Dodaj do ulubionych

Tragedia w Polsce

03.03.05, 20:44
Przyglądając się obecnej sytłacji politycznej i społecznej w Polsce jestem bardzo zaniepokojony.Obawiam się prawicy ! Wyobraźcie sobie tą sytłację.Ludzie namaszczeni przez o.Rydzyka, działacze LPR, ludzie z Samoobrony chcą zmniejszyć podatki - owszem fajnie ale podatki powinny byc zmniejszone dla osób ubogich a nie dla wszystkich, w momencie kiedy pieniądze przestaną wpływać zrobi się jeszcze większy deficyt, nie będzie z czego wypłacać nawet rent,emerytur.Kolejną rzeczą jest fanatyzm.Kiedy Prawica dojdzie do władzy nie będzie aborcji bez względu na przyczyne np. gwałty czy upośledzenia płodu.Zapanuje cenzura,ludzie nie chodzący będą prześladowani, jedyne gazety jekie będą miałe szanse na rynku to Nasz Dziennik i chyba powstanie Pretorianie Radia Maryja.Będzie u nas jak w Argentynie !Dojdzie do zamieszek,Puczu,wojny domowej w ostateczności.

Ludzie ! Zauważcie co się dzieje z Polską ! Ja nie wiem jak to będzie ale chyba trzeba będzie uciekać z kraju.Zastanówcie się nad tym.

PS.To że krytykuje tutaj prawice nie oznacza że jestem lewicowcem, nie podobają mi się wpadki związane z łapówkami,przekrętami etc. ale przynajmniej nie sa to fanatycy !
Obserwuj wątek
    • Gość: kubuś puchatek Re: Tragedia w Polsce IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 20:49
      a teraz napij się zimnej wody i opowiedz nam naspokojnie co widziałes!
      • metiowiec Re: Tragedia w Polsce 03.03.05, 20:50
        Idiota ! Jansne najlepiej wszystko lekceważyć !
        • Gość: kubuś puchatek Re: Tragedia w Polsce IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 21:00
          ale ja Cię nie obrażałem
          • Gość: Krynolina Re: Tragedia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:03
            Zaproponuj mu miodek, to może złagodnieje;))))))
            • Gość: kubuś puchatek Re: Tragedia w Polsce IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 21:12
              ale miodek niosę Tobie i jak zacznę tak wszystkim rozdawać to co dla mnie
              zostanie
        • metiowiec Re: Tragedia w Polsce 03.03.05, 21:03
          Sorry Ale krew mnie zalewa jak ktoś lekceważy bardzo realne zagrożenie
          • Gość: krynolina Re: Tragedia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:05
            No, ale to co proponujesz?
            Zbiórka pod Arsenałem i na Belweder czy może masz inny plan ??
            • teresa.orlovsky Re: Tragedia w Polsce 03.03.05, 21:07
              Gość portalu: krynolina napisał(a):

> No, ale to co proponujesz?
              > Zbiórka pod Arsenałem i na Belweder czy może masz inny plan ??

Moze tak jak Lenin. Piepsznąć to wszystko i wracajmy do Genewy zaczynać wszystko
              od nowa
              • Gość: kubuś puchatek Re: Tragedia w Polsce IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 21:11
                oby to nie był proroczy żart
          • Gość: kubuś puchatek Re: Tragedia w Polsce IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 21:08
            ja się nigdy nie gniewam. Ale przecież ~~ ewentualnie 19 czerwca mamy prawo
            wyboru jeszcze nic straconego.
            A napoważnie to powiem Ci tak jedno co mnie przeraża to to, że prawdziwy
            (napisany w miarę realny) program ma samoobrona jest to do sprawdzenia na ich
            stronach, inne partie to jak Bóg da. Żadnego ładu ani składu. A wszyscy mówią o
            programach już czasem myślę, że o telewizyjnych.
            A zagrożenie jest realne.Masz rację.
    • metiowiec Re: Tragedia w Polsce 03.03.05, 21:08
      nie wiem, zbojkotować wybory, ale co z tego jak całe rzesze moherowych babinek co ponoc chodzić nie mogą popędzą do urn wyborczych głosować na ojca dyrektora :/
      • Gość: krynolina Re: Tragedia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:17
        Bojkotować ?
        Raczej nie, bo nas "mohery" rzeczywiście zaleją.
        Pewnie przyjdzie znowu wybrać mniejsze zło, co też dla każdego co innego oznacza.
    • mxp4 Re: Tragedia w Polsce 03.03.05, 21:38
      metiowiec napisał:

> Przyglądając się obecnej sytłacji politycznej i społecznej w Polsce jestem
      bard
      > zo zaniepokojony.Obawiam się prawicy ! Wyobraźcie sobie tą sytłację.Ludzie
      nama
      > szczeni przez o.Rydzyka, działacze LPR, ludzie z Samoobrony chcą zmniejszyć
      pod
      > atki - owszem fajnie ale podatki powinny byc zmniejszone dla osób ubogich a
      nie
      > dla wszystkich, w momencie kiedy pieniądze przestaną wpływać zrobi się
      jeszcze
      > większy deficyt, nie będzie z czego wypłacać nawet rent,emerytur.Kolejną
      rzecz
      > ą jest fanatyzm.Kiedy Prawica dojdzie do władzy nie będzie aborcji bez
      względu
      > na przyczyne np. gwałty czy upośledzenia płodu.Zapanuje cenzura,ludzie nie
      chod
      > zący będą prześladowani, jedyne gazety jekie będą miałe szanse na rynku to
      Nasz
      > Dziennik i chyba powstanie Pretorianie Radia Maryja.Będzie u nas jak w
      Argenty
      > nie !Dojdzie do zamieszek,Puczu,wojny domowej w ostateczności.
      >
      > Ludzie ! Zauważcie co się dzieje z Polską ! Ja nie wiem jak to będzie ale
      chyba
      > trzeba będzie uciekać z kraju.Zastanówcie się nad tym.
      >
      >
      > PS.To że krytykuje tutaj prawice nie oznacza że jestem lewicowcem, nie
      podobają
      > mi się wpadki związane z łapówkami,przekrętami etc. ale przynajmniej nie sa
      to
      > fanatycy !
      >

SYTUACJI a nie sytlacji
      • Gość: kubuś puchatek Re: Tragedia w Polsce IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 21:55
        i co wniosłeś/aś tą uwagą do rozmowy?
    • Gość: echtom Spokojnie, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:48
      przeżyliśmy potop szwedzki i radziecki, to i rządy LPR przeżyjemy - w końcu
      porządzą tylko cztery lata. Zmniejszenie podatków nie jest złe - przy wysokich
      bogaci oszukują, a średni i biedni przechodzą do szarej strefy ("im wyższe
      podatki, tym mniej pieniędzy wpływa do skarbu państwa"). Gazety się utrzymają,
      puczu nie będzie, bo następne wybory już niedługo - i tak władza będzie
      przechodzić z prawa na lewo, nic się nie zmieni, a my i tak sobie poradzimy.
    • truten.zenobi Czy Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz? 03.03.05, 22:15
      metiowiec napisał:
      > Obawiam się prawicy ! Wyobraźcie sobie tą sytłację.Ludzie nama
      > szczeni przez o.Rydzyka, działacze LPR, ludzie z Samoobrony chcą zmniejszyć
      > podatki - owszem fajnie ale podatki powinny byc zmniejszone dla osób ubogich
      a nie
      > dla wszystkich, w momencie kiedy pieniądze przestaną wpływać zrobi się jeszcze
      > większy deficyt,[..]

1. zmniejszenie podatków a zwłaszcza połączone z uproszczeniem prawa
      podatkowego i zmniejszeniem biurokracji wcale nie oznacza zwiększenia deficytu -
      kto ci takich głupot naopowiadał to jakiś bełkot niedorobionych
      socjalistycznych populistów. Trochę wiedzy ekonomicznej naprawdę by Ci nie
      zaszkodziło.
      2. czy naprawdę wierzysz w to że po dorwaniu się do władzy te partie obniżą
      podatki LOL przecież oni dążą do władzy aby wyszarpywać łatwą kasę
      3. Nie rozumiesz pojęcia "Prawica" jeżeli takie (narodowo/katolicko)
      socjalistyczne partie jak LPR, mocherki, czy samoobronę nazywasz prawicą

Poza tym teraz nie ma co biadolić trzeba było myśleć wcześniej, takie są rządy
      jakie sobie wybieramy!
      • Gość: kubuś puchatek Re: Czy Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz? IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 22:28
        no no kolego a kto Ci uprości system podatkowy i po co? Chyba jest to pytanie
        retoryczne jeszcze przez długi czas.
        A prawicy w naszym kraju to naprawdę nie ma co się bać prawicy bo UPR mimo
        wszystko jest za maleńka, żeby dali jej troszkę porządzić
        • truten.zenobi Re: Czy Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz? 04.03.05, 07:06
          Gość portalu: kubuś puchatek napisał(a):

> no no kolego a kto Ci uprości system podatkowy i po co? Chyba jest to pytanie
          > retoryczne jeszcze przez długi czas.

to znaczy nie zgodzę się z Tobą - nie przez długi czas tylko nigdy!
          przegraliśmy naszą szansę i teraz albo będziemy rumunią nr 2 rządzoną przez
          jakieś mafie, albo krajem buforowym dla zachodu i zarządzanym przez ich
          korporacje. Tak czy siak suwerennym narodem właśnie przestajemy być i
          najprawdopodobniej nigdy się już nie podniesiemy z tego upadku.
          • Gość: kubuś puchatek Re: Czy Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:04
            z przykrością muszę przyznać Ci racje, nie dlatego, żebym jej Ci nie chciał
            przyznawać ale dlatego, że to smutna racja.

a na dodatek czytając wiele wypowiedzi forumowiczów odnoszę wrażenie, że jakie
            kolwiek wartości narodowe nie mają znaczenia a suwerenność to dla wielu
            abstrakcja, której zagrożenie może być zagrożone tylko przez działania wojenne.
            >>Nikt na nas nie napada, zbojnie, więc o co chodzi, wszystko jest ok<< można
            by powiedzieć. A jednak nie.
            Pozdrawiam
            • Gość: hansi a jakisz to program ma ta samoobrona? IP: *.arcor-ip.net 04.03.05, 14:11
              na razie to zauwazylem tylko; obnizyc podatki i ceny, a podniesc place...
              kiedys to juz slyszalem...
              • Gość: kubuś puchatek Re: a jakisz to program ma ta samoobrona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:15
                no właśnie "tylko" słyszałeś. A ja zadałem sobie tyle trudu, że go przeczytałem
                na ich stronach www. I chodzi mi o to tylko, że jest spójnie napisany i podlega
                dyskusji w przeciwieństwie do innych partii gdzie sa tylko slogany i hasła. Nie
                jestem zwolennikiem tej formacji, chyba zle odczytałeś mój wcześniejszy teks,
                stwierdziłem fak, którego nie mają inni.
    • Gość: jaija Re: Tragedia w Polsce IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.03.05, 01:10
      Mnie się wydaje, że tu nie ma co wiać z Polski i zostawiać jej na pastwę
      oszołomów. To niech oni się w kosmos wystrzelą, niech się na Marsie wyżywają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka