Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ?

02.05.05, 05:02
Czytajac rozne opinie na tym forum odnosze wrazenie , ze wiele osob nie
cierpi GW co nie przeszkadza im jednak goscic na jej lamach. Jedni narzekaja
na admina a inni na klamliwe wiadomosci. Wszyscy jednak dalej odwiedzaja
to "miejsce". Napiszcie co wam sie nie podoba i dlaczego, co byscie chcieli
zmienic
Obserwuj wątek
    • Gość: gazeta wyborcza [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 06:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: adam Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? IP: 83.238.200.* 02.05.05, 08:12
        najlepsze graficznie forum dyskusyjne z polskich www, szkoda że jest już i
        logowanie i cenzura na każdym prawie forum
        • Gość: stos Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.05.05, 11:36
          Jestem tego samego zdania. Bez wątpienia jest to najbardziej rozbudowane forum,
          bardzo przejrzyste i dobrze zaprojektowane. Logowanie i cenzurę przyjmuję z
          wielkim smutkiem. Z wielu forów wycofałem się właśnie z tego powodu.
          Jeśli chodzi o sam portal, to cenię go za refleks przy dodawaniu newsów.
          Natomiast drażni mnie mnogość i nachalność reklam, zwłaszcza tych migających,
          zasłaniających ekran. Z rozmysłem omiatam je wzrokiem kompletnie nie czytając ;-
          ). Razi mnie też niechlujny język, niestaranna polszczyzna, zahaczanie o
          knajackie, rodem z brukowców wyrażenia; szczególnie dot. to tytułów. Druga,
          niezmiernie irytująca rzecz, to poziom merytorczny wielu tekstów. Jeśli pisze
          się na jakiś specjalistyczny temat, to trzeba zadać sobie trochę trudu, żeby
          ten temat choć trochę zgłębić i nie zamieszczać bzdur wyssanych z palca.
          Artykuły w stylu "dzwonią, tylko nie wiadomo, w którym kościele" nie są
          odosobnione. Bezlitośnie demaskują amatorszczyznę redaktorów.
          • tomqpl Żartujesz? 02.05.05, 20:28
            Gość portalu: stos napisał(a):

> Jestem tego samego zdania. Bez wątpienia jest to najbardziej rozbudowane forum,
            > bardzo przejrzyste i dobrze zaprojektowane.

Forum nie odhacza przeczytanych wiadomości, tak żeby potem było wiadomo, co jest
            przeczytane, a co nie. Jest to bardzo duża wada forum!

A jeśli chodzi o cały portal, to proponuję nie oszczędzać na korekcie!
            • bragiel Forum Gazety 02.05.05, 20:58
              tomqpl napisał:

> Gość portalu: stos napisał(a):
              >
              > > Jestem tego samego zdania. Bez wątpienia jest to najbardziej rozbudowane
              > forum,
              > > bardzo przejrzyste i dobrze zaprojektowane.
              >
              > Forum nie odhacza przeczytanych wiadomości, tak żeby potem było wiadomo, co
              jes
              > t
              > przeczytane, a co nie. Jest to bardzo duża wada forum!
              >
              > A jeśli chodzi o cały portal, to proponuję nie oszczędzać na korekcie!

Jak to nie?
              Przeczytany wątek zmienia kolor na taki bardziej fioletowy.

A co samego forum-ogólnie forum(nie konkretnie ,,Społeczenmstwo" )to jest to
              najlepsze forum w polskim internecie,do którego nawet nie mają co się równać
              fora typu PhpBb,ze swoimi avatarami,znacznikami,cenzurą kazdegfo
              postu,oskarżaniem o nabijanie,galeryjkami i zerowym zabezpieczeniem przed
              hackerami.
              • tomqpl Re: Forum Gazety 02.05.05, 22:33
                bragiel napisał:
                > Jak to nie?
                > Przeczytany wątek zmienia kolor na taki bardziej fioletowy.

Zmienia kolor, ale nie jest to efekt przeczytania wątku, ale kliknięcia nań.
                Spowodowane jest to zmianą koloru odwiedzonego odnośnika (poprzez HTML lub CSS),
                a nie jakimś mechanizmem zaznaczania przeczytanych wątków.
                Ale mnie nie chodzi o to, żeby znakować przeczytane wątki, tylko pojedyncze
                wiadomości (posty), co jest przydatne gdy wątek jest długi. Chciałbym, żeby po
                kliknięciu przenosiło mnie do pierwszej nieprzeczytanej wiadomości tak, jak to
                ma miejsce na dyskusjach.pl czy na forach opartych na phpBB.
                • bragiel Odznaczanie 03.05.05, 11:11
                  >
                  >Zmienia kolor, ale nie jest to efekt przeczytania wątku, ale kliknięcia nań.
                  > Spowodowane jest to zmianą koloru odwiedzonego odnośnika (poprzez HTML lub CSS
                  >

No dobra,ale zna pan jakieś forum ,któe bedzie wiedzieć,czy pan przeczytał
                  wątek ,czy tyllko odkikał.

>Ale mnie nie chodzi o to, żeby znakować przeczytane wątki, tylko pojedyncze
                  > wiadomości (posty), co jest przydatne gdy wątek jest długi. Chciałbym, żeby po
                  > kliknięciu przenosiło mnie do pierwszej nieprzeczytanej wiadomości tak, jak to
                  > ma miejsce na dyskusjach.pl czy na forach opartych na phpBB
                  >
                  Na forach PhBb jest też opcja ,,Oznacz wszytkie tematy jako przecyzytane"ale
                  dajmy na to wchodzać po tygodniu często już sie nie pamięta,co sie
                  przecyztało ,a po wejsciu do konkretnego tematu,nie jest pzreciez
                  zaznaczone,który post sie przeczytało a który nie.
                  Jest tylko zaznaczone w samym dziale-nowe posty migają.Ale juz po wejsciu w
                  konkertny temat,nic nam nie powie czy dany post pzrecyztalismy czy nie(poza
                  włąsną pamięcią).

Na forach PhpBB mozna co najwyzej uzyc opcji,,Zobacz posty od ostaniej
                  wizyty"ale dla mnei nie jest to dobra opcja i z niej nie korzystam,poniewaz ona
                  pokazuje wszytkioe nowe psoty w we wszystkich działach danego forum.A z reguły
                  jest tak ,że na forach PHPBB jest dajmy na to 30 działów a mnie interesuje
                  tylko 10 działów-a wiec korzystajac z tej opscji,musiałbym przebijac sie przez
                  posty z działów które mnie nie interesują,by dotzrec do tego co co mnie
                  interesuję.
              • tomash8 Re: Forum Gazety 03.05.05, 10:56
                Fora typu phpBB są niezłe, jeśli korzysta z nich jakaś niewielka grupa ludzi,
                natomiast to forum chyba faktycznie jest najlepsze... choć nabijanie postów, na
                zasadzie, "nie mam o czymś pojęcia, ale kogoś zjade" jest problemem(pamiętacie
                co działo się np. po śmierci Papieża??) albo wątki na forum muzyka typu "skąd
                ściągać mp3" itp, jednak zaśmiecają forum...i powinno się je usuwać.
    • Gość: adam czego nie lubię w GW IP: 83.238.200.* 02.05.05, 13:47
      1. pretensjonalności, to mnie często wkur*ia w artykułach, coraz częściej
      niestety, szczególnie reportaże są pretensjonalne

2. takiej idiotycznej oślej poprawności politycznej w najgorszym zmałpowanym z
      zachodu wydaniu

3. uporczywego wałkowania tematyki żydowskiej w każdym aspekcie (książki Żydów,
      holokaust, problem Izraela i Palestyny, antysemityzm, polscy Żydzi, pisarze
      żydowscy itp) co jest po prostu skrajnie nieadekwatne do rzeczywistej wagi tych
      informacji i tym bardziej do tego że w Polsce Żydów nie ma [jeśli więcej jest
      osób pochodzenia karaimskiego albo tatarskiego to możemy orzec że w Polsce
      Żydów już nie ma] a przeciętnego czytalnika tematy dotyczące Żydów nie
      interesują

czasami mam wrażenie że to wałkowanie tematów żydowskich i tematów dotyczących
      lewicowego światopoglądu jest częścią zakrojonego na szerszą skalę pomysłu
      urabiania czytelników którzy wg wyobrażenia niektórych twórców "GW" są
      ciemnogrodzkimi zacietrzewionymi katolikami i muszą zostać poddani reedukacji

jak to się ma do rzeczywistości, szkoda gadać, trzeba jednak mieć silne klapki
      na oczach żeby widzieć antysem ityzm, nacjonalizm i katolicyzm w kraju w którym
      2 dzieci jest w domu a 3 w beczkach w piwnicy i w którym wszyscy albo ruch*ją z
      prezerwatywą albo "usuwają"
      • eowyn Re: czego nie lubię w GW 02.05.05, 14:33
        a mnie interesuje kwesta zydowska, ciekawi mnie niezwykle, czemu na kazdym
        kroku w kraju, w ktorym juz prawie nie ma Zydow, spotykam sie z antysemityzmem?
        A co do cenzury i logowania:
        - logowanie jest bardzo ok - nikt sie pod nikogo nie podszywa, i zmniejsza to
        ilosc trolli - oczywiscie, sa uparci i zalosni frustraci, ktorzy zakladaja
        sobie dziesiatki kont i prowadza sami ze soba idiotyczne dyskusje, ale pewnie
        wielu osobom sie nie chce tego robic, bo to jakis wysilek jednak - zalozyc
        konto i sie logowac
        - cenzura - ja nie chcialabym w co drugim poscie czytac bezsensownej, plugawej
        wiazanki przeklenstw, wiec uwazam, ze pewna ingerencja moderatorow i adminow
        jest potrzebna. Oczywiscie, czasem przesadzaja. Ale nikt nie jest doskonaly, na
        jakis kompromis trzeba isc.
        • Gość: adam być może dlatego że IP: 83.238.200.* 02.05.05, 14:59
          w 38 milionowym kraju w którym jest 1000 Żydów i dla kontrastu 5 tysięcy
          Karaimów największa codzienna gazeta prawie codziennie choć jeden artykuł
          serwuje na temat owych feralnych Żydów lub inny temat w jakiś sposób z nimi
          związany

nawet fakt że A. Michnik czy W. Rapaczyński mieli dziadków albo rodziców Żydów
          spalonych w Auschwitz w żaden sposób tego nie tłumaczy; to że kiedyś w Polsce
          było wielu Żydów też nie jest powodem bo i Niemców u nas było pare milionów i
          Ukraińców....

moim zdaniem jest to po prostu prymitywna prowokacja mająca na celu wywołać ten
          mityczny "antysemityzm bez Żydów" - zaznaczam że nie neguję zjawisk takich jak
          radio maryja i rydzyk, ale w każdym kraju jest jakiś margines osób "głupszych
          niż przewiduje ustawa" np. w niemczech kanibal który zabił swojego chłopaka i
          go zjadł... trzeba ich ignorować to za 10 lat wymrą, w końcu średnia ich wieku
          to ok 65

• Gość: Żyd JAK TO NIE MA ŻYDÓW ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:26
        A ja ?
        • Gość: adam co z ciebie za żyd? IP: 83.238.200.* 08.05.05, 09:36
          pewnie nie znasz żadnego języka żydowskiego a wyznawcą judaizmu jesteś takim
          jak ja katolicyzmu czyli słyszałeś o co mniej więcej chodzi tym ludziom ale
          ostatni raz na modlitwie byłeś jeszcze jako kawaler i jeszcze z włosami
    • Gość: hansii Dlaczego lubie GAZETE WYBORCZA? IP: *.arcor-ip.net 02.05.05, 14:59
      nie musze tlumaczyc. lubie i juz.
      a ci, ktory nie podoba sie jej profil, moga przeciez opuscic szeregi jej
      czytelnikow?
      przymusu czytania GW nie ma ?
    • mmaupa Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? 02.05.05, 18:08
      Gazeta Trojmiasto. Po co dawac tyle dzialow (edukacja, architektura itd) skoro
      NIKT ICH NIGDY NIE ODSWIEZA????

Poza tym irytuje mnie tandetna pogon za sensacja. Literowki. Niesprawdzone
      informacje.

To na tyle. Pozdrawiam Gazete.
    • Gość: eeeee Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? IP: *.server.ntli.net 02.05.05, 21:44
      ja z kolei napisze co LUBIE
      • Gość: eeeee Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? IP: *.server.ntli.net 02.05.05, 21:48
        ja z kolei napisze co LUBIE w Wyborczej:

lubie literowki, tandete, pogon za tania sensacja, Michnika i jego walke z
        barbarzynskim antykomunizmem oraz przyjaznie z ludzmi honoru, nagonke
        antylustracyjna Wyborczej etc.

przeciez gdyby tego wszystkiego nie bylo na portalu to nie byloby o czym pisac
        a tak to zawsze mozna ponarzekac na naczelnego, na bledy, na brak korekty etc.

• gw.mea.culpa Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? 02.05.05, 22:59
      zmiencie lub zablokujcie mozliwosc cytowania

takie wiadomosci "domyslnie" pomijam a najfajniejsze sa gdy osoba jeszcze
      przeplata wypowiedzi cytatami

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

<jfijdgjdgjdsfg
      odpowiedz
      <dfgdspfkg
      odpowiedz
      <dfgdfhgfdhdgfjydjyt
      odpowiedz
      <uyturytuytr
      odpowiedz

-----------------------------------------------------------------
      • Forum Gazety
      bragiel 02.05.2005 20:58 + odpowiedz

tomqpl napisał:

> Gość portalu: stos napisał(a):
      >
      > > Jestem tego samego zdania. Bez wątpienia jest to najbardziej rozbudowane
      > forum,
      > > bardzo przejrzyste i dobrze zaprojektowane.
      >
      > Forum nie odhacza przeczytanych wiadomości, tak żeby potem było wiadomo, co
      jes
      > t
      > przeczytane, a co nie. Jest to bardzo duża wada forum!
      >
      > A jeśli chodzi o cały portal, to proponuję nie oszczędzać na korekcie!

Jak to nie?
      Przeczytany wątek zmienia kolor na taki bardziej fioletowy.

A co samego forum-ogólnie forum(nie konkretnie ,,Społeczenmstwo" )to jest to
      najlepsze forum w polskim internecie,do którego nawet nie mają co się równać
      fora typu PhpBb,ze swoimi avatarami,znacznikami,cenzurą kazdegfo
      postu,oskarżaniem o nabijanie,galeryjkami i zerowym zabezpieczeniem przed
      hackerami.
    • nelsonek Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? 02.05.05, 22:59
      wyborczej nie lubie. zagladam tutaj jednak ze wzgledu na forum, ktore maja najlepsze. mozna tutaj spotkac roznych ludzi i rozne opinie. pomijam szalencow wyzywajacych siebie nawzajem (i innych przy okazji). denerwuje mnie coraz bardziej panoszaca sie cenzura, ale nie ma tragicznie.

GW mowie zdecydowane NIE. Forum GW mowie TAK
    • mraw Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? 03.05.05, 00:01
      Forum GW jest najlepiej rozwiązane graficznie, przejrzyste i wygodne w użyciu.
      Portal jest już gorszy, o całe lata świetlne od np onetu /który ma najszybciej
      odświeżane wiadomości/. Poza tym coraz gorsze /brukowe/ tytuły,brak korekty,
      niechlujstwo w pisaniu /czego przez lata nie było/... co to się porobiło - mam
      wrażenie, ze powoli schodzi na psy...
      Tak więc o faktach dowiaduję się gdzie indziej, ale później odnajduję je na GW,
      żeby poczytać komentarze ;-)))
      • Gość: adam tak IP: 83.238.200.* 03.05.05, 00:12
        kilka lat temu najbardziej widoczną cechą było to o czym pisałem wcześniej:
        natrętne wpychanie polskiemu czytalnikowi "arcyważnej" kwestii Żydów

to było irytujące, nudne i jałowe ale dało się znieść... w końcu każdy tytuł
        prasowy ma jakąś swoją linię, wolę prymitywny pęd filosemicki niż "Nasz
        Dziennik"

teraz jednak główną cechą "GW" jest równanie w dół, do "Faktu" i "SE".... już
        kilka razy złapałem się na tym że tytuł z wyborczej skojarzył mi się z
        brukowcem, te krzyczące tytuły na pierwszej stronie, obiecujące o wiele więcej
        niż zawiera artykuł
        itp
        i permanentny spadek jakości małych i dużych textów w gazecie; często wygląda
        to tak jakby zatrudniali grafomanów za pół darmo

przykro to stwierdzić ale wszyscy ludzie których znam a czytają GW, albo chcą z
        niej zrezygnować a kupują tylko siłą inercji albo nie mają wyboru (sic) bo inne
        szmatławce codzienne są jeszcze gorsze...

wiem że nakład GW wzrasta ale to chyba tak jak Rzym który już w instytucjach i
        umysłach Rzymian nie istniał a podbijał siłą rozpędu nowe ziemie
    • jabbur Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? 03.05.05, 02:00
      Dodam na marginesie dyskusji:
      Portal gazeta.pl i Gazeta Wyborcza są to dwa
      samodzielne twory. Mają wspólnego właściciela, którym
      jest Agora S.A., ale portal nie podlega GW, GW
      nie podlega portalowi.
      - w imieniu adminów dziękuję za cenne
      krytyczne uwagi :]

pozdrawiam,
      j/a
      • Gość: adam a kto decyduje o kształcie obu tych tworów? IP: 83.238.200.* 03.05.05, 09:13
        rozumiem że A. Michnik o "GW" a W. Rapaczyński o "gazeta.pl" ?

mnie od dawna już najbardziej razi rosnący rozdzwięk pomiędzy weekendowym
        wydaniem gazety w którym kilkanaście stron zajmują eseje, opinie itp (oprócz
        weekendowego wydania "RZ" najlepsze w Polsce) a codziennym wydaniem "GW" które
        dołuje w kierunku "Faktu"

już wolałbym spowrotem informacje typu "kłótnia na radzie konsylarnej głównego
        seferdyjskiego rabinatu Izraela" mimo ich niewątpliwej obojętności dla naszego
        kraju
        • j-k nie przesadzaj. 03.05.05, 09:42
          to chyba odpowiedz na zapotrzebowanie.

w tygodniu czytasz zazwyczaj co innego , niz w weekend.
          • Gość: adam OK IP: 83.238.200.* 03.05.05, 11:21
            mi to wsio ryba, tyle że traz GW robi na mnie 2,5zł tygodniowo a kiedyś robiła
            14zł
        • kuala_lumpur Re: a kto decyduje o kształcie obu tych tworów? 03.05.05, 18:54
          Ojejku, a czy to ważne jaka jest jakość tekstów w GW? Przecież jest jeszcze
          Rzeczpospolita! :)
          • Gość: K. No cóż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:32
            Z "Rzepą" jest tylko jeden problem: nikt nie ma tak wielkiego zasięgu ramion,
            żeby ją rozłożyć... A jeśli już jakimś cudem rozłoży, to zaśnie przy lekturze
            pierwszego artykułu.. Jeżeli zaś jakimś cudem nie zaśnie, to dostanie szału, że
            ten artykuł jest aż tak niedobry.
        • Gość: czestnova Re: a kto decyduje o kształcie obu tych tworów? IP: *.softlab.gda.pl 05.05.05, 23:15
          Racja. Ale tak na marginesie warto zobaczyć jaki, naprawdę dobry i bardzo
          intelektualny, dodatek cotygodniowy ma "Fakt"!!! Naprawdę. W środę, poza Wawą
          ponoć tylko w empikach, nazywa się Europa. To jest dopiero rozbiezność poziomów.
          Ostatnio po raz pierwszy raz w życiu kupiłam wstydliwie nieco Fakt i chyba będę
          kupować co środę.

Gość portalu: adam napisał(a):

> rozumiem że A. Michnik o "GW" a W. Rapaczyński o "gazeta.pl" ?
          >
          > mnie od dawna już najbardziej razi rosnący rozdzwięk pomiędzy weekendowym
          > wydaniem gazety w którym kilkanaście stron zajmują eseje, opinie itp (oprócz
          > weekendowego wydania "RZ" najlepsze w Polsce) a codziennym wydaniem "GW" które
          > dołuje w kierunku "Faktu"
          >
          > już wolałbym spowrotem informacje typu "kłótnia na radzie konsylarnej głównego
          > seferdyjskiego rabinatu Izraela" mimo ich niewątpliwej obojętności dla naszego
          > krajufakt
      • Gość: diabelek Pytanie w delikatnej sprawie. IP: *.sympatico.ca 03.05.05, 20:00
        Glowny watek dotyczy wlasciwie stosunku emocjonalnego do Gazety, ale ja
        chcialbym zapytac w sprawie dotyczacej tematyki, o ktorej niektorzy sa zdania,
        ze jest poruszana w nadmiarze.
        Wiadomo, ze istnieje na swiecie wiele organizacji, ktorych celem jest lapanie
        nazistow. Na przyklad Centrum Szymona Wiesenthala oferuje nawet nagrody
        pieniezne za wskazanie ludzi, ktorzy byli nazistami, badz sluzyli w armii
        niemieckiej w czasach III Rzeszy. Nagrody byly oferowne w Polsce, na Litwie,
        Estonii itd. Nie jest tajemnica, ze niektorzy Litwini, Lotysze, Ukraincy, czy
        Slazacy sluzyli w roznych formacjach niemieckiej armii w czasie II wojny
        swiatowej. Byc moze niektorzy brali udzial w roznych egzekucjach.
        Patrze sobie teraz na zdjecie w Gazecie, a Ojciec Swiety stoi w oknie i macha
        raczka.
        Powszechnie wiadomo jest, ze Ojciec Swiety byl czlonkiem organizacji
        Hitlerjugend, a takze w czasie II wojny swiatowej wcielony byl do niemieckiej
        armii (obrona przeciwlotnicza). Byl tez na froncie, gdzie mieli za zadanie
        podkladac pulapki przeciwczolgowe. Niewykluczone, ze w czasie dzialan wojennych
        zastrzelil nawet paru zolnierzy rosyjskich.
        Pogmatwane sa te losy starszych ludzi.
        Pytanie: Na jakich to wlasciwie zasadach organizacje poszukujace nazistow
        okreslaja kto nim byl, a kto nie byl?
      • nelsonek Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? 03.05.05, 20:35
        moze i GW nie podlego partalowi i na odwrot, ale niemal wszystkie teksty pojawiajace sie w papierowej GW sa identyczne z tekstami w portalu.
      • Gość: jacek Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.05, 11:06
        > Portal gazeta.pl i Gazeta Wyborcza są to dwa samodzielne twory.
        I to jest gwozdz do trumny gazety.pl, bo o ile w gazecie wyborczej wiadomo o co
        chodzi - teksty sa pisane przez dziennikarzy (i mozna sie z nimi nie zgadzac,
        ale to to zawsze jakis poziom) to w gazecie.pl sa i artykuly z gazety wyborczej
        i informacje z pap (niestety strasznie wymieszane wiec jest spory burdel!) czyli
        to samo co u konkurencji. A jak tu mam to samo co na onecie (gdzie dziala dobra
        poczta) to po co mam zagladac na gazete?!
        Jak chce poczytac to mam gazete wyborcza, jak chce wiadomosci to mam lepsze portale.
        A takie wymieszanie nikomu i niczemu nie sluzy. Szczerze to nie rozumiem po co
        ten portal agorze majac badz co badz najlepszy wciaz dziennik.
      • tetao Adminów z "misją" 04.05.05, 23:09
        ... tłumaczących matołkowatym użytkownikom Forum kto jest wielkim człowiekiem,
        a kto nie jest.

Poza tym Forum jest genialne, a na gazetę nie zaglądam, bo nie interesują mnie
        już opinie polskich -pożal się Boże- elit i inne badziewie serwowane przez
        "niezależnych" "dziennikarzy".
    • drmw Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? 03.05.05, 22:38
      Nic nie nalezy zmieniac.Tylko glupcy zawsze bezmyslnie
      by wszystko zmieniali.drmw
      • marianna.rokita dlaczego lubie GW? 04.05.05, 00:46
        a odpowiem po babsku.Kobiety maja prawo do tekiej wypowiedzi.
        A bo tak! - i to jest argument:)
    • adam81w za duzo pisze sie w gazecie o kosciele ! nie wszys 04.05.05, 02:18
      tkich to interesuje jako ze nie wszyscy w Polsce to katolicy . Gw moglaby to
      zmienic
      • adam81w Re: za duzo pisze sie w gazecie o kosciele ! nie 04.05.05, 02:36
        poza tym gw lubie zeby nie bylo
    • Gość: indis Wyszukiwarka - 24h delay IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.05.05, 11:05
      W wyszukiwarce, np. wg "podpis" mogę znaleźć interesujacych mnie autorów z
      wczoraj. Ich wypowiedzi "z dziś" wyszukiwarka nie odnajduje. A szkoda.

Po za tym fourum jest piękne w swej prostocie. Wypowiedzi są stosunkowo długi.
      Na onecie czy wp wypowiedzi najczęściej kończą sie na tytule.
    • janek0 Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? 04.05.05, 15:50

Należy skończyć z cenzurowaniem forów.

W tym celu:
      1. Należy postawić "chiński mur" między administracją forów a agorą sa
      2. Należy zmienić adminów.
      3. Należy dać użytkownikom portalu możliwość odwołania admina.
      • sopherss Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? 04.05.05, 18:16
        > Należy skończyć z cenzurowaniem forów.
        >
        > W tym celu:
        > 1. Należy postawić "chiński mur" między administracją forów a agorą sa
        > 2. Należy zmienić adminów.
        > 3. Należy dać użytkownikom portalu możliwość odwołania admina.
        >

:-)))))

Forum należy do firmy Agora S.A; niby dlaczego przedsiębiorstwo to miałoby się
        pozbywać wpływu na coś z czego czerpie zyski (reklamy)? W imię wolności
        wypowiedzi i dobrego samopoczucia dyskutujących?

W internecie można znaleść bardzo wiele forów po polsku; wchodząc tutaj
        korzystasz z zalet i udogodnień jakie ono oferuje ale też akceptujesz
        obowiązujące zasady - a one są takie że wypowiedzi obrażające, szkalujące innych
        dyskutujących są usuwane. Jak się nie podoba, to droga wolna.

Co forum:
        zgadzam się z tym iż przydałaby się możliwość oznaczania (dostępna dla
        zarejestrowanych użytkowników) przeczytanych postów. Świetnym przykładem dobrze
        działającej tej funkcji są dyskusje.pl - przy liczbie informującej o ilości
        postów w danym wątku jest czerwony nawias a w nim liczba nieprzeczytanych postów
        z tego wątku przez użytkownika.

GW i Gazeta.pl

Na mnie GW już nie zarabia. Kiedyś kupowałem papierową wersje niemal codziennie
        po tym jak się zdecydowanie obniżył poziom tekstów ograniczam się do informacji
        z gazety.pl.
        • janek0 Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? 04.05.05, 23:35
          sopherss napisał:

> > Należy skończyć z cenzurowaniem forów.
          > >
          > > W tym celu:
          > > 1. Należy postawić "chiński mur" między administracją forów a agorą sa
          > > 2. Należy zmienić adminów.
          > > 3. Należy dać użytkownikom portalu możliwość odwołania admina.

> Forum należy do firmy Agora S.A; niby dlaczego przedsiębiorstwo to miałoby się
          > pozbywać wpływu na coś z czego czerpie zyski (reklamy)? W imię wolności
          > wypowiedzi i dobrego samopoczucia dyskutujących?
          Już raz o tym pisałem, pozwól więc, że dam Ci linka, zamiast się powtarzać:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=22388542&a=22391503
          Swoją drogą, stosując Twoją argumentację można by dojść do wniosku, że prasa lub
          telewizja mogłaby podawać fałszywe informacje: dlaczego np. ITI albo Solorz
          mieliby pozbywać się wpływu na swoje telewizje, skoro to ich własność ? Dlaczego
          nie mieliby np. manipulować giełdą w ten sposób ? Więc dlaczego Agora może
          manipulować jej (nomen omen) agorą ?

> W internecie można znaleść bardzo wiele forów po polsku; wchodząc tutaj
          > korzystasz z zalet i udogodnień jakie ono oferuje ale też akceptujesz
          > obowiązujące zasady - a one są takie że wypowiedzi obrażające, szkalujące innyc
          > h
          > dyskutujących są usuwane. Jak się nie podoba, to droga wolna.
          Widzisz, problem nie polega na wypowiedziach szkalujących, obraźliwych itp.
          Chodzi o cenzurę, która nie ma związku z tzw. kulturą osobistą, ani naruszaniem
          dóbr osobistych, tylko wiąże się z interesami firmy agora.
          Zresztą, jeśli powiem w telewizji, że iksiński ma w zwyczaju gwałcić małe
          dziewczynki, to telewizja to puści, a gazety wydrukują na pierwszej stronie.
          Najwyżej mnie iksiński poda do sądu za zniesławienie, a sąd mnie skaże, jeśli
          się okaże, że jednak iksiński nie gwałci.

Natomiast na forum gazety taką wypowiedź się skasuje. Czyżby admini byli lepsi
          niż sądy ?

PS. Jeśli zamierzasz mówić mi, że mam sobie szukać innego forum, to odpuść sobie
          odpowiadanie na ten post. Wszelkie inne argumenty chętnie podejmę.
    • po_godzinach Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? 04.05.05, 18:42
      Kto powiedział, że nie lubimy?
    • tramonto WYSZUKIWARKA 04.05.05, 18:47
      fajnie by było, gdyby z głownej strony, było okno dla wyszukiwarki
      internetowej, a nie tylko archiwum. Nie musiałbym non stop na google
      przeskakiwac.
      • franzmaurer O forum i o poczcie 04.05.05, 19:03
        Na forum:

1) jakis skrypt ktory by wywalał zby duze cytaty - czase jakis matołek wkleja
        cały wątek i pisze tylko pod spodem że się z tym nie zgadza - po prostu
        ograniczyc cytat do np. 5 linijek - jak ktos jest rozumny to i tak rozumie
        kontekst.

2) upowszechnić "super wątek" żeby ta opcja była dostępna także na dowolnym
        forum - można nawet jakiś ranking zrobić "Top 100" uwzględniający oceny i ilość
        wypowiedzi różnych userów

3) Wprowadzić "szybką pocztę" wewnątrz portalu. Polega to na tym że nie trzeba
        się logować do skrzynki żeby napisać maila. Cos takiego funkcjonuje np w
        serwisie Safe-Mail.net i polega na tym ze klikajac na "Quick mail" przechodzi
        sie do formatki gdzie podaje sie tylko: login, hasło, login innego usera w safe-
        mail.net lub caly e-mail jesli jest spoza domeny no i miejsce na wiadomosc.
        Swietnie sie sprawdza jak sie ma minute na napisanie maila :))

Ciao :)
        • Gość: kami Re: O forum i o poczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 20:53
          No wiec, na poczatek pochwaly: bardzo podoba mi sie uklad graficzn portalu -
          jest przejrzysty i przyjemny dla oka, w przeciwienstwie do szczegolnie onetu.
          Wolalabym, zeby zamiast beznadziejnego deseru z "Metra" byly zamieszczane
          ciekawe teksty glownie z dodatkow GW ("Świątecznej", "Dużego
          Formatu", "Wysokich Obcasów"), nawet za cene rzadszej aktualizacji. Admini
          mogliby za to czesciej aktualizowac polecane topiki na forum - jak jeden zestaw
          wisi dwa dni, to juz mi sie to zaczyna nie podobac. :) Dziekuje za uwage. :)
      • aktywny11 Re: WYSZUKIWARKA 08.08.05, 12:39
        Jest rozwiązanie, jeśli chcesz mieć zawsze pod ręką funkcjonalną wyszukiwarkę:
        dodaj do ulubionych wyszukiwarkę www.netsprint.pl =>

Pozdrawiam serdecznie,
    • Gość: zmotoryzowany miejsce sprzedaży obnośnej GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 00:58
      szkoda mi tych ludzi co wydeptując przyuliczne trawniki mokną na deszczu i
      marzną... Na przystankach mieliby chociaż dach nad głową
    • putativus Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? 06.05.05, 16:24
      dwa osobne sprawy tutaj chchesz połąćzyć w jendą całość...
      daremna twa wola;-)

GW to jedno i forum GW to drugie;-)
    • Gość: Ania Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? IP: *.aine.pl 08.05.05, 09:16
      O GAZECIE WYBORCZEJ:
      Kiedyś bardzo lubiłam GW. Dzisiaj prawię, że jej nie znoszę.
      Przekonałam się osobiście, że potrafią pisać straszne bzdury. Mam szczególnie
      jednego "ulubionego" dziennikarze - jak widzę jego artykuły to omijam je
      szerokim łukiem, bo wiem że nie ma w nich za grosz prawdy. Przekonałam się o tym
      kiedy opisywał jedną sprawę, w którą byłam w pewnym sensie zaangażowana. Tylu
      kłamstw i manipulacji dawno nie widziałam.
      Coraz częściej zastanawiam się nad tym żeby przestać kupować GW. Problem tylko w
      tym, że nie widzę na naszym rynku innej gazety codziennej, która byłaby dobra.
      RZ nie lubię ze względu na format oraz na to że często też mija się z prawdę (w
      artykułach w dobrej firmie - w jednym tygodniu pisze jedno, w następnym
      zaprzecza sama sobie).

O PORTALU gazeta.pl:
      Odwiedzam go często, bo ma wiele ciekawych działów. Szkoda tylko, że nie
      prezentuje postów w taki sposób jak na onecie (po otwarciu wątku widać początki
      wszystkich postów).

• Gość: Polak Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 09:30
        Biblię i dzieło Hitlera też czytałem co nie znaczy że sie z nimi
        utożsamiam.Podobnie jest z GW.
      • blinski Re: Dlaczego nie lubie GAZETY WYBORCZEJ? 09.08.05, 00:33
        przecież klikając w 'pokaż treść wszystkich' masz, jak nazwa wskazuje, podany
        nie tylko początek każdego postu, ale całą treść wszystkich postów:)
    • Gość: adam jeszcze 4 uwagi o GW IP: 83.238.200.* 08.05.05, 09:52
      nie lubię

1. kiedy osoby takie jak Dawid Warszawski albo Marek Beylin piszą o konflikcie
      w Palestynie bo jest to nieobiektywne, osoby pochodzenia żydowskiego albo
      chociaż mające wśród rodziny Żydów są w tej kwestii tak samo obiektywne jak
      przeciętny Arab z Syrii czyli wogóle

2. nie lubię kiedy Wojciech Orliński, Artur Domosławski i kilku innych
      gloryfikują komunizm lub chociaż próbują odszczurzyć Marxa i jego przegięte
      teorie; już wogóle doprowadza mnie do szału kiedy pan Domosławski pisze że
      przyczyną odwiecznej nędzy łacińskiej części ameryki jest kapitalizm - to
      świadczy nie tylko o ignorancji ale też o zacietrzewieniu i lewactwie
      intelektualnym; autorzy może powinni pisać do Liberation albo il Manifesto

3. nie lubię pretensjonalnych prób przepisywania historii poprzez biografie
      poślednich oficerów komunizmu serwowane przez rudą redaktorkę której nazwiska
      nie pamiętam

4. zmasowanego ataku pobożnego katolicyzmu który od jakiegoś czasu zajmuje 1/3
      a nawet połowę weekendowego pakietu esejów, wywiadów i felietonów

reasumując: jak już ktoś wyżej napisał, kupuję GW raz w tygodniu choć kiedyś
      kupowałem codziennie a teraz nawet zakupu wydania weekendowego czasami żałuję,
      np. kiedy jest zdominowane przez katolicki prozelityzm pana Turnau i brednie
      lewicowe Artura Domosławskiego... a propos co za połączenie :) proponuję chwyt
      reklamowy:

"trybuna i tygodnik powszechny w jednym! kup weekendową GW!"
      • po_godzinach Re: jeszcze 4 uwagi o GW 08.08.05, 12:42
        Jaką więc gazetę adamie czytasz?
        • Gość: adam prawie żadnych IP: 83.238.200.* 08.08.05, 17:23
          czasami kupię sobie broszurkę "NIE" Urbana, żeby się pośmiać
          • po_godzinach Re: prawie żadnych 08.08.05, 18:38
            Również zauważyłam od pewnego czasu spadek jakości Gazety. Brakuje mi w niej
            duzych opiniotwórczych esejów, wyczerpujących debat na wazne tematy, dogłębych
            rozważań na ważkie tematy społeczne pokazujących spojrzenia z różnych stron,
            odwaznie formułowanych opinii.

Gazeta stałą sie jakby troche powierzchowna.

Szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka