Dodaj do ulubionych

wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:48
Od jakiegoś czasu mamy za ścianą młodych, hałaśliwych sąsiadów.Dudniąca
muzyka, wrzaski, klaskanie w dłonie, gardłowe smiechy. O różnych porach
dnia,najcześciej od popołudniowych godzin do 4 nad ranem.Koszmar. Oczywiście
rozmawialiśmy, wzywaliśmy policję (której nawet nie udało się wejść do
środka). Ludzie się luzują tak jak maja ochotę. Czuję sie bezsilna. Nie
możemy odpłacić tym samym kiedy oni odpoczywają, bo maja duże mieszkanie i
odpoczywaja w dalszym pokoju.
Chyba jedynym sposobem jest znalezć inne mieszkanie (wynajmujemy) chociaż
strasznie nie chcę mi się marnować na to czasu i energii i głupio wobec
właściciela.
Sposobu na rozwiazanie nie widzę, ale proszę o pomysł na wyjątkowo wredne
pożegnanie sąsiadów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Kubeł zimnej wody IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.10.04, 15:41
      Nie wiem jak chłopcy to robili w akademiku, tzn nie wiem o jednym sposobie.
      Drugi był prosty. Na klatce musi być ciemno. Dzwoni się do drzwi delikwenta ( w
      akademiku puka) a jak on otwiera to się wylewa na niego kubeł zimnej wody i
      ucieka. Drugi sposób to umieszczenie tego kubła nad drzwiami - ale jest to
      bardzo skomplikowane. Pozdrawiam, życzę dobrej zabawy.
      PS Ja moim sąsiadom miałam ochotę nasrać na wycieraczkę, ale dałam sobie
      spokój :))
      • Gość: witch-witch Re: Kubeł zimnej wody IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 20.10.04, 15:55
        Wymaluj im drzwi na jakiś paskudny kolor.
    • Gość: Gullo-Gullo Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić IP: *.toya.net.pl 20.10.04, 16:45
      Jest to tak żałosna proźba, że aż nie wiem czy wam współczuć, czy się z was smiać. Naprawdę taka zemsta tylko was ośmieszy. Radzę: odpuśćcie sobie. Zostawci takie zabawy studentom w akademikach.
      • Gość: re Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 20.10.04, 17:16
        Spróbuj pomieszkać u nas przez tydzień, to zrozumiesz(a póki co zazdroszczę,że
        nie rozumiesz problemu).
    • Gość: tempus Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:13
      (...) wzywaliśmy policję (której nawet nie udało się wejść do
      > środka)(...)

Nie rozumiem, złóżcie skargę na policji - od czego oni są??? Albo pozostaje sąd.
      • pia.ed Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić 21.10.04, 02:32
        Przeciez po 22 00 obowiazuje cisza! Zlozcie na nich skarge wlascicielowi domu.
        • Gość: re Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 10:25
          Z takich zakazów nic nie wynika.Skargi można sobie składać i tyle. Domofon
          odłożyli(mieszkają w klatce obok) i policja spisała tylko jakąś notkę pod
          klatką. Powiedzieli, żeby złożyć sprawę do Sądu Grodzkiego. A to pewnie trwa
          latami i też co może z tego wyniknąć? Pewnie trzeba też udokumentować naszą
          rację.Taką policję trzebaby wzywać kilka razy.
          Przecież oni nawet nikogo nie pobili. Zresztą my- wynajmujący mamy niewielkie
          możliwości.
          A zresztą taki hałas przed 22 też jest ciężki do zniesienia.
          Nie chcemy tracic energii i nerw i dlatego zaczeliśmy rozglądać się za nowym
          mieszkaniem. Chociaż taka przeprowadzka bardzo dezorganizuje życie.
          • behemot.to.kot Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić 29.10.04, 09:21
            Gość portalu: re napisał(a):

> Z takich zakazów nic nie wynika.Skargi można sobie składać i tyle. Domofon
            > odłożyli(mieszkają w klatce obok) i policja spisała tylko jakąś notkę pod
            > klatką. Powiedzieli, żeby złożyć sprawę do Sądu Grodzkiego. A to pewnie trwa
            > latami i też co może z tego wyniknąć? Pewnie trzeba też udokumentować naszą
            > rację.Taką policję trzebaby wzywać kilka razy.

wcale nie tak źle. znam sprawę akurat z drugiej strony: znajomy
            zrobił "parapetówę", naprawdę nie było bardzo głośno, ale wkroczyła sąsiadka ze
            strażą miejską. (potem się okazało, że wszyscy na osiedlu są dla niej zbyt
            hałaśliwi.) sprawa trafiła do sądu i w ciągu 3-4 miesięcy było po dwóch
            instancjach. świadkami mogą być policjanci, strażnicy - ich zeznania mają dosyć
            dużą wagę. jeżeli głośne impry się powtarzają, wygracie.
    • marunio59 Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić 21.10.04, 23:05
      Wydrukujcie nasze podpowiedzi na forum, wsadźcie w zaadresowaną kopertę i
      wyślijcie im pocztą. Może to ich ostudzi
    • alchemilla Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić 24.10.04, 18:59
      Znam ten ból. Pomysł z sądem nie jest taki głupi. Owszem, cała procedura od
      złożenia skargi do sprawy trwa do pół roku, przeciętna kara to 100-500 zł, ale
      może akurat podziałać. Jak przyjdzie im wybulić kasę, którą mogliby wydać np.
      na browarek to może trochę odpuszczą. Zadzwońcie do dzielnicowego, popytajcie
      co z tym zrobić. Samemu moża też podokuczać, pewnie nie pomoże ale też nie
      powinno zaszkodzić, poza tym poczujecie się lepiej. Skoro późno zasypiają to
      pewnie późno wstają, można coś im puścić na dzień dobry, pochodzić w
      drewniakach (bardzo się niesie), jak znacie nr telefonu dać ogłoszenie do
      prasy: dobry zarobek, dzwonić 7.00-9.00. To się tak mówi, że nie na poziomie
      itd, ale trzeba pomieszkać przy takich, wtedy zaczyna się rozumieć piekło jakie
      może zgotować sąsiad. I sprawdźcie czy sąsiedzi wynajmują to mieszkanie czy
      jest ich wałsne. Jeżeli wynajmują to możecie zadręczać właściciela
      mieszkania/spółdzielnię żeby coś zrobili z hałaśliwym sąsiedztwem.
    • Gość: miki Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.10.04, 20:44
      ten pomysl z ogloszeniem do gazety to naprawde dziala ja "sprzedawalem "kiedys
      mercedesa prawie nowego za smieszna kase.
      • behemot.to.kot Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić 29.10.04, 09:05
        Gość portalu: miki napisał(a):

> ten pomysl z ogloszeniem do gazety to naprawde dziala
        ja "sprzedawalem "kiedys
        > mercedesa prawie nowego za smieszna kase.

czy to ich uspokoi? raczej nie...

ale podkucza przez chwilę...
        a w ogłoszeniu napisz: dzwonić między 6 a 8 rano!

ale najlepiej jednak nękać ich za każdym razem policją, strażą miejską i
        informować administrację. a jak policja nieskuteczna, to nękać policję.
        itd itp - życie jakoś zleci... :)
        pzdr i sukcesów "w walce" życzę
    • zaholec Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić 25.10.04, 18:30
      Zadzwoń do agencji i zamów im panienki, tak ze dwie. Podaj ich adres. Po paru
      nieskutecznych przyjazdach.... hmmm, długo będą się zbierać w całość :)
      Numer z ogłoszeniem jest pyszny wręcz :)) Ja bym oferował jakieś autko po
      okazyjnej cenie, tak samo jak ktoś tu już podał :))

Pozdrawiam
      • Gość: ja Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 20:22
        Chyba to nie jest takie proste, bo raczej potwierdza sie różnego rodzaju
        zamówienia przez oddzwonienie.
        • zaholec Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić 25.10.04, 21:24
          No i cóż? Myślisz, że goście z agencji wysilą aż tak mózgi i uwierzą
          rozwrzeszczanym kolesiom w wieku studenckim, którzy, jako ogół, znani są z
          różnego poczucia humoru ? To nie my, to pomyłka.... :))
          Ale, OK, może faktycznie lepiej będzie sprzedawać jakieś autko :)

Pozdrawiam
    • Gość: penelopa jełopa Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 20:27
      Zesraj im się pod drzwiami i udawaj wariatkę . Podziała na 100 % . Aha i zaraz
      po tym pokrop ich wodą święconą .
    • Gość: Ben Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić IP: 210.21.235.* 26.10.04, 07:48
      Jak wyjda z domu to im zaklej drzwi takim super-cement-klejem, ktory w mig
      wysycha... Wpusc tez pare kropli tego kleju do dziur na klucze. Bardzo swinski
      kawal, ale naprawde Tobie ulzy.
      • allija Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić 27.10.04, 11:09
        Zapominacie chyba, że młodzieńcy mogą odwdzięczać się tym
        samym /zanieczyszczanie wycieraczki, zaklejanie drzwi/ a wyobraźnię na pewno
        maja większą, jak to młodzi ludzie.
        Ale... powodzenia. Ciekawe kto przeżyje.
        Ja osobiście skontaktowałabym się z ludźmi, od których wynajmujesz mieszkanie i
        powiedziała, jak się sprawy mają. Niech oni coś z tym zrobią, to oni są
        właścicielami i to nie ty powinnaś martwić się takimi sprawami. Jeśli się tym
        nie przejmą to zdecydowanie zmieniłabym mieszkanie. Teraz jest dużo ofert i
        cały bałagan z zamianą na pewno będzie trwał krócej niz wieloletnie czekanie az
        młodzi dorosną. Tylko w takim przypadku to już zrobiłabym dokładny wywiad na
        temat przyszłych sąsiadów.
        • Gość: ja Re: wrzeszczący sąsiedzi, jak odpłacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 19:14
          Jak sie nie zmieni, to się przeprowadzimy.Jednak z tym wywiadem, to nie ma
          żadnej gwarancji. Tutaj właśnie zrobiliśmy wywiad. Sąsiedzi mieli być spokojni
          tylko, że od października mieszkanie zostało sprzedane i mieszka jakaś młoda
          studentka + kumple. Zdenerwowani jesteśmy bo przez kilka nieprzespanych nocy
          zawaliliśmy pewne swoje sprawy.
    • subtelnamaczuga mam zayebistą płytę swans 27.10.04, 14:20
      z epoki industrialnej,
      Diamanda Galas bywa również nad wyraz skuteczna w takich przypadkach:)

polecam tuż przed ciszą nocną i zaraz po:)
      pd czasu do czasu w środku dnia.
      w końcu się zmęczą:)

ewentualnie jeśli to młodzież dobrze byłoby pożyczyć nienastrojone skrzypce,
      przy założeniu, że nie umie się grać oczywiście:))
      • Gość: ja Re: mam zayebistą płytę swans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 19:17
        A właśnie. Zastanawiałam się co może najbardziej wkurzyć tzn. jaki rodzaj
        dzwięków. Myślałam, żeby puścić na cały weekend jedną piosenkę z głupimi
        słowami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka