maniaska 06.06.05, 14:29 Macie jakieś pomysły? Zbliża się obrona a nasze seminarium zielone. Bardzo proszę podajcie przykłady jakiś ciekawych prezentów dla pani w wieku ok 55lat, może z własnego doświadczenia? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Etnaaa Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:48 My kupujemy pióro z wygrawerowanym imienie i nazwiskiem Pani promotor!kobieta jest w podobnym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? DLACZEGO????????? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.06.05, 16:32 A dlaczego musisz jej dac prezent?????????????? To jej praca, a ty tez lepiej sie do niej przyloz zamiast przekupywac ja prezentami. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? 06.06.05, 16:43 Przynieś jej w prezencie swoją pracę magisterską - na pewno się ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi :)) IP: *.byu.edu 06.06.05, 17:59 pezentem jest samo to ze robilas u niej magisterke. gdyby nie tacy frajerzy jak ty to baba bylaby bezrobotna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maniaska Re: :)) 06.06.05, 18:16 Do pracy sie przyłożyłam, więc to żadne przekupywanie a poza tym prezent dostanie po obronie. Całe nasze seminarium sie składa, więc nie wypada się wypiąć, kwestia jedynie w tym co kupić. Niektózy mówią, że prosto z mostu pytają przed obronami co pani promotor sobie życzy w prezencie na pamiątkę - to uważam za nietakt. My chcemy jakiś drobiazg w podzięce. Dzięki za propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? 06.06.05, 18:24 Jeśli praca jest na wysokim poziomie i egzamin magisterski wypadnie wzorowo, to będzie to najlepszy prezent. Komisja będzie się pytała pani promotor "To pani studenci? Ależ znakomicie ich pani przygotowała!". Nie musisz nic kupować, bo postawisz ją w niezręcznej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Bukiecik kwiatow. moze frezji? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.06.05, 20:42 No i sama widzisz ze dawanie prezentow komus stojacemu od nas wyzej niesie ze soba dwuznaczne sytuacje. Ja osobiscie mojej promotorce nic nie dalam, oprocz slowa dziekuje rzecz jasna. Pytasz co jej kupic aby sie nie wypiac? Odpowiadam :kupcie jej bukiet kwiatow, napiszcie kartke z podziekowaniem.To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina daj jej mohairowa czpke albo zapros ja na meski IP: 81.246.7.* 08.06.05, 00:41 strip-tease Odpowiedz Link Zgłoś
diagnosta7 Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? 08.06.05, 04:33 To jest dopiero ciezka bzdura, zeby za to, ze ktos wykonuje swoja prace kupowac prezenty.Dobrym zwyczajem byly kwiaty i nie ma co go zamieniac na pioro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? IP: 212.182.93.* 08.06.05, 14:31 My kupiliśmy zestaw: pióro i długopis chyba Parkera, oraz album o ile pamiętam jakiś podrózniczy, w którym na pierwszej stronie znalazła się dedykacja oraz imiona i nazwiska magistrantów. Ale moze być sam album jako pamiątka po studentach, też nieźle kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
micheleone Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? 08.06.05, 15:53 A cóż to za dziwaczny zwyczaj. Za moich czasów nikomu to nawet do głowy nie przyszło. A poza tym najlepszym prezentem dla promotora jest udana obrona i na tym się skupcie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? 08.06.05, 16:33 Zdjęcie grupowe całego roku, ładnie oprawione. I kwiatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:22 Zazdroszczę Ci tak wspaniałej promotorki, której chcesz kupić prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniaska Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? IP: 80.51.176.* 10.06.05, 22:57 Wiecie co wszyscy macie po trochę racji, ale nie masz mi czego zazdrościć, wspaniała nie była, ale na naszej uczelni panuje taki zwyczaj niestety a poza tym to trudno się wypiąć z całej grupy semiarzystów, a jak już coś kupować to rozsądnie,a nie jakieś "badzieiwia" i nieprzydatne bzdury. Dlatego pytam, bo inni czasem mają świetne pomysły na któe w życiu nie wpadniesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
diagnosta7 Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? 10.06.05, 23:03 No to jesli wspaniala nie byla, to nie dosc,ze postapisz nieetycznie, to jeszcze do tego obludnie.Jezeli cos nie jest sluszne, to trzeba sie wypiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 23:21 Zazdroszczę każdemu kto ma normalnego promotora. Moja promotorka psuje mi opinię w miejscach gdzie staram się o pracę. Uważam takie postępowanie za nie fair z jej strony. Niestety kretyni wszędzie się zdarzają, nawet na uczelni, z tytułem prof. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emplo Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 12:13 A co to za uczelnia? Jesli to nie tajemnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? IP: *.aster.pl 10.06.05, 23:41 Moze wibrator? Odpowiedz Link Zgłoś
diagnosta7 Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? 11.06.05, 00:56 Odpuszczam moje etyczne zasady.Dziewczyno, zapomnij o piorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadinka Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 11.06.05, 11:09 a potem glosno mowi sie o korupcji. ktos nauczyl lekarzy, nauczycieli i urzedników panstowych, ze bez 'prezentu' nic sie nie da zrobic, a nie dawanie lapowek jest w zlym guscie.chyba tylko w polsce daje sie lapowki za to co nalezy do obowiazkow danej osoby. a zebrane pieniadze wplaccie lepiej na hospicjum albo pajacyka. oni sie bardziej uciesza z tych paru stowek niz p.promotor z pietnastego piora z wygrawerowanym imieniem i nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomac Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? IP: *.p-s-inter.net 11.06.05, 16:05 Jakiekolwiek prezenty są zupełnie zbędne! Wystarczy ładny bukiet kwiatów i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iustitia1 Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.05, 19:36 Moja droga nic bym nie kupowała,,, to jest praca za którą Twoja promotorka dostaje dodatkowe pieniążki. Ja nie kupiłam nic mojej promotorce,,,dowiedziałam się poźniej że miała o to ogromny żal - więc tym bardziej nie polecam rozbestwiania promotorów prezentami bo oni się do tego przyzwyczaili,,,że traktują to jako niemalże obowiązek studenta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdeprawowana Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? NIGDY IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.06.05, 06:59 Wlasnie miala zal ze jej nic nie dalas, bo inni ja zdazyli juz zdeprawowac tymi przekupnymi prezencikami.Brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniaska Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? NIGDY IP: 80.51.176.* 16.06.05, 15:50 cześć, pisze autorka postu. przkonaliście mnie nie mam zamiaru jej nic kupować, ktoś doradził grupowe zdjęcie i tak zrobię. Zdjęcie całego seminarium.Mam nadzieję, że się jej spodoba, pozostaje mi jeszcze tylko przekonać pozostałych z seminariu, żeby oprócz zdjęcia i skromnego bukietu nic więcej nie dawać. Dzięki, pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
diagnosta7 Re: PREZENT DLA PROMOTORKI?? NIGDY 17.06.05, 00:14 Gość portalu: maniaska napisał(a): > cześć, pisze autorka postu. przkonaliście mnie nie mam zamiaru jej nic kupować, > > ktoś doradził grupowe zdjęcie i tak zrobię. Zdjęcie całego seminarium.Mam > nadzieję, że się jej spodoba, pozostaje mi jeszcze tylko przekonać pozostałych > z seminariu, żeby oprócz zdjęcia i skromnego bukietu nic więcej nie dawać. > Dzięki, pozdrowienia dla wszystkich :))) Ciekawe, czy sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś