Dodaj do ulubionych

Chcę zakończyć tą znajomość

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 12:15
Wpakowałam się w romans z żonatym facetem.
Trwało to kilka lat, było różnie, lepiej, czasami gorzej...
Wiem, że nie ma to sensu i chcę z tym skończyć.
Już parę razy udało mi się to, ale nie na długo.
Kiedy już zaleczę swoje rany po rozstaniu, on znów pojawia się w moim życiu.
Nie mam już siły. Dlaczego on mi to robi?

Obserwuj wątek
    • Gość: gabi Re: Chcę zakończyć tą znajomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 12:24
      Bo na to pozwalasz. Gdy będziesz na tyle silna by się oprzeć uczuciu zrobisz
      to. Jeśli taki uklad odpowiada Tobie, kilka lat to dużo to może zostań w nim aż
      uczucie samo się wypali lub nie ??
      • Gość: Iza Re: Chcę zakończyć tą znajomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 12:27
        Nie odpowiada mi taki układ.
        Ale ten człowiek (niestety) nie jest mi obojętny.
        Naprawdę sporo kosztowało mnie zerwanie z nim i potem pogodzenie się z tym.
        Chcę to skończyć, ale brakuje mi siły (stanowczośći).
        • Gość: ji Re: Chcę zakończyć tą znajomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 12:31
          no to juz sobie sama odpowiedzialas co masz zrobic, wiecej stanowczosci, samo
          sie nie zrobi
          nie marudz tylko powiedz nie
        • Gość: Gabi Re: Chcę zakończyć tą znajomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 12:38
          Trudno walczyć z uczuciami, gdy będziesz 100% pewna, że chcesz skonczyć zrobisz
          to. Prawda jest taka , facet gra na Twoich uczuciach zrozumiesz to gdy będziedz
          silniejsza.
          nic na siłę, potrzebujesz czasu bo sama wpędzisz się w depresję
    • Gość: iza bis Re: Chcę zakończyć tą znajomość IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.02.05, 19:17
      On to robi, bo mu jest tak fajnie - ma i stabilizacje i nowe romantyczne
      przeżycia na raz i dzięki Tobie nie czuje, ze mu sie zycie emocjonalne skończyło
      - bo do obecności/istnienia żony to już się przyzwyczaił.. no i jest na tyle
      bystry, zeby sie zorientować czego Tobie brakuje i jak Cię podejść i będzie tak
      Cię podchodził i walczył o Ciebie dopóki będzie mógł- bo on raczej nie ma nic do
      stracenia - a to że Ty akurat masz, to go tyle obchodzi co zeszloroczny śnieg..
      jeśli chcesz być skrzętnie skrywanym dodatkiem do czyjegoś spełnionego już
      życia, to idź na to dalej, ale i tak wcześniej czy później dopadnie Cię
      przynajmniej uczucie niesmaku, straconej inwestycji uczuciowej i dużej
      porażki.. to jest bajer, że mając wybór kochać -nie kochać, wartościowiej wybrać
      to pierwsze.. w tej trudnej sytuacji, lepiej sobie oszczędzić takiego
      kontrowersyjnego bogactwa.. omijasz dzięki temu wiele dobrych szans na prawdziwe
      uczucie, a w zamian dostajesz tylko puste obietnice i namiastkę za namiastką..

serdecznie pozdrawiam i życzę dobrych wyborów:)
    • Gość: ann Re: Chcę zakończyć tą znajomość IP: *.chello.pl 23.02.05, 19:52
      iza bis ma świętą rację!
      domyslam się, że jesteś z tych "dyskretnych" i za nic nie chcesz mu zepsuć
      malżeństwa... wiem, że trudno sie z tego wywikłać, bo sama kiedyś też
      wystepowałam w takiej roli. im dłużej to trwa, tym jest trudniej.

trzeba walczyć o siebie, i myślę że nawet drastyczne sposoby są w takiej
      sytuacji na miejscu - spotkanie i rozmowa z jego żoną na pewno wyleczyłaby Cię
      z iluzji co wartości tego pana jako czlowieka
      nie kwestionuję uczuć - ani Twoich, ani tego pana - ale to Ty zapłacisz
      rachunek. takie jest życie
    • Gość: ann Re: Chcę zakończyć tą znajomość IP: *.chello.pl 23.02.05, 20:03
      pytasz "dlaczego on mi to robi?" bo mu wygodnie, bo jak się nudzi, to robi hop
      w objęcia miłej panny
      w końcu Ty mu cos zrób - jak zobaczysz to niekończone zdziwienie w jego oczkach
      i usłyszysz pytanie "jak mogłaś", pryśnie bańka mydlana
    • Gość: a Re: Chcę zakończyć tą znajomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 19:12
    • vattukvinna Re: Chcę zakończyć tą znajomość 26.02.05, 20:11
      Musisz dać sobie czas i byc sama, albo zacząć żądać od niego, zobaczysz wtedy
      jak zacznie uciekać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka