Dodaj do ulubionych

Sylwestrowa Gala

01.01.13, 04:27
Pięknie to wymyślił nasz dyrektor Domu Kultury--------koncert muzyki klasyczne i operetkowej------
wspólne śpiewanie i klaskanie---taka zabawa
Tłum wystrojonych Vip-ów z małego miasteczka,pomieszany ze zwykłymi ludźmi--3 osoby ode mnie siedziała moja pani doktor z mężem a rząd wyżej szef mojej koleżanki......
Ot integracja,najpierw na poziomie kruchty a dopiero potem unijna.
Na zakończenie niespodzianka w holu-------po kielichu szampana i wzajemne życzenia.

Salka mała , w sam raz jak na małe miasteczko. Tak wygląda świat po jego końcu.

Wszystkiego nam najlepszego:)
Obserwuj wątek
    • matylda1001 Re: Sylwestrowa Gala 01.01.13, 15:02
      :) WOW! To w Twoim miasteczku pani doktor robi za VIP-a? To mi się nawet podoba... Wszystkiego najlepszego,Vox, na cały nowy roczek :)
      • 6burakow Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 01:41
        Mily pomysl choc sam bym pewnie wolal poczytac w domu. Wszystkiego dobrego, Voxi.
      • voxave Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 02:37
        Tak, w moim miasteczku lekarze maja szacun i nie słyszalam o żadnych paskudnych aferach.
        Do Vip-ów należą równie nauczyciele.
        Mało mamy takich osobników i trzeba ich honorować :)

To takie małe miasteczko,wszyscy sie tu znają.
        • piwi77.0 Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 15:50
          voxave napisała:

Tak, w moim miasteczku lekarze maja szacun i nie słyszalam o żadnych paskudnych aferach.

Dobry lekarz, to nie taki co nie robi afer, ale taki co umie leczyć. Mało takich w mieście i nie wierzę, że na prowincji jest lepiej.
    • Gość: Jojo Re: Sylwestrowa Gala IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.13, 16:30
      hmmm,teraz nie wiem ty czy dyrektor kpi z Wiednia?
      • skuter44 Re: Sylwestrowa Gala 01.01.13, 18:52
        Jojo. pisze: hmmm,teraz nie wiem ty czy dyrektor kpi z Wiednia?

Wg mnie. Nikt z nikogo nie kpi.

Wiedeń - to muzyka wysokich lotów i tacy też vipowie.
        Miasteczko ? Nie widzę analogii do Wiednia . Chyba, że chodzi o vipów ? Tak. I Wiedniu też byli vipowie.
        W DK utrwala się tradycja i niski poziom uroczystości gminnych,kościelnych ,strażackich.
        Jest na to przyzwolenie miejscowych władz a młodzi włodarze kultury dostosowują swoje "projekty" do familijnej atmosfery w kręgach władzy + prominentni przedstawiciele środowisk + ludzie biznesu. Animatorzy kultury szybko zaczynają wykonywać "polecenia kulturalne" miejscowej władzy. Wszystko w atmosferze wzajemnej adoracji i braku ambicji twórczych. Choć przecież, atrakcyjne imprezy kulturalne mogą być (jest wielość pozytywnych przykładów) organizowane za małe pieniądze. Trzeba tylko umieć, chcieć i mieć akceptację zadulszczonej władzy gminnej.
        .... bo wójt pana chwali a pan księdza a nam prostym zewsząd nędza.
    • piwi77.0 Re: Sylwestrowa Gala 01.01.13, 17:58
      voxave napisała:

Pięknie to wymyślił nasz dyrektor Domu Kultury--------koncert muzyki klasyczne i operetkowej

Takie coś na Sylwestra to zgroza.

wspólne śpiewanie i klaskanie---taka zabawa

I do tego jeszcze - kosi kosi łapci.

Tłum wystrojonych Vip-ów z małego miasteczka,

Niemal mogę sobie tę wystrojoną małomiasteczkowo-vipowską tandetę wyobrazić.

• voxave Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 02:49
        Piwi---i tu byś się zdumiał----garnitury niektórych panów nie wyglądały na te po 300 zł. a i panie jeżdżą po kreacje za granice----perfumy też ekstra.
        Moja pani lekarz opiekująca się mną od 30 lat nosi na co dzień pod fartuchem gustowne sukienki i wiele razy pomogła mi w trudnych zdrowotnych sprawach--nigdy poza kwiatami niczego nie przyjęła.
        Fajne towarzystwo ,współczesne.
        Wiele szmiry można znaleźć w dużych miastach.
        • piwi77.0 Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 13:49
          voxave napisała:

garnitury niektórych panów nie wyglądały na te po 300 zł. a i panie jeżdżą po kreacje za granice----perfumy też ekstra.

No, bomba. Tandeta często właśnie na tym polega, że jest opakowana w nieuzasadnioną drożyznę. W ten sposób, poprzez uśrednienie tego co w środku i tego co na zewnątrz, próbuje podnieść swoją wartość.

• voxave Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 15:22
            Piwi---siedź spokojnie w tej swojej piwnicy i sącz winko--też pięknie--w markowych ciuchach w naprężonymi muskułami---i po co to wszystko jak i tak nikt tego nie widzi :)
            Człowiek dla siebie może być nago.
            • piwi77.0 Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 15:36
              voxave napisała:

Człowiek dla siebie może być nago.

Nie każdy, nie każdy, nago najbardziej widać zaniedbania.
            • piwi77.0 Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 15:47
              voxave napisała:

i po co to wszystko jak i tak nikt tego nie widzi :)

Nie wszystko jest dla publiczności, zresztą i w tym roku przyjdzie w końcu ciepło, zacznie się plaża i znów będzie przyjemnie, gdy poczuje się dyskretne spojrzenia.
    • migreniasta Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 01:53
      Produkcja tandetnego blichtru zaczyna się na poziomie gminy,gdzie byle kołtun z powiatu jest szychą,a jeśli się pojawi ktoś z województwa to jakby papież sie objawił.
      A w to wszystko próbuje się wpasować grupka lokalnych celebrytów.
      Najgorsze jest to,że zmusza się "zwykłego szarego człowieka" by uczestnicząc w tym cyrku czuł się doceniony.
      Ja się czymś takim brzydzę.
      • voxave Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 02:52
        Migreniasta nie traktuj z pogarda ludzi z tzw.prowincji------więcej buraków znajdziesz w dużym mieście,niestety.
        Taka jest statystyka.
        Twoja wypowiedź jest taka buraczana.
        • migreniasta Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 02:56
          Jakieś kompleksy?
          Z pogardą to ja opisałam procesy w których uczestniczą ludzie. I bynajmniej nie miałam na myśli personalnie Twoich ziomków.
          Buraczana zaś była szopka w której uczestniczyłaś.
          • voxave Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 03:10
            Siedziałaś w domu i stąd ten kwas?
            Ktoś kto tak wyraża sie o innych ludziach dopiero ma kompleksy.
            Twoja miarka jest bywanie na imprezach z publicznymi sępami?Nudziarstwo polegające na pokazywaniu najnowszych osiągnięć chirurgi plastycznych i pożyczonych kiecek od nowopełzającyh projektantów.
            Wszędzie jest tak samo--------tylko sprawa zasadza sie na ilości nagromadzenia w jednym miejscu.
            • migreniasta Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 03:17
              Szkoda czasu na polemikę z Tobą. I tak wyssasz wnioski z palca.
              Widzę,że mnie zaszufladkowałaś i lepiej znasz moją miarkę.
              A ja oświadczam,że nie imponują mi spędy w jakich brałaś udział.
              Bo są żałosne.
              • voxave Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 03:36
                Sama sie zaszufladkowałaś swoja wypowiedzią i robisz to z innymi.
                Spędy nie maja nikomu imponować,maja sprawiać przyjemność z korzystania z tych samych dóbr i zdarzeń.
                • migreniasta Masz przecztaj to ponownie i spokojnie 02.01.13, 03:47
                  Produkcja tandetnego blichtru zaczyna się na poziomie gminy,gdzie byle kołtun z powiatu jest szychą,a jeśli się pojawi ktoś z województwa to jakby papież sie objawił.
                  A w to wszystko próbuje się wpasować grupka lokalnych celebrytów.
                  Najgorsze jest to,że zmusza się "zwykłego szarego człowieka" by uczestnicząc w tym cyrku czuł się doceniony.
                  Ja się czymś takim brzydzę.

Czym Ci uwłaczyłam? Gdzie personalnie Cię poruszyłam?
                  Opisałam scenariusz takiego spędu rodem z Pcimia Dolnego . Brzydzę się czymś takim.
                  Mam do tego prawo.
                  Jeśli nie podoba mi się Polsat to go nie oglądam,ale nie powinno się na tej podstawie wysnuwać wniosków,że imponują mi implanty w cyckach.
                  Bo to już jest nadinterpretacja. I Ty się Voxi posunęłaś do takiej za daleko idącej nadinterpretacji.
                  • voxave Re: Masz przecztaj to ponownie i spokojnie 02.01.13, 06:40
                    Masz rację------szkoda rozmawiać nas takie tematy z przypadkowym człowiekiem.
                    Zawsze lokator wielkomiejskiego śmietnika będzie się czuł *lepszy* od fajnego człowieka z Pcimia nawet Dolnego.
                    Ważne jest,że ja sie dobrze bawiłam w towarzystwie przekroju społeczeństwa mojego Pcimia, i tylko o to tu chodziło.
                    Podobne imprezy odbyły sie we Wrocławiu i innych miastach.
                    W dużym mieście taka impreza już nie jest be.
                    Cokolwiek sie dzieje zaczyna sie od najmniejszego poziomu,od nauczenia kołtuna kulturalnych zachowań(snobizm).
                    Potem mamy już wyższa szkołę jazdy.
                    Niczym mnie nie poruszyłaś bo nie miałaś czym :)
                    Nie wrzucaj wszystkiego do jednego wora.W każdym zdarzeniu biorą udział bardzo różni ludzie i pod innym pretekstem.
                    Ja chciałam miłego spędzenia czasu i uciechy ze słuchania muzyki.
                    I to by było na tyle.:)
                    • nehsa Re: Masz przecztaj to ponownie i spokojnie 02.01.13, 08:43
                      A ja Wam mówię w Nowym Roku Dzień Dobry!
                      I uprzejmie przypominam, że człowiek jest istotą nieśmiertelną, o czym świadczą fakty zależności naszego człowieczeństwa od Istot Boskich.
                      A ponieważ Rok 2013 będzie dla nas fatalny, to nie warto kruszyć kopii o drobiażdżki.
                      • Gość: wilia Re: Masz przecztaj to ponownie i spokojnie IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.13, 09:43
                        Najważniejsze Nehso, by kazdy dowiedział się kim naprawdę jest.

• nehsa Re: Masz przecztaj to ponownie i spokojnie 02.01.13, 10:21
                          Gość portalu: wilia napisał(a):

> Najważniejsze Nehso, by kazdy dowiedział się kim naprawdę jest.

**A do pomiaru "TEJ", naszej wartości, służą miary SPRAWIEDLIWOŚCI naszego postępowania, naszej międzyludzkiej współpracy. I jest tych miar, AŻ TRZY.

1./ Solidarność, której jesteśmy NOSICIELAMI A więc jest to miara stanowiąca o naszym byciu człowiekiem, i jest to miara minimalnie sprawiedliwej, MIĘDZYLUDZKIEJ WSPÓŁPRACY.

2./ MIŁOSiERDZIE. Miara dostatecznie POŻYTECZNEGO SPOŁECZEŃSTWU postępowania, współpracy, której przyczyną jest cierpliwość. Minimum DOBRA.

3./MIŁOŚĆ. Miara POŻYTECZNEGO SPOŁECZEŃSTWU postępowania, współpracy, której przyczyną jest miłość bliźnich, decyzja poświęcenia się, czyli współofiary, bądź ofiary z wartości, której jesteśmy wyłącznymi dysponentami, a więc z naszego ciała, bo niczego więcej nie posiadamy na wyłączność - w imię życia bliźnich.
                          Dlatego np. Nauczyciel(Bóg) podtrzymał przykazanie Mojżesza:
                          "Bo Mojżesz rzekł: Czcij ojca twego i matkę twoją."
    • matylda1001 Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 13:14
      A mnie się taka inicjatywa podoba. Czy ludzie w małych miasteczkach muszą być skazani na bale w remizach?
      • voxave Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 15:24
        Impreza była dobrowolna-----poszedł na nią kto miał takie zapotrzebowanie :)
        Bilety nie były tanie.
        • piwi77.0 Re: Sylwestrowa Gala 02.01.13, 15:40
          voxave napisała:

Bilety nie były tanie.

Nie mogły być tanie, skoro impreza przeznaczona była wyłącznie dla małomiasteczkowych szych, aby pogrzały się we własnym sosie, bez niesmacznych domieszek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka