serwetnik 16.04.05, 18:36 Czy związek tego typu jest legalny, czy to już kazirodztwo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropka-kreska Re: wujek z bratanicą 16.04.05, 18:37 a spróbuj szarymi komórami ruszyć - może na cos wpadniesz :/ Odpowiedz Link Zgłoś
serwetnik Re: wujek z bratanicą 16.04.05, 18:46 a wy niczym, bo nie wiecie, a się głupio odzywacie. Odpowiedz Link Zgłoś
serwetnik Re: wujek z bratanicą 16.04.05, 18:45 Mam info tylko na temat zakazu współzycia pomiędzy najbliższymi członkami rodziny - ojciec z córką, brat z siostrą, ale na temat dalszej rodziny cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka-kreska Re: wujek z bratanicą 16.04.05, 19:02 wiesz co, nawet nie chce mi sie zastanawiać czy ty jesteś młody i głupi, czy stary i skretyniały... :( ale odpowiem ci: tak, to jest kazirodztwo. posuwanie dziecka swego rodzeństwa jest kazirodztwem. dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka-kreska Re: wujek z bratanicą 16.04.05, 19:08 weź przestań bo puszcze pawia :( Odpowiedz Link Zgłoś
serwetnik Re: wujek z bratanicą 16.04.05, 19:10 to lepiej zacznij chodzić z miską na szelkach bo nie zamierzam przestać :) Zadałam proste pytanie i oczekuję prostej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka-kreska Re: wujek z bratanicą 16.04.05, 19:21 najlepiej zapytaj swoich rodziców - tylko nie zapomnij podstawić im wcześniej miski na wymioty :/ Odpowiedz Link Zgłoś
serwetnik Re: wujek z bratanicą 16.04.05, 19:35 No jak tam? Już się dokładnie przyjrzałaś, co jadłaś na obiadek? Odpowiedz Link Zgłoś
serwetnik Re: wujek z bratanicą 16.04.05, 19:04 a skąd wiesz, że to kazirodztwo? Sa jakieś przepisy prawne? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: wujek z bratanicą 16.04.05, 19:29 Wg przepisów prawa karnego nie jest to związek nielegalny. Wg prawa rodzinnego małżeństwo jednak nie może być zawarte. Innymi słowy dopóki wujka z bratanicą łączy tylko seks nic im nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: wujek z bratanicą 16.04.05, 19:31 Przepraszam, pomyłka. Nawet prawo rodzinne nie uniemożliwia zalegalizowania związku wujka z bratanicą. Odpowiedz Link Zgłoś
serwetnik Re: wujek z bratanicą 16.04.05, 19:33 Serio???? Dzięki, wreszcie jakaś sensowna odpowiedź. Na czym się opierałes piszac to? Sa jakieś konkretne przepisy? Wiem, ze prawo kanoniczne na to nie zezwala, ale prawo kanoniczne mam akurat w głębokim poważaniu, prawo cywilne to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: wujek z bratanicą 16.04.05, 19:48 "Art. 201. Kto dopuszcza się obcowania płciowego w stosunku do wstępnego, zstępnego, przysposobionego, przysposabiającego, brata lub siostry, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5." Kodeks karny "Art. 14. § 1. Nie mogą zawrzeć ze sobą małżeństwa krewni w linii prostej, rodzeństwo ani powinowaci w linii prostej. Jednakże z ważnych powodów sąd może zezwolić na zawarcie małżeństwa między powinowatymi." Kodeks rodzinny i opiekuńczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: Opowiedz tatusiowi, to się ucieszy i...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 21:14 pobłogosławi związek córki i swojego brata. A dziecko? Będzie dla Twojego Taty bratankiem( bratanicą) czy wnukiem ( wnuczką) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
serwetnik Re: Opowiedz tatusiowi, to się ucieszy i...... 16.04.05, 21:38 nic nie wiesz, to się nie odzywaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajko Re:A TY? Co wiesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 00:45 Jeśli wiesz więcej, to się podziel - wtedy i my będziemy wiedzieć.Nie bądź takaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Opowiedz tatusiowi, to się ucieszy i...... 17.04.05, 16:18 Sam chciałbyś mieć taką bratanicę, co? Odpowiedz Link Zgłoś