Dodaj do ulubionych

Najlepsze lata w życiu człowieka?

01.05.15, 22:04
Najlepsze lata w życiu człowieka to wg mnie wiek między 40-tką, a 60-tką.
Obserwuj wątek
    • seth.destructor Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 01.05.15, 23:03
      A dla mnie słoneczne!
      • cyberros Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 02.05.15, 13:15
        seth.destructor napisał:

> A dla mnie słoneczne!

Susza to przecież plaga. Wszystko zamienia się w pustynie. Deszcz jest potrzebny.
    • brum.pl1 Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 02.05.15, 07:26
      Podobno,
      dla faceta najlepsze lata w życiu zaczynają się po 60 - ce.
      Dzieci odchowane, oddane w dobre ręce, człowiek jeszcze jest sprawny fizycznie, jeszcze może spokojnie zamienić starą żonę na młodszy model, wyścig szczurów ma już też dawno za sobą, a co miał zarobić i czego się dorobić w życiu to już się dorobił i zarobił. Teraz tylko spija soki i odcina kupony. Żyć nie umierać!

Jak dożyję, to sprawdzę.
      • czuk1 Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 02.05.15, 09:24
        Najlepsze lata to młodość. Szkoda, że człowiek wie o tym dopiero na starość.
      • remez2 Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 02.05.15, 10:02
        brum.pl1 napisał:
        > Podobno, dla faceta najlepsze lata w życiu zaczynają się po 60 - ce.
        Życie zaczyna się po 50 - ce. Niektórzy twierdzą, że po dwóch.
      • cyberros Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 02.05.15, 17:17
        brum.pl1 napisał:

> Podobno,
        > dla faceta najlepsze lata w życiu zaczynają się po 60 - ce.
        > Dzieci odchowane, oddane w dobre ręce, człowiek jeszcze jest sprawny fizycznie,
        > jeszcze może spokojnie zamienić starą żonę na młodszy model, wyścig szczurów m
        > a już też dawno za sobą, a co miał zarobić i czego się dorobić w życiu to już s
        > ię dorobił i zarobił. Teraz tylko spija soki i odcina kupony. Żyć nie umierać!
        >

Po 60 człowiek jednak już nie tak sprawny fizycznie i nie tak atrakcyjny jak po 40-ce. Dzieci to już raczej dorosłe jak się ma 40-50 lat. Zdać sobie sprawę z bezsensowności wyścigu szczurów powinien człowiek wcześniej, trochę późno jak się do takiego wniosku dochodzi dopiero po 60-ce. Zmiana zony na młodszą chyba nie taka prosta, kobity dziś nie są już takie niekumate i swoje od życia tez chcą, po co im staruszek do opieki?

> Jak dożyję, to sprawdzę.
        • camel_3d Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 07.05.15, 06:55
          Dzieci to już raczej dorosłe jak się ma 40-50 lat.

taaa....moje ma 6, a ja 41 :))
          • teodor_jeske_choinski_1 Najlepsze lata w życiu człowieka? 07.05.15, 14:13
            Między 30 a 40...
            Kobiety są jeszcze na tyle ponętne że sex jest lepszy od rączki...
          • cyberros późne rodzicielstwo 07.05.15, 15:39
            camel_3d napisał:

> Dzieci to już raczej dorosłe jak się ma 40-50 lat.
            >
            > taaa....moje ma 6, a ja 41 :))

Tak, teraz coraz później ma się dzieci, ale przecież nikt ci nie kazał. Zresztą - późne rodzicielstwo ma zalety.
    • kalllka Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 02.05.15, 16:06
      .,będąc po 40 jeszcze tego nie wiedziałam. Teraz gdy pięćdziesiątka tez już za mną wiem, ze wtedy najlepiej się miałam.

Ps. Sami panowie, natenczas, się wypowiedzieli w wątku o <... czasie dla człowieka ciekawe przypadek czy statystyka?
      • cyberros 40-50? 02.05.15, 17:18
        kalllka napisała:

> .,będąc po 40 jeszcze tego nie wiedziałam. Teraz gdy pięćdziesiątka tez już z
        > a mną wiem, ze wtedy najlepiej się miałam.
        >
        > Ps. Sami panowie, natenczas, się wypowiedzieli w wątku o <... czasie dla cz
        > łowieka ciekawe przypadek czy statystyka?

Czyli 40-50 to najlepsze lata? Nie 50-60? Dlaczego?
        • kalllka Re: 40-50? 02.05.15, 19:37
          Jestem tuż po 50-tce mogę więc porównać jedynie minione dziesięciolecie.
          Mówiąc kolokwialnie, miałam więcej w biuście niż w głowie, lecz mimo to,uważam, ze ładne cycki - sprawność hormonalna, sprawiały, ze miałam lepsze samopoczucie, więcej mi się chciało i dużo szybciej wyrównywalam dysproporcje pomiędzy teoria, a praktyka;
          dzisiaj, jest mi o wiele trudniej ,choćby tylko zebrać się do nauki, jak po prostu, biegać.

• cyberros Re: 40-50? 02.05.15, 21:04
            kalllka napisała:

> Jestem tuż po 50-tce mogę więc porównać jedynie minione dziesięciolecie.
            > Mówiąc kolokwialnie, miałam więcej w biuście niż w głowie, lecz mimo to,uważam,
            > ze ładne cycki - sprawność hormonalna, sprawiały, ze miałam lepsze samopoczu
            > cie, więcej mi się chciało i dużo szybciej wyrównywalam dysproporcje pomiędzy
            > teoria, a praktyka;
            > dzisiaj, jest mi o wiele trudniej ,choćby tylko zebrać się do nauki, jak po p
            > rostu, biegać.

Tak, no właśnie. Ciekawe jak będzie wyglądać dziesięciolecie 60-70...

>
            >
            >
    • piwi77.0 Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 02.05.15, 16:30
      U osób wierzących, to po śmierci, a u bezbożników w ogóle nie ma.
      • kalllka Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 02.05.15, 16:44
        .. Czego nie ma, ?

• cyberros Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 02.05.15, 17:22
        piwi77.0 napisał:

> U osób wierzących, to po śmierci,

Ze niby te lata w życiu pozagrobowym są najlepsze? :)

> a u bezbożników w ogóle nie ma.

Bo wszystkie są najlepsze? :) Nie widzisz różnicy między jakością życia w wieku 20-30 lat i 40-50 lat, niezależnie od tego czy ktoś wierzący czy bezbożnik?
    • aborcjonista 40-60 to powolna starość 20-45 najlepsze lata 05.05.15, 08:38
      Aktywnośc fizyczna , sporo się w zyciu dzieje itd itd .

Jak ktoś przedkłada 60ke nad 20,30 czy 40 to już lekka despera
      • cyberros Re: 40-60 to powolna starość 20-45 najlepsze lat 05.05.15, 16:23
        aborcjonista napisał:

> Aktywnośc fizyczna , sporo się w zyciu dzieje itd itd .
        >
        > Jak ktoś przedkłada 60ke nad 20,30 czy 40 to już lekka despera

20-30 to zdecydowanie niedobry wiek, człowiek jest głupi, nieustabilizowany, nie wie czego chce, musi coś osiągnąć, po 40 ma się spokój.
        • aborcjonista Re: 40-60 to powolna starość 20-45 najlepsze lat 13.05.15, 14:09
          cyberros napisał:
          20-30 to zdecydowanie niedobry wiek, człowiek jest głupi, nieustabilizowany, ni
          > e wie czego chce, musi coś osiągnąć, po 40 ma się spokój.

No chyba Ty :)

20-30 , młoda kobieta u boku , zwiedzanie świata , praca , aktywnosc fizyczna , czesto juz rodzina .... 40 ka to taki jeszcze jasny przedpokój z wyjściem do piwnicy .

Coś Ci sie pomyliło
          .
          • cyberros Re: 40-60 to powolna starość 20-45 najlepsze lat 20.05.15, 22:40
            aborcjonista napisał:

> cyberros napisał:
            > 20-30 to zdecydowanie niedobry wiek, człowiek jest głupi, nieustabilizowany, ni
            > > e wie czego chce, musi coś osiągnąć, po 40 ma się spokój.
            > No chyba Ty :)
            >
            > 20-30 , młoda kobieta u boku , zwiedzanie świata , praca , aktywnosc fizyczna ,
            > czesto juz rodzina .... 40 ka to taki jeszcze jasny przedpokój z wyjściem do p
            > iwnicy .

Wystarczy, ze ta młoda kobieta zdradzi i juz 20-latkowi wali się cały świat. Przypuśćmy, ze dwudziestolatek ma pieniądze na zwiedzanie świata - ale raczej jeśli jest ambitny, to studiuje i nie ma pieniędzy. Na dzieci nikt dzisiaj przed 30-tka się nie decyduje.
            > Coś Ci sie pomyliło
            .
            • aborcjonista Re: 40-60 to powolna starość 20-45 najlepsze lat 21.05.15, 08:36
              cyberros napisał:
              Wystarczy, ze ta młoda kobieta zdradzi i juz 20-latkowi wali się cały świat. Pr
              > zypuśćmy, ze dwudziestolatek ma pieniądze na zwiedzanie świata - ale raczej jeś
              > li jest ambitny, to studiuje i nie ma pieniędzy. Na dzieci nikt dzisiaj przed 3
              > 0-tka się nie decyduje.
              > > Coś Ci sie pomyliło[/b] .

Bullshit , jak masz 20 lat i kobieta Cie zostawi , albo Ty ją , szukasz sobie drugiej w sekundzie chyba że jesteś gamoniem , jak masz 40-50 i zostajesz sam bujasz sie sam z o wiele większym załamaniem . Co do pieniedzy to jest jak "dupa" każdy ma swoje i robi to na ile go stać , nie znam i nie znałem studentów którzy by nie zwiedzali za mniejsze czy większe pieniądze ( czy to namiot czy ciepłe kraje )
              Co do posiadania dzieci , kolejny bullshit . Jest cała masa młodych ludzi którzy posiadają dzieci czy to z wyboru czy z wpadki więc stwierdzenie że NIKT przed 30 ką sie na dzieci nie decyduje jest KŁAMSTWEM .

Przestań tłumaczyć sobie , że Twóje 40-50 to super wiek bo to jest żałosne .
    • camel_3d miedzy 2-6 07.05.15, 06:50
      beztroskie lata..

a potem mija..
      • cyberros Re: miedzy 2-6 07.05.15, 15:26
        camel_3d napisał:

> beztroskie lata..
        >
        > a potem mija..

Zależy dla kogo takie beztroskie:
        www.domydziecka.org/
        portal.abczdrowie.pl/przemoc-w-rodzinie-wobec-dzieci
    • bling.bling Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 07.05.15, 14:41
      nie napisales ktorego czlowieka
      • cyberros Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 07.05.15, 15:37
        bling.bling napisał:

> nie napisales ktorego czlowieka

Homo sapiens.
        • bling.bling Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 07.05.15, 16:55
          cyberros napisał:

> bling.bling napisał:
          >
          > > nie napisales ktorego czlowieka
          >
          > Homo sapiens.
          ktorego homo sapiens?
          • cyberros Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 07.05.15, 17:24
            bling.bling napisał:

> cyberros napisał:
            >
            > > bling.bling napisał:
            > >
            > > > nie napisales ktorego czlowieka
            > >
            > > Homo sapiens.
            > ktorego homo sapiens?

Gatunek Homo sapiens jest tylko jeden.
            • bling.bling Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 07.05.15, 18:14
              > Gatunek Homo sapiens jest tylko jeden.

Chcesz powiedzieć, jest coś najlepszego dla wszystkich osobników homo sapiens jednocześnie?
              • cyberros Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 07.05.15, 19:48
                bling.bling napisał:

> > Gatunek Homo sapiens jest tylko jeden.
                >
                > Chcesz powiedzieć, jest coś najlepszego dla wszystkich osobników homo sapiens j
                > ednocześnie?
                >

Hmm, mówiłem gdzieś o osobnikach?...
                • bling.bling Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 07.05.15, 20:39
                  cyberros napisał:

> bling.bling napisał:
                  >
                  > > > Gatunek Homo sapiens jest tylko jeden.
                  > >
                  > > Chcesz powiedzieć, jest coś najlepszego dla wszystkich osobników homo sap
                  > iens j
                  > > ednocześnie?
                  > >
                  >
                  > Hmm, mówiłem gdzieś o osobnikach?...

rozumem że tak sobie jedynie fantazjujesz.
                  • aborcjonista Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 13.05.15, 14:11
                    Nie , on zyje złudzeniami i sie pociesza zblizajac sie do 50 tki zapewne .
                    • cyberros Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 20.05.15, 22:42
                      aborcjonista napisał:

> Nie , on zyje złudzeniami i sie pociesza zblizajac sie do 50 tki zapewne .

Czas po 40-tce jest cudny, pierwszy raz mam cudny spokój...
    • malwi-na33 Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 19.05.15, 15:36
      według mnie na razie, to wiek młodości, lata studiów, ale jestem dość młoda, może mi się później zmienić
    • derff Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 20.05.15, 14:42
      Nie ma to jak po 60. Pieniędzy mam więcej niż kiedykolwiek. Nic nie muszę. Pracuje dla przyjemności.Kupuje sobie stare samochody i dłubię, chodze na pielgrzymki, biegam 10 km i śpiewam w chórze. Aby tylko zdrowie było.
    • molly_wither Re: Najlepsze lata w życiu człowieka? 21.05.15, 18:41
      40-50, a potem 90-100
    • brum.pl1 Tylko jedna kobitka 21.05.15, 20:02
      wypowiedziała się w tym wątku, reszta to chłopy.
      Czyżby szanowni forumowicze obojga płci utożsamiali "człowieka" z facetem/chłopem?
      • molly_wither Re: Tylko jedna kobitka 21.05.15, 20:44
        A ktora to? Bo ja naliczylam co najmniej trzy.

brum.pl1 napisał:

> wypowiedziała się w tym wątku, reszta to chłopy.
        > Czyżby szanowni forumowicze obojga płci utożsamiali "człowieka" z facetem/chłop
        > em?
        • brum.pl1 Re: Tylko jedna kobitka 21.05.15, 20:57
          molly_wither napisał(a):

> A ktora to? Bo ja naliczylam co najmniej trzy.

Jak to która? Nasza kalllka kochana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka