Dodaj do ulubionych

Chciał Chrystusa na króla, ma ostrą białaczkę

09.10.13, 14:16
Dramatyczne chwile przeżywa poseł PiS Artur Górski. Dzisiaj około południa otrzymał straszną diagnozę: ostra białaczka.
www.fakt.pl/posel-pis-chory-na-bialaczke-posel-artur-gorski-w-szpitalu,artykuly,422602,1.html
Oczywiście należy posłowi życzyć powrotu do zdrowia, ale może ciężka choroba da mu do myślenia i dojdzie do wniosku, że jego inicjatywa ustanowienia bohatera mitów hebrajskich królem Polski była szczytem obciachu.
Obserwuj wątek
    • mila2712 Re: Chciał Chrystusa na króla, ma ostrą białaczkę 09.10.13, 14:23
      Nie przeginaj. Choroba nie zna przynależności partyjnej.
      Co ma niby przemyśleć ? Jego sprawa w co wierzy.
      Pech i tyle.
      • piwi77.0 Re: Chciał Chrystusa na króla, ma ostrą białaczkę 09.10.13, 14:31
        Coż to za samoograniczenie? Przeciwnik walczy tą kartą (cuda, choroba, wyzdrowienie), więc mamy moralne przyzwolenie na stosowanie podobnych reguł.
        Ja bym zinterpretował to wydarzenie tak. Jezus, Bóg, lub ktoś inny, ale przynajmniej równie ważny, wzywa pana posła do siebie na dywanik w kwestii intronizacji Jezusa na króla Polski.
        • mila2712 Bez szaleństw 09.10.13, 14:42
          Nie należy żartować z choroby innego człowieka...
          • piwi77.0 Re: Bez szaleństw 09.10.13, 19:25
            Ja robię sobie żarty? A pamiętasz jak katole powtarzały, że choroba Nergala (zresztą też białaczka), to kara za grzechy i gdzie wtedy był poseł Górski? A wczoraj co słyszeliśmy? Że gwałcone dzieci same są sobie winne, bo to kara za ich rodziców. I co poseł Górski na to? Nic, bo też tak uważa. To niech poczuje na własnej dupie jak to jest być ukaranym (za grzechy?). Dużo to nie da, bo tacy jak on są nienawracalni, ale zawsze.
            • mila2712 Re: Bez szaleństw 09.10.13, 19:45
              Tak pamietam...ale to ciemnogród, ludzka głupota.
              Nie wiem co na ten temat mówił poseł Górski, znasz moje zdanie o pedofilach ale po co tak reagować ? Pokażmy swoją kulturę i odrobinę człowieczeństwa.
              • piwi77.0 Re: Bez szaleństw 09.10.13, 19:50
                Jak przeciwnik gra faul, stosując zasady fair play nie ma się szans. Chcesz być na z góry przegranej pozycji? No właśnie, dlatego z nimi tylko siłą i chamstwem, to zresztą oni rozumieją najlepiej i tylko przed tym się cofają.
                • mila2712 Re: Bez szaleństw 09.10.13, 19:59
                  Ja nie chcę być kojarzona z chamstwem ( o sile nie wspomnę ).
                  Czy dla ciebie nie ma "normalnych" katolików ? Wszyscy to wrogowie ?
                  • piwi77.0 Re: Bez szaleństw 09.10.13, 20:21
                    Dobrze jest czasem być kojarzonym z prymitywną siłą, przemocą i chamstwem.
                    • mila2712 Serio ? 09.10.13, 20:30
                      No to proszę .....w jakiej sytuacji ?
                      • piwi77.0 Serio, jak Michalik srający wczoraj w gacie. /nt 09.10.13, 21:00
                        • mila2712 to nie jest odpowiedź na temat 09.10.13, 21:03
                          Panie kolego
                          • piwi77.0 Re: to nie jest odpowiedź na temat 09.10.13, 21:08
                            Niektóre pytania należy zostawić bez odpowiedzi, bo albo sobie ktos sam odpowie, albo cudzej odpowiedzi i tak nie zrozumie.
                            • mila2712 Re: to nie jest odpowiedź na temat 10.10.13, 07:20
                              Oj
                              dlaczego mnie Twoja odpowiedź nie dziwi ?
                              Piwi - mistrz pozostawiania pytań bez odpowiedzi!
                              • piwi77.0 Re: to nie jest odpowiedź na temat 10.10.13, 08:46
                                Już wspominałem, odpowiedź gwarantuję wyłącznie na pytania wcześniej uzgodnione. Z pozostałymi różnie może być.
                                • mila2712 Re: to nie jest odpowiedź na temat 10.10.13, 08:51
                                  blablabla pit pitu pitu pitu
                                  Panie cenzor jak uzgodnić pytania ? podanie w trzech wersjach....?
                                  • piwi77.0 Re: to nie jest odpowiedź na temat 10.10.13, 09:09
                                    To nie mój problem. Nie zależy mi na otrzymywaniu pytań i udzielaniu na nie odpowiedzi.
                                    • mila2712 Re: to nie jest odpowiedź na temat 10.10.13, 09:13
                                      Ok rozumiem
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Bez szaleństw 10.10.13, 11:58
                własnie żeście te "kulturę" pokazali w osobie georga a wcześniej Palikota który lżył z nieżyjącego prezydenta Kaczyńskiego
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Bez szaleństw 10.10.13, 12:13
                  Jak się lży z?
                • piwi77.0 Re: Bez szaleństw 10.10.13, 12:24
                  oszolom-z-radia-maryja napisał:

własnie żeście te "kulturę" pokazali w osobie georga a wcześniej Palikota który lżył z nieżyjącego prezydenta Kaczyńskiego

Jeżeli tak było, to przepraszam w ich imieniu, bo przeciw Lechowi Kaczyńskiemu nie tylko nic nie mam, ale nawet potrafiłbym wymienić jego zasługi. Inaczej sprawa ma się z tzw. hierarchią Kk. To rakowa tkanka na ciele naszego narodu i tę będziemy tępić bezlitośnie nie oglądając się na srodki.
                • kolter-xl Osioł kundelku 10.10.13, 16:43

> własnie żeście te "kulturę" pokazali w osobie georga a wcześniej Palikota który
                  > lżył z nieżyjącego prezydenta Kaczyńskiego

Ty nie raz obraźliwe wypowiadasz się o zmarłych których nie lubisz.
    • obraza.uczuc.religijnych Wystarczy że się pomodli i będzie zdrowy. 09.10.13, 14:31

• piwi77.0 Re: Wystarczy że się pomodli i będzie zdrowy. 09.10.13, 14:34
        Osiągnie co najwyżej, że nie zostanie usunięty przez własną matkę (patrz 135 cudów zrezygnowania z aborcji pod wpływem modlitwy), ale niewiele więcej.
      • mila2712 O kolejny... 09.10.13, 14:43
        Nie rób sobie jaj Obraza

Wiesz co to rak?
        • obraza.uczuc.religijnych Re: O kolejny... 09.10.13, 14:55
          Uważasz że modlitwy do boga tegoż pana to są jakieś żarty? Wstydziłabyś się.
          • mila2712 O ciekawa teoria 09.10.13, 15:00
            to Wy powinniście się wstydzić....
            • obraza.uczuc.religijnych Re: O ciekawa teoria 09.10.13, 15:29
              Tego że traktujemy poważnie modlitwę i dobrego Boga, który zesłał na pana Górskiego tę chorobę?
              • mila2712 Re: O ciekawa teoria 09.10.13, 19:46
                Obrazo...szczerze....jesteś wierzący?
                • obraza.uczuc.religijnych Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 08:56
                  Ja nie, ale pan Górski wierzy w dobrego i sprawiedliwego boga. Jak się do niego pomodli to z pewnością wyzdrowieje.
                  • mila2712 Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 09:16
                    Tak też myślałam
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 10:32
                      Więc niech się chłop modli a na pewno wyzdrowieje.
                      • mila2712 Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 13:36
                        Nie wiem na jakiej podstawie tak sądzisz. Przecież wiara i modlitwa są Ci obce.
                        • obraza.uczuc.religijnych Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 13:55
                          Ale panu Górskiemu nie.
                          • mila2712 Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 14:02
                            I co z tego ?
                            Czy należy drwić z choroby człowieka bo jest on katolikiem ?
                            • obraza.uczuc.religijnych Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 14:12
                              A czy ja drwię z jego choroby? Co najwyżej drwię z jego religii.
                              • mila2712 Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 14:21
                                Czy to dotyczy każdej reliigi czy tylko katolickiej?
                                Dlaczego ?
                                • obraza.uczuc.religijnych Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 14:24
                                  Tak, każdej.
                                  Bo dlaczego nie?
                                  • mila2712 Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 14:25
                                    tak z czystej złośliwości?
                                    • obraza.uczuc.religijnych Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 14:36
                                      Nie, z potrzeby wydrwienia religii.
                                      • mila2712 Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 14:40
                                        Z czego ta potrzeba wynika?
                                        Serio pytam...
                                        • obraza.uczuc.religijnych Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 14:47
                                          Np. z koncepcji dobrego boga doświadczającego swych wyznawców chorobami.
                                          • mila2712 Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 14:53
                                            A gdybyć Ty powaznie zachorował to pewnie byłaby peła akceptacja c'nie ?
                                            Oj Obrazo wampirze energetyczny.
                                            • obraza.uczuc.religijnych Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 14:57
                                              Nie powiedziałbym że to sprawka dobrego boga.
                                              • mila2712 Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 20:32
                                                Gwarantuję....że obleciałby Cię blady strach a nogi miąłbyś jak z waty.
                                                uwierz mi....ziemia usuwa się spod nóg.
                                                Dlatego tak wkurza mnie szydzenie z choroby drugiego człowieka.
                                                • obraza.uczuc.religijnych Re: O ciekawa teoria 11.10.13, 08:39
                                                  A gdzie ja szydzę z jego choroby? Szydzę z jego wiary. Jak jest taki mądry to niech się modli a na pewno wyzdrowieje.
                                                  • mila2712 Re: O ciekawa teoria 11.10.13, 09:03
                                                    Modlitwa nie gwarantuje wyzdrowienia.
                                                    Nie gwarantuje niczego!
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: O ciekawa teoria 11.10.13, 09:40
                                                    Byłżeby pan Górski głupkiem?
                                                  • mila2712 Re: O ciekawa teoria 11.10.13, 09:55
                                                    Czy ja wiem ... nie chcę go osadzać.
                                                    Skoro wiara mu pomaga....

U mnie wraz z chorobą przyszło zwątpienie....teraz już nie ma choroby i nie ma wiary.
                  • szuwary4 Re: O ciekawa teoria 10.10.13, 09:21
                    Choroba człowieka _że tak powiem- publicznego, jest podawana do publicznej wiadomości i przez publiczność komentowana. To normalne, że kazdy próbuje czegoś w związku z nią dowieść. Nergal chory - bo satanista i podarł na scenie Biblię (a on tylko powtórzył gest Marlina Mansona, który ma się całkiem dobrze). Górski chory: bo bigot i chciał Chrystusa na króla Polski (a co ? nie wolno? Moze liczył na jakieś ziemskie namiestnictwo we własnym wykonaniu?). No to i ja sobie pozwolę ; Górski chory: bo się źle odżywiał. I zaraz tu jako wegetarianka zareklamuję wegetarianizm. A tak w ogóle, życzę p. Górskiemu szybkiego powrotu do zdrowia.
    • piwi77.0 Zapewniam posła o modlitwie za jego zdrowie. 09.10.13, 14:37
      To najlepsze, co może człowiek wierzący otrzymać, a mnie takie zapewnienie i tak nic nie kosztuje.
      • mila2712 Re: Zapewniam posła o modlitwie za jego zdrowie. 09.10.13, 14:44
        Gooooooowno prawda.
        • narfi Re: Zapewniam posła o modlitwie za jego zdrowie. 09.10.13, 15:29
          No a co z tym Murzynem Ze Stadionu ? ... ni xuya? Przeciez moze uzdrowic. Nie chcial?
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Zapewniam posła o modlitwie za jego zdrowie. 09.10.13, 15:30
            Lepsza Madonna.
          • piwi77.0 Re: Zapewniam posła o modlitwie za jego zdrowie. 09.10.13, 19:26
            Murzyn nie umie uzdrawiać, on potrafi tylko wskrzeszać. Dlatego trzeba czekać aż pacjent umrze i dopiero wtedy wołać Murzyna.
    • snajper55 Do szitala? Modlitwa nie wystarcza? /nt 09.10.13, 16:25
      l.george.l napisał:

> Dramatyczne chwile przeżywa poseł PiS Artur Górski. Dzisiaj około południa otrz
      > ymał straszną diagnozę: ostra białaczka.
      > www.fakt.pl/posel-pis-chory-na-bialaczke-posel-artur-gorski-w-szpitalu,artykuly,422602,1.html
      > Oczywiście należy posłowi życzyć powrotu do zdrowia, ale może ciężka choroba da
      > mu do myślenia i dojdzie do wniosku, że jego inicjatywa ustanowienia bohatera
      > mitów hebrajskich królem Polski była szczytem obciachu.
      >
      • jureek kolejny żenujący dowcipniś 09.10.13, 17:53
        • snajper55 Modlitwa to nie żarty, modlitwa działa cuda 09.10.13, 19:38
          a lekarz cudu nie dokona. Modlili się o deszcze i co? Deszcz spadł.

S.
          • pocoo Re: Modlitwa to nie żarty, modlitwa działa cuda 09.10.13, 21:51
            snajper55 napisał:

> a lekarz cudu nie dokona. Modlili się o deszcze i co? Deszcz spadł.
            >
            > S.
            A jakże,tylko nie tam gdzie był potrzebny.
            • szuwary4 Re: Modlitwa to nie żarty, modlitwa działa cuda 10.10.13, 08:56
              Modlitwa o deszcz zadziała jak najbardziej, tylko zależnie od stopnia kompeterncji należy wiedziec kiedy ją zacząć. Niektórzy (wiecie którzy) mogą być pewni skutków swych modlłów dopiero wtedy, kiedy je rospoczną je w momencie, gdy niebo zaciągnie się ciężkimi chmurami...
      • katrina_bush Otoz to, pytanie o sens modlitwy jest uzasadnione. 10.10.13, 18:09
        Pytanie o sens modlitwy o uzdrowienie jest jak najbardziej uzasadnione.

Oto sam kosciol rzym-kat twierdzi, ze Bog/Trojca Sw., Maryja i wszyscy Swieci razem wzieci pomagaja kazedemu, ktory sie modli.

Z modlitwa jest rzekomo tak, jak z prosba wplywowych przyjaciol o pomoc.

• mila2712 Koledzy 09.10.13, 19:47
      Tak się nie godzi....to czyjaś tragedia, cierpienie.
      Naprawdę nie warto.
      • piwi77.0 Re: Koledzy 09.10.13, 19:54
        Tu nie chodzi o jakiegoś tam barana, do tego jeszcze chorego. Tu chodzi o demonstrację chamstwa i braku granic, żeby katole widziały, że też tak potrafimy. Tylko tak przestaną się z nas śmiać i nabiorą respektu.
        • mila2712 Re: Koledzy 09.10.13, 19:57
          Oj Piwciu. Po co Ci to ?
          Niech się śmieją , szydzą ...cokolwiek....trzeba pokazać że można inaczej.
          Respekt ?
          • piwi77.0 Re: Koledzy 09.10.13, 20:03
            I komu chcesz pokazywać, że można inaczej? Mnie? Przecież ja to wiem, więc komu?
            • mila2712 Re: Koledzy 09.10.13, 20:06
              A Ty nie możesz inaczej ?
              Trzeba siłowo, dowalić dokopać, nawrzucać ?
              Czy Piwi ma trochę współczucia dla innych ?
              • piwi77.0 Re: Koledzy 09.10.13, 20:17
                Nie wszystkim wszystko, byle jak i bez zastanowienia. Jeśli chce się być skutecznym trzeba myśleć i zastanowić się komu współczuć, a komu przywalić kopa. Jak ktoś Ci wejdzie do domu i zacznie robić w nim porządek, bez Twojej zgody, to nie będzie dobrym pomysłem kierowanie wobec napastnika współczucia.
                • mila2712 Re: Koledzy 09.10.13, 20:33
                  A w czym zawinił poseł...a chodzi o to, że z Jezusa chciał zrobić króla Polski ?
                  A ponoć Maryja to królowa Polski....dokopiemy wszystkim, którzy tak twierdzą ?
                  Nie ma szans na wyelimonowanie KK z przestrzeni publicznej.
                  • piwi77.0 Re: Koledzy 09.10.13, 20:59
                    mila2712 napisała:

Nie ma szans na wyelimonowanie KK z przestrzeni publicznej.

Że przepraszam, co nie ma? Szans? Widziałaś kiedyś wystraszonego biskupa w Polsce? Bo ja pierwszy raz wczoraj, a wcześniej było to nie do pomyślenia. Patrz ile zmieniło sie od czasu wejścia antyklerykalnej partii do Sejmu. I nie myśl, że na tym koniec, to będzie się zmieniało dalej, a niedługo, wspomnisz moje słowa, śmieszna biskupia czapka będzie wywoływała zdziwienie na uroczystościach państwowych.
                    • mila2712 Re: Koledzy 09.10.13, 21:02
                      Nie ma na to szans....KK ma zbyt silną pozycję w tym kraju.
                      Poza tym mentalność niektórych ludzi trudno zmienić.
                      • piwi77.0 Re: Koledzy 09.10.13, 21:06
                        Dotąd rzeczywiście lepiej było być grzecznym, bo Kaka pozycję silna miał. Ale teraz się chwieje i teraz jest okazja, aby mu dopie...ć, bo jest osłabiony i kto teraz nawołuje do umiarkowania ten zdrajca.
                        • mila2712 Zdrajca... 10.10.13, 07:23
                          > kto teraz nawołuje do umiarkowania ten zdrajca.

według Ciebie jestem zdrajcą ?

Nie sztuka do....ć.
                          • piwi77.0 Re: Zdrajca... 10.10.13, 08:49
                            mila2712 napisała:

Nie sztuka do....ć.

Słabszemu nie, ale dojebać mocniejszemu nie jest takie proste. Trzeba znaleźć słaby punkt, właściwy moment, a często zaplanować skuteczną taktykę. Jak to nie jest sztuka, to nie wiem co nią jest.
                            • mila2712 Re: Zdrajca... 10.10.13, 08:55
                              No dawaj Piwi kto jest zdrajcą ? ten kto mówi o odrobinie człowieczeństwa ?

Do....nie to nie sztuka to chamstwo. Trzeba mieć agrumenty - rzeczowe.
                              Tym słabym punktem jest pedofilia ? choroba ? Jaki to ma cel ?

• piwi77.0 Re: Zdrajca... 10.10.13, 09:00
                                I z rzeczowymi argumentami pójdziesz do katoli, aby zaprezentować człowieczeństwo? Idź spróbuj, gwarantaję Ci, że oni z tak zagranej sztuki nic nie pojmą. No może poza jednym. Że prezentujesz słabość i nadajesz się do skopania.
                                • mila2712 Re: Zdrajca... 10.10.13, 09:04
                                  piwi77.0 napisał:

> I z rzeczowymi argumentami pójdziesz do katoli, aby zaprezentować człowieczeńst
                                  > wo?
                                  Tak.
                                  Idź spróbuj, gwarantaję Ci, że oni z tak zagranej sztuki nic nie pojmą. No może poza jednym. Że prezentujesz słabość i nadajesz się do skopania.
                                  Na jakiej podstawie tak twierdzisz ?
                                  co to wogóle za stwierdzenie do skopania ?
                                  • piwi77.0 Re: Zdrajca... 10.10.13, 09:12
                                    No to idź i argumentuj. Krzyż Ci na drogę. To znaczy nie trzeba, bo i tak już wszędzie wiszą.
                                    • mila2712 Re: Zdrajca... 10.10.13, 13:37
                                      Ty mi krzyżem nie wymachuj!
      • l.george.l Re: Koledzy 10.10.13, 10:36
        Pomyśl o moim i nie tylko moim cierpieniu, gdybym miał oddawać pokłony bohaterowi legend, w które wierzy pan poseł. Może czas porozmawiać o gwałtach na rozumach racjonalistów, jakich dzień w dzień dopuszczają się katoliccy talibowie w tym kraju.
        • piwi77.0 Re: Koledzy 10.10.13, 11:31
          Gdyby tylko dopuszczali sie gwałtów na rozumie, jeszcze możnaby przymknąć oko. Ale oni gwałcą człowieka jakim on jest, bo czymże jest np. zakaz aborcji motywowany względami religijnymi? Ten zakaz prowadzi do niezliczonych tragedii i to jest jedna z tych wymiernych szkód jakie powoduje ich chora ideologia i chore przekonanie o wszystkowiedzy na temat wszystkiego. Jesli chcemy normalnie żyć musimy z ich obłąkaniem walczyć, a to oznacza, że trzeba walczyć z nimi samymi, bo obłąkanie jest do nich przyspawane na amen.
        • mila2712 Re: Koledzy 10.10.13, 13:39
          Dlaczego miałbyś oddawać pokłony ? Przecież tu panuje pełna dobrowolność
          • l.george.l Re: Koledzy 10.10.13, 15:33
            Nie wiem, czy nie byłbym pozywany za na przykład niezdjęcie czapki przed portretem bohatera literatury fantastycznej pod przykrywką naruszenia uczuć religijnych. Ten paragraf, będący efektem umysłowej patologii, ciągle w naszym prawie obowiązuje.
            • mila2712 Re: Koledzy 10.10.13, 20:34
              Przesadzasz.
    • szwampuch58 Re: Chciał Chrystusa na króla, ma ostrą białaczkę 09.10.13, 19:49
      Leci z tym do tego szmatlawca,wiedzialem ze glupek
    • bling.bling Re: Chciał Chrystusa na króla, ma ostrą białaczkę 09.10.13, 20:49
      Pam buk go pokarał grzesznika jednego
      • dunajec1 Re: Chciał Chrystusa na króla, ma ostrą białaczkę 10.10.13, 03:01
        A moze sie spodziewa nieba za to ze Chrystusa krolem chcial zrobic?
        Bo i tak moze byc.
        Pamietacie z" Bonanzy" tego najmlodszego aktora? Nie pamietam jego nazwiska, jak sie dowiedzial ze ma raka to zrobil film "Autostrada do nieba" gdzie gral aniola co to pomagal ludziom , ha, nieba chcial, moze dostal.
    • mila2712 Pytanie.... 10.10.13, 07:27
      Czy ateista potrafi wznieść się ponad podziałami ?
      Załóźmy, że na podobną chorobę zapada katolickie dziecko - co wtedy ? jest współczucie czy tez należy dowalić ? Przecież katolik.

Ateista walczy z klerem czy drugim człowiekiem - wierzącym ?
      • piwi77.0 Re: Pytanie.... 10.10.13, 08:56
        Ateista, to nie znaczy bezbronne cielę, a tak często jest przez katoli postrzegany i na takiego przez nich kreowany. Jako taki niedorobiony wierzący, za którego trzeba decydować, bo jemu brakuje jakiejś łaski, czy innego niebiańskiego cudeńka. Otóż nie. Ateista to całkiem normalny i całkowicie kompletny człowiek, bez żadnych ubytków. Więc jak dowali, bo ma dosyć panoszącego się sku...syństwa, to proszę się nie dziwić i nie robić takich wielkich gał.
        • mila2712 Re: Pytanie.... 10.10.13, 09:02
          > Więc jak dowali, bo ma dosyć panoszącego się sku...syństwa, to proszę się nie dziwić i nie robić takich wielkich gał.

OK wielki silny ateisto....
          a teraz odpowiedz na pytanie.
          • piwi77.0 Re: Pytanie.... 10.10.13, 09:08
            mila2712 napisała:

a teraz odpowiedz na pytanie.

Jakie?
            • mila2712 Re: Pytanie.... 10.10.13, 09:14
              Już nie musisz odpowiadać
              • piwi77.0 Re: Pytanie.... 10.10.13, 09:16
                Lubię odpowiadać właśnie wtedy jak nie muszę.
                • mila2712 Re: Pytanie.... 10.10.13, 09:18
                  Złośliwa bestyja
                  to odpowiedz...przeczyczaj pytanie i odpowiedz
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie.... 10.10.13, 08:58
        Ateista ma walczyć klerem?
        • mila2712 Re: Pytanie.... 10.10.13, 09:01
          O Kolega Obraza dołączył
          Ty mnie nie pytaj, tylko odpowiedz
          Dlaczego nie szydzicie z choroby katolickiego dziecka ? brak odwagi ?

Tak, teraz możecie mnie ukrzyzować
          • piwi77.0 Re: Pytanie.... 10.10.13, 09:06
            mila2712 napisała:

Dlaczego nie szydzicie z choroby katolickiego dziecka ? brak odwagi ?

Dzieci to dzieci, są z natury bezwyznaniowe i jako takie, każdemu z nich, należy się bezwzględny azyl. Szkoda tylko, że katole jego nie szanują.

Tak, teraz możecie mnie ukrzyzować

Jak chcesz być ukrzyzowana, sama musisz na krzyż wskoczyć.
            • mila2712 Re: Pytanie.... 10.10.13, 09:11
              Ha!
              są bezwyznaniowe ? No nie wiem ....chyba raczej nie ( choć to nie jest świadoma wiara a przekazana przez rodziców ). Mój syn wierzy ( ale on jest mały, jak dorośnie sam zdecyduje )

Katolicy tego nie szanują? Poproszę o przykład

A jednak masz coś tam w sercu dobrego :)
              • piwi77.0 Re: Pytanie.... 10.10.13, 09:14
                mila2712 napisała:

Katolicy tego nie szanują? Poproszę o przykład

Żarty się Ciebie trzymają. Może chcesz także przykładu, że po nocy następuje dzień? Będzie ciężko, bo kto nie widzi, temu opis kolorów nic nie da.
                • mila2712 Re: Pytanie.... 10.10.13, 09:17
                  Oj kolego
                  ja nie żartuję

Jadę do Poznania
                  • narfi Re: Pytanie.... 10.10.13, 09:27
                    Pielgrzymka? Do Poznania?
                    ...ale ubezpieczenie jakies pewnie masz. A moze w razie jakiegos wypadku, sama modlitwa wystarczy :)
                    • mila2712 Re: Pytanie.... 10.10.13, 13:34
                      Nie spotkanie z szefem ( najważniejszym )
                      ja się nie modlę i w pielgrzymkach nie uczestniczę.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie.... 10.10.13, 10:34
            Katolickiemu dziecku też chętnie napiszę żeby się modliło to na pewno wyzdrowieje. Bo przecież bóg jest dobry i po to zesłał na nie chorobę żeby się pomodliło i wyzdrowiało.
            • mila2712 Re: Pytanie.... 10.10.13, 13:42
              Bóg jest dobry i zsyła w swej dobroci na dziecko chorobę ?
              Obrazo robisz sobie jaja czy naprawdę tek sądzisz ?

( masz dziecko ?)
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie.... 10.10.13, 13:56
                A to niby bóg nie jest dobry i w swej dobroci nie doświadcza wierzących chorobami?
                • mila2712 Re: Pytanie.... 10.10.13, 14:00
                  Odpowiem nastepująco: tak jest dobry ( ponoć ) ale dlaczego ma doświadczać ludzi chorobami ? To nie jest przejaw dobroci

Ah! Obraza miej na uwadze, że nie jestem żabcią - rozumiesz ? Więc bez żartów.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie.... 10.10.13, 14:14
                    Doświadcza bo dobry jest. Pan Górski ma więc dobrze.
                    • mila2712 Re: Pytanie.... 10.10.13, 14:28
                      Nie drwij!
                      Miałeś w rodzinie, wśród znajomuch kogoś kto chorował na raka ?
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie.... 10.10.13, 14:36
                        Tak, wierzących dobry bóg doświadczył chorobą żeby poznali jego dobroć.
                        • mila2712 Re: Pytanie.... 10.10.13, 14:42
                          Jeżeli kobieta jest w ciąży i traci dziecko to też jest w tym doboć Boga?. Miałbyś odwagę powiedzieć jej to prosto w oczy ?
                          A matce, której dziecko zmarło w wyniku choroby ?
                          • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie.... 10.10.13, 14:48
                            Powinna zaakceptować myśl, że dobry bóg tak chciał.
                            • mila2712 Re: Pytanie.... 10.10.13, 14:51
                              Nie pytałam co powinna tylko czy byłbyś gotów to powiedzieć ?
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie.... 10.10.13, 14:58
                                Jakby była ortokatoliczką to powinna to wiedzieć i chętnie bym to powiedział. Ale jestem pewien że sama by doszła do takiego wniosku.
                                • mila2712 Re: Pytanie.... 10.10.13, 19:59
                                  Otóż to chętnie byś powiedział....ale zapewniam Cię gdybyś zobaczył bardzo chorego wyniszczonego, cierpiącego człowieka, lub matkę, która straciła dziecko....nie powiedziałbyś ani słowa.....no chyba, że obce Ci są jakiekolwiek uczucia.
                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie.... 11.10.13, 08:39
                                    No a bóg im to zesłał i spokojnie na to miałby patrzeć. Bo jest dobry.
                                    • mila2712 Nie rozumiesz... 11.10.13, 09:01
                                      Bóg nie ma z tym nic wspólnego.
                                      Czysty przypadek.

Skąd wiesz, że Bóg jest dobry ? Przecież nie wierzysz.

Szydzenie z wiary drugiej osoby ( w momencie gdy jest cięzko chora ) to kopanie leżącego.

Nietakt.
                                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie rozumiesz... 11.10.13, 09:41
                                        Nie, to życie. Niech zbiera owoce swojej wiary.
                                        • mila2712 Re: Nie rozumiesz... 11.10.13, 09:57
                                          Tak życie. Brutalne.

Choroba nie jest owocem wiary.
                                          • piwi77.0 Re: Nie rozumiesz... 11.10.13, 11:39
                                            mila2712 napisała:

Choroba nie jest owocem wiary.

Jak bardzo się w tym mylisz. Wiele chorób ma źródło w fanatyźmie religijnym, natomiast jeszcze nigdy żadna choroba nie została przez fanatyzm uleczona. Niezależnie od tego co by nie twierdził na ten temat Watykan.
                                            • mila2712 Zgoda, ale.... 11.10.13, 12:01
                                              Choroby psychiczne mogą być wynikiem nadmiernego fanatyzmu religijnego.
                                              W cuda ( uzdrowienia ) nie wierzę....tu może pomóc tylko medycyna.
                                              Watykan...działa dla własnego interesu. I na te porzeby nagina rzeczywistość.

Należałeś do KK ?
    • oszolom-z-radia-maryja ty hieno! zamilcz! 10.10.13, 11:55
      sugerując że jedno z drugim ma związek chamie pospolity? Cieszysz sie ze twój ideowy wróg jest ciezko chory? widac do serca wzałes sobie nauki Pailkota (szydzić z chorych i ze zmarłych)
      • obraza.uczuc.religijnych Re: ty hieno! zamilcz! 10.10.13, 12:14
        Ja tam się nie cieszę, nie wątpię że pan poseł wyzdrowieje wyłącznie dzięki modlitwie. osobiście odradzam mu lekarzy.
        • snajper55 Re: ty hieno! zamilcz! 10.10.13, 13:16
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Ja tam się nie cieszę, nie wątpię że pan poseł wyzdrowieje wyłącznie dzięki mod
          > litwie. osobiście odradzam mu lekarzy.

Co najwyżej jakiegoś czarownika z czarnego lądu.

S.
      • piwi77.0 Re: ty hieno! zamilcz! 10.10.13, 12:28

sugerując że jedno z drugim ma związek chamie pospolity? Cieszysz sie ze twój ideowy wróg jest ciezko chory? widac do serca wzałes sobie nauki Pailkota (szydzić z chorych i ze zmarłych)

I o to założycielowi wątku chodziło (tak sie domyślam, bo mnie o to właśnie chodzi), żeby takich jak Ty wku...ć do białości, a nie o jakiegoś tam posła, trzeciorzędnego znaczenia. Przynajmniej raz się poseł Górski na coś przydał.
        • oszolom-z-radia-maryja Re: ty hieno! zamilcz! 10.10.13, 14:16
          nastepna hiena zabrała głos
          • obraza.uczuc.religijnych Re: ty hieno! zamilcz! 10.10.13, 14:25
            Oszołek, módl się za panem Górskim i odradzaj mu wizyty u lekarzy, zwłaszcza u tej twojej która cię podrywała.
            • oszolom-z-radia-maryja Re: ty hieno! zamilcz! 10.10.13, 14:29
              modlę sie za niego ale i za ciebie o opamiętanie się
              • obraza.uczuc.religijnych Re: ty hieno! zamilcz! 10.10.13, 14:33
                Coś ci ta modlitwa nie idzie bo nie mogę się "opamiętać". Obyś w sprawie Górskiego był skuteczniejszy.
              • kolter-xl Re: ty hieno! zamilcz! 10.10.13, 16:46

> modlę sie za niego ale i za ciebie o opamiętanie się

Osioł powiedz do kogo się modlisz a ja tobie powiem czemu to nieskuteczne :))
          • snajper55 Re: ty hieno! zamilcz! 10.10.13, 15:10

> nastepna hiena zabrała głos

Nie musisz się przedstawiać. Wiemy, kim (czym?) jesteś. Pamiętasz, jak się cieszyłeś ze śmierci radnego, po którym objąłeś mandat?

S.
          • piwi77.0 Re: ty hieno! zamilcz! 10.10.13, 16:30

nastepna hiena zabrała głos

Jak się nie da inaczej zniszczymy was na hienę.
      • kolter-xl Re: ty hieno! zamilcz! 10.10.13, 16:40

> sugerując że jedno z drugim ma związek chamie pospolity?

Osioł przecież Michalika tu nie ma a wiec nie ten adres z tym chamem najpospolitszym

>Cieszysz sie ze twój ideowy wróg jest ciezko chory?

Może przynajmniej jak zachoruje to nie będzie siał zamętu w parlamencie !!

> widac do serca wzałes sobie nauki Pailkota (szydzić z chorych i ze zmarłych)

Ty kutafonie a pamiętasz swoje kłamstwa w jaki to sposób zostałeś radnym , nie opisałeś w wulgarny sposób co się stało z twoim poprzednikiem ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka