Gość: Anonim Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:17 Jak czlowiek odbiera zycie drugiej osobie to jest dobrz ?? Moim zdaniem powinna byc kara smierci. Smierc BANDYTOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gebe Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:46 Oko za oko, ząb za ząb - nic dodać, nic ująć.... Odpowiedz Link Zgłoś
lub2 Re: *** NIE JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** 28.02.05, 15:54 Witam,ale w tym co napisales/las jedno przeczy drugiemu.Przeciez to zycie tez musialby odebrac czlowiek.Wiec jego tez trzeba zamordowac.A nie lepiej by bylo zeby morderców osadzac dozywotnio w wiezieniu,i zeby na siebie pracowali.Na swój wikt i opierunek.Bez mozliwosci wyjscia warunkowego?Zabic kogos to nie sztuka,a tak to dzieki temu ze bedzie na siebie zarabial nie bedzie to ze szkoda dla spoleczenstwa.Zwykli ludzie odetchna.A morderca to tez czlowiek,czyjs syn/corka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: *** NIE JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.daminet.pl 01.03.05, 17:36 Nie przeczy jedno drugiemu.Po prostu trzeba odpłacić się tym samym.I sprawa zakończona.Napiszę inaczej,żebyś nie czepiał się szczegółów:"Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasaty Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:55 Jak długo dożywotnie więzienie będzie "sanatorium" dla skazanych bandziory nie będą się go bać!! dlatego albo kara śmierci (i to taka, żeby, jak dawniej bywało, nie był zaskakiwany, tylko żeby mu przeczytano o odrzuceniu prośby o ułaskawienie i wyznaczeniu terminu egzekucji np. za tydzień, żeby miał czas sobie conieco o tym pomyśleć), albo raczej dożywotnie ciężkie, i to NAPRAWDE CIĘŻKIE (jak w dawniejszych brytyjskich więzieniach wojskowych, np. kierat czy "ręczne" kamieniołomy na najbardziej niebezpiecznych stanowiskach) roboty bez możliwości wyjścia na wolność !!! Za czasów carskich skazańcy bardziej bali się dożywotniej katorgi niż egzekucji!!! Pod tym akurat względem, dla kryminalistów, Sybir miał swoje zalety... Bandyci nie są humanitarni - społeczeństwo też nie musi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bialoczarna@vp.pl Nie jestem za kara śmierci IP: 195.116.94.* 28.02.05, 16:21 Kara śmierci za smierć??? To brzmi trochę jak paradoks. Może należy zabić wszystkich, by nie mogli juz zabijać...heh...takie jest własnie wasze myslenie...Piszecie, ze życie jest cenne i w wogóle a bez skrupułów zabilibyście innego człowieka za to, ze popełnił duzy błąd. A czy nie potraficie wybaczać? No coments...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.sprawiedliwosci jestem za kara śmierci IP: 80.51.242.* 28.02.05, 16:34 OBOZY PRACY DLA WSZYSTKICH MORDERCOW!!!!!!!!!!!!!!!!(na wzor radzieckich) i bedzie z pozytkiem dla wszystkich, i beda mieli czas na przemyslenia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.sprawiedliwosci Re: Nie jestem za kara śmierci IP: 80.51.242.* 28.02.05, 16:38 a tak teoretycznie.....wymorduje twoja rodzine i co wybaczysz mi??? z twojej wypowiedzi wynika ze tak....bo chyba potrafisz. WEZ TY SIE ZASTANOW ZANIM ZNOW COS PALNIESZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.sprawiedliwosci Re: jestem za kara śmierci IP: 80.51.242.* 28.02.05, 16:41 DO Bialoczarna@vp.pl zastanow sie czy ty bys wybaczyla ten "duzy blad" jakiegos mordercy ktory wybil ci np rodzinke...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialoczarna Re: jestem za kara śmierci IP: 195.116.94.* 28.02.05, 23:29 Nie lubię zemsty i mysle, ze nic by mi nie dało to, że zabili by morderce mojej rodziny. A co chciałbys zebym sie umartwiała całe zycie i myślała tylko o zabiciu tego typa...Nio bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialoczarna Re: Nie jestem za kara śmierci IP: 195.116.94.* 28.02.05, 23:25 Nio jasne...A co zazdroscisz? Nie należe do tych perfidnych ludzi, którzy się mszczą za wyrzadzone krzywdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.02.05, 16:29 moim zdaniem kara smierci nie ma zadnej wartosci, jesli chodzi o resocjalizacje oraz ogrom wartosci zycia. lepsza kara byloby chyba dozywocie z niemoznoscia wczesniejszego zwolnienia oraz z praca przymusowa. Odpowiedz Link Zgłoś
donjuan Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** 28.02.05, 17:32 Obozy pracy bylyby niewatpliwie doskonalym sposobem ukarania wielokrotnych mordercow i nie tylko zreszta mordercow. Takze nie placacy alimentow mogliby w ten sposob zarabiac na zycie swoje i swoich dzieci. Tyle tylko , ze koszty organizacyjne takich przedsiewziec bylyby przypuszczalnie wyzsze niz pozytek z nich wynikajacy . Nie zapominajmy , ze wiezniowie obozow pracy na Syberii a zwlaszcza niemieckich obozow koncentracyjnych zyli w bardzo ciezkich warunkach duzo ponizej minimum egzystencji i spora ich czesc umierala z chorob i wycienczenia. Ponadto takie instytucje wywoluja u wiekszosci z nas zle skojarzenia . Co zatem pozostalo ? Niechaj przeciwnicy kary smierci beda dodatkowo opodatkowani i te kwoty rzad przeznaczy na utrzymanie w wiezieniach tych zaslugujacych na kare smierci . Czy uczestnicy tego forum zgadzaja sie na takie rozwiazanie ? Bo ja jestem zwolennikiem kary smierci rowniez i z tego powodu, ze nie chce aby za moje pieniadze dobrze w pensjonatach zyli sobie niepoprawni mordercy a na utrzymanie domow dziecka i opieke medyczna organizowano akcje w rodzaju Swiatecznej Orkiestry czy kwest ulicznych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.sprawiedliwosci Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: 80.51.242.* 28.02.05, 18:07 jasne ,placmy jeszcze na nich podatki a oni zrobia sobie jeszcze glodowke protestacyjna bo brakuje im w wiezieniu kablowki,silowni i jeszcze basenu... do obozow ich , male koszta a beda mieli czas sie nad soba zastanowic...i to bedzie kara, w takich warunkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.sprawiedliwosci Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: 80.51.242.* 28.02.05, 18:10 >Nie zapominajmy , ze wiezniowie obozow pracy na Syberii a zwlaszcza niemieckich obozow koncentracyjnych zyli w bardzo ciezkich warunkach duzo ponizej minimum egzystencji i spora ich czesc umierala z chorob i wycienczenia. No i coz z tego ? wydaje mi sie ze mordercy zasluguja na taka kare!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
callafior <JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI!!!> 28.02.05, 18:15 Jestem absolutnie ZA karą śmierci dla morderców ponieważ: -za odebranie komuś życia należy się odebranie życia sprawcy -ktoś, kto dokonuje zbrodni ma wypaczoną psychikę i nigdy się nie "zresocjalizuje" -z mordercy nic wartościowego nie powstanie - ten "człowiek" jest już nic nie warty -po co utrzymywać morderców z pieniędzy publicznych -następny potencjalny sprawca zastanowi się zanim kogoś zamorduje, pomyśli "jak kogoś załatwię to mnie to samo zrobią, chyba nie warto" -po co nam w społeczenstwie tacy zwyrodnialcy, którzy np. mordują "dla zabawy" - to szczyt degeneracji - zagrożenie dla normalnych ludzi --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zhis Re: <JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI!!!> IP: *.intertel.net.pl 28.02.05, 19:49 Do callafior . A wiec uwazasz ze taki "ktos" nie jest nic warty i powinno sie go poprostu - pozbyc? Pomysl, ze to tez czlowiek. A jesli nie chcesz na niego wydawac pieniedzy to powinno mu sie wlepic dozywotnie roboty, zeby sam placil za siebie. W tych czasach wielu ludzi ma problemy psychiczne, wielu nie zdaje sobie z nich sprawy... I nawet najwieksi - psychole, byli kiedys normalnymi ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: <JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI!!!> 02.03.05, 22:46 po co komu taki "człowiek", który nie rozumie że inny człowiek (w dodatku niewinny) też chce żyć. --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ambrozja Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:22 Nie jestem za karą śmierci. Bo kim staje się ten co wyrok wykonuje? Czy i on nie jest mordercą? W dodatku w majestacie prawa i z całym zastępem pomocników, asystentów, którzy też są winni zbrodni. Kra smierci jest wykonywana w wielu krajach, ale nie zlikwidowało to problemu morderstw. Kiedy karano karadzieże obcinaniem ręki też nie brakowało amatorów cudzej własności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianka Re: *** JESTEM PRZECIWNA KARZE ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:16 ZGADZAM SIĘ. WPROWADZENIE KARY ŚMIERCI NIE ROZWIĄZE PROBLEMU!!!! JESTEM ZDECYDOWANIE PRZECIWNA WPROWADZENIU KARY ŚMIERCI!!! NIE RÓBMY Z SIEBIE BOGÓW, KTÓRZY DECYDOWALIBY O TYM, KTO ZASLUGUJE NA ŻYCIE A, KTO NIE!!! NIE MAMY PRAWA ODBIERAĆ ŻYCIA NIKOMU (nawet mordercy) A ZWŁASZCZA W IMIE RZEKOMEJ SPRAWIEDLIWOŚCI I POD OSŁONĄ PRAWA!!! ŻYCIE JEST ŻYCIEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zhis Re: ***NIE JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.intertel.net.pl 28.02.05, 19:54 To prawda... Dla mordercy kara smierci moze byc czasem ulga. Wiec po co mamy mu "ulzyc" ? Najlepsza kara jest dozywocie i bede przy tym pozostawac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zhis Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.intertel.net.pl 28.02.05, 19:43 Napisales ze zycie jest ogromna wartoscia, wiec sam sobie zaprzeczyles. Nikt nie zasluguje na taka kare. Moim zdaniem, to co siedzi w psychice ludzkiej jest tylko sprawa genow lub wywierane pod wplywem otoczenia. Dziecko wychowywane z wielka miloscia i starannoscia nie moze wyrosnac na morderce. Moze sie jednak zdazyc ze jakis czynnik zewnetrzny bedzie temu sprzyjac i czlowiek okaze slabosc. Wierze, ze takie sklonnosci biora sie z genow. Nie powinno sie wiec takiego czlowieka zabijac, ale mu pomoc w jakis sposob zrozumiec to co sie stalo. Dozywocie to najlepsza kara dla mordercy... Mialby duzo czasu na zastanowienie sie nad tym co zrobil. Pomeczyl tez by sie troche w wieziennej celi. Kara smierci mogla by nawet jedynie przyspieszyc jego chec ucieczki. A tak to niech sie meczy... i tak juz zabrano mu najwiekszy skarb - wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shubba Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.it-net.pl 28.02.05, 20:04 Generalnie podpisuję się obiema rencami pod tym co napisała niejaka Iwonka- najważniejsza jest groźba kary oraz jej nieuchronność. A czy "batem" będzie śmierć czy dożywocie w kolonii karnej to już inna kwestia. Śmierć to nasza naturalna obawa, więc chyba w tej funkcji jest skuteczniejsza. Wydaje mi się, że bestialstwo zasługuje na pozbawienie życia sprawcy. Wściekłe psy się usypia, a to dla mnie zbliżony przypadek- w niektórych ludziach więcej zwierzęcia niż człowieka. Generalnie jestem ZA, choć nie we wszystkich przypadkach- tylko tam gdzie wina jest niepodważalna, zaś mord został popełniony z okrucieństwem bądź były to zdarzenia seryjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 28.02.05, 20:56 Oczywiscie...kazdy powinien ponosic konsekwencje swoich czynów. Jenak tylko bezwzgledni mordercy, świadomi swoich czynów powinni zostać ukarani. Natomist weryfikacja tych ludzi to już inna sparwa. Wiadomo, że nie każdy człowiek (morderca) jest świadom tego co uczynił...wiec przyrównywanie do jednej miarki jest krzywdzące. Dlatego prawo powinno być elastyczne... Nie działające na zasadzie bogaty wygrywa, biedn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 28.02.05, 20:57 cdn. y przegrywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezgoda Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:04 kara smierci powinna byc. mordercy nie moja litosci jak zabijaja ani wyrzutow sumienia ludzie tez nie powinni dla nich.uwazam ze na kare smierci zasluguja tylko mordercy i za kazde morderstwo, chyba ze w obronie wlasnej to decyzja zostaje dla sedziego,powinno byc karane smiercia Odpowiedz Link Zgłoś
jesse89 Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** 28.02.05, 21:14 Ja też. Ale patrze na to z innej perspektywy. Jeśli ktoś zrobił cos na tyle strasznego że dostał dożywocie, to po co wogule utrzymywać go przy życiu??? Po co narażać świat na ucieczke z więzienia, albo co byc może jest jeszcze ważniejsze: Po co ma żyć za nasze pieniądze. Jemu i ta już nic z życia nie zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarownica Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.arcor-ip.net 28.02.05, 22:06 Jezeli my skazemy kogos na kare smierci nie bedziemy lepsi od mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:40 tu brakuje hitlera,co bym dała aby żył!wszystkich gwałcicieli,pedofilów i innych bydlaków dopieca!a jeszcze lepsza była by mafia,ci to byli mądrzy faceci!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:44 A ty bys nosil ciala do krematorium i po jakims czasie sam bys sie rzucil do pieca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:55 Chore jednostki nie mają racji bytu,to dewiańci i żadna terapia im nie pomoże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 00:00 A zglosisz sie na kata dobrowolnie? Bedziesz zabijac w imie swoich pogladow? Czy moze kazesz zrobic to komus innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** 01.03.05, 02:14 A po co??? Wystarczy uwzględzić formę zakończenia żywota przez papieża Jan VIII (tego drugiego, śmierć tego pierwszego też wprowadza w niemałe zdumienie). Nie śadzę, by tu jakiekolwiek dywagacje moralne wobrc takich faktów były potrzebne. Podzielam ten pogląd i w tej sprawie wcale nie potrzebne mi jest wsparcie moralne ani matki Boskiej Senatorskiej ani jej kolegi z za biórka z takim powodzeniem eksploatowanego w TV poczynając od kwestii mafii a kończąc na dywagacjach bardzej słusznego życia przestępcy z nadzieją jego przyszłej resocjalizacji, niż praw ofiary do co najmniej równoważnego zastosowania środków obrony. Wolę już Texaskiego szeryfa od temidy 3RP z jej teoretykami prawa włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kulturalny_pan Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** 01.03.05, 14:34 Bandziorów należy solidnie wychłostać, a potem zamknąć. Jedno i drugie w odpowiedniej proporcji do udowodnionej winy. NIE ZABIJAĆ - zabity nigdy się nie poprawi. Blizny po chłoście pozostaną, owszem, tak samo jak pozostaną blizny na ciele i psychice ofiar i ich rodzin. Nie widzę powodu, aby bandzior był tu uprzywilejowany. Przestępco - Spowodowałeś ból - sam poczujesz ból. Może to cię nauczy rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 04.03.05, 16:28 Uważam, że najgorszą karą dla przestępcy są jego wyrzuty sumienia i ciężkie prace. Kiedyś czytałem ile kosztuje wykonanie wyroku kary śmierci z mocy prawa ale nie podam dokładnej sumy. Wiem tylko że była duża (choć to pojęcie względne). Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka_morze Do Pirxa. Post numer 100 10.03.05, 14:32 Lewacy boją sie kary śmierci. Ale nie wiadomo w sumie czemu aż tak bardzo. Ja bylbym za tym, zeby wielokrotnego morderce skrócić o głowe. JANUSZCZYAB YNAPEWNOJANUSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: *** JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 00:30 JA NIE JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI!!! MOIM ZDANIEM TO BÓG DAJE ŻYCIE I TO BÓG JE ODBIERA A MY NIE POWINNIŚMY O TYM DECYDOWAĆ! OSOBA KTÓRA ZABIŁA SAMA DOCZEKA SIE SWOJEJ KARY :D Odpowiedz Link Zgłoś