edo5 Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt 13.05.05, 23:32 Napisałem w czasie konklawe,że wybrany zostanie najlepszy z najlepszych. I tak się stało.Papież Benedykt XVI to następny Następca św. Piotra . który doprowadzi do uświęcenia rodziny, człowieka i kościóła. Dążenie ludzi do swiętości a inaczej do stania się człowiekiem w pełnym tego słowa znaczeniu do droga reformy chrześcijaństwa W XXI wieku.Ten papież pokaze światu kościół w świetle ewangielicznego blasku zmisją pasterską podnoszących ludy z upokorzenia do godności człowieczeństwa. Przyjdzie czas kiedy będzie się żyło godnie pod pastorałem i rządami ludu.Tak stać się musi. Puste polemiki i nowe ideologie temu nie przeszkodzą.I to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Sorry, chłopie, ale nadchodzi Era Wodnika... 14.05.05, 00:12 czas już na Was...bye bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k-a PAPA RAZZI sie podlizuje polakom IP: *.server.ntli.net 13.05.05, 23:32 ... bo doskonale wie że tylko w WIELKIEJ POLSCE KATOLICKIEJ moze zrobić kariere... nawet przechodzi przez szybki kurs polskiego... .... A JEMU POPROSTU ŹLE Z OCZU PATRZY I DZIECI SIE GO BOJA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat_mangolda Sądzę, że robi to dla świętego spokoju... IP: *.icpnet.pl 13.05.05, 23:44 Da nam wielkiego świętego to skonczą się wreszcie polskie pielgrzymki do Rzymu , które wymuszają na nim gadke w tym sz..szszsz..eee leszczcącym -fafluchte donerweter-słowiańskim języku..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k-a szczerze wątpie... IP: *.server.ntli.net 13.05.05, 23:52 Jezeli pozbedzie sie polaków.. to musial by być skazany na klęskę... czasami mam wrazenie za cały Vatykan zyje jeszcze tylko dzieki Polakom... - oczywiscie pora na zmiane... ale to mało prawdopodobne... Bo przecież w polsce to WSTYD samodzielnie myśleć.. Co ludzie powiedzą itd... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: szczerze wątpie... 14.05.05, 00:08 watykan jakos to przetrwa, zreszta niemłody juz jest. ale jak wreszcie Ameryka Płd, dostanie to czego pragnie..wow to bedzie jazda..voodoo w biały dzień ,, nie moge sie doczekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial13 Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.asko / 82.177.161.* 13.05.05, 23:34 A co to za proces.To powinno sie odbywać na zasadzie komisji orlenowskiej.A tak wogóle to dziadek świetym powinien zostać za wyeliminowanie ze swojej firmy pedofilii i przeznaczenie majątku watykańskiego na rzecz głodujących swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machnik qrestwo sld, po.... musi zajac stanowisko IP: *.testeq.com / *.testeq.com 13.05.05, 23:52 w tej sprawie, inaczej mocherowe berety wygraja sejm, senat i kto wie co jeszcze. Milej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: qrestwo sld, po.... musi zajac stanowisko 14.05.05, 00:09 ja zwsze musze zakończyć dyskusje, zawsze , poczekam aż się wreszcie położysz właczysz rydzyjko i pójdziesz lulu...wtedy wyłącze kompa !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machnik Re: qrestwo sld, po.... musi zajac stanowisko IP: *.testeq.com / *.testeq.com 14.05.05, 00:20 zla wiadomosc: u mnie wieczor sie wlasnie rozpoczal. Bedziesz sie pocil po swoja wyplate - w koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Co to ?? Nocne czuwanie w klasztorze ?? 14.05.05, 00:27 Ja tam cierpie na bezsenność to się trocgę inwektywami poobrzucamy , ok ?? Noc szybciej zleci ?? Z której plebanii nadajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A powinienem ?? Czekaj, niech zgadne... 14.05.05, 00:34 Miodowa 17..nie...Jasna Góra....nie ...może Licheń.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machnik szukaj nowej posady bo z ta zgraja trafisz tam, IP: *.testeq.com / *.testeq.com 14.05.05, 00:42 gdzie oni - na pustynie. A wybory tuż tuż. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold i dobrze... 14.05.05, 00:51 przynajmnie dzwony mnie o 6 rano nie bedą budzić... a to wkurza straszliwie..proboszcz u nas mówi, że to głos Boga..hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: wez prozaczek 14.05.05, 00:57 To wtedy naapewno głos Boga usłysze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machnik przeciwienstwo jest prawda IP: *.testeq.com / *.testeq.com 14.05.05, 01:04 jesz prozac zeby tego glosu nie slyszec Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Nie wiem , nie używam ..a Ty coś teraz słyszysz... 14.05.05, 01:09 poza Rydzykiem..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machnik slysze ze z idiota mam do czynienia i trace czas IP: *.testeq.com / *.testeq.com 14.05.05, 01:15 Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: slysze ze z idiota mam do czynienia i trace c 14.05.05, 01:17 powoli przstaje kontaktować uśpiłeś mnie..hehe.. i tylko jednego barana policzyłem...czyżby to kolejny cud wiadomej osoby ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machnik to nie cud to proza obcowania z idiota IP: *.testeq.com / *.testeq.com 14.05.05, 01:24 Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: to nie cud to proza obcowania z idiota 14.05.05, 01:26 Wyluzuj ksieże proboszczu... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Takiś madry, bo nie z polski klikasz...do widzenia 14.05.05, 01:30 www.testeq.com/contact/ bye bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machnik inaczej gadalbym jak ty IP: *.testeq.com / *.testeq.com 14.05.05, 01:43 to dobrze ze sie roznimy Odpowiedz Link Zgłoś
mangold zajmij sie może swoimi sprawami ...Polonia powinna 14.05.05, 01:48 trzymać sie z daleka od tego chorego kraju... jeszcze Was tu brakuje,,, sorry za szczerość ale taka prawda.. nie wiecie co w trawie piszczy, a dużo pyszczycie pozdrawiam i żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machnik on jest tak samo moj jak i twoj IP: *.testeq.com / *.testeq.com 14.05.05, 02:04 dlaczego mielibyscie miec wolna reke? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: bo ja Ci się do Ameryki nie wtrącam... 14.05.05, 10:20 Oj Mangold, Mangold - sróbuj być bardziej konkretny... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Masz racje ale... 14.05.05, 10:49 zaspany juz byłem... :-)) sorry, teraz tez to czytam i płonę ze wstydu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Masz racje ale... 14.05.05, 11:14 mangold napisał: > Buraki tak mają.... :-)) Probably you're right! Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel1 dlaczego pokazuje się tylko 208 odpowiedzi z 247 14.05.05, 21:59 za mało wielbicieli świętości jp2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: dlaczego pokazuje się tylko 208 odpowiedzi z 14.05.05, 22:06 moderator manipuluje postami,moje wstrzymał na końcu drugiej setki. Kij ci frajerze w oko. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Bałwochwalstwo i tyle.... 13.05.05, 23:55 Gość portalu: Fil napisał(a): > widze dupku, ze wrzucasz swoje zalosne dywagacje na wszystkich portalach. > powtrzam ci: wrocisz do tematu z kolesiami w piekle, czego ci serdecznie > zycze :-DDDDD > czy to są efekty nauczania JP2??? Mam nadzieje, że nie, bo coraz bardziej mi sie nie podoba ten katolicyzm wadowicki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /// Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:09 Nikt nie modli się do świętych! Za ich pośrednictwem przekazuje się prośby do Boga. Wynika to z szacunku do Boga, który jest Kimś niewyobrażalnie doskonałym, że zwykły człowiek nie jest godzien zwrócić się do niego wprost. Może to zrobić za pośrednictwem świętych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fil Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.wroclaw.mm.pl 14.05.05, 00:13 albo Jezus....już było o tym Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt 14.05.05, 11:56 Gość portalu: /// napisał(a): > Nikt nie modli się do świętych! Za ich pośrednictwem przekazuje się prośby do B > oga. Wynika to z szacunku do Boga, który jest Kimś niewyobrażalnie doskonałym, > że zwykły człowiek nie jest godzien zwrócić się do niego wprost. Może to zrobić > za pośrednictwem świętych. A co było zanim pierwszy święty się pojawił na nieboskłonie??? Już wiem! Wtedy człowiek był "godny" i zwracał się bezpośrednio... Odpowiedz Link Zgłoś
modlitwa Pomódlmy się w intencji beatyfikacji JP II !!! 14.05.05, 00:56 Módlmy się w Jego intencji !!! Modlitwa.org Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Nie, dzięki, miłego różańca życzę.... 14.05.05, 00:58 Też nie miałes kogo poprosić.... :-))0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:59 tak..każda organizacja ma swoje prawa Jan Paweł II zostanie świetym, ale ciekawe może być to, że on jest w innym świecie i doznał zdziwienia, że te wszystkie ziemskie wiary to wymysł człowieka:-)) wierzymy w to co wymyślimy bez komentarza:-) PS: poruszamy aktualny temat hitleryzmu i stalinizmu, a czy Wiecie ile zgineło ludzi za to , że nie sa chrześcijanami??? miliony ot wiara człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista2 Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: .4mrp* / *.inet.fi 14.05.05, 00:59 Koscioly to zabawne instytucje. Ale ten facet byl klasa sama dla siebie. Jako czlowiek. A dla mnie tez jako Polak. Polaku_z_usa - gatunek wybitnych Polakow jest na wymarciu. Tym bardziej powszechny szacunek Mu okazywany to rzecz znamienna. I jak najbardziej zasluzona. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Trzynastki w życiorysie Karolka, toż to cud!!!! 14.05.05, 01:09 Trzynastki w życiorysie Karolka. Został wybrany na papieża w wieku 58 lat (5+8=13). Zmarł drugiego kwietnia 2005 (2+4+2+5=13). O godzinie 21:37 (2+1+3+7=13). W trzynastym tygodniu 2005 roku. W 2005 roku skończyłby 85 lat (8+5=13). Jego pontyfikat trwał 26 lat i 5 miesięcy (2+6+5=13). 13 Maja 1981 roku był zamach na jego życie. Trzynasty to dzień objawień Maryi, której Jan Paweł II zawierzył swoje życie i cały świat. Trzynastego maja tego roku Benek XVI obwieścił nam radosną nowinę o rozpoczęciu procesu uczynienia go świętym. Czy to nie cud? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Trzynastki w życiorysie Karolka, toż to cud!! 14.05.05, 01:12 kozaczek3 napisał: > O godzinie 21:37 (2+1+3+7=13). > Czy to nie cud? > W Moskwie była wtedy 23.37, a w Londynie 20.37 i co Ty na to ?? A jak bym troche nad tymi datami posiedział, tam silnia, tam całka i coś jeszcze do do liczby pi bym doszedł albo i do 666 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Trzynastki w życiorysie Karolka, toż to cud!! 14.05.05, 01:17 mangold napisał: > kozaczek3 napisał: > > > > O godzinie 21:37 (2+1+3+7=13). > > > Czy to nie cud? Nie znasz pragnień ludu Bożego. Reguły są takie aby wyszło na cud. Można jeszcze coś mu zmierzyć aby wyszło 13 cm. Amen. > > > > W Moskwie była wtedy 23.37, a w Londynie 20.37 i co Ty na to ?? > > A jak bym troche nad tymi datami posiedział, tam silnia, tam całka i coś jeszcz > e > do do liczby pi bym doszedł albo i do 666 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: do kozaczek3 IP: *.sympatico.ca 14.05.05, 06:24 brakuje ci tych 13-tek ,zagryz stek,popij piwem i powspominaj jenerala co 13- tego grudnia , pokazal wszystkim wala-jak Polska cala Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: Trzynastki w życiorysie Karolka, toż to cud!! 14.05.05, 10:32 pewnie ,ze cud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 01:16 Gratuluję GW, że umieścił ten wątek jaki pierwszy temat dnia dzisiejszego. Jan Paweł II będzie świętym,a 3 miliony Polkaów w wyniku bezrobocia będzie jeść trawę. GW szuka od dłuższego czasu afer, tropi je , znajduje, pokazuje. Nie uświadczy się natomiast w GW na pierwszym planie tematyki bezrobotnych. Ot ciekawostka. Typowe średniowiecze. Czytałem dzisiejszą GW jak codzień. W Stołecznej afera z urzędnikami przyjmowanymi po znajomości, GW zdiwiona, że tak jest, a jak ma być??? Ciekawe ile osób w GW ma pracę po znajomości. Jak coś piszecie bądźcie obiektywni a nie jednostronii. I wypadałoby by by Kierownictwo GW tez ujawniło swój majątek. Tak z ciekawości. pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
hleb Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt 14.05.05, 01:17 czarni powinni sie nawzajem pooglaszac swietymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fil Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.wroclaw.mm.pl 14.05.05, 01:22 cierpliwości.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez z USA Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.gnscrp01.va.comcast.net 14.05.05, 01:29 I masz zupelna racje, ze swiat stanie sie lepszy na skutek beatyfikacja Jana Pawla II. Powiadasz, ze bedziesz sie smial. Doskonale, swiat sie stanie lepszy, jesli wszyscy beda sie smiac, gdyz jest to oznaka zadowolenia i szcescia. Smiejmy sie wiec wszyscy za tym niedowiarkiem, aby za jego przyczyna uzdrowic zlo tego swiata Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Jestem dumny że jestem katolikiem i że w Polsce!!! 14.05.05, 01:48 Duma moja wynika z tego, że hierarchowie Krk są wzorem moralności i czystości ducha. Szanują prawo w sposób wręcz wzorcowy. Opiekę roztaczają nad wszystkimi owieczkami i baranami, a szczególną troską otaczają jagnięta. Te bardzo wrażliwe istoty wymagają szczególnej opieki, nauki i ochrony, dlatego też, kapłani powinni z każdym z nich indywidualnie rozwiązywać tajemnice wiary. Kółka różańcowe wraz ze swymi duchowymi przywódcami powinny w tych trudnych chwilach wzmóc i przyspieszyć walenie, oczywiście różańca. Szatan się nie modli i dlatego ma dużo czasu na naukę i doskonalenie swoich metod zniewalania oranta. Podchodzi rozmodlonego pod postacią młodego chłopca lub ministranta oralnie, wtedy modlitwa jest niezrozumiała, często analnie wtedy modlitwa jest głośną z wykrzykiwaniem zachwytów. Nasz wzorzec moralny z Gdańska został przez takiego szatana opluty, a jego ohydna spuścizna, moralna oczywiście, nie będzie długo spływać po tym szlachetnym człowieku i jego orderach. Dostanie on za tę bohaterską walkę z szatanami zawieszony, oczywiście następny order. Daleko naszemu kochanemu prałatowi bursztynowemu (taki tytuł nadał mu ks. Leszek co to nie skończył jak prawdziwy mężczyzna) do ideału księdza, ale to tylko, dlatego że on ten ideał zdecydowanie wyprzedza, prawie dubluje. Ten brutalny i niczym nie usprawiedliwiony atak na nasz Kościół katolicki kochany, nie ostudzi naszej wiary i nie osłabi naszych uczuć miłości, jaką pałamy i zioniemy do bliźniego swego. Ksiądz Boguchwał kapłan naszego klatkowego kółka różańcowego, zarządził nową tradycję, okazywania miłości bliźniego, będzie całował chłopców w usta. Na głupie pytania dziewczynek odpowiedział, że to jest miłość do bliźniego a nie do bliźniej. I wysłał dziewczynki do domu po papierki tacowe. Ateistycznym, czyli brudnym i niemoralnym ludziom mówimy zdecydowane NIE!!! Różaniec mój jest już tak zużyty, że często się rozpada. Wynika to z ciągłych modlitw za zdrowie naszych kochanych ekscelencji i eminencji naszego kościoła katolickiego. Amen. Wszelkie prawa zastrzeżone. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroslaw Re: Jestem dumny że jestem katolikiem i że w Pols IP: *.cable.mindspring.com 14.05.05, 02:26 Kio jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci w Niego kamieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak_z_kanady Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.gosonic.ca 14.05.05, 02:47 BIZNES * Dziecko sie urodzi, chest trzeba zaplacic. * Stanie sie grzesznikiem, rozgrzeszenie placic. * Poslubionym za slub, trzeba zaplacic. * Umarly, choc taki, msze trzeba zaplacic. * Wdowa biedna czy bogata, tez musza zaplacic * A gdy "Wszystkich Swientych", to tez wszyscy placic. * Za mlodych i starych, zywych i umarlych, trzeba zaplacic. * Litanie, msze, modlitwy, komunie, swiece, obrazki, skaplerze, ruzne tez krzyzki i blogoslawienstwa, wszystko sie sprzedaje, za wszystko sie placi; Niema nic SWIETEGO, wszystko jest Towarem. * Siedzenie zaplacic, modlenie zaplacic, placic i zaplacic.... * Coz to jest za kosciol? Kto jest tam KASIEREM ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halszka Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 22:16 to niepłać baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Kanady [...] IP: *.sympatico.ca 14.05.05, 04:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 14.05.05, 11:28 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Kanady Re: do sclavusa IP: *.sympatico.ca 14.05.05, 16:26 a czy ty przeczytales(as),czy miales(as) w reku choc jedno z dziel JPII i czy wiesz o czym pisal,co glosil? nie odwracaj kota ogonem! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus do polaka z Kanady 14.05.05, 20:32 Są, niestety, takie książki, których do ręki nie wezmę. "Dzieła" JPII należą do nich właśnie. Uwielbiam dużo wiedzieć - są jednak granice nie do przekroczenia. Ponieważ, jak można zgadnąć, ty się tych "dzieł" naczytałeś sporo, będziesz mógł śmiało wziąć do ręki dzieła Uty Ranke Heinemann Przyjemnej lektury dzieł wielce pouczających i na poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pysia Re: Brawo ZYGA! calkowicie sie zgadzam IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 14.05.05, 04:32 Cos tu na tym forum rozplenilo sie DUZO CUDZOZIEMCOW!!! Ale nic to ,przeczekamy. Nasz SWIETY OJCIEC JAN PAWEL II CZUWA NAD NAMI. NIE LEKAMY SIE. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga Re: Brawo ZYGA! calkowicie sie zgadzam IP: 193.151.48.* 17.05.05, 23:22 Pysia jesli mieszkasz gdzies blkisko miejsca gdzie byl nasz Papież to idz juto zapal znicza i pomodl sie w jego 85 rocznice urodzin. ja mam to miejsce przed oknem i z cala pewnoscia tam bede. lepiej chyba nie zwaracac uwagi na te wszystkie tak obelzywe posty,naprawde zal mi tych ludzi!!!!!nie czynie z Papieża Boga ale mam do niego szacunek i wierze ze Bog calym sercem umilowal tego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
opiniapollpressagency CZEKALISMY Z CALA UWAGA NA TA WSPANIALA WIADOMOSC 14.05.05, 05:43 Dzien dzisiejszy po raz kolejny zapisal sie wspanialoscia w historii Polski. To wiadomosc dla naszych serc. Z cala ufnoscia czekamy na dalsze szybkie i dostojne kroki w kierunku pelnej kanonizacji. Dla mnie, moich przyjaciol i rodziny Ojciec Swiety Jan Pawel II jest osoba Swieta. Powoli nowy Ojciec Swiety Benedykt XVI zdobywa nasze serca. BONAWENTURA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fil Re: CZEKALISMY Z CALA UWAGA NA TA WSPANIALA WIADO IP: *.wroclaw.mm.pl 14.05.05, 08:46 czy kroki szybkie mogą być dostojne???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denis Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 06:55 Polak w USA śmiać się chce zamiata albo zmywa gary i u daje inteligenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fichtel1 Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.icpnet.pl 14.05.05, 07:18 zostawcie w spokoju polaka z USA. Azbest strasznie okalecza. Takze psychicznie. :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Texsasu Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.tnt1.cc.awesomenet.net 14.05.05, 07:44 To ze trzeba go zostawic w spokoju to racja ale chlopakow od azbestu nie wypada obrazac oni robia naprawde dobra robote i nie przynosza wstydu a ten orzel z USA moze mial trudne dziecinstwo, a moze go rodzice nie kochali,a moze mu cos spadlo na glowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Texsasu [...] IP: *.tnt1.cc.awesomenet.net 14.05.05, 07:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATOLIK Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 07:52 Bardzo ucieszyła mnie informacja o rozpoczęciu beetyfikacji Jana Pawła II. Zawsze darzyłem i darze Jego osobę wielkim szacunkiem. Uważam jednak , że komentarz dziennikarza o tym , że Benedykt XVI nie miał innego wyjścia jak tylko rozpocząć proces jest nedorzecznością. Papież szanuje głos wiernych, ale nie działa pod ich naciskiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt 14.05.05, 11:13 Gość portalu: KATOLIK napisał(a): > Bardzo ucieszyła mnie informacja o rozpoczęciu beetyfikacji Jana Pawła II. > Zawsze darzyłem i darze Jego osobę wielkim szacunkiem. Uważam jednak , że > komentarz dziennikarza o tym , że Benedykt XVI nie miał innego wyjścia jak tylk > o > rozpocząć proces jest nedorzecznością. Papież szanuje głos wiernych, ale nie > działa pod ich naciskiem. Pozdrawiam. Skoro tak to żadnej beatyfikacji!!! JPII jeszcze ducha nie zdążył wyzionąć a już go na placu obwoływano świętym a i doniesienia o sprawionych przezeń (sic!) cudach, zaczęły hurtem napływać... Tak więc B16 poczół presję... i interes no i zadziałał pod tę presję. Siano, jakie wpłynie do INSTYTUCJI, to oczywiście sprawa drugorzędna... i bez znaczenia A kto wie, może pomysł Bońka kiedyś wróci a KK zastrzeże sobie wyłączność na handel barwami narodowymi bo... z JPII, "w górnym lewym rogu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryx Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: 80.97.209.* 14.05.05, 08:04 "Polak a USA" - masz całkowitą rację, popieram. Każda instytucja, w której nie ma dyskusji i wymiany poglądów zamienia się w totalitarne wariatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 debilny sondaż GW ! porażające ! ciemnota ! IP: *.comnet.krakow.pl 14.05.05, 08:38 uroczystość JP2, he,he. Od dawna przyjete jest ,że znane osoby wspomina się w dniu ich narodzin i śmierci. Przecież katolaki i tak trzcić beda wszystkie daty zwiazane z Karolem Wojtyłą. Nie powinni zapomnieć o jego liczbie 13. Tak więc , paciorek zawsze o trzynastej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talug Re: Proces beatyfikacyjny Jana Pawła II rozpoczęt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 08:45 Chce narodek swietego, prosze bardzo, nie ma sprawy! Poco maja pisac petycje i zawracac mi glowe, a przecie i na tym tez mozna zarobic. Nie mozna przepuscic takiej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś