Dodaj do ulubionych

POMOCY BO NIE WYTRZYMAM!!!!!!!!

IP: *.003.dsl.sa.iprimus.net.au 01.05.05, 05:17
Wlasciwie to nie jest nic o kucharzeniu, jakkolwiek nie wiem gdzie zaczac a
przede wszystkim gdzie rozpoczac taki temat...
Dlaczego ludzie-listronosze, no nie wiem ci co pracuja na pocztach kradna
listy????????
Przeciez nikt nie jest az tak glupi zeby wysylac forse w listach!!! nie w
dzisiejszych czasach!!!! wszystko mozna elekronicznie zalatwic przelewem!!!!
Ludzie przeciez to rece opadaja!!! wysylam listy do rodziny w kraju i nic nie
dochodzi!!! to jest bezczelne i przykre ze takie zeczy sie ciagle dzieja!!!
Rodzina nie dostaje ani listow ani zdjec rodzinnych!!! Czy ktos ma opinie na
ten temat?? bo ja jestem OKROPNIE TYM ZGORSZONA ze takie chasmstwo dalej w
Polsce sie dzieje!!!! Gdzie napisac gdzie sie udac? co moge zrobic ze swojej
strony.
Obserwuj wątek
    • Gość: X Re: POMOCY BO NIE WYTRZYMAM!!!!!!!! IP: *.access.telenet.be 01.05.05, 06:02
      A wysylasz polecone ?
      polecony MUSI dojsc a jesli nie to beda szukac winowajcy . Polecony jest
      przekazany z rak do rak musi dojsc chocby pusta koperta za pieniadze wyslane
      poczta poczta nie odpowiada
      Jesli chodzi o pieniadze to ginely w listach nawet poleconych ( ale tylko do
      Warszawy)
      Dlugie i lepkie paluchy istnieja niestety to przykre , ze zaginely zdjecia bo
      to pamiatka

• Gość: trouble Re: POMOCY BO NIE WYTRZYMAM!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 10:10
        mi tez kradna.....wysylane mam z zagranicy.....i lipa....wyjmuja zawartosc z
        global mail w takiej plastikowej kopercie i zaklejaja jakos...potem sie
        okazuje,ze cos tam jeszcze byc powinno,a nie ma....,..co za czasy.......
    • Gość: z Re: POMOCY BO NIE WYTRZYMAM!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 07:58
      Ludzie nadal wysyłają forsę,(najczęściej z zagranicy-pracują na czarno,to nie
      mogą drogą elektroniczną)więc pokusa jest.Zgłoś reklamację.ja kiedyś dwukrotnie
      pozbawiłam premii listonosza,który oddawał wysyłane przeze mnie polecone listy
      małolatom na podwórku
      • Gość: aSia Re: POMOCY BO NIE WYTRZYMAM!!!!!!!! IP: *.003.dsl.sa.iprimus.net.au 01.05.05, 08:22
        to jest wrecz nie do pomyslenia! dzieki za odpowiedzi...
        ja wysylam listy polecone ale niestety nie zawsze. wiecie zwykly list ktory
        zawiera rodzinne informacje i troche zdjec zeby nie doszedl to najgorsze
        chamstwo jakie moze byc!!! chyba zaczne wysylac tylko polecone!!! albo bede
        pisala na kopertach: tam forsy nie ma draniu!!! no rece opadaj!!! zeby tak
        bezczelnie ktos mial dostep zeby to robic!! i to bezkarnie... nie ma tam
        kamer?? na tych pocztach?? tak samo to jest list i powinien dojsc czy polecony
        czy nie11!! juz wiele razy tak sie zdarzylo!! Jednak polak to swinia!!!
        • linn_linn Re: POMOCY BO NIE WYTRZYMAM!!!!!!!! 01.05.05, 08:34
          A to Ci chodzilo...Zastanawialam sie dlaczego taki post na forum Kuchnia...
          Masz dowody, ze list zostal skradziony w Polsce?
        • paczka111 Re: POMOCY BO NIE WYTRZYMAM!!!!!!!! 01.05.05, 08:38
          Poczta dość dawno wprowadziła usługę pod nazwą PRIORYTET, droższą oczywiście, i
          od tego czasu zwykłe listy "jakoś" przestały dochodzić.To taka forma nauczenia
          narodu, że ma się słuchać monopolisty.Mnie nauczyli, od kiedy zaginął zwykły
          list z dość ważną informacją. Pokornie kupuję priorytety i czekam, kiedy
          odezwie się Federacja Konsumentów albo Urząd Ochrony Konsumentów i czegoś tam.
          Na razie nie masz wyjścia: albo priorytet albo kanał.
          • Gość: wiedzma Re: POMOCY BO NIE WYTRZYMAM!!!!!!!! IP: *.3web.net 01.05.05, 09:17
            Priorytety rowniez nie dochodza...
            Mama wysyla listy do siostry - tylko priorytetowe - i kilka razy uadalo im
            sie "zgubic"...

W ubieglym roku w "okolicy" swiat na podkarpaciu ludzie zauwazyli pocztowe auto
            z ktorego w lesie wyrzucano listy... Bylo o tym glosno.
            • paczka111 Re: POMOCY BO NIE WYTRZYMAM!!!!!!!! 01.05.05, 10:11
              No to zostaje tylko polecony, jeszcze droższy.Tych będą się bali wyrzucać, bo
              jest podstawa do narozrabiania, a Polak zapłaci. Konkurencji nie ma, ot co.
    • user0001 Re: POMOCY BO NIE WYTRZYMAM!!!!!!!! 01.05.05, 11:27
      Dlatego do rodziny w Kanadzie wysyłam snail mailem jedynie życzenia świąteczne,
      nawet to idzie prioritetem.

Wszystkie zdjęcia, życzenia urodzinowo imieninowe itp. itd. kursują pocztą
      elektroniczną, oczywiście szyfrowane ;-) bo nic nie chroni prywatności lepiej od
      zaawansowanej matematyki.

Jak chcemy pogadać to też nie dajemy zarobić monopoliście tylko korzystamy ze
      skype (choć skype mogło by być tak miłe i wprowadzić szyfrowanie wiadomości...).
    • Gość: lk Re: POMOCY BO NIE WYTRZYMAM!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 12:53
      pamiętasz o znaczku pocztowym
    • Gość: adam poczta ukradła mi kilka listów z Francji IP: 83.238.200.* 01.05.05, 14:04
      smutne...
      • Gość: Folksdojcz Re: poczta ukradła mi kilka listów z Francji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.05.05, 22:17
        To nie tylko poczta. Wpolsce po prostu wszyscy co umieja kradna co idzie.
        Dopiero jak tobie ukradli to placzesz. taki to juz zlodziejski w wiekszosci
        narod. a jaki przy tym religijny.
    • pocominowymail Re: POMOCY BO NIE WYTRZYMAM!!!!!!!! 02.05.05, 08:45
      to wysyłaj mailem. jak nie wysyłasz nic, co nie nie jest tekstem, to możesz
      wysłać mailaem i nic nie zginie, a jak coś bardziej fizycznego to z
      potwierdzeniem odbioru. ja wysyłam i nic mi nie zginęło.
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka