kati1973 30.08.05, 15:24 fakty.interia.pl/news?inf=661083 penwie zaraz to wykasuja ale moze ktos zdarzy poczytac i wysluchac a naszym milym kandydacie Panu Cimoszewiczu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kundzia Re: ale powiedzial :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:32 A dla mnie ten list Jaruckiej czy rzekomo Jaruckiej jest dziwny z innego powodu. Otóż gdybym była w bliskich stosunkach z przełożonym wpływowym jak Cimoszewicz, nie pisalabym do niego listow ni to prywatnych ni urzędowych tylko przy okazji osobiście poprosila o te posadę Ten list brzmi głupio i sztucznie i jest jakiś mało prawdopodobny. IMHO. Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: ale powiedzial :) 30.08.05, 15:35 jest duzo zapytan i niejasnosci zarowno po stronie Cimoszewicza i Jaruckiej ale mysle, ze nie wypada mowic przyszlemu Prezydentowi jest Pan Swinia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: ale powiedzial :) 30.08.05, 15:35 poprawiam bo polknelam slowo :) ale mysle, ze nie wypada mowic przyszlemu Prezydentowi mowic jest Pan Swinia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonista Re: ale powiedzial :) IP: *.ozarow.com.pl 30.08.05, 15:43 kati1973 napisała: > ale mysle, ze nie wypada mowic przyszlemu Prezydentowi mowic jest Pan Swinia :) Bardziej na miejscu i trendy jest powiedziec "Spieprzaj dziadu!" :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: ale powiedzial :) 30.08.05, 15:48 spieprzaj dziadu tez bylo dobre :): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: ale powiedzial :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:05 Jeśli dziad cię napastuje , oczywiście , że tak należy zareagować. Byłem na tym spotkaniu , i reakcja Kaczyńskiego była wyjątkowo wyważona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehhe Re: ale powiedzial :) IP: *.master.pl / *.master.pl 31.08.05, 12:50 "wyważona" hahaha to tym gorzej! znaczy sie sugerujesz ze on to zrobił celowo i wiedzial co gada? hahaha w takim razie jeszcze bradziej mi sie chce rechotać:D hahaha polecam stronke : www.spieprzajdziadu.pl/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: ale powiedzial :) 30.08.05, 15:42 Nie dziwie się, że mu nerwy puściły. Najpierw oskrażają go o kobminowanie w zeznaniach podatkowych, a potem jak okazuje się, że główny obciążający świadek (Jarucka) kłamał, to insynuują że to jego kochanka. Sam bym się wkurzył. Dziwne, że lewicowvy jakoś nie zniżają się do takich metod walki przedwyborczej - manipulacji w mediach i szkalowania oponentów. Odpowiedz Link Zgłoś
marikaso Re: ale powiedzial :) 30.08.05, 15:47 e, no to delikatnie mu powiedział...ja tam sie nie dziwie, ze facet sie wnerwił. No, ale dla gazety/radia/TV taka sensacyjka jest super tematem.... Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: ale powiedzial :) 30.08.05, 15:49 marikaso napisała: > e, no to delikatnie mu powiedział...ja tam sie nie dziwie, ze facet sie wnerwił > . > No, ale dla gazety/radia/TV taka sensacyjka jest super tematem.... e no moze i nie super temat, ale mam nadzieje ze jak ktorys z przyszlych niedoszlych kandydatow tak sie nie bedzie zachowywal w dyplomacji zagranicznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
tingel-tangel Re: ale powiedzial :) 30.08.05, 15:54 Jeśli pytał, czy jakieś figle-migle pomiędzy ministrem i asystentką były, to nie jest świnią tylko świńtuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: ale powiedzial :) 30.08.05, 15:55 " "Panie marszałku, przepraszam za to pytanie, ale zbyt dużo aluzji w tej sprawie. Czy łączyły pana intymne stosunki z Anną Jarucką?" Usłyszał w odpowiedzi: "Jest pan świnią". Jakie pytanie, taka odpowiedź. Jeśli ktoś tu budzi niesmak, to "dziennikarz". Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: ale powiedzial :) 30.08.05, 15:58 pytanie niesmaczne fakt ale nie zapominajmy ze to byc moze przyszly prezydent dyplomata polityk ktory bedzie reprezentowal nas w swiecie zreszta juz nawet repreztowal :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: ale powiedzial :) 30.08.05, 16:01 i dlatego jego ewentualne kochanki maja byc tematem publicznym? a może to kwestia pomiędzy nim a jego zona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonista Re: ale powiedzial :) IP: *.ozarow.com.pl 30.08.05, 16:10 po_godzinach napisała: > i dlatego jego ewentualne kochanki maja byc tematem publicznym? > > a może to kwestia pomiędzy nim a jego zona? Bill Clinton by sie z Toba zgodzil :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: ale powiedzial :) 30.08.05, 17:47 i dlatego jego ewentualne kochanki maja byc tematem publicznym? > > a może to kwestia pomiędzy nim a jego zona? tak jak napisalam powtarzam PONOWNIE zachowanie dziennikarza bylo niestosowne jak i zachowanie C bylo delikatnie mowiac nieeleganckie rowniez jednak on startuje w wyborach jako pzryszly Prezydent powinien moim zdaniem nauczyc sie panowac nad emocjami Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 dlaczego nie mogl zapytac o to dziennikarz? 30.08.05, 20:25 aczkolwiek po dluzszym zastanowieniu to w sumie dlaczego nie mial prawa zapytac o to? W koncu jest dziennikarzem a pytanie bylo zadane w sposob grzeczny (aczkolwiek tupeciarsko;)? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: dlaczego nie mogl zapytac o to dziennikarz? 30.08.05, 20:27 bo nie wypada pytać publicznie nikogo o jego zycie intymne Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: dlaczego nie mogl zapytac o to dziennikarz? 30.08.05, 20:38 mam watpliwosci rola dziennikarza jest ujawnianie prawdy miedzy innym Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: kwestia smaku 30.08.05, 20:47 taka rola dziennikarza a C mogl powiedziec ze nie laczyly a pytanie uwaza za niesmaczne i niegrzeczne Dziennikarzowi dopieklby i nie byloby dyskusji nie tylko naszej na temat smaku obu Panow :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 20:52 no mógłby zareagować inaczej, jasne, ze jego odpowiedź nie była dobra na jego usprawiedliwienie mozna dodac, że jest bohaterem jakiejś dziwnej nagonki i pewnie puściły mu nerwy - co nie powinno się zdarzyć na usprawiedliwienie dziennikarza nie znajduję nic - rozgłośnia, dla której pracuje, nie jest wysokich lotów, a on sam pewnie świadomie chciał spowodowac jakąs zadymę Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: kwestia smaku 30.08.05, 20:55 wiesz ale teraz pewnie ma szanse na lepsza prace ;) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 21:01 taaaa ... i tak nie słucham tego radia) odwagą się wykazał, no nie? Bohater (od siedmiu boleści) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:10 Tak czy inaczej Wlodzimierzowi Iljiczowi za szybko puszczaja nerwy. Niezaleznie od prymitywnego pytania dziennikarza, ostatnio Wlodzimierz traci resztki twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 21:14 Jego głównym błędem było to, ze robił sobie twarz osoby bez skazy - a teraz trochę kompromitacja - i nerwy puszczają. Jedyne, co powinien zrobić, to udać się na zasłużony odpoczynek do swojej puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: kwestia smaku 30.08.05, 21:16 zdaje sobie sprawe ze jak sie wycofa straci twarz wiec stara sie dotrzymac do konca a skutki jakie sa takie sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:18 Z tej twarzy niewiele Wlodkowi zostalo. Zdaje sie, ze wycofanie sie do lesnej gluszy to najrozsadniejsze wyjscie. Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: kwestia smaku 30.08.05, 21:19 posadza go o tchorzostwo i uznaja ze sie przyznaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:23 A teraz posadzaja go o: klamstwa, oszustwa, rozwiazlosc, mataczenie, nepotyzm, korupcje. Niech wyglosi plomienna mowe o swojej niewiarygodnej prawosci i ucieka do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: kwestia smaku 30.08.05, 21:27 18% jeszcze w niego wierzy ma ich zawiesc ? a tak apropo Tusk tez mial problemy(przekalamnie w reklamie) jakos to przeoczylam komentowali to? sprawa sie rozmyła ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:29 to resztki twardego SLDowskiego elektoratu - swoja droga, poparcie topnieje jak snieg w piekarniku. Za jakis czas na Wlodka glosowac bedzie tylko Ordynacka. A propos Tuska, to przeoczylem nawet "problemy". Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: kwestia smaku 30.08.05, 21:34 a widzisz jak to sprytnie zakamuflowali :) kto wie czy nie Cimoszką :) w reklamie sugerowal ze pracowal na wysokosciach a zjawil sie kolega ktory twierdzil ze to klamstwo oni chyba nawet tego nie sprostowali i ucichlo Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 21:37 > w reklamie sugerowal ze pracowal na wysokosciach a zjawil sie kolega ktory > twierdzil ze to klamstwo Niedokładnie tak. W reklamie sugerowali, że na zdjęciu jest Tusk, a to był kolega. Tusk nie skłamał mówiąc, że pracował na wysokościach. Za omyłkę ze zdjęciem przeproszono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:39 Tak czy inaczej - skandal i kompromitacja. Kolega powinien dostac tantiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:38 A to klamczuch. (Z kolegi?) Odpowiedz Link Zgłoś
kati1973 Re: kwestia smaku 30.08.05, 21:40 no ale jak ogladalam reklame myslalam ze to Tusk :) ale jak przeprosili....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po_godzinach Re: kwestia smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:41 co wy tu piszecie? na kogoś przecież trzeba głosować, bo jakiś prezydent być musi, no nie? chcecie takiego bez skazy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po_godzinach Re: kwestia smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:46 znowu? teraz jest jakis inny amerykański Polak o dziwnym imieniu i nazwisku - tak jakoś z węgierska ale ja chcę w końcu wybrać prezydenta nie jak mniejsze zło, ech Doom, kiedy będziesz kandydował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:48 Bedziesz moim, ekhm, elektoratem? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po_godzinach Re: kwestia smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:50 oczywiście) ale kiedy, kiedy to nastapi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:53 Wprowadzilbym rzady silnej reki - przeklinalabys dzien glosowania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 21:54 E tam, zdaje Ci się ) zawsze jakąś furtkę by się znalazło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:57 Zamach stanu i obalenie despoty. :) No ale ja bezpartyjny jestem. A bez zaplecza.. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 22:00 Zamachy to moja specjalność. No ale bez zaplecza to się może nie udać. Trzeba by pobudować jakieś solidne. Tylko to (chyba) kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 22:07 > Zamachy to moja specjalność. Wiec mialbym byc kozlem ofiarnym. Wiedziaelm ze to prowokacja. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 22:40 Ech, jakies takie niecne posądzenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 22:53 Racja. Moze zbyt pochopne. Wiec moze w nastepnych wyborach.. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 22:56 O ! bo tu sie człowiek deklaruje jako elektorat a go juz posądzaja o jakąś manipulację ale co do zamachów, to hmmm .......................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 22:58 > ale co do zamachów, to hmmm .......................... Ostatecznie moge sie zgodzic na jeden. Nieudany. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 23:00 > > Ostatecznie moge sie zgodzic na jeden. Nieudany. Dobra. Bedzie to zamach intelektualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 23:02 Cos jak uderzenie w glowe encyklopedia? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 23:04 Hmmm ... ) Nie. Po prostu zamachnę się na Twoją wiedzę i rozłozysz mnie na obie łopatki. A ja się zawstydzę, że się zamachnęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 23:07 > Nie. Po prostu zamachnę się na Twoją wiedzę i rozłozysz mnie na obie łopatki. > A ja się zawstydzę, że się zamachnęłam. Lo matko. Biorac pod uwage moje ledwie trzy klasy podstawowki zakrawa mi to na prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 23:11 Aha, i słusznie, to sie nazywa strategia - podejść zamachiwanego od tyłu znienacka i zadać pytanie "dwa i dwa?". Zaraz prowokacja. Idę się podszkolić, dobranoc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 23:14 > Aha, i słusznie, to sie nazywa strategia - podejść zamachiwanego od tyłu > znienacka i zadać pytanie "dwa i dwa?". yyyyy... Pieńć? > Idę się podszkolić, dobranoc). Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:17 Co racja to racja - z tej wlodkowej "geby" juz niewiele zostalo. Nie spodziewalem sie jednak, ze tak latwo bedzie go rozdeptac - podejrzewalem go o wieksza klase. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 21:22 to jest dowód na starą enkawudowską prawdę - daj mi człowieka a ja znajdę na niego paragraf. Obrzydliwe. Jak słyszę takiego Maciarewicza czy innego (za przeproszeniem) Wrzodaka, to - jakem łagodna - nie mam litości. Bolszewizm w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:27 Tak jak nie wierze w czyste rece Wlodka - tak nie wieerze w czyste intencje Maciarewicza, Miodowicza, Giertycha czy Wassermana. O, tfu, Wrzodaku, nie wspominajac. (ten nawet w garniturze od Armaniego wygladalby jak dozorca bez podstawowki) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 21:31 Gość portalu: Doom napisał(a): > Tak jak nie wierze w czyste rece Wlodka - tak nie wieerze w czyste intencje > Maciarewicza, Miodowicza, Giertycha czy Wassermana. No tośmy zgodni. > > O, tfu, Wrzodaku, nie wspominajac. (ten nawet w garniturze od Armaniego > wygladalby jak dozorca bez podstawowki) No bo coś taki nieodpasiony i szary. Może głoduje nieborak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:34 > No bo coś taki nieodpasiony i szary. Może głoduje nieborak? To przez te dziwna brodawke na jego zatroskanym licu. Zawsze przykuwa moja uwage bardziej niz jego zlote mysli. Aha - moj faworyt to kicajacy psychopata z apaszka (dystyngowany znaczy), niezlomny obronca curkownictwa, blogoslawiony Gabrys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po_godzinach Re: kwestia smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:39 Oj, jakoś Gabryś ucichł, a szkoda. Jadał publicznie z apetytem - taki Wrzodak mógłby się od niego uczyć, to by się podtuczył. Popatrz, jak kolorowo w naszym kraju). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:43 Witaszek za to pewnie go ogladal. Swoja droga - kolorowo byloby, gdyby wygral mahoniowy Andrzej i jego druzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po_godzinach Re: kwestia smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:48 splunęłam trzy razy przez lewe ramię "tfu, na psa urok" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:49 Tak. To by bylo. Wyjechalbym. Chocby na Kube. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po_godzinach Re: kwestia smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:51 a czemu na Kubę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:54 Zeby moc zbudowac samochod-amfibie (jak u Nienackiego) i przebic sie na Floryde ;) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: kwestia smaku 30.08.05, 21:57 Hmmm ... czyżby Pan Tomasz ??? a może jakiś zamaszek przedtem na tej Kubie, hę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: kwestia smaku IP: *.aster.pl 30.08.05, 22:00 Chetnie zamachnalbym sie na ich rum i cygara. Odpowiedz Link Zgłoś
tingel-tangel Re: ale powiedzial :) 30.08.05, 16:02 A zachwycasz się pewnie Piłsudskim - jakiego on języka używał? Odpowiedz Link Zgłoś
tingel-tangel Słownik PWN - "świnia" 30.08.05, 18:17 świnia ż I, DCMs. ~ni; lm D. świń "«Sus (domesticus), zwierzę domowe z rodziny o tej samej nazwie, hodowane prawie na całym świecie, głównie dla mięsa i tłuszczu; pochodzi od dzika, udomowione przed kilkoma tysiącami lat» Świnia domowa. Świnia mięsna, słoninowa, mięsno-tłuszczowa. Hodować, chować, tuczyć świnie. Karmić, obrządzać świnie. Świnia się oprosiła. ◊ pot. Świń z tobą nie pasłem «nie ma powodu do poufałości, nie znamy się dostatecznie» ◊ Podłożyć komuś świnię «intrygując spowodować, że ktoś znajdzie się w sytuacji, która mu zaszkodzi, skompromituje go» ◊ Upić się (posp. schlać się, urżnąć się) jak świnia «wypić ponad miarę, bardzo się upić» przen. «obelżywie o człowieku podłym, nieprzyzwoitym» Ty świnio! Z niego jest kawał świni. Nazwać kogoś świnią. Okazał się świnią." sjp.pwn.pl/haslo.php?id=61515 "świntuch m III, DB. -a; lm M. -y, DB. -ów 1. pot. «człowiek postępujący niemoralnie, nieprzyzwoicie; człowiek mówiący świństwa» 2. pot. «człowiek brudny, niechlujny; brudas»" sjp.pwn.pl/haslo.php?id=61524 Czyli jednak słowo "świntuch" byłoby bardziej na miejscu. Ale pan marszałek miał niewiele czasu na odpowiedź, więc użył krótszego określenia, podobnego brzmieniowo. To nie jest słowo nieparlamentarne - w parlamencie padały już "sobaki" i "palancie jeden". Co innego gdyby nazwał dziennikarza "c h u j e m" - tu już pretensje Kati byłyby w pełni uzasadnione. Trudno żeby mówił "pan jest niegrzeczny, panie redaktorze, tylko obcowanie cielesne panu w głowie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz Re: Słownik PWN - "świnia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 18:35 Chyba jednak powinien powiedzieć coś w stylu , jak na końcu postu. W końcu to Marszałek Parlamentu , jaki by on nie był. A wyrażanie się parlamentarnie powinno być jego drugim ego.Słomę należy pozostawić w stodole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Słownik PWN - "świnia" IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.08.05, 23:15 a tak w ogóle to będzie jak zazwyczaj - zwolennikom Cimosza to nie przeszkodzi, dla przeciwników to jeszcze jeden powód, by go pognębić;) Podobie było ze "spieprzaj dziadu" Kaczyńskim, który jakoś swojego elektoratu nie stracił. A dziennikarz pozostaje nędznym dupkiem i tyle, komukolwiek by to powiedział. I tak nigdy tej jego pożal się, Boże, stacyjki, nie słucham, sasasasasasasa. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Słownik PWN - "świnia" 31.08.05, 12:21 Od czasów marszałeczka Zyszka słowa parlamentarne to np. k...mać. Odpowiedz Link Zgłoś