Dodaj do ulubionych

*** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI ***

• Gość: Anonim Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:17
      Jak czlowiek odbiera zycie drugiej osobie to jest dobrz ?? Moim zdaniem powinna
      byc kara smierci. Smierc
      BANDYTOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: gebe Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:46
      Oko za oko, ząb za ząb - nic dodać, nic ująć....
    • lub2 Re: *** NIE JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** 28.02.05, 15:54
      Witam,ale w tym co napisales/las jedno przeczy drugiemu.Przeciez to zycie tez
      musialby odebrac czlowiek.Wiec jego tez trzeba zamordowac.A nie lepiej by bylo
      zeby morderców osadzac dozywotnio w wiezieniu,i zeby na siebie pracowali.Na
      swój wikt i opierunek.Bez mozliwosci wyjscia warunkowego?Zabic kogos to nie
      sztuka,a tak to dzieki temu ze bedzie na siebie zarabial nie bedzie to ze
      szkoda dla spoleczenstwa.Zwykli ludzie odetchna.A morderca to tez
      czlowiek,czyjs syn/corka.
      • Gość: Fiona Re: *** NIE JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.daminet.pl 01.03.05, 17:36
        Nie przeczy jedno drugiemu.Po prostu trzeba odpłacić się tym samym.I sprawa
        zakończona.Napiszę inaczej,żebyś nie czepiał się szczegółów:"Jak Kuba Bogu, tak
        Bóg Kubie"
    • Gość: wasaty Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:55
      Jak długo dożywotnie więzienie będzie "sanatorium" dla skazanych bandziory nie
      będą się go bać!! dlatego albo kara śmierci (i to taka, żeby, jak dawniej
      bywało, nie był zaskakiwany, tylko żeby mu przeczytano o odrzuceniu prośby o
      ułaskawienie i wyznaczeniu terminu egzekucji np. za tydzień, żeby miał czas
      sobie conieco o tym pomyśleć), albo raczej dożywotnie ciężkie, i to NAPRAWDE
      CIĘŻKIE (jak w dawniejszych brytyjskich więzieniach wojskowych, np. kierat
      czy "ręczne" kamieniołomy na najbardziej niebezpiecznych stanowiskach) roboty
      bez możliwości wyjścia na wolność !!! Za czasów carskich skazańcy bardziej bali
      się dożywotniej katorgi niż egzekucji!!! Pod tym akurat względem, dla
      kryminalistów, Sybir miał swoje zalety... Bandyci nie są humanitarni -
      społeczeństwo też nie musi!!
    • Gość: Bialoczarna@vp.pl Nie jestem za kara śmierci IP: 195.116.94.* 28.02.05, 16:21
      Kara śmierci za smierć??? To brzmi trochę jak paradoks. Może należy zabić
      wszystkich, by nie mogli juz zabijać...heh...takie jest własnie wasze
      myslenie...Piszecie, ze życie jest cenne i w wogóle a bez skrupułów
      zabilibyście innego człowieka za to, ze popełnił duzy błąd. A czy nie
      potraficie wybaczać? No coments......
      • Gość: m.sprawiedliwosci jestem za kara śmierci IP: 80.51.242.* 28.02.05, 16:34
        OBOZY PRACY DLA WSZYSTKICH MORDERCOW!!!!!!!!!!!!!!!!(na wzor radzieckich) i
        bedzie z pozytkiem dla wszystkich, i beda mieli czas na przemyslenia.....
      • Gość: m.sprawiedliwosci Re: Nie jestem za kara śmierci IP: 80.51.242.* 28.02.05, 16:38
        a tak teoretycznie.....wymorduje twoja rodzine i co wybaczysz mi??? z twojej
        wypowiedzi wynika ze tak....bo chyba potrafisz. WEZ TY SIE ZASTANOW ZANIM ZNOW
        COS PALNIESZ.
        • Gość: m.sprawiedliwosci Re: jestem za kara śmierci IP: 80.51.242.* 28.02.05, 16:41
          DO Bialoczarna@vp.pl zastanow sie czy ty bys wybaczyla ten "duzy blad" jakiegos
          mordercy ktory wybil ci np rodzinke...?
          • Gość: bialoczarna Re: jestem za kara śmierci IP: 195.116.94.* 28.02.05, 23:29
            Nie lubię zemsty i mysle, ze nic by mi nie dało to, że zabili by morderce mojej
            rodziny. A co chciałbys zebym sie umartwiała całe zycie i myślała tylko o
            zabiciu tego typa...Nio bez przesady...
        • Gość: bialoczarna Re: Nie jestem za kara śmierci IP: 195.116.94.* 28.02.05, 23:25
          Nio jasne...A co zazdroscisz? Nie należe do tych perfidnych ludzi, którzy się
          mszczą za wyrzadzone krzywdy...
    • Gość: martyna Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.02.05, 16:29
      moim zdaniem kara smierci nie ma zadnej wartosci, jesli chodzi o resocjalizacje
      oraz ogrom wartosci zycia. lepsza kara byloby chyba dozywocie z niemoznoscia
      wczesniejszego zwolnienia oraz z praca przymusowa.
      • donjuan Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** 28.02.05, 17:32
        Obozy pracy bylyby niewatpliwie doskonalym sposobem ukarania wielokrotnych
        mordercow i nie tylko zreszta mordercow. Takze nie placacy alimentow mogliby w
        ten sposob zarabiac na zycie swoje i swoich dzieci. Tyle tylko , ze koszty
        organizacyjne takich przedsiewziec bylyby przypuszczalnie wyzsze niz pozytek z
        nich wynikajacy . Nie zapominajmy , ze wiezniowie obozow pracy na Syberii a
        zwlaszcza niemieckich obozow koncentracyjnych zyli w bardzo ciezkich warunkach
        duzo ponizej minimum egzystencji i spora ich czesc umierala z chorob i
        wycienczenia. Ponadto takie instytucje wywoluja u wiekszosci z nas zle
        skojarzenia . Co zatem pozostalo ? Niechaj przeciwnicy kary smierci beda
        dodatkowo opodatkowani i te kwoty rzad przeznaczy na utrzymanie w wiezieniach
        tych zaslugujacych na kare smierci . Czy uczestnicy tego forum zgadzaja sie na
        takie rozwiazanie ? Bo ja jestem zwolennikiem kary smierci rowniez i z tego
        powodu, ze nie chce aby za moje pieniadze dobrze w pensjonatach zyli sobie
        niepoprawni mordercy a na utrzymanie domow dziecka i opieke medyczna
        organizowano akcje w rodzaju Swiatecznej Orkiestry czy kwest ulicznych .
        • Gość: m.sprawiedliwosci Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: 80.51.242.* 28.02.05, 18:07
          jasne ,placmy jeszcze na nich podatki a oni zrobia sobie jeszcze glodowke
          protestacyjna bo brakuje im w wiezieniu kablowki,silowni i jeszcze basenu... do
          obozow ich , male koszta a beda mieli czas sie nad soba zastanowic...i to
          bedzie kara, w takich warunkach...
        • Gość: m.sprawiedliwosci Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: 80.51.242.* 28.02.05, 18:10
          >Nie zapominajmy , ze wiezniowie obozow pracy na Syberii a
          zwlaszcza niemieckich obozow koncentracyjnych zyli w bardzo ciezkich warunkach
          duzo ponizej minimum egzystencji i spora ich czesc umierala z chorob i
          wycienczenia. No i coz z tego ? wydaje mi sie
          ze mordercy zasluguja na taka kare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • callafior <JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI!!!> 28.02.05, 18:15
      Jestem absolutnie ZA karą śmierci dla morderców ponieważ:
      -za odebranie komuś życia należy się odebranie życia sprawcy
      -ktoś, kto dokonuje zbrodni ma wypaczoną psychikę i nigdy się nie "zresocjalizuje"
      -z mordercy nic wartościowego nie powstanie - ten "człowiek" jest już nic nie warty
      -po co utrzymywać morderców z pieniędzy publicznych
      -następny potencjalny sprawca zastanowi się zanim kogoś zamorduje, pomyśli "jak
      kogoś załatwię to mnie to samo zrobią, chyba nie warto"
      -po co nam w społeczenstwie tacy zwyrodnialcy, którzy np. mordują "dla zabawy" -
      to szczyt degeneracji - zagrożenie dla normalnych ludzi
      ---------
      Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
      • Gość: Zhis Re: <JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI!!!> IP: *.intertel.net.pl 28.02.05, 19:49
        Do callafior .
        A wiec uwazasz ze taki "ktos" nie jest nic warty i powinno sie go poprostu -
        pozbyc? Pomysl, ze to tez czlowiek. A jesli nie chcesz na niego wydawac
        pieniedzy to powinno mu sie wlepic dozywotnie roboty, zeby sam placil za
        siebie. W tych czasach wielu ludzi ma problemy psychiczne, wielu nie zdaje
        sobie z nich sprawy...
        I nawet najwieksi - psychole, byli kiedys normalnymi ludzmi.
        • callafior Re: <JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI!!!> 02.03.05, 22:46
          po co komu taki "człowiek", który nie rozumie że inny człowiek (w dodatku
          niewinny) też chce żyć.
          ---------
          Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
    • Gość: Ambrozja Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:22
      Nie jestem za karą śmierci. Bo kim staje się ten co wyrok wykonuje? Czy i on nie
      jest mordercą? W dodatku w majestacie prawa i z całym zastępem pomocników,
      asystentów, którzy też są winni zbrodni.

Kra smierci jest wykonywana w wielu krajach, ale nie zlikwidowało to problemu
      morderstw. Kiedy karano karadzieże obcinaniem ręki też nie brakowało amatorów
      cudzej własności.

• Gość: szczecinianka Re: *** JESTEM PRZECIWNA KARZE ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:16
        ZGADZAM SIĘ. WPROWADZENIE KARY ŚMIERCI NIE ROZWIĄZE PROBLEMU!!!!
        JESTEM ZDECYDOWANIE PRZECIWNA WPROWADZENIU KARY ŚMIERCI!!!
        NIE RÓBMY Z SIEBIE BOGÓW, KTÓRZY DECYDOWALIBY O TYM, KTO ZASLUGUJE NA ŻYCIE A,
        KTO NIE!!! NIE MAMY PRAWA ODBIERAĆ ŻYCIA NIKOMU (nawet mordercy) A ZWŁASZCZA W
        IMIE RZEKOMEJ SPRAWIEDLIWOŚCI I POD OSŁONĄ PRAWA!!!
        ŻYCIE JEST ŻYCIEM!!!
      • Gość: Zhis Re: ***NIE JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.intertel.net.pl 28.02.05, 19:54
        To prawda... Dla mordercy kara smierci moze byc czasem ulga.
        Wiec po co mamy mu "ulzyc" ? Najlepsza kara jest dozywocie i bede przy tym
        pozostawac.
    • Gość: Zhis Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.intertel.net.pl 28.02.05, 19:43
      Napisales ze zycie jest ogromna wartoscia, wiec sam sobie zaprzeczyles. Nikt
      nie zasluguje na taka kare.
      Moim zdaniem, to co siedzi w psychice ludzkiej jest tylko sprawa genow lub
      wywierane pod wplywem otoczenia. Dziecko wychowywane z wielka miloscia i
      starannoscia nie moze wyrosnac na morderce. Moze sie jednak zdazyc ze jakis
      czynnik zewnetrzny bedzie temu sprzyjac i czlowiek okaze slabosc. Wierze, ze
      takie sklonnosci biora sie z genow. Nie powinno sie wiec takiego czlowieka
      zabijac, ale mu pomoc w jakis sposob zrozumiec to co sie stalo. Dozywocie to
      najlepsza kara dla mordercy... Mialby duzo czasu na zastanowienie sie nad tym
      co zrobil. Pomeczyl tez by sie troche w wieziennej celi. Kara smierci mogla by
      nawet jedynie przyspieszyc jego chec ucieczki. A tak to niech sie meczy... i
      tak juz zabrano mu najwiekszy skarb - wolnosc.
    • Gość: Shubba Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.it-net.pl 28.02.05, 20:04
      Generalnie podpisuję się obiema rencami pod tym co napisała niejaka Iwonka-
      najważniejsza jest groźba kary oraz jej nieuchronność. A czy "batem" będzie
      śmierć czy dożywocie w kolonii karnej to już inna kwestia. Śmierć to nasza
      naturalna obawa, więc chyba w tej funkcji jest skuteczniejsza.

Wydaje mi się, że bestialstwo zasługuje na pozbawienie życia sprawcy. Wściekłe
      psy się usypia, a to dla mnie zbliżony przypadek- w niektórych ludziach więcej
      zwierzęcia niż człowieka. Generalnie jestem ZA, choć nie we wszystkich
      przypadkach- tylko tam gdzie wina jest niepodważalna, zaś mord został
      popełniony z okrucieństwem bądź były to zdarzenia seryjne.
    • Gość: Ilona Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 28.02.05, 20:56
      Oczywiscie...kazdy powinien ponosic konsekwencje swoich czynów. Jenak tylko
      bezwzgledni mordercy, świadomi swoich czynów powinni zostać ukarani. Natomist
      weryfikacja tych ludzi to już inna sparwa. Wiadomo, że nie każdy człowiek
      (morderca) jest świadom tego co uczynił...wiec przyrównywanie do jednej miarki
      jest krzywdzące. Dlatego prawo powinno być elastyczne... Nie działające na
      zasadzie bogaty wygrywa, biedn
    • Gość: Ilona Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 28.02.05, 20:57
      cdn. y przegrywa...
    • Gość: niezgoda Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:04
      kara smierci powinna byc. mordercy nie moja litosci jak zabijaja ani wyrzutow
      sumienia ludzie tez nie powinni dla nich.uwazam ze na kare smierci zasluguja
      tylko mordercy i za kazde morderstwo, chyba ze w obronie wlasnej to decyzja
      zostaje dla sedziego,powinno byc karane smiercia
    • jesse89 Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** 28.02.05, 21:14
      Ja też. Ale patrze na to z innej perspektywy.
      Jeśli ktoś zrobił cos na tyle strasznego że dostał dożywocie, to po co
      wogule utrzymywać go przy życiu??? Po co narażać świat na ucieczke z
      więzienia, albo co byc może jest jeszcze ważniejsze: Po co ma żyć za
      nasze pieniądze. Jemu i ta już nic z życia nie zostanie.
    • Gość: czarownica Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.arcor-ip.net 28.02.05, 22:06
      Jezeli my skazemy kogos na kare smierci nie bedziemy lepsi od mordercy.
    • Gość: aleks Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:40
      tu brakuje hitlera,co bym dała aby żył!wszystkich gwałcicieli,pedofilów i
      innych bydlaków dopieca!a jeszcze lepsza była by mafia,ci to byli mądrzy
      faceci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: . Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:44
        A ty bys nosil ciala do krematorium i po jakims czasie sam bys sie rzucil do
        pieca....
        • Gość: aleks Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:55
          Chore jednostki nie mają racji bytu,to dewiańci i żadna terapia im nie
          pomoże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: . Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 00:00
            A zglosisz sie na kata dobrowolnie? Bedziesz zabijac w imie swoich pogladow?
            Czy moze kazesz zrobic to komus innemu.
            • edico Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** 01.03.05, 02:14
              A po co???
              Wystarczy uwzględzić formę zakończenia żywota przez papieża Jan VIII (tego
              drugiego, śmierć tego pierwszego też wprowadza w niemałe zdumienie). Nie śadzę,
              by tu jakiekolwiek dywagacje moralne wobrc takich faktów były potrzebne.
              Podzielam ten pogląd i w tej sprawie wcale nie potrzebne mi jest wsparcie
              moralne ani matki Boskiej Senatorskiej ani jej kolegi z za biórka z takim
              powodzeniem eksploatowanego w TV poczynając od kwestii mafii a kończąc na
              dywagacjach bardzej słusznego życia przestępcy z nadzieją jego przyszłej
              resocjalizacji, niż praw ofiary do co najmniej równoważnego zastosowania
              środków obrony.
              Wolę już Texaskiego szeryfa od temidy 3RP z jej teoretykami prawa włącznie.
    • kulturalny_pan Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** 01.03.05, 14:34
      Bandziorów należy solidnie wychłostać, a potem zamknąć. Jedno i drugie w
      odpowiedniej proporcji do udowodnionej winy. NIE ZABIJAĆ - zabity nigdy się nie
      poprawi.
      Blizny po chłoście pozostaną, owszem, tak samo jak pozostaną blizny na ciele i
      psychice ofiar i ich rodzin. Nie widzę powodu, aby bandzior był tu
      uprzywilejowany.
      Przestępco - Spowodowałeś ból - sam poczujesz ból. Może to cię nauczy rozumu.
    • Gość: Hmm Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 04.03.05, 16:28
      Uważam, że najgorszą karą dla przestępcy są jego wyrzuty sumienia i ciężkie
      prace. Kiedyś czytałem ile kosztuje wykonanie wyroku kary śmierci z mocy prawa
      ale nie podam dokładnej sumy. Wiem tylko że była duża (choć to pojęcie
      względne).
    • rzeka_morze Do Pirxa. Post numer 100 10.03.05, 14:32
      Lewacy boją sie kary śmierci. Ale nie wiadomo w sumie czemu aż tak bardzo.

Ja bylbym za tym, zeby wielokrotnego morderce skrócić o głowe.

JANUSZCZYAB YNAPEWNOJANUSZ
    • Gość: jaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 00:30
      JA NIE JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI!!! MOIM ZDANIEM TO BÓG DAJE ŻYCIE I TO BÓG JE
      ODBIERA A MY NIE POWINNIŚMY O TYM DECYDOWAĆ! OSOBA KTÓRA ZABIŁA SAMA DOCZEKA
      SIE SWOJEJ KARY :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka