Dodaj do ulubionych

JAK ODEBRAĆ SWOJĄ KASĘ OD .....WROGA...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 15:30
porzyczyłem znajomemu ładną sumkę na procent, zwodzi mnie już kilka ładnych
tygodni.obawiam się że w najbliższym czasie nie zobaczę swojej kasy.
najgorsze jest w tym wszystkim że nawet weksla nie mam, wiem że są ludzie
którzy ściągają długi,ale i oni za darmo tego nie robią.
może macie dla mnie jakąś radę żebym mógł odzyskać tą kasę.
dziękuję z góry za każdą radę
Obserwuj wątek
    • Gość: Klapocjusz Re: JAK ODEBRAĆ SWOJĄ KASĘ OD .....WROGA... IP: *.chello.pl 17.01.05, 22:17
      Wejdz mu na ambicje, no chyba że to zupełny dupek, wtedy tylko panowie z
      grubymi karkami coś poradzą.
    • marl57 np tak 23.04.05, 10:00
      pogadaj z nim o tym, jednocześnie taką rozmowę z nim nagrywajac na jakiś grajek
      mp3 lub inny dyktafon, popróbuj wcześniej jak tekie nagrania ci wychodzą, niech
      w tym padnie jego imię czy nazwisko i temad spory, np kedy wreszcie ci odda te
      tam ileś, a z tym do prawnika o wezwanie do zapłaty i do sądu. -tak to widzę. za
      darmo ci nikt tego nie zrobi sam, -chyba że.., ale np dla prawnika to jest praca
      płatna, ale zwykła porada prawna w np, tym zakresie winna kosztować nie więcej
      jak 30PLN.
    • Gość: yoma Re: JAK ODEBRAĆ SWOJĄ KASĘ OD .....WROGA... IP: *.wan.pol.pl 23.04.05, 12:27
      a masz jakis kwit?
      • marecki997 Re: JAK ODEBRAĆ SWOJĄ KASĘ OD .....WROGA... 23.04.05, 13:56
        Co za różnica, czy ma jakiś kwit? Nawet jeśli ma, to może go sobie wsadzić.
        Nawet postanowienie sądu nic tu nie da, bo i tak trzeba później będzie te
        pieniądze jakoś wyegzekwować. Co ciekawe, niespłacanie prywatnych pożyczek nie
        jest ścigane z urzędu, a już np. za wymuszanie długów można nieźle beknąć. Tak
        więc sytuacja jest nieciekawa.
    • Gość: Anmar Re: JAK ODEBRAĆ SWOJĄ KASĘ OD .....WROGA... IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 23.04.05, 13:48
      A pożycz od niego jakąś małą rzecz wartości długu. Np kamerę, aparat czy cos
      takiego. Po jakimś czasie, kiedy będzie się pytał o zwrot, to powiedz, że
      zwrócisz, jak odda kase. Ja tak zrobiłem 2 razy i było skuteczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka