Dodaj do ulubionych

Rodzinna tradycja

20.07.18, 16:41
Opowieść obyczajowa, dlaczego w rodzinie obyczaj i tradycja nie ginie. Był dom, było mieszkanie i była chatka, a w nich były ojciec, matka i dziatki, gdy ich wychowali, to ich rodziców znać nie chcieli. Opuścili ojca i matkę, i założyli swoją rodzinę, a też mieli dziatki, gdy ich wychowali, to one też, rodziców swoich znać nie chcieli. Bo to jest tradycja, która w rodzinie nigdy nie ginie. Zamiast przykazania o miłowaniu ojca i matki swojej jest obyczaj i tradycja rodzinna.
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Rodzinna tradycja 20.07.18, 18:24
      Od tego jest spowiedz zeby sie uwolnic od przykazania.
      "..kazdego wieczora naboznym zwyczajem
      spowiadaly sie ojczaszki nawzajem
      gdyby ta chtory gdy zajdzie potrzeba
      prosto do nieba....."
    • squirrel9 Re: Rodzinna tradycja 22.07.18, 14:33
      Może to opowieść kryminalna ?
      Co trzeba robić własnym dzieciom, że one rodziców znać nie chcą ? może tam się dzieci molestuje, a może "tylko" nimi pogardza, może dzieci się tłucze się co niedziela "po bożemu" żeby pamiętały ?
      Nie wierzę w to, ze w normalnym (może i prawie normalnym) domu wszystkie dzieci znac rodziców nie chcą.
      Warto się zastanowić ...
      • enigmaenigma21 Re: Rodzinna tradycja 23.07.18, 12:28
        squirrel9 napisała:

> Może to opowieść kryminalna ?
        > Co trzeba robić własnym dzieciom, że one rodziców znać nie chcą ? może tam się
        > dzieci molestuje, a może "tylko" nimi pogardza, może dzieci się tłucze się co n
        > iedziela "po bożemu" żeby pamiętały ?
        > Nie wierzę w to, ze w normalnym (może i prawie normalnym) domu wszystkie dzieci
        > znac rodziców nie chcą.
        > Warto się zastanowić ...
        Rodzinna tradycja ma wiele aspektów i dotyczy tradycji religijnej bez weryfikacji.
        • pocoo Re: Rodzinna tradycja 26.07.18, 19:16
          enigmaenigma21 napisał:
          > Rodzinna tradycja ma wiele aspektów i dotyczy tradycji religijnej bez weryfikac
          > ji.
          Rodzice mojej mamy byli katolikami.
          Rodzice ojca to ewangelicy.
          Mama adwentystka, ojciec ewangelik, a ja jestem ateistką tak, jak moi bracia.Siostra jest fanatyczną adwentystką.
          Moja rodzina jest o niebo lepsza od tych tradycyjnych katolików. Nie rozmawiamy o religii i nikt nikomu nic nie narzuca oprócz śmiechu.
    • seth.destructor Re: Rodzinna tradycja 24.07.18, 23:39
      Czym skorupka za młodu nasiąkła, tym na starość trąci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka