Dodaj do ulubionych

--- Nie będzie Parady Równości?

18.05.05, 23:27
Co to za dziki kraj i co to za hołotka nim rządzi! Zabrania sie legalnych
manifestacji! To znak, że takie manifestacje w tym durnym kraju są niezbędne,
inaczej to społeczeństwo do końca zdziczeje i schamieje. Na razie tylko nie
pozwala się na manifestację w obronie praw gejów, a niedługo pewnie będzie
się brało przykład z Hitlera i zamykało w obozach koncentracyjnych - gejów,
Żydów, a może i jeszcze przeciwnków politycznych. To po to walczyliśmy o
wolną Polskę, żeby teraz się tu brało przykład z metod Łukaszenki?
Niedobrze mi się robi, jak myślę o tej naszej durnej Polsce i durnych
politykach. Nie może ktoś w końcu kopnąć tego Kaczyńskiego w d...? Może by
się opamiętał?

GW:
" Nie będzie Parady Równości. - Nie widzę powodu do krzewienia kultury gejów -
tłumaczy prezydent Kaczyński, który w zeszłym roku za zakaz przemarszu gejów
i lesbijek oberwał tortem.
Parada Równości to główne wydarzenie Dni Równości. W Warszawie odbyła się
trzykrotnie. Za każdym razem uczestniczyło w niej od kilkuset do kilku
tysięcy osób protestujących przeciwko homofobii..."
Obserwuj wątek
    • Gość: diabelek Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.sympatico.ca 19.05.05, 00:08
      Kaczynski zostal wybrany w wolnych i demokratycznych wyborach. Jego elektorat
      nie zyczy sobie takich defilad.
      >Nie może ktoś w końcu kopnąć tego Kaczyńskiego w d...?
      Kto niby ma byc tym kims "kopiacym w d..."?
      • asienka32 Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 07:08
        Legalna manifestacja jest wtedy kiedy wladze nie zabraniaja jej organizowania.
        Jak piszesz rewolucjonisto swoje postulaty, uzywaj slownika jezyka polskiego bo
        robisz z siebie (i z popieranych przez siebie homoinnych) zwyklych analfabetow.
        • speer Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 09:10
          >Legalna manifestacja jest wtedy kiedy wladze nie zabraniaja jej organizowania.

Tak, ale wladze musza miec LEGALNE POWODY by ja odwolac, a nie maja.

Chyba za to juz dyktatura, wtedy wystarczy widzimisie kaczora.
          • Gość: LePeR Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 09:25
            Czy jakakolwiek manifestajca jest objawem równości?
            Jakiej równości? Manifestacja już sama w sobie niesie treść, że jakaś grupa chce pokazać swoją inność ale na pewno nie równość.
            :)
            Chyba że przyjmiemy, że w manifestacji równości biorą udział ludzie którym się wydaje że są równi. A może równiejsi od innych?

Nazywajmy rzeczy po imieniu. Jakie informacje niesie ta manifestacja pod górnolotną nazwą "Manifestacji Równości"?

Za jakiś czas pojawi się manifestacja równości szczających po klatkach równo gdzie popadnie... Albo manifestacja róności malwersantów funduszy publicznych.

Może ci ludzie coś ze sobą reprezentują a może jedynie się nudzą i szukają sposobu na pokazanie się. Niech się lepiej postarają, niech przekonają Kaczora czy innego Lizusa opinii publicznej że warto im zaufać... A nie tak od razu krzyczeć że co to za demokracja jak są rzeczy których sie zabrania.
            • yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 14:57
              Tu jest coś na rzeczy, przyznaję.

Znaczy, niech ona się nazywa Nierówności, to będzie OK?
            • p.s.j Re: --- Nie będzie Parady Równości? 20.05.05, 10:19
              No, może nie równość czy inność, ale WŁASNE POGLĄDY. Posiadanie i okazywanie
              własnych poglądów, póki nie są zbrodnicze, nie jest czymś nielegalnym, al
              nawet - w społeczeństwie demokratycznym - jest pożądane.
              • yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 20.05.05, 11:40
                No właśnie, a że społeczeństwo dązy do kaczkokracji...
      • yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 13:32
        > Kto niby ma byc tym kims "kopiacym w d..."?

Mogę ja... kto mi pomoże?
    • malaguena1 Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 09:24
      vivablue napisała:

> To znak, że takie manifestacje w tym durnym kraju są niezbędne,

komu niezbedne ? kilkuset oszolomom?

> GW:
      > " Nie będzie Parady Równości. - Nie widzę powodu do krzewienia kultury gejów -
      > tłumaczy prezydent Kaczyński

i ma racje !!
      • yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 10:27
        > " Nie będzie Parady Równości. - Nie widzę powodu do krzewienia kultury ge
        > jów -
        > > tłumaczy prezydent Kaczyński

A to dziwne, bo zachowania homoseksualne są berdzo często spotykane wśród
        kaczek. Takich z piórami i dziobem, i wcale nie żartuję.
        • Gość: LePeR Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 11:43
          I na pewno normalnie dostaje w dziób :) gdy się dobiera to heteroseksualnych. A wśród ludzi niedługo danie komuś w dziób za takie zachowanie będzie uznane za brak tolerancji. Jest taka kaczka - fajnie - niech jest ale manifestacja i na dodatek pod hasłem równości to przegięcie
          • yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 11:45
            To nie chodzi o gejów, tylko o prawa konstytucyjne. Prawa - i... sprawiedliwość?
            • Gość: LePeR Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 12:55
              Z dwojga złego wolę Kaczorów niż LPR czy Lepperów. Zawsze jest siła, która wprowadza swoje zasady czy prawa.
              • yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 13:35
                Z dwojga złego wolę Leppera, lepszy burak tylko groteskowy niż burak także
                szkodliwy.
                • Gość: LePeR Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 14:39
                  Tak kiedyś mówiono i o Leninie i o Hitlerze. Naśmiewano się także z Napoleona.
                  Gratuluję wyboru...
                  • yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 14:59
                    Jednakowoż dla mnie bardziej hitlerokształtna jest kaczka niż Lepper. Lepper
                    Napoleonem? E...
                    • Gość: LePeR Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.chello.pl 19.05.05, 17:29
                      proponuje lepiej zapoznac się z typami osobowymi i historią!
                • putativus PIERWSZY MULAT POLSKI 19.05.05, 22:10
                  poza tym jak wiadmowo:
                  LEPPER PIERWSZYM MULATEM POLSKI JEST;-)))
            • Gość: diabelek Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.sympatico.ca 19.05.05, 14:55
              yoma napisała:

> To nie chodzi o gejów, tylko o prawa konstytucyjne. Prawa - i...
              sprawiedliwość
              =========
              Nie chodzi o gejow, tylko o prawa? A o jakie konkretnie prawa chodzi?
              • yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 15:02
                Konstytucyjne prawo organizowania zgromadzeń. Konstytucji naszej ukochanej art.
                57 w związku z art. 31 ust. 2.
                • Gość: diabelek Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.sympatico.ca 19.05.05, 16:54
                  Na zorganizowanie zgromadzenia nie potrzeba pozwolenia (zgody) od prezydenta
                  miasta.
                  Wystarczy go pisemnie poinformowac. Natomiast na parade, czyli przemarsz ulicami
                  trzeba uzyskac zgode. Za policyjna ochrone jednak odpowiada, o ile sie
                  orientuje - wojewoda.
                  • yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 17:03
                    Owszem, a odmowa udzielenia zgody jest decyzją administracyjną wymagającą
                    uzasadnienia. "Nie, bo nie" nie wystarczy.
                    • llukiz Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 18:48
                      ja ci mogę dać uzasadnienie...
                      nie, bo będą przeszkadzać innym

Lukiz
                      gg 8105004
                      • Gość: Łysy Kibol To jest pseudouzasadnienie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.05, 00:23
                        To jest pseudouzasadnienie, czyli nie jest to żadne uzasadnienie. Tym innym
                        przeszkadza przede wszystkim ich własna BEZDENNA głupota. Marsz gejów komuś
                        niby ma przeszkadzać? Argumantacja smiechu i politowania warta.
        • Gość: a. Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: 217.149.242.* 19.05.05, 15:13
          > A to dziwne, bo zachowania homoseksualne są berdzo często spotykane wśród
          > kaczek. Takich z piórami i dziobem, i wcale nie żartuję.

Dowcipy na temat nazwisk nie należą do kulturalnych.
          • yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 17:05
            Dyć mówię: z piórami i dziobem, spytaj jakiego ornitologa, jak nie wierzysz.
          • putativus Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 22:14
            a inne dowcipy- poza dowcipami na temat nazwisk -są kulturalne:>??

O tesciowej...
            o blondynkach...
            o zajączach, kotakch, pieskach i innych zwierzątkach...
            Nie widze róznicy,a tym bardziej związku z kultura;-)

POza tym ,jakos mnie nie raża kawały o moim nazwisku- ale to pewnie kwestia
            wychowania i "dumy"...
            łlllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeee...
            • yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 20.05.05, 10:20
              O, siema. Już myślałam, że będę sama z kaczkomanami się użerać i chciałam cię
              wezwać do porządku na wiadomym forum.

Ja też mam nazwisko od zwierzątka, i co?
              • Gość: agrest Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: 217.149.242.* 23.05.05, 14:29
                Sądząc z agresywnego odzewu jednak poczułyście się głupio?
                • yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 23.05.05, 14:55
                  Kolego/koleżanko, a uświadomże mnie, najlepiej cytatem, gdzież tu agresja?
      • sprite36 Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 13:12
        Niezbędne do uczenia ludzi tolerancji i uświadomienia im , że homoseksualizm to
        nie to samo co "szczanie po klatkach".
        • Gość: LePeR Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 14:43
          sprite36 napisał:

> Niezbędne do uczenia ludzi tolerancji i uświadomienia im , że homoseksualizm to
          > nie to samo co "szczanie po klatkach".

Dopóki gdy szcza się do swojego łóżka a nie łazi po klatkach...
          Jakże często myli się asertywność z beszczelnością a tolerancję z samowolką
          • sprite36 Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 15:26
            > Dopóki gdy szcza się do swojego łóżka a nie łazi po klatkach...
            > Jakże często myli się asertywność z beszczelnością a tolerancję z samowolką

Prawdą jest też , że poziom tolerancji i kultury osbistej jest wyższy u ludzi
            wykształconych...
            • Gość: LePeR Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.chello.pl 19.05.05, 17:45
              Ważne tez jest rozróznenie ludzi wykształconych na tych co jedynie kujonami byli a poziom logicznego rozumowania pozstaje na poziomie zawodówki od ludzi kształtujących swój intelekt i zachowania poprzez edukację. Przykro stwierdzić ale poprzez wkuwanie można jedynie zrozumiec lepiej prace kowala, który intelektualnie może być o niebo wyższy od Słowackich co wielkim poetą był...
      • Gość: nisam Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.mnc.pl 22.05.05, 14:03
        KILKU MILIONOM, tak? :-) i nie oszołomom, bo oszołomy chcą jej zakazać.
        I nie mają racji.
    • Gość: XEXEOR Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.arcor-ip.net 19.05.05, 14:30
      I wlasnie dlatego Lech Kaczynski prowadzi w sondazach-bo Polacy nie chca
      ogladac tego,co musza ogladac mieszkancy Londynu czy kolonii-facetow z golymi
      dup.mi w srodku miasta i w srodku dnia.Pisze musza,bo to nie sa jakies
      zamkniete imprezy,tylko odbywaja sie z reguly w centrum,gdzie o tej porze
      rodziny z dziecmi wychodza na spacer czy zakupy.
      To nie bylaby tez parada rownosci tylko anormalnosci.
      Agresywne Homolobby mysli,ze wszystko im wolno i beda narzucac wiekszosci
      spoleczenstwa swoje wynaturzenia i naciagane pojecie tolerancji.
      Swoja droga jestem ciekaw czy organizatorzy bardzo sie martwia tym,ze w
      tegorocznych imprezach nie wezmie udzial ich 10 homokolesi skazanych ostatnio
      przez sa w Warszawie za pedofilie?

• yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 15:04
        Zatem niech Kaczka zezwoli na zorganizowanie parady gdzieś na peryferiach, a
        nie mówi nie, bo nie.

Ograniczanie wolności zgromadzeń określa ustawa. Nie ma ustawy o zakazie
        organizowania manifestacji mniejszości seksualnych.

"Nie zgadzam się z panem, ale walczę o to, by mógl pan wypowiedzieć to, z czym
        się nie zgadzam"
        • Gość: XEXEOR Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.arcor-ip.net 19.05.05, 15:27
          Prawie w kazdym panstwie sa ograniczenia co do manifestacji-zobacz n.p. Niemcy-
          tam w obrebie kilku kilometrow od parlamentu zadne manifestacje nie sa
          mozliwe,a wszedzie indziej tylko jezeli nie zagrazaja porzadkowi publicznemu.
          To ze jest demokracja nie oznacza,ze kazdemu wszystko wolno i moze sobie
          demonstrowac gdzie i kiedy mu sie podoba.To jest wlasnie naciaganie pojec-
          tolerancji czy demokracji.
          • yoma Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 15:29
            A co ja napisałam w pierwszym akapicie?
      • sprite36 Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 15:21
        Tak, Warszawa jest z pewnościa spokojniejszym miejscem od Londynu, a mer Londynu
        osobą mniej kompetentną od p. Kaczyńskiego.
        Kozia Wólka jest z pewnością spokojniejszym miejscem od Warszawy, a p. Kaczyński
        osobą mniej kompetentną od sołtysa Koziej Wólki...
        • Gość: XEXEOR Re: --- Nie będzie Parady Równości? IP: *.arcor-ip.net 19.05.05, 15:29
          To spytaj sie o zezwolenie na taka parade w Koziej Wolce albo w Wachocku albo
          na pustyni -tam jest jeszcze bardziej spokojnie.Powodzenia.
          • sprite36 Re: --- Nie będzie Parady Równości? 19.05.05, 15:34
            Sołtys Wólki absolutnie nie zgodzi się na taka paradę, burmistrz Warszawy się
            nie zgodził ale miano nadzieję, mer Londynu po prostu się zgodził.
            Widzisz jakiś ciąg logiczny ?
            • abaddon_696 Pewnie, że tak: 19.05.05, 15:47
              Sołtys Wólki - mały ciemnogród
              Prezydent Warszawy - duży ciemnogród
              Mer Londynu - osoba przestrzegająca prawo w cywilizowanym kraju
              • Gość: XEXEOR Re: Pewnie, że tak: IP: *.arcor-ip.net 19.05.05, 18:17
                Typowe haselka homofanatykow-wszyscy,ktorzy krytykuja homoseksualizm i uznaja
                go za anormalny i aspoleczny sa polglowkami,rodem z ciemnogrodu,fanatycy
                religijni,nachlani winkiem "Arizonka- skini,ktorych IQ jest na kresie granicy
                zerowej.Jakie to przyjemne wsadzic krytykow homoseksualistow do takiej
                szufladki-przyjemne bo automatycznie sie taki homos dowartosciowuje,dostaje 10
                odpowiedzi od innych homokolesi potwierdzajacych go w przekoanniu ,ze jest
                calkowicie nieomylny w swoim spostrzezeniu,a przy okazji nie trzeba siegac po
                meryteroczne argumenty,ktorych z reguly po stronie homo brak.Bo i po co-
                przeciez z takimi odpadami ludzkosci z ciemnogrodu wielce swiatowy,politycznie
                poprawny,oswiecony homos z jasnogrodu nie bedzie sie nawet przez inetrnet w
                dyskusje zadawal-strata czasu.
                To,ze ty kolego masz conajmniej dziwne podejscie do tolerancji i tolerujesz tez
                zwiazki kazirodcze typu matka-syn,to juz wiemy,ale jakos wcale mnie to nie
                dziwi-poprostu tolerancja dla jednego zboczenie toruje droge innym.

• Gość: LePeR Re: Pewnie, że tak: IP: *.chello.pl 19.05.05, 18:22
                  Wiesz ja tam nikomu do łóżka nie patrze. Jak ktoś chce brać lub dawać d..py to już jego sprawa ale po co to upubliczniać...
                • sprite36 Re: Pewnie, że tak: 19.05.05, 19:06
                  Nie zapomninaj, że to Ty pierwszy wyraziłeś myśl "nie będziemy tu robić z
                  Warszawy Londynu", więc jesli ktoś oponuje, że Londyn jest kulturowo bardziej
                  rozwiniętym miastem niż Warszawa a Ty się z tym nie zgadzasz, to raczej sam
                  stawiasz sie w pozycji człowieka z "ciemnogrodu".
                  • Gość: XEXEOR Re: Pewnie, że tak: IP: *.arcor-ip.net 20.05.05, 12:25
                    mylisz pojecia-ja tylko napisalem,ze Polacy nie cha tu takich gejowskich parad
                    jak w Londynie czy kolonii.O zyciu kulturalnym nic nie wspominalem.
                • abaddon_696 Re: Pewnie, że tak: 19.05.05, 22:39
                  > Typowe haselka homofanatykow-wszyscy,ktorzy krytykuja homoseksualizm i uznaja
                  > go za anormalny i aspoleczny sa polglowkami,rodem z ciemnogrodu,fanatycy
                  > religijni,nachlani winkiem "Arizonka- skini,ktorych IQ jest na kresie granicy
                  > zerowej.

Rodem z ciemnogrodu są ci, co segregują związki dorosłych ludzi na lepsze i
                  gorsze, bo niektóre wydają im się "aspołeczne".

,a przy okazji nie trzeba siegac po
                  > meryteroczne argumenty,ktorych z reguly po stronie homo brak.

Oooo, doprawdy? A co można powiedzieć o argumentach ludzi, którzy by chcieli
                  zamykać kochające się pary w czterech ścianach? A, przepraszam, przecież
                  to "aspołeczne" zachowania!

oswiecony homos z jasnogrodu nie bedzie sie nawet przez inetrnet w
                  > dyskusje zadawal-strata czasu.

Nie, dlaczego, przynajmniej troche niezłej zabawy. Np. czytając teksty, że
                  homoseksualizm jest "aspołeczny":))))

> To,ze ty kolego masz conajmniej dziwne podejscie do tolerancji i tolerujesz
                  tez
                  > zwiazki kazirodcze typu matka-syn,

Eeeee, matka z synem to troche niesmaczne, ale jeśli syn jest dorosły, i oboje
                  tego chcą, to co ja będę się w to mieszał.
                  A np. brat z siostrzyczką - bardzo proszę:)

to juz wiemy,ale jakos wcale mnie to nie
                  > dziwi-poprostu tolerancja dla jednego zboczenie toruje droge innym.

Dla mnie zboczeniem jest to, że fajne (przynajmniej z wyglądu) dziewczyny lecą
                  na dresów. Związki homo czy kazirodcze to przy tym mała pestka.

• asienka32 Co daje gejom i im podobnym parada milosci? 19.05.05, 18:21
                Wkur...nie znakomitej wiekszosci mieszkancow miasta i zlot dilerow z calej
                Polski i kilku wymalowanych dziwologow lizacych sie w swietle jupiterow.
                Ale w koncu dazymy do postepowego modelu swiata... czyz nie?
                • speer Re: Co daje gejom i im podobnym parada milosci? 19.05.05, 18:29
                  asienka32 napisała:

> Wkur...nie znakomitej wiekszosci mieszkancow miasta

A dlaczego mieszkancy miasta sie wku***ja? Przeciez nie ma powodu...

i zlot dilerow z calej
                  > Polski \

Masz na to dowody? Bo ja nie zauwazylem.

>i kilku wymalowanych dziwologow lizacych sie w swietle jupiterow.
                  > Ale w koncu dazymy do postepowego modelu swiata... czyz nie?

Dazymy. Swiata, w ktorym geje beda mogli raz w roku przejsc ulicami miasta bez narazenia sie na obrazliwe komentarze.
                  • Gość: LePeR Re: Co daje gejom i im podobnym parada milosci? IP: *.chello.pl 19.05.05, 18:37
                    Jak chcą przejśc ulicami miasta bez obrażliwych komentarzy to niech w ogóle nie wychodzą. To tak jak chcieć aby w czasie deszczu nie zmoknąć.

Co to brak im świadomosci jakie reakcje budzą.
                    Jak chcą pokazać swoja dobra stronę to niech wynajma policjantów, zapłacą im za ta opiekę. Niech zrobią na swój koszt badania lekarskie o swoim stanie zdrowia psychicznego i fizycznego i upublicznią je. Niech wykażą poprzez publiczne badania że nie sa nacpani itd. Niech prezentuja się a to co jest to tylko ekshibicjonizm...
                  • asienka32 Re: Co daje gejom i im podobnym parada milosci? 19.05.05, 18:44
                    > A dlaczego mieszkancy miasta sie wku***ja?
                    A chocby z powodu paralizu komunikacyjnego spowodowanego tego typu imprezami.

> i zlot dilerow z calej Polski

Love parade w berlinie byl festiwalem narkotykow, mowila o tym glosno berlinka
                    policja, i to byl glowny powod do jej odwolania.
                    Srodowiska homoseksualne to czesto osoby uzywajace narkotykow, to taki rodzaj
                    maniery i sposobu bycia trendy. Osoboscie znam kilku gejow i wszyscy przypalaja
                    przynajmniej trawe...
                    • speer Re: Co daje gejom i im podobnym parada milosci? 19.05.05, 20:00
                      Asienka, masz tyle problemow z gejami, czy ty przypadkiem nie jestes brzydka?

Takkyu Ishino
                      • speer Re: Co daje gejom i im podobnym parada milosci? 19.05.05, 20:04
                        speer napisał:

> Asienka, masz tyle problemow z gejami, czy ty przypadkiem nie jestes brzydka?
                        Albo na przyklad samaotna?

Wiesz, czuje, ze sie po prostu wyrzywasz na gejach, choc boli Cie zupelnie co innego, ale oczywiscie nie wiem co, bo ty to wiesz.

Zycze lepszego zycia.
                        • asienka32 Alez mnie rozszyfrowales ... 19.05.05, 20:30
                          Brzydka i samotna ...
                          zaraz zaraz, ale w takim razie jestem znakomitym materialem na lesbijke lub/i
                          wojujaca feministke.
                          ......................................
                          Problemow z gejami raczej nie mam. Chcialam zauwazyc, ze to nie ja chce
                          wychodzic na ulice zeby protestowac przeciwko gejom tylko geje chca
                          protestowac przeciwko normalnie myslacym ludziom, czyli na przyklad mnie. W
                          TAKIM RAZIE KTO MA PROBLEM??!!
                          I to oni sie na mnie wyzywac chca korkujac Warszawe i komplikujac zwyklym
                          ludziom poruszanie sie po miescie.

A ja tylko zapytalam: na co gejom manifestacje ich seksualnosci. I jak na razie
                          uslyszalam obelgi pod moim adresem zamiast sensownej odpowiedzi.
                          A moze sami macie problem z odpowiedzia na to pytanie?
                          • speer Re: Alez mnie rozszyfrowales ... 19.05.05, 21:08
                            asienka32 napisała:

> Brzydka i samotna ...
                            > zaraz zaraz, ale w takim razie jestem znakomitym materialem na lesbijke lub/i
                            > wojujaca feministke.
                            > ......................................
                            > Problemow z gejami raczej nie mam. Chcialam zauwazyc, ze to nie ja chce
                            > wychodzic na ulice zeby protestowac przeciwko gejom tylko geje chca
                            > protestowac przeciwko normalnie myslacym ludziom, czyli na przyklad mnie. W
                            > TAKIM RAZIE KTO MA PROBLEM??!!
                            > I to oni sie na mnie wyzywac chca korkujac Warszawe i komplikujac zwyklym
                            > ludziom poruszanie sie po miescie.
                            >
                            > A ja tylko zapytalam: na co gejom manifestacje ich seksualnosci. I jak na razie
                            >
                            > uslyszalam obelgi pod moim adresem zamiast sensownej odpowiedzi.
                            > A moze sami macie problem z odpowiedzia na to pytanie?

Jesli jakis facet Cie skrzywdzil zapewne nie byl to gej :-)
                            Tak czy siak przeprszam w imieniu facetow.
                            I nie traktuj tego jako obelge.
                            pozdrawiam
                            :-)
                            • a.g.r.e.s.t Re: Alez mnie rozszyfrowales ... 19.05.05, 22:17
                              Dyskusja przez osobiste wycieczki i uporczywe insynuacje, ośmieszające
                              automatycznie adwersarza i jego poglądy to szczyt braku kultury.
                          • putativus Re: Alez mnie rozszyfrowales ... 19.05.05, 22:21
                            popieram to co napisałas!!!
                            Po jaka cholere jakies chore manifestacje...??
                            A przede wszytskim jednak uwydatnianie tej odmienności, szczycenie się nia. Czy
                            ja latam z gołym dupskiem po ulicach mojego miasta, bo jestem hetero i chce,
                            zeby wszyscy o tym wiedzieli?? Nie. Bo nie potrzebne mi to do szczęscia ,ze
                            wyszscy wiedzieli to co ja wiem od zawsze. Nie potrzebne mi zadne manifestacje.
                            Ale jak widać sa osoby, które tego potrzebuja. OK. Niech ida, blokują i
                            Leppera na blokade wezwia-bo chłop ma w tym wprawe, ale niech to robia
                            estetycznie. Poniewaz mam zamiaru patrzec na wiadomości i wymiotowac
                            jednoczesnie...

--
                            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29151
                            Jem sobie jogurt owocowy i jakoś nie widze tu tych żywych kultur bakterii;-D
                            • asienka32 Re: Alez mnie rozszyfrowales ... 19.05.05, 22:33
                              Ale zagorzali zwolennicy homoseksualizmu nie potrafia na to pytanie
                              odpowiedziec. Chca walczyc z homofobia prowokujac ludzi poprzez manifestacje.
                              Moze oni wrogow potrzebuja?
                • abaddon_696 Re: Co daje gejom i im podobnym parada milosci? 19.05.05, 22:45
                  Moim zdaniem nic. Prawdopodobnie nawet pogarszają sprawę (dla homo).
                  Natomiast zdaję sobie doskonale sprawę, że gdyby zamiast parady był wiec albo
                  marsz, to i tak homofob-Kaczka by go zablokował.
                  • putativus co daje parada?? 19.05.05, 23:28
                    Co daje im parada??
                    Czy ich sytuacja sie polepsza?? NIE
                    czy ludzie przyjazniej na nich patrza?NIE
                    czy oczekuja tego poparcia?? TAK/NIE

Skąd ja mam to wiedzieć?? Nie jestem homo!! Ale tym co robia-wsparcia we mnie
                    nie maja...
                    Nie wiem ,jak Wy ,wiec jak jest z Wami??
                    • sprite36 Re: co daje parada?? 19.05.05, 23:49
                      Naprawdę nie wiesz po co organizuje się manifestacje ?
                      Manifestacja osób niepełnosprawnych, manifestacja pielęgniarek, manifestacja
                      związków zawodowych... Oglądasz to wszystko w telewizorze i kompletnie nie
                      rozumiesz co tam widzisz ?
                    • yoma Re: co daje parada?? 20.05.05, 10:28
                      Tu nie chodzi o to, żeby heteryków przekonać do homosiów i odwrotnie.

Tu chodzi o to, mnie przynajmniej, żeby kaczka jedna z drugą przestrzegała
                      prawa.

Prawo powiada, że można zakazać demonstracji, jeśli istnieją uzasadnione
                      podejrzenia, że sprowadzi ona zagrożenie dla życia/zdrowia/mienia liudzkiego.
                      Prawo powiada także, że każdą decyzję administracyjuną, a taką jest zakaz
                      parady, trzeba należycie uzasadnić powołując się na przepisy tegoż prawa, a nie
                      na "nie bo nie" albo "bo mi to przeszkadza".

Tymczasem Kaczka, pytana, czy dopatrzyła się możliwości spowodowania zagrożenia
                      w w zawiadomieniu o chęci zorganizowania parady, mówi "Ja tego nie czytałem".

No to ludzie, o czym my mówimy?

Mnie się nie podobają np. wczorajsi związkowcy pod Sejmem, a choćby za to, że
                      k.. i ch... rzucają i to moje delikatne uszka uraża. Ale niestety, ich
                      zbójeckie prawo tam przyjść i protestować, choć powinni po sobie ten papier
                      toaletowy, któym rzucali, posprzątać.

"Nie zgadzam się z tym, co pan mówi, ale będę walczyć, by mial pan mozliwość
                      wypowiedzenia tego".
    • Gość: gej leczony to bedzie zbiorowe samobojstwo IP: 218.98.193.* 20.05.05, 00:31
      zamiast parady?
      Zapaskudzicie Wisle nasza znowu.
      Mozecie przeciez wskoczyc do morza na helu np (zbieznosc nie przypadkowa)
    • p.s.j Musi być PARADA? Nie może być WIECU...? 20.05.05, 10:24
      W jednym się z Kaczorem zgadzam - Parada, przemarsz, łażenie ulicami wielką
      kolumną i in. dezorganizują całkowicie życie w naszym i tak niezbyt sprawnie
      działającym mieście. Nie rozumiem, czemu organizatorzy nie mogą postawić na
      Wiec, Festyn, Piknik (etc.) Równości. Jest tyle fajnych miejsc - Park Saski,
      Pola Mokotowskie... Tyle się tam imprez organizuje. I, jak powiedziano wyżej,
      nie trzeba uzyskiwać ZGODY, gdyż wystarczy ZAWIADOMIENIE. Więc unikamy
      konfliktu z władzą, która, jak wiadomo, służy jedynie ograniczaniu wolności
      obywatela.
      • yoma Re: Musi być PARADA? Nie może być WIECU...? 20.05.05, 10:29
        Mam uzasadnione podejrzenia sądzić, że gdyby Kaczka raczyła o tym porozmawiać,
        to można by się dogadać.
    • Gość: Wiśniowy Sad Bo w Polsce jest przyzwolenie na rasizm IP: *.provider.pl 22.05.05, 18:58
      Kaczyński oczywiście nie mógł nie wydać zgody na Paradę, bo jest ona całkowicie
      prawnie dopuszczalna. Nie mógł więc uzasadnić odwołania Parady tym, że nie lubi
      gejów (choć to prawda). Używa zamiast tego kruczków formalnych, żeby
      zamanifestować swą prymitywną i rasistowską postawę. To tak samo, jak w miejscu
      pracy - niby nie wolno nikogo zwolnić z pracy za to tylko, że jest gejem, ale
      jak pracodawca się dowie i jest homofobem, to zwolni z formalnie innych
      powodów, albo tak uprzykrzy pracę, że delikwent sam się zwolni.
      Problem jest w tym, że postawa Kaczyńskiego powinna być potępiana, a nie jest.
      W krajach rozwiniętych Kaczyński tak by się nie zachował, bo straciłby
      stanowisko. W Polsce, która nie jest jeszcze krajem rozwiniętym, przestrzeganie
      praw człowieka ciągle raczkuje, więc wolno mu być bezkarnie rasistą (rasizm i
      homofobia to tak naprawdę to samo).
      • Gość: XEXEOR Re: Bo w Polsce jest przyzwolenie na rasizm IP: *.arcor-ip.net 22.05.05, 20:56
        Smieszy mnie slowo Homofobia-to by oznaczalo,ze przeciwnicy tego zboczenia sie
        homoseksualistow boja-co za glupota.
        Wiekszosc czuje poprostu odraze i obrzydzenie na widok homoseksualistow
        ostentacyjnie promujacych swoje zboczenie- o obawie nie moze byc mowy.
        Kto by sie mial bac facetow w rajtuzach i rozowych sweterkach??-co najwyzej
        mozna sie bac o wlasne dzieci,co pokazuja ostatnie wyroki sadow w Poznaniu czy
        w Warszawie,gdzie skazano 10 homoseksualsitow-pedofilow za molestowanie dzieci-
        taka obawa napewno jest i jest najwyrazniej jak najbardziej uzasadniona.
        • Gość: Vova Re: Bo w Polsce jest przyzwolenie na rasizm IP: 213.199.197.* 22.05.05, 22:52
          > Smieszy mnie slowo Homofobia-to by oznaczalo,ze przeciwnicy tego zboczenia sie
          homoseksualistow boja-co za glupota. Wiekszosc czuje poprostu odraze i
          obrzydzenie na widok homoseksualistow ostentacyjnie promujacych swoje zboczenie-
          o obawie nie moze byc mowy.

Tak rzeczywiście jest. Odraza i obrzydzenie wynikają z lęku, to są zwykłe
          zaburzenia psychiatryczne. Homoseksualizmu nie da się promować, ale można
          promować tolerancję wobec tego neutralnego zjawiska (homoseksualizm nie jest
          zboczeniem, bo nie spełnia kryteriów zboczenia).

> Kto by sie mial bac facetow w rajtuzach i rozowych sweterkach??-co najwyzej
          mozna sie bac o wlasne dzieci,co pokazuja ostatnie wyroki sadow w Poznaniu czy
          w Warszawie,gdzie skazano 10 homoseksualsitow-pedofilow za molestowanie dzieci-
          taka obawa napewno jest i jest najwyrazniej jak najbardziej uzasadniona.

Pedofilia jest najczęściej (90%) heteroseksualna. Podobnie gwałciciele - prawie
          zawsze są to heteroseksualni mężczyźni. To ich więc trzeba się bać, a nie
          homoseksualistów.
          • Gość: XEXEOR Re: Bo w Polsce jest przyzwolenie na rasizm IP: *.arcor-ip.net 23.05.05, 12:23
            Sprawy karne prowadzone w sprawach pedofilii pokazuja,ze wsrod przestepcow jest
            prawie tyle samo homoseksualistow co heteroseksualistow-wystarczy spojrzec na
            kilka ostatnich wyrokow sadow polskich,zeby zobaczyc ze te proporcje moga byc
            nawet jeszcze bardziej niekorzystne dla srodowiska homoseksualnego.
            Jednoczesnie odsetek homoseksualistow w spoleczenstwie to 3-5%,co oznacza,ze
            prawdopodobienstwo,ze osoba homoseksualna ma ciagatki pedofilskie jest ca.10 -
            krotnie wyzsze niz u osoby heteroseksualnej.
            Nie pisz wiec,ze pedofilia to w 90 % sprawa przestepcow-hetero-BO JEST TO
            NORMALNE KLAMSTWO!!!!

A co do Gwalcicieli-a jak ty to sobie wyobrazasz,ze taki w rozowym sweterku
            mialby zgwalcic normalnego faceta-przeciez nie przezylby 2 minut:)
            Nic wiec dziwnego,ze nie ma gwaltow na heteroseksualnych mezczyznach-no a
            kobiety was przeciez nie interesuja.

Tak rzeczywiście jest. Odraza i obrzydzenie wynikają z lęku, to są zwykłe
            > zaburzenia psychiatryczne.
            Doprawdy??-czy to oznacza,ze ty nigdy nie czujesz obrzydzenia???Daj spokoj-
            psychologowie z podstawowki nie robia na mnie wrazenia.

• Gość: Łysy Kibol Niestety nie masz racji IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.05, 00:31
              Niestety nie masz racji w sprawie pedofilii. Jest tak, jak pisze twój
              przedmówca - pedofilia jest najczęściej hetero, bo najwięcej przypadków
              pedofilii jest w rodzinach, o czym się rzadko pisze. A przypadki wychodzące na
              jaw i nagłaśniane przz media to może rzeczywiście często o podtekście homo, ale
              najczęstsza pedofilia jest w tradycyjnych RODZINACH. Pedofilia jest
              heteroseksualna może nawet w ponad 90%. Poczytaj coś o tym.
              • Gość: xexeor To ty sie mylisz IP: *.arcor-ip.net 24.05.05, 12:43
                Ja wystraczajaco duzo na ten temat czytalem-to,ze ofiary i sprawcy sa czesto
                spokrewnieni,jeszcze nie znaczy,ze sa to sprawcy heteroseksualni,bo czesto
                molestowanie odbywa sie przez wujka ,kuzyna itd.Czesto tez w rodzianch
                patologicznych dzieci sa "udostepniane" znajomym za pewna odplata.

I nie zwalaj winy na media,ze jedne sprawy sa naglasniane a inne nie-poprostu
                to fakt,ze masa spraw o pedofilie jest prowadzona przeciwko homoseksualistom-
                media tylko rzetelnie relacjonuja fakty.
                Twoja argumentacja przypomina obrone zlapanych na aferach politykow-a to cos
                wyrwane z kontekstu,a to naglasnianie medialne a to niezrozumienie materii.
    • Gość: Wiśniowy Sad Kim są Kaczyńscy? IP: *.provider.pl 22.05.05, 19:02
      I jeszcze jedno - zauważcie, że Kaczyńscy to bracia jednojajowi. Lech się
      ożenił, ale Jarosław nie. W zorientowanych środowiskach uważa się, że obaj mają
      silne skłonności biseksualne. Ich homofobia wynika więc z obaw przed własnym
      ja - klasyczny i częsty przypadek niepewnych siebie biseksualistów.
      • Gość: XEXEOR Re: Kim są Kaczyńscy? IP: *.arcor-ip.net 22.05.05, 20:48
        prymitywne pomowienia-powiedz dokladnie jakie to niby zorientowane srodowiska.?
        • Gość: Vova Re: Kim są Kaczyńscy? IP: 213.199.197.* 22.05.05, 22:46
          A myślisz, że Jarosław Kaczyński jest kawalerem bez powodu? Też mi się wydaje,
          że coś w tym musi być.
          Zresztą obaj Kaczyńscy wyglądają tak jakoś "babsko", trudno mi w nich zobaczyć
          prawdziwych facetów. Może są nawet obojnakami - trzeba by było zrobić badania
          genetyczne.
          • yoma Re: Kim są Kaczyńscy? 24.05.05, 13:25
            Kacza męskość... buuuuhaha
      • Gość: zaciekawiony Re: Kim są Kaczyńscy? IP: 5.3.1R4D* / 170.252.80.* 24.05.05, 14:11
        A to wlasnie ciekawe bo mi tez cos sie obilo, ze to starokawalerstwo ma scisly
        zwiazek z upodobaniami pana Lecha K. :)
      • snajper55 Czy brat z bratem to kazirodztwo ? ;) _____nt 24.05.05, 14:49
    • Gość: olaboga kaczyzm - pardon - FASZYZM - nadciąga.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:03
      • Gość: Xexeor Re: kaczyzm - pardon - FASZYZM - nadciąga.... IP: *.arcor-ip.net 25.05.05, 09:59
        Tobie by sie bardziej podobal Homofanatyzm Szymona Niemca i parady pedofilli
        dookola Dworca Glownego albo Domow dziecka-ale niestety takie pomysly na
        szczescie wiekszosci nie znajda.
    • Gość: Radzik Czy Warszawą rządzą neofaszyści?? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.05, 21:53
      Chyba tylko faszyści ziali taką nienawiścią do wszystkiego, co choć trochę
      różniło się od większości.
      Jednak głupi jest ten Kaczyński, a jego uzasadnienia są dziecinne i żenujące.
      Ten człowiek nie ma elementarnego wykształcenia i kultury.
      • Gość: kwaczory Czy Warszawą rządzą neofaszyści?? - oczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:36
      • Gość: xexeor Re: Czy Warszawą rządzą neofaszyści?? IP: *.arcor-ip.net 25.05.05, 09:55
        Niechec do miedzy innymi przestepcow i zboczencow to wedlug mnie cecha
        pozytywna.
    • Gość: hans no prrloblem IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 25.05.05, 12:50
      W Maroko godnnie was przywitaja, polecam Casablance
    • Gość: diabelek Pani Halina maszeruje, a pani Bortnowska - nie :-) IP: *.sympatico.ca 25.05.05, 17:56
      - Jestem katoliczka. Nie zamierzalam brac udzialu w Paradzie Równosci. Ale jako
      obronca praw czlowieka jestem zdania, ze nie mamy prawa jej zakazywac. I moze
      tak sie stac, ze w ostatecznosci na te parade pójde. Po to, aby propagowac
      równosc obywateli wobec prawa - mówil Halina Bortnowska.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2729093.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka