Dodaj do ulubionych

Popieram 100%

29.08.14, 14:36
W tym kraju tylko siłą można coś ugrać, proponuję protest pod siedzibą ministra sprawiedliwości a najlepiej też pod warszawską siedzibą komisji europejskiej.
protest niepalących na pewno otworzyłby oczy na problem.
Obserwuj wątek
    • skazani.na.bierne.palenie Re: Popieram 100% 01.09.14, 11:00
      dawidowski777 :-)))) witam pierwszego forumowicza :-)))))

Jestem jak najbardziej za protestem, choć do Warszawy mam daleko :-(

Jak będę miała trochę więcej czasu napiszę petycję/pismo, które miałoby zwrócić uwagę urzędasów na problem biernego palenia po sąsiedzku, trzeba pokazać, że obecne uregulowania prawne nie dają nam realnej możliwości ochrony, ze jesteśmy pozostawieni samym sobie, skazani na łaskę/dobrą wolę palacza.

Takie pismo można by kopiować i słać do różnych Instytucji z prośbą o pomoc we wprowadzeniu uregulowań prawnych chroniących przed biernym paleniem - można pozbierać podpisy wśród swoich znajomych, rodziny i wysyłać np. do Min. Zdrowia. Pojedyncze pisma niewiele zdziałają, ale jeśli będzie ich kilkaset to wówczas może urzędasy zauważą problem.
      • anifiufiu Re: Popieram 100% 03.09.14, 22:24
        Proponuję uważać na język. Nawet jeśli "urzędasy" zauważą problem, to odechce im się pochylić nad nim gdy trafią na tę stronę i przeczytają, jak ich nazywasz.
        • skazani.na.bierne.palenie Re: Popieram 100% 04.09.14, 11:06
          masz rację, ale na nazewnictwo sami sobie zapracowali ignorując ludzi, którzy przychodzą do nich z problemami biernego palenia po sąsiedzku
    • skazani.na.bierne.palenie Kopacz przeciw zakazowi palenia 15.09.14, 11:27
      Nie do wiary Minister Zdrowia przeciw zakazowi palenia

• skazani.na.bierne.palenie Re: Kopacz przeciw zakazowi palenia 15.09.14, 11:48
        Czy bierni palacze po sąsiedzku mogą oczekiwać rozwiązania ich problemów skoro Minister Zdrowia jest palaczem?

Nawiązując do wypowiedzi pani Minister dotyczącej "jej własnego samochodu",
        .....z przykrością stwierdzam pani Minister, że dzięki tego typu poglądom, w moim własnym mieszkaniu, jestem narażana w świetle prawa na bierne palenie po sąsiedzku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka