Dodaj do ulubionych

Piękny prezydent Polski

20.01.15, 16:43
Piękny prezydent Polski:
www.plotek.pl/plotek/51,78649,17283156.html?i=0
Na pewno na nią zagłosuję! Inteligencja nie ustępuje Komorowskiemu, zna parę języków obcych i jest piękna. A prezydent w polskim systemie ma być przecież od reprezentowania. Od roboty jest rząd.
Obserwuj wątek
    • piwi77.0 Re: Piękny prezydent Polski 20.01.15, 16:51
      Na Ogórkową nigdy. Nie jest w moim typie, bo się nie uśmiecha, a jezyki nie są ważne. Jak się ma coś do powiedzenia to i tłumacz nie przeszkadza, a jak nie ma to nawet najbardziej zagraniczny język nie pomoże. Poza tym kobieta już parę razy się wypowiedziała i bylo to bardzo głupie.
      • varshaviac Re: Piękny prezydent Polski 20.01.15, 17:26
        piwi77.0 napisał:

> Na Ogórkową nigdy. Nie jest w moim typie, bo się nie uśmiecha

Ale jest w typie 99%.

> a jezyki nie są
        > ważne. Jak się ma coś do powiedzenia to i tłumacz nie przeszkadza,

Języki są ważne, ich znajomość może być decydująca.

> a jak nie ma
        > to nawet najbardziej zagraniczny język nie pomoże. Poza tym kobieta już parę r
        > azy się wypowiedziała i bylo to bardzo głupie.

Nie zauważyłem, żeby powiedziała cokolwiek głupiego, a tym bardziej bardzo głupiego...
        • piwi77.0 Re: Piękny prezydent Polski 20.01.15, 17:34
          varshaviac napisała:

Języki są ważne, ich znajomość może być decydująca.

Jezyki to dodatek, nigdy podstawa.
          • lepian4 Re: Piękny prezydent Polski 26.01.15, 04:29
            Ale ten "jezykowy" dodatek w relacjach damsko-meskich jest bardzo fajny. Szkoda, ze tego nigdy nie doznales
    • brum.pl1 P. B. Komorowski jest przystojny, ale 20.01.15, 16:57
      żeby zaraz piękny...
      Bez przesady, please....
      • varshaviac Re: P. B. Komorowski jest przystojny, ale 20.01.15, 17:27
        brum.pl1 napisał:

> żeby zaraz piękny...
        > Bez przesady, please....

Przystojny i piękny to on może był 30 lat temu...
        • lauriane Re: P. B. Komorowski jest przystojny, ale 20.01.15, 17:36
          varshaviac napisała:

> brum.pl1 napisał:
          >
          > > żeby zaraz piękny...
          > > Bez przesady, please....
          >
          > Przystojny i piękny to on może był 30 lat temu...
          L. Hehe, jego polowica tez.....
          J.C.
    • brum.pl1 Pierdziu z taką kandydaturą 20.01.15, 18:29
      Gdzie my żyjemy?
      W kraju w środku Europy, w XXI w rozpatrywana jest kandydatura na prezydenta kraju osoby z marginesu społecznego? O tempora, o mores!!!!!!!!!!

www.fakt.pl/polityka/maz-magdaleny-ogorek-scigany-przez-prokuratora,artykuly,517959.html
      • karkowiak2plus Re: Pierdziu z taką kandydaturą 20.01.15, 19:04
        Nie kfękaj Brumie z takim niesmakiem jak typowy mizogin.
        Oczywiście,że wszyscy wiemy,iż kandudatura M.Ogórek to ściema bez żadnych szans na powodzenie w wyborach,ale zestawmy ją z urzędującym prezydentem

Oboje ukończyli historię-czyli że się tak wyrażę są bez wykształcenia.
        Ona ma tytuł doktora,on jest tylko magistrem.

Oboje zaczynali od noszenia teczek za starszymi działaczami.
        Ona nosiła ,krócej ze względu na płeć i urodę. Argument pozamerytoryczny.
        On nosił dłużej,bo był silny i postawny. Argument merytoryczny.

Oboje znają języki obce.
        Ona biegle nimi włada.
        On zna je z widzenia.

Oboje są aparatczykami.
        Ona w kręgach zbliżonych do postkomuny.
        On załapał się na prezydencki fotel w wyniku katastrofy smoleńskiej.

Czy podważysz moje spostrzeżenia?
        • brum.pl1 Re: Pierdziu z taką kandydaturą 20.01.15, 19:21
          karkowiak2plus napisał:

> Nie kfękaj Brumie z takim niesmakiem jak typowy mizogin.

Od mizogina dzieli mnie hektar drogi...
          Tu nie chodzi o płeć. Równie dobrze mógłby startować p. Maślak, tyż urodziwy i zdobył nawet tytuł mistera Polski...
          Dominuje we mnie wściekłość, że taki Miller kpi w żywe oczy z funkcji prezydenta Polski, kpi z wyborców, czyli obywateli tego kraju i kpi w końcu z tej nieszczęsnej sekretarki. Dziewczyna być może uwierzyła w swoje szanse i będzie musiała przełknąć gorzką pigułkę porażki. Bo ta jest nieuchronna. To oczywiste. Jasne, że znajdzie się jakaś grupa zadymiarzy i dla draki zagłosuje na nią. Jak swego czasu na Palikota czy JKM. Powiem tak, wkurza mnie ta bezczelność starego, siwego pryka, który wie, że czasy jego świetności politycznej już dawno przeminęły, ale chce jeszcze zaznaczyć swoją obecność na scenie politycznej, jeszcze coś namieszać, nabroić, wywołać skandal i szum wobec swojej starczej osoby...
          • karkowiak2plus Re: Pierdziu z taką kandydaturą 20.01.15, 19:31
            A ja chyba jestem bliski zrozumienia jego postawy.
            Postrzegam tą sytuację zgoła odmiennie,niż Ty.
            Miller to cwany i wzięty gracz. Wie,że w SLD nie ma frontmena. Policzył głosy i wyszło mu,że właśnie taka kandydatura przyniesie relatywnie dużo głosów by pozostać w grze.
            Oczywiście nie ma mowy nawet o drugiej turze.
            M.Ogórek zajmie czwartą lub piątą lokatę.Fotela nie będzie,ale pozostanie przekaz,że Miller ustąpił młodszym.
            To samo uczynił imć PrezesPan,z tą tylko różnicą,że jego Duda jest obła,bezpłciowa i beznadziejna na cokolwiek.
            Przyjrzyj się ponownie moim spekulacjom i porównaniu na linii Ogórek - Komorowski.
            Komorowski jest uboższy,a jednak wygra z Ogórek.
            • brum.pl1 Re: Pierdziu z taką kandydaturą 20.01.15, 19:56
              karkowiak2plus napisał:

> A ja chyba jestem bliski zrozumienia jego postawy.
              > Postrzegam tą sytuację zgoła odmiennie,niż Ty.
              > Miller to cwany i wzięty gracz. Wie,że w SLD nie ma frontmena. Policzył głosy i
              > wyszło mu,że właśnie taka kandydatura przyniesie relatywnie dużo głosów
              > by pozostać w grze.

Obyś miał rację.
              Mam jednak co do tego wątpliwości...
              Miller bardzo się zmienił, to nie ten sam polityk co kilka czy kilkanaście lat temu...
              Kurczowo trzyma się władzy, chce koniecznie coś znaczyć na scenie politycznej i dlatego podejmuje błędne decyzje, jedną po drugiej...
              Pozbycie się konkurencji (Napieralski), konflikt z Kwaśniewskim, Kaliszem, Oleksym,....

> Przyjrzyj się ponownie moim spekulacjom i porównaniu na linii Ogórek - Komorows
              > ki.
              > Komorowski jest uboższy,a jednak wygra z Ogórek.

Szanuję Twoje zdanie, o tym przecież od dawna wiesz. Pozwól jednak, że przedstawię swoje.
              Nie ma skali porównawczej, by przy jej pomocy porównać sekretarkę z mężem stanu, panienkę, co rozbiła w drzazgi rodzinę swojego szefa z szanowaną głową rodziny, przykładnym ojcem i mężem, itd, itd.
              Ale masz rację, p. Komorowski jest uboższy. Uboższy w afery i choleryczny wstyd, jaki przynosi nam wszystkim rodzina tej sekretarki, a w szczególności jej mąż, który oskarżony jest o kradzież noży i widelców za pół bańki. Po cholerę mu tyle tego towaru? Chciał otworzyć budę pod Belwederem i handlować widelcami czy co?
              • karkowiak2plus Jesteśmy tak przesiąknięci degrengoladą,że 20.01.15, 20:08
                Nie zwracam uwagi na takie sprawy.
                W zasadzie życie rodzinne urzędników państwowych nie powinno być żadnym wykładnikiem niczego.
                Komorowski ma inny temperament i inklinacje rodzinne,a jako polityk jest safandułą.
                Ogórek zaś nie posiada własnego zaplecza,tylko jest "żołnierzem" Millera.
                Komorowski też nie stworzył sobie sam elektoratu.
                Jedzie na farcie PO.
                Faktem jednak jest,że jest naturalnym i pewnym kandydatem na fotel.
                Ostatnio im mniej robi,tym mniej gaf popełnia.
                Użalam się tylko nad tym,że poza tym,że wykreował się na posągowego męża stanu to tak naprawdę nic sobą nie przedstawia.
                A nam naprawdę potrzebny jest odważny przywódca,który zrealizuje postulaty tych,co chcą się wyrwać z marazmu.
                Żyjemy w czasie przełomu. Jeśli nic się nie wydarzy stracimy i tożsamość narodową i sens życia.
                • brum.pl1 Re: Jesteśmy tak przesiąknięci degrengoladą,że 20.01.15, 20:16
                  karkowiak2plus napisał:

> A nam naprawdę potrzebny jest odważny przywódca,który zrealizuje postulaty tych
                  > ,co chcą się wyrwać z marazmu.
                  > Żyjemy w czasie przełomu. Jeśli nic się nie wydarzy stracimy i tożsamość narodo
                  > wą i sens życia.

W czasach przełomu potrzebny jest rozsądny, poważny przywódca. Który dokładnie przeanalizuje za i przeciw, skorzysta z doświadczenia swojego i swoich doradców i podejmie mądrą decyzję.

• karkowiak2plus Re: Jesteśmy tak przesiąknięci degrengoladą,że 20.01.15, 20:18
                    TAK

Ale nie masz chyba na myśli Komorowskiego.
                    Prawda?
                    Proszę utwierdź mnie w przekonaniu,że to nie o niego Ci chodzi.
                    • brum.pl1 Re: Jesteśmy tak przesiąknięci degrengoladą,że 20.01.15, 20:33
                      karkowiak2plus napisał:

> TAK
                      >
                      > Ale nie masz chyba na myśli Komorowskiego.
                      > Prawda?
                      > Proszę utwierdź mnie w przekonaniu,że to nie o niego Ci chodzi.

Z tych dwóch kandydatur, postać aktualnego prezydenta jest chyba bliższa poszukiwanego wzorca.
                      • karkowiak2plus Re: Jesteśmy tak przesiąknięci degrengoladą,że 20.01.15, 20:37
                        Ale tylko na zasadzie: Jak się nie ma co się lubi,to się lubi co się ma.
              • kalllka Re: Pierdziu z taką kandydaturą 23.01.15, 19:54
                A 'propo medialnych konfliktów, mam pytanie:
                Czy Napieralski wrócił na patryii łono?

-mam wrażenie, ze "odsunięto" go dokładnie w chwili gdy przedstawiano opinii publicznej p. Ogórkowa.
                Tym samym, sprowokowac do medialnych zali i przeniesienia zainteresowania Oraz pierwszych atakow mediów z umiejętności kandydatki i... śmierci Oleksego.
                Myśle, tez, ze Miller ( wraz z pr) przygotował tez szereg politycznych zagrywek, do których zaliczam np "dramatyczna" rezygnacje Kalisza z kandydowania, telewizyjne Marcinkiewicze czyli eks premier o niczym i dziwaczne niedopowiedzenia Palikota.
                Ciag, zdawało by sie, nieistotnych wydarzeń, który przygotował medialny grunt pod zmiany na lewej stronie politycznej Polski.
                Myśle tez, ze doświadczony polityk- Miller wiedział, ze zmian nie uniknie, a jedynie czego chciał to czasu. Wysterowany konflikt i w końcu -awantura z Napieralskim, stworzyła mu okazje.,
                Myśle, ze właśnie teraz, w sezonie (ogórkowym jak to ładnie napisał kark.) jest czas, aby przygotowal sobie pole manewru; "maglujac" media -ładna kandydatka na prezydenta, odwraca uwagę aby w porę wymiksować sie ze starych parlamentarnych układów i obietnic,.
                I myślę, ze millerowski ciąg dalszy nastąpi tyle, ze w nowym anturażu.
          • piwi77.0 Re: Pierdziu z taką kandydaturą 20.01.15, 19:43
            brum.pl1 napisał:

Dominuje we mnie wściekłość, że taki Miller kpi w żywe oczy z funkcji prezydenta Polski, kpi z wyborców, czyli obywateli tego kraju i kpi w końcu z tej nieszczęsnej sekretarki.

Nie rozumiem dlaczego wściekłość, gdy na głupka wychodzi lewica. A Milera łatwo przejrzeć, bo jego motyw jest jak na dłoni. Wszyscy pogodzili się z tym, że Komorowski zostanie i żaden kandydat z nim nie wygra. Wystawiając w tej sytuacji kandydata poważnego, mogącego zwrócić na siebie uwagę i zbierając dużo głosów przejść nawet do drugiej tury, byłoby szykowaniem sobie alternatywy do liderowania partią przy wyborach parlamentarnych, które odbędą się krótko po prezydenckich. Tego nie chce ani Miler, ani Kaczyński, więc obaj z ostrożności wystawiają kandydatów klasy nobody.
            • karkowiak2plus Re: Pierdziu z taką kandydaturą 20.01.15, 19:47
              Jakbyśmy się zmówili....... Prawda?
              Dokładnie tak samo to postrzegam.

Twoja przenikliwość Piwi jest godna pochwały.
              haha
            • brum.pl1 Re: Pierdziu z taką kandydaturą 20.01.15, 20:09
              piwi77.0 napisał:

> brum.pl1 napisał:
              >
              > Dominuje we mnie wściekłość, że taki Miller kpi w żywe oczy z funkcji prezyd
              > enta Polski, kpi z wyborców, czyli obywateli tego kraju i kpi w końcu z tej nie
              > szczęsnej sekretarki.

>
              > Nie rozumiem dlaczego wściekłość,

Przecież wytłumaczyłem jasno i wyraźnie.

> Tego nie chce ani Miler, ani Kaczyński, więc obaj z ostrożności wystawiają
              > kandydatów klasy nobody.

A skąd! Kaczyński prezesurę ma zagwarantowaną dożywotnio. Po co wystawił Dudę?
              Po to samo, co kiedyś Marcinkiewicza, na premiera.

• mjot1 Re: Piękny prezydent Polski 20.01.15, 19:10
      Hm… Wieszak prezydentem…
      To nie jest śmieszne.
      • karkowiak2plus Re: Piękny prezydent Polski 20.01.15, 19:19
        Czytałem Twoją balladę o prezydenturze. Wspaniała
        Na szczęście nie musimy się bać o widmo ogórkowej prezydentury.
        Obecny czas to tzw sezon ogórkowy.
        Nic się nie dzieje,więc politycy rzucają nam nic nie znaczące ochłapy.
        Prezydentem w następnej kadencji zostanie najprawdopodobniej jakaś inna kreatura.
        Ja jestem z tym pogodzony.
    • propanstwowiec Hasła słuszne 20.01.15, 19:40
      Z listą spraw sporządzonych przez kadnydatkę lewicy do poprawki w naszym kraju w pełni (prawie) się zgadzam. Myslę, że niwe jestem odosobniony w tym sądzie. Zastanawia mnie jedno, iz przez 25 lat nie udało się choć trochę tych spraw ponaprawiać.
      Czy uda się to p. Ogórek?
      Trochę rozbawiło mnie, iż do poprawki chce dać całe prawo (dobrze byłoby, ale jak tego dokonać?). Przecież jeszcze obowiazują przepisy (których są dziesiatki tysięcy) sprzed II wojny światowej...
      • piwi77.0 Re: Hasła słuszne 20.01.15, 19:47
        propanstwowiec napisał:

Trochę rozbawiło mnie, iż do poprawki chce dać całe prawo

Kobiecina sama nie rozumie o czym mówi - to świadczy o jej poziomie umysłowym. I nic jej nie pomoże wybitna znajomość języków obcych. No bo co, że piekną angielszczyzną opowie kolejne debilstwo?
        • karkowiak2plus Re: Hasła słuszne 20.01.15, 19:51
          Nikt nie jest w stanie dać tyle,ile lewica potrafi obiecać.
      • yoma Re: Hasła słuszne 22.01.15, 18:45
        Proszę o przykłady tych przepisów i wskazanie, co w nich nie tak.
    • moliwda Re: Piękny prezydent Polski 22.01.15, 10:23
      Do pilnowania żyrandola i podpisywania ustaw wystarczyłby Krzysiek Kononowicz. ;o))

• varshaviac Re: Piękny prezydent Polski 22.01.15, 17:00
        moliwda napisał(a):

> Do pilnowania żyrandola i podpisywania ustaw wystarczyłby Krzysiek Kononowicz.
        > ;o))
        >

Ale już nie do reprezentowania...
    • varshaviac Podoba się nie tylko w Polsce :) 23.01.15, 17:21
      varshaviac napisała:

> Piękny prezydent Polski:
      > www.plotek.pl/plotek/51,78649,17283156.html?i=0
      > Na pewno na nią zagłosuję! Inteligencja nie ustępuje Komorowskiemu, zna parę ję
      > zyków obcych i jest piękna. A prezydent w polskim systemie ma być przecież od r
      > eprezentowania. Od roboty jest rząd.

wyborcza.pl/1,75968,17297892,La_Candidata_Presidenta_Mas_Sexy.html#BoxGWImg
      wyborcza.pl/1,75477,17280322,_Ona_moze_byc_naszym_ulubionym_swiatowym_przywodca__.html#TRrelSST
      Dużym plusem takiej ładnej i zgrabnej rezydentury jest to, ze nawet jak prezydent palnie coś głupiego, to łatwiej jej się wybaczy ;)
    • kot_mrau Re: Piękny prezydent Polski 23.01.15, 20:35
      to ona coś gada?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka