demi77 12.10.05, 15:35 Jak islam traktuje kobietę - teoria i praktyka ksiazki.wp.pl/wiadomosci/wiadomosc.html?id=30720&rfbawp=1129123973.846 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
8macek Re: Jak bić żonę 12.10.05, 16:36 wiedziołem,że jak jes jaki wontek o przemocy to 3promile i yoma piersze som!!! zwyrole,no normalnie zwyrole,panie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: Jak bić żonę 12.10.05, 18:25 no żem se troche pospał,ale mie potrzeba zawowała do kibla, no to se wstałem i poszłem do kibla ale jak szłem to zauważył żem wontek o przemocy i zem pomyślał:"o tu bedo na pewno zwyrole" i żem se wpad na momencik! i żem sie nie zawiut!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Jak bić żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 16:44 Noooo wedle książki rózgą cienką i lekką :), po nogach i rękach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo "Nie za mocno"! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 12.10.05, 17:34 Islam nakazuje bic zone "nie za mocno" czyli jesy humanitarny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: "Nie za mocno"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 17:38 No pewnie, że nie za mocno, wszak ma nie być śladów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Jak bić żonę IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.10.05, 17:53 Nie podniecajcie sie tak zla dola kobiet w islamie. Popatrzcie lepiej blizej a napewno znajdziecie niejeden przyklad przemocy na kobietach, dzieciach w najblizszym sasiedztwie. Czy reagujecie na sygnaly jesli dzieci sasiadow placza zbyt mocno, albo jesli sasiad upija sie i tlucze wszystkich w domu, czy interesujecie sie tym ze dziecko zamiast byc w domu wloczy sie brudne po ulicach? Tylko prosze nie piszcie ze w waszym otoczeniu nic takiego sie nie zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Jak bić żonę 12.10.05, 17:59 W moim otoczeniu nic takiego się nie zdarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Jak bić żonę IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.10.05, 00:05 Wszedzie sie zdarza i to niezaleznie od wyksztalcenia, stanu majatkowego itp. To moze byc np. twoj kolega z pracy ktory sie swietnie kamufluje a do tego jeszcze opowiada dobre kawaly. Przemoc to niekoniecznie siniak pod okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Jak bić żonę 13.10.05, 11:58 Sky, natychmiast proszę przestać się kamuflowac i bić żonę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Jak bić żonę yoma IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.10.05, 17:11 Jak zwykle popisujesz sie glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Jak bić żonę yoma 14.10.05, 18:31 Ależ Sky, przecież to może być moja koleżanka z forum, która opowiada kiepskie kawały... Odpowiedz Link Zgłoś
omat_koboska Re: Jak bić żonę 12.10.05, 19:25 Niestety wśród muzułmanów są i tacy ludzie. Ale i wśród katolików można znależć podobnych. Znam naprawdę mnóstwo rodzin muzułmańskich (no ale z wyższym wykształceniem często zdobytym na Zachodzie) i zaręczam że nic takiego nie ma tam miejsca. No chyba, że mężowie potrafią bardzo dobrze udawać, bo ich stosunek do żon w zasadzie nie różni się od polskiego. Ale nie bardzo mi się chce wierzyć, że po wyjściu gości nagle zmieniają się w potwory i rzucają z pięściami na swe żony. To po prostu niemożliwe. No ale, jak powiadam, to oświeceni muzułmanie, tacy trochę nawet zlaicyzowani (bynajmniej nie modlą się 6 razy dziennie), być może muzułmanie "tradycyjni-religijni" są gorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Jak bić żonę IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.10.05, 06:31 > Niestety wśród muzułmanów są i tacy ludzie. Ale i wśród katolików można znależć > podobnych. Tu chodzi o sama zasade. Nie znam zasady chrzescijanskiej ktora kaze bic zone w ogole. Tymczasem prawo szariatu zezwala na bicie (byle nie za mocno). Odpowiedz Link Zgłoś
kapukap Re: poproszę link 12.10.05, 19:49 do strony z instrukcją jak bić faceta żeby nie miał śladów i nie był w stanie oddać... ;) Nie mam zamiaru nikogo bić, jestem tylko ciekawa czy są takie wskazówki w necie. Google nie jest moim przyjacielem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: poproszę link IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.10.05, 17:17 www.washingtontimes.com/world/20050929-121303-6619r.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: poproszę link IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.10.05, 17:21 "The blows should be concentrated on the hands and feet using a rod that is thin and light so that it does not leave scars or bruises on the body" "Ciosy powinny sie koncentrowac na dloniach i stopach uzywajac preta ktory jest cienki i lekki tak ze nie zostawia blizn lub siniakow na ciele" Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Jak bić żonę 13.10.05, 18:10 To nieprawda, że islam rodzi takie przypadki, one istnieją w każdej religii i w każdej społeczności. Wśród katolików też znalazłoby się wielu ludzi myślących podobnie. Jedyne co można zarzucić islamowi, to to, że jest o te kilkset lat młodszy niż chrześcijaństwo i przez to bardziej "nieokrzesany". Efektem tego jest to, że ten upośledzony społecznie facet posunął się do opublikowania swoich wywodów. Katolik o podobnych skłonnościach prawdopodobnie zaprzestałby na wdrożeniu tych metod w swoim domu. Zresztą obejrzyjcie sobie statystyki w ilu polskich rodzinach kobiety są bite - nie wiem o czym dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Jak bić żonę IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.10.05, 05:41 Widzisz facet123 pomimo ze Cie cenie uwazam ze jestes bardzo daleki od faktow. To nie jest jakis "nieokrzesany" facet tylko ktos kto bardzo dobrze zna islam i szczegoly prawa sharia (szariatu). Zreszta on tylko odwoluje sie do klasykow islamu i sam nic nowego nie wymyslil. Wlasnie Theo van Gogh chcial to powiedziec politycznie poprawnym ludziom Zachodu jak Ty ale nie zdazyl. Oczywiscie ze zawsze znajda sie faceci ktorzy bija kobiety na wlasny rachunek. W islamie robia to na rachunek religii. Tlumaczenie ze "islam jest o kilkaset lat mlodszy" mialo by sens gdyby chrzescijanstwo zalecalo bicie kobiet 500 czy 1500 lat temu. Tymczasem NIE ZNAJDZIESZ NIC TAKIEGO w zadnych pismach ojcow Kosciola. Natomiast w szariacie jest do poczatku islamu i nie wiem jak mozesz to zmienic za 500 lat bez ingerencje w religie (o ile kobiety zechca czekac 500 lat). Uwazam ze plytkie dywagacje tego typu nie tylko sa nieprawdziwe ale sa grozne!!! > To nieprawda, że islam rodzi takie przypadki, one istnieją w każdej religii i w > > każdej społeczności. Wśród katolików też znalazłoby się wielu ludzi myślących > podobnie. Jedyne co można zarzucić islamowi, to to, że jest o te kilkset lat > młodszy niż chrześcijaństwo i przez to bardziej "nieokrzesany". Efektem tego > jest to, że ten upośledzony społecznie facet posunął się do opublikowania > swoich wywodów. Katolik o podobnych skłonnościach prawdopodobnie zaprzestałby > na wdrożeniu tych metod w swoim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Jak bić żonę 14.10.05, 09:12 > To nie jest jakis "nieokrzesany" facet tylko ktos kto bardzo dobrze zna > islam i szczegoly prawa sharia (szariatu). Zreszta on tylko odwoluje sie do > klasykow islamu i sam nic nowego nie wymyslil Nie chodziło mi o znaczenie słowa "nieokrzesany" jako prostacki, głupkowany i pijący piwo pod blokiem. Słowo to było faktycznie pewnym skrótem myślowym. Chodziło mi o pewną społeczną niedojrzałosć islamu i powszechne popieranie zachowań niecywilizowanych. > Tlumaczenie ze "islam jest o kilkaset lat > mlodszy" mialo by sens gdyby chrzescijanstwo zalecalo bicie kobiet 500 czy > 1500 lat temu. Tymczasem NIE ZNAJDZIESZ NIC TAKIEGO w zadnych pismach ojcow > Kosciola Faktycznie o biciu kobiet nic nie znajdę, ale chrześcijaństwo miało inne wypaczenia, jak choćby inkwizycja i karanie torturami czy śmiercią za herezję. Był to właśnie objaw tej samej niedojrzałości cywilizacyjnej i braku poszanowania życia i godności ludzkiej która była charakterystyczna dla sredniowiecza. Islam przechodzi jakby to średniowiecze właśnie teraz. A co do pozycji kobiet w średniowiecznej katolickiej Europie, to tu znajduje się (przyznaję, że tendencyjny) zbiór cytatów: www.racjonalista.pl/kk.php/s,473 (Jeżeli nie ufasz temu ateistycznemu portalowi, to mogę wyszukać te cytaty w źródłach). Może o biciu tam nic bezpośrednio nie ma, ale o poddaństwie i niższym statusie jest wiele. Tego typu wypowiedzi nie ma oczywiście obecnie w chrześcijańskiej i cywilizowanej części świata właśnie dlatego, że przez setki lat i historyczne zakręty dojrzała ona do takiego systemu. Islam widać nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Jak bić żonę IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.10.05, 16:07 Rzeczywiscie ten "racjonalista" to strasznie niski poziom propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Ja o niebie ty o chlebie IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.10.05, 16:29 Inkwizycje juz przerabialismy. Nawet nie chce zaczynac ze inkwizycja NIGDY nie karala torturami tylko uzywala ich jako narzedzia do przesluchan (nie tylko inkwizycja zreszta i nie tylko 500 lat temu). Co do "niedojrzalosci cywilizacyjnej" to rzeczywiscie KK przejal barbarzyncow i jak to powiedzial jeden z historykow (Weber): nie tylko barbarzyncy sie chrystianizowali ale Kosciol sie w zetknieciu z nimi barbaryzowal. Islam stykal sie z wielkimi cywilizacjami a nie z barbarzyncami i co z tego wyniknelo? Sprawy sa bardziej skomplikowane niz to usiluje imputowac "racjonalista." "Tego typu wypowiedzi nie ma oczywiście obecnie w chrześcijańskiej i cywilizowanej części świata właśnie dlatego, że przez setki lat i historyczne zakręty dojrzała ona do takiego systemu. Islam widać nie." Zupelnie nie rozumiesz ze chrzescijanstwo opiera sie o historyczne, natchnione pisma ktore trzeba rozumiec w kontekscie epoki i mentalnosci tych co je pisali. Dlatego jest tyle interpretacji (i sekt) wyroslych z chrzescijanstwa. Koran podyktowal Allah verbatim. Tekst nie jest "natchniony" ale podyktowany literalnie i nie ma tam wiele miejsca na interpretacje. Dlatego w islamie nie ma wielu sekt i dlatego islam jest zamkniety na zmiany ktore sa czescia chrzescijanstwa. --------- Faktycznie o biciu kobiet nic nie znajdę, ale chrześcijaństwo miało inne wypaczenia, jak choćby inkwizycja i karanie torturami czy śmiercią za herezję. Był to właśnie objaw tej samej niedojrzałości cywilizacyjnej i braku poszanowania życia i godności ludzkiej która była charakterystyczna dla sredniowiecza. Islam przechodzi jakby to średniowiecze właśnie teraz. A co do pozycji kobiet w średniowiecznej katolickiej Europie, to tu znajduje się (przyznaję, że tendencyjny) zbiór cytatów: www.racjonalista.pl/kk.php/s,473 (Jeżeli nie ufasz temu ateistycznemu portalowi, to mogę wyszukać te cytaty w źródłach). Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re:tak, żeby nie było śladów, chyba oczywiste?n/t 14.10.05, 18:33 Rózeczką dziateczki Duch Święty bić każe. Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Ja o niebie ty o chlebie 17.10.05, 08:15 > Nawet nie chce zaczynac ze inkwizycja NIGDY nie > karala torturami tylko uzywala ich jako narzedzia do przesluchan A co za różnica, jak to sobie oprawcy tłumaczyli? Faktem jest, że stosowano tortury. > Islam stykal sie z wielkimi cywilizacjami a nie z barbarzyncami i co z tego > wyniknelo? Poczekajmy jeszcze 500-600 lat to zobaczymy co z tego wynikło. > Koran podyktowal Allah verbatim. Tekst nie jest "natchniony" ale podyktowany > literalnie i nie ma tam wiele miejsca na interpretacje. A ja słyszałem, że dżi-had, więta wojna może być albo interpretowana jako walka z niewiernymi, albo jako walka z własnymi słabościami. Więc chyba miejsce na róne interpretacje jest. Rozumiem, że chrześcijanom się wydaje, że tylko ich księga jest natchniona przez boga, ale przyznasz chyba, że muzułmamie (uczeni od tego małego) wierzą, że to właśnie koran jest pismem podyktowanym przez allaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demi77 Re: Jak bić żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 21:40 to jedno jest calkiem (nawet bardzo) sensowne: "Mądrość Jezusa syna Syracha: # Córki posiadasz? Czuwaj nad ich ciałem, a nie uśmiechaj się do nich!" Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d to nie facet opublikowal.. 17.10.05, 08:46 swoje wywody..tylko jakich wydawca..a to juz wiekszy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d a w Polsce? 17.10.05, 08:45 No niby nie mozna..a jednak... ile kobiet jest maltretowanych przez mezow? Sam pamietam jak moj sasiad (w zasadzie 2) bilo swoje zony. I nikt nic nie robil..wiec? O czym my tu mowilmy. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Miarowo i nie spociwszy się. n/t 21.10.05, 10:35 (na głupie pytania są głupie odpowiedzi) Odpowiedz Link Zgłoś