LPS daje ludkom więcej WO0LNOŚCI.

twój WWSZECHMOGĄCY nawet na ten portal saię nie nadaje.

zapoidaj vco oznacza hasełko-UBOGI DUCHEM.
                    • nehsa Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 25.11.12, 12:57
                      "Błogosławieni ubodzy Duchem....", to ludzie, których Stwórca obdarzył CZĄSTKĄ ŚWIATŁOŚCI=ROZUMU o wiele mniejszą, niż innych. Np. upośledzeni umysłowo.
                      • billy.the.kid Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 25.11.12, 17:43
                        jak miłozyć bez tej,q...a,śiwiatłosci.
                        KArTOfEL z was wychodzi nehsussiu.
                        uny tyż majom MONOPOL NA PRAWDĘ.
                        i realizują go lepiej niz ty.
                        • nehsa Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 25.11.12, 18:46
                          billy.the.kid napisał:

> jak miłozyć bez tej,q...a,śiwiatłosci.
                          > KArTOfEL z was wychodzi nehsussiu.
                          > uny tyż majom MONOPOL NA PRAWDĘ.
                          > i realizują go lepiej niz ty.

**Billy!
                          Ja, za cholerę nie mogę się doszukać w sobie faceta, który chciałby przemawiać do słuchaczy oniemiałych z zachwytu, bo nie rozpowszechniam wiedzy, której przekaz wymagałby obecności takiego guru, kaznodziei.
                          Nauka Wszechmogącego Ojca-WOLNOŚCI, to wiedza nieskończenie racjonalna.
                          Każdy zdroworozsądkowy człowiek, ponieważ testem Jej wartości jest rzeczywistość i logika, w kilkanaście sekund może zorientować się, czy ja przekazuje chłam, czy coś sensownego.

"UNY", nie majom monopolu na PRAWDĘ, bo nie podali definicji PRAWDY, a ja podałem definicję PRAWDY, i moja definicja jest TRAFNA i dlatego racjonalna.

Ludzie, są istotami nieśmiertelnymi, i podane przeze mnie fakty, nie zostaną zdezawuowane.
                          A wogóle, to wszystko, co napisałem ma logiczne rączki i nóżki.
                          No i racz zauważyć, że ja nie nakłaniam nikogo do niczego innego, poza myśleniem.
                          • billy.the.kid Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 25.11.12, 20:38
                            ...moja jest TRAFNA...
                            znaczy siem ze masz MONOPOL NA PRAWDĘ.
                            czysty KArTOfeL.
                            • nehsa Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 25.11.12, 21:33
                              billy.the.kid napisał:

> ...moja jest TRAFNA...
                              > znaczy siem ze masz MONOPOL NA PRAWDĘ.
                              > czysty KArTOfeL.

***Billy!
                              Podałem trafną i racjonalną definicję PRAWDY.
                              Podaj lepszą, posłuż się lepszą!
                              Nikt, powtarzam nikt, nie poda lepszej.
                              • billy.the.kid Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 26.11.12, 05:50
                                gdzież to zapodałeśs tę definicję.??????????
                                • nehsa Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 26.11.12, 18:40
                                  billy.the.kid napisał:

> gdzież to zapodałeśs tę definicję.??????????

***W moim e-booku na str 28 w odpowiedzi na pytanie nr 11.
                                  • billy.the.kid Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 27.11.12, 08:12
                                    trudno,nie mam więcej pytań.
                                    bo chyba na tyem forumie nie pisałeś o tym?

moja definicja jest lepsza.
                                    • nehsa Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 27.11.12, 13:08
                                      Billy!
                                      Na tym forum podawałem definicję prawdy, bądź ile razy.
                                      A ponieważ podana przeze mnie definicja, jest TRAFNA, to nie możesz podać lepszej.
                                      NIE DA SIĘ.
                                      • billy.the.kid Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 27.11.12, 19:27
                                        matulu- chwalą nas.
                                        a kto?
                                        a wy nas
                                        a my was.
                                        • nehsa Re: Polacy bojkotują kłamstwa Pasigrossa... 27.11.12, 19:47
                                          Billy!
                                          Ta, "matula", nie wchodzi w grę.
                                          "Kumie, chwalą nas. A kto? Wy mnie, a ja was."
                                          Sygnalizowałeś posiadanie "lepszej definicji prawdy", no to dawaj ją.
    • mjot1 Poklosie 25.11.12, 12:33
      W przyrodzie nic nie ginie… Gdzieś tam w podświadomości drażniąco tkwiące, że a nuż gdzieś, kiedyś, ktoś…
      Te milknące rozmowy, urywane w pół słowa, znaczące spojrzenia, dziwna amnezja…
      Mimo cudownej oczyszczającej mocy sakramentu spowiedzi ten ciągły dziwny niepokój…
      To obawa niejako wyssana z mlekiem matki, dziedziczna.
      Bezwiednym normalnym najszczerszym atawistycznym odruchem jest agresja
      • nehsa Re: Poklosie 25.11.12, 14:15
        mjot1 m.in., napisał:
        " W przyrodzie nic nie ginie… "

***Jesteśmy za nią odpowiedzialni, i jesteśmy jej częścią, i nieustannie giniemy wraz z nią.

i dalej mjot1 napisał:
        " Mimo cudownej oczyszczającej mocy sakramentu spowiedzi..."

***Spowiedź, według Nauki Wszechmogącego Ojca to sakrament upodlenia człowieka, cudownie oczyszczający z człowieczeństwa, dlatego niewolne raby widzą jego cudaczną moc.

I dalej mjot1 napisał:
        " Bezwiednym normalnym najszczerszym atawistycznym odruchem jest agresja"

***Niestety, nie. Tym najszczerszym odruchem, jest ucieczka, której przyczyną jest lęk, strach.
    • tanebo Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 27.11.12, 08:15
      A akcję "Wisła" to kto przeprowadził?
      • mjot1 Re: "Poklosie" , Stuhr a zbiorowe oglupianie... 27.11.12, 18:10
        Pytanie z serii naiwnych?
        Toż wiadomo, że żydokomuna.
      • Gość: eres2 Pech dzielnego żołnierza-„pacyfikatora”, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 20:34
        polskiego mściciela:
        Jezus, Maria! - żołnierz zatrzymał się nad trupem kobiety, którą właśnie przebił bagnetem. Gęsty świerkowy las jeszcze odbijał echo jej wycia, gdy chwilę wcześniej rozłupywał kolbą główki dzieci czepiające się matczynej kapoty.
        Na udeptany ciężkimi żołnierskimi buciorami, czerwony od krwi, śnieg wypadła z rozciętej kieszeni wymięta kenkarta. W rubryce narodowość ręka niemieckiego urzędnika wpisała równym gotykiem słowo "polnische".
        - Jezus, Maria, cośmy tu, k..., narobili! - wrzeszczał żołnierz. - Swoich bijemy!

lemko.org/gazeta/Gazeta32901_3.html
        • Gość: prawda o zydach IP: *.ias.bredband.telia.com 28.11.12, 14:57
          glaukopis.pl/pdf/czytelnia/Zdrada_na_Kresach_2009-04-29.pdf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka