caracola1970
21.11.12, 21:30
Witam.
Nigdy bym nie wpisywał nic w forach ale coś mi mówi że powiniennem to zrobić.
Mieszkałem 20 lat za granicą,3 lata temu wróciłem do Polski,zainwestowałem tu swoją wiedzę,technologie,pomysły i pieniądze.
Nie chodzi wcale o to czy jest kryzys czy interes mi idzie czy nie.To są rzeczy drugorzędne bo mogę firmę prowadzić w Berlinie czy Panamie czy Madrycie.
Kryzys jest wszędzie ale z tym krajem coś się stało,pierwsze co mnie uderzyło po przyjeżdzie że nikomu tu nie jestem tak naprawdę potrzebny ani moje technologie ani pomysły,pieniądze owszem są potrzebne tym którzy chcą je wyciągnąć.
W tej chwili już wyjechałem z Polski bo nie ma sensu mieszkać w tak marazmatycznym miejscu,ludzie wyglądają na zastraszonych lub cwaniaków,zabiedzonych lub oszołomów lub chamów.
Rytm życia nadaje telewizja,którą wszyscy prawie oglądają wieczorami wcinając chipsy i pichcąc kapustę z ziemniakami.
W telewizji idą seriale M jak miłosc oraz nieustanne wiadomości o tym na co trzeba w życiu uważać:głównie na matki mordujące swoje dzieci,upadające banki i biura podróży,to samo dotyczy samolotów a co za tym idzie wogóle wszystkiego.Dlatego lepiej jest siedzieć w mieszkaniu,oglądać telewizje bo i tak wszyscy ciebie oszukają,zabiorą twoje pieniądze.
Lepiej też się nie ubzepieczać bo i oni zbankrutują a własciciel wypożyczalni samochodów też jest jednym z tych jak w Amber Banku więc lepiej samochodu też nie wypożyczać.
Udać się jedynie może grill na działce ze szwagrem i z piwem Tyskie.
Nie można też nikomu drzwi otwierać bo gwałcą i rabują.O wszystkim tym każdy się dowie codziennie z wiadomości.
Z rzeczy praktycznych dodam o niemożliwości podróżowania pociągami po Polsce,wiecznie zapchane pociągi,nieczynne toalety i debile pijący alkohol w przedziałach to codziennośc w tym interesie.
Kolej w tym kraju to urąganie zarówno poczuciu bezpieczenstwa jak i wogóle zasadom cywilizacji XXI wieku.
W dużych miastach bez przerwy przyczepiają się bezdomni i obszczymury,nie można wypic spokojne kawy na ulicy,zaraz ktoś podejdzie.
Ludzie są nieżyczliwi,nie uśmiechają się.
Czasami to wyglądało na to że trafiłem w jakiś inny wymiar życia w Europie.Ogólnie z Polakiem nie można porozmawiać bo jest wiecznie zagoniony,nie ma czasu ale co najważniejsze i tak z obcym nie rozmawia.
Proszę mi powiedzieć dlaczego miałbym mieszkać w Poslce?Co się z tym krajem stało?
Mi=nie oczywiśccie przykro że moje marzenia o życiu w Polsce spełzły na niczym ale po trzech latach zrozumiałem że ten kraj jest tak naprawdę nie do życia.Nie ma w nim żadnej radości,wolności,jest tylko wieczna ponurośc i zewsząd wychodzące nie douczenie i chamstwo.
Romek.