Dodaj do ulubionych

sieć pod lupą

03.03.13, 22:32

Ponad 80% rozpisanych internautów stanowią ludzie niedowartościowani, zakompleksieni, pełni pretensji do życia. Anonimowość jaką zapewnia sieć wykorzystują dowartościowując swoje ego bądź to w złośliwych komentarzach, bądź też stwarzając swoje drugie doskonałe fikcyjne "ja". Choćby to gazetowe forum, posty zaczepne są w przewadze. Na społeczeństwie jest podobnie, od jakiegoś czasu w przypływie twórczej weny króluje oszołom-z-radia-maryja przekładając ilość nad jakość. Czytając komentarze pod artykułami odnoszę wrażenie, że pisane są tylko po to by boleć, prowokować, upokarzać, a poziom hormonu szczęścia autora wzrasta wraz z każdym napisanym komentarzem-śmieciem. Rozmawiałam kiedyś na gazetowym czacie z pewnym panem (stałym bywalcem forum społeczeństwo) w trakcie rozmowy błyskawicznie wygooglował wiersz, prawdę mówiąc wierszyczek ,o którym to rozmawialiśmy i udawał, że recytuje z pamięci. Pytam po co? Ja nie rozumiem. Zdarzają się nicki inteligentne, problem z tymi męskim jest tego rodzaju, że tylko kwestią dość krótkiego czasu jest, aż padnie pytanie, bo pada prawie zawsze, czy pomogę mu ściągną bokserki. Lubię obserwować ludzi w sieci, kocham rozmawiać, gadać , psocić , śmiać się. Zawsze staram się dopasować styl rozmowy do osobowości, temperamentu, inteligencji rozmówcy. Zauważyłam, że postępując w ten sposób IQ mojego nicka spada w sposób drastyczny. Czasami myślę, że ja się tu nie nadaję, że jestem za inteligentna, za fajna ( i za to mi się dostanie z pewnością) by dalej w to brnąć.
Obserwuj wątek
    • mjot1 Re: sieć pod lupą 03.03.13, 22:59
      Brnij

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka