30.12.05, 17:36
Posluchaj, powspominaj, zanuc... :)))

www.ananke.com.br/marilene/a_musica/quesera/quesera.htm
www.malhanga.com/musicafrancesa/
www.ananke.com.br/marilene/a_musica/Abertura/musica.htm
Obserwuj wątek
    • mysha_b Re: Piosenki 30.12.05, 22:40
      Wybralam najpiekniejsze, wg mnie oczywiscie :)))
      www.malhanga.com/musicafrancesa/mireille/femme.htm
      www.malhanga.com/musicafrancesa/mireille/histoire.htm
      www.malhanga.com/musicafrancesa/becaud/nathalie.htm
      www.malhanga.com/musicafrancesa/azenavour/boheme.htm
      www.malhanga.com/musicafrancesa/adamo/tombe.htm
      Na razie wystarczy. Wiem, ze sentymentalne, ckliwe niemalze, ale coz, taki mam
      obecnie nastroj. Jutro moga mi sie podobac "drapiezne", wszak kobieta zmienna
      jest :)))
    • mysha_b Re: Piosenki 31.12.05, 15:31
      I jeszcze jedna "porcja" :)))
      www.ananke.com.br/marilene/a_musica/imsorry/imsorry.htm
      www.ananke.com.br/marilene/a_musica/monalisa/monalisa.htm
      www.ananke.com.br/marilene/a_musica/icantstoplovingyou/icansttoplove.htm
      www.ananke.com.br/marilene/a_musica/themanilove/theman.htm
      www.ananke.com.br/marilene/a_musica/innamorata/innamorata.htm
      www.ananke.com.br/marilene/a_musica/onlyyou/onlyyou.htm
    • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 02.01.06, 12:44
      Naprowde ta Doris Dej musiała barz lubić ser, skoro śpiewała: Chcę sera, sera,
      sera!
      Hau!
      • mysha_b Re: Piosenki 02.01.06, 12:58
        Nawet jesli tak, to czy to zaraz trzeba tak publicznie sie go domagac? A jesli
        juz mowa o lubieniu, to wczoraj w tv byl film z Meg, pewnie razem z Pania
        Owcarkowa ogladales?
        Jak nie lubie komedii romantycznych, tak ten film obejrzalam juz drugi raz, bez
        specjalnej przykrosci :)))
        • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 02.01.06, 14:01
          A bo to nie była taka se zwycajna komedia romantycna, ino komedia romantycna z
          Ryankom! Hau!
          • mysha_b Re: Piosenki 02.01.06, 15:28
            Oj Owcarku, ja wiem, ze dla Ciebie wszystko co z Meg = nadzwyczajne. Dobrze, ze
            i Pani Owcarkowa ja lubi, bo inaczej mialbys problem :)))
            • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 02.01.06, 16:30
              A mozno Ryanki nie lubić? Jeśli znalozłby sie ftoś, fto nie lubi Ryanki, to by
              była więksa sensacja, niz kieby ogłosono, ze jednak słońce krynci sie wokół
              Ziemi. Hau!
              • mysha_b Re: Piosenki 02.01.06, 17:48
                Nie ryzykowalabym z tym szukaniem, bo mogloby sie okazac, ze jednak sie
                kreci... slonce wokol Ziemi :)))
                • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 03.01.06, 11:17
                  Jeśli udowodni to jakiś Polak, bedzie mozno o nim godać: Ruszył słońce,
                  wstrzymał ziemię, polskie go zrodziło plemię. Hau!
                  • mysha_b Re: Piosenki 03.01.06, 14:12
                    Cala z tym powiedzonkiem komedia, bo w Twojej wersji oglosil to kiedys Lech
                    Walesa, a wersja oryginalna dotyczyla nie Polaka, a Niemca, jak sie zaczyna
                    oficjalnie o Koperniku mowic :)))
                    • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 03.01.06, 15:20
                      Owsem, oficjalnie. Ino sam Kopernik, tyz oficjalnie, w przerwak między
                      wstrzymywaniem słońca i rusaniem Ziemi, ramie w ramie z Polakami dawoł
                      krzyzakom po rzyci. Hau!
                      • mysha_b Re: Piosenki 03.01.06, 16:02
                        Jak to, byl takze rycerzem? To tez jakos tak po Krzyzacku, bo oni byli
                        rycerzami-zakonnikami. Prawde mowiac juz nie za bardzo pamietam, jak to tam z
                        Kopernikiem bylo. Chyba byl rowniez lekarzem? Musze zerknac do Googli :)))
                        • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 04.01.06, 09:42
                          Na przykład tutaj, Mysecko,
                          wyraźnie jest napisane, ze "kolejna wojna, wywołana w latach 1519-1521 przez
                          Zakon Krzyżacki spustoszyła południową Warmię. Olsztyn obronił przed
                          zniszczeniem geniusz kanonika fromborckiego, Mikołaja Kopernika. To jemu
                          przypadło skutecznie ochronić miasto (1520) przed wojskami ostatniego
                          Wielkiego Mistarza Zakonu Krzyżackiego Albrechta Hohenzollerna". I tak oto
                          Wielki Mistrz, po tym, jak dostoł w rzyć od Kopernika, uznoł, ze jedyne, co mu
                          zostaje zrobić, to zapozować do obrazu pona Matejki pt. "Hołd pruski". Hau!
                          • mysha_b Re: Piosenki 04.01.06, 13:29
                            No niby tak, ale czy Kopernik nie obronil Olsztyna przed zniszczeniem z
                            sentymentu do Olsztyna jeszcze niemieckiego, bo takim, jak czytam, byl do 1466
                            roku? Moze tu nie chodzilo o uczucia patriotyczne do Polski. Przypuszczam, ze
                            gdyby cos grozilo Lwowowi, Polacy Lwowiacy nie zawahaliby sie i staneliby w
                            obronie swojego kiedys miasta, przeciez nie z powodu milosci do Ukrainy :)))
                            • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 04.01.06, 14:59
                              No, ale krzyzaków racej kojarzyło sie z Niemcami. I Kopernik bronił przed nimi
                              Olstyna zamiast zrobić hande hoch i sie poddać.
                              A Polacy chętnie broniliby Lwowa, kieby mieli go bronić przed Rosjom. A przed
                              Polskom - niekoniecnie, ale mom nadzieje, ze polsko-ukraińskie spory o Lwów to
                              juz przesłość i nie widze potrzeby odbijania Lwowa (potrzebe odwiedzania
                              natomiast - to juz co inksego), chociaz nie wiem, jakie zdanie mo na ten temat
                              dwumetrowe GIE.
                              Hau!
                              • mysha_b Re: Piosenki 04.01.06, 15:56
                                > chociaz nie wiem, jakie zdanie mo na ten temat
                                > dwumetrowe GIE.

Tez nie wiem. A czy spory polsko-ukrainskie to przeszlosc? - jeszcze nie. Kloca
                                sie nie tylko zwykli smiertelnicy, ale i historycy(chyba cos o tym wiesz?)
                                Ludwik Stomma napisal w swoim felietonie, ze: "Historycy francuscy do dzis
                                skacza sobie do gardla, czy Ludwik XI(1423-1483) byl skonczonym lachudra, czy
                                tworca nowoczesnego panstwa francuskiego? I nie ma zmiluj sie, nikt nie ustapi.
                                Przez najblizsze wieki nie widac perspektywy na zgode." Myslisz, ze krewcy
                                Polacy maja wiecej rozsadku. Zreszta kazdy sie broni, ze to nie jest zajadlosc,
                                ale chodzi o PRAWDE. A co Ty o prawdzie historycznej sadzisz? Jak z tym jest?
                                Jzeli teraz tyle klamstwa i naciagania faktow sie widzi, to czy historia ma
                                szanse to odklamac? Jak, jesli juz dokumenty niektore klamia ?
                                • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 05.01.06, 15:36
                                  Zawowody historyk to taki Szerlok Holms: biere zakłamane dokumenty i próbuje
                                  znaleźć prowde. Ale casem prowdy nawet najlepsi detektywi nie dojdom. A jak
                                  dojdom - to mogom sie spierać co do interpretacji. Skoro dobrze nom znanom
                                  teraźniejsość rózni róznie interpretujom, to trudno coby z interpretowaniem
                                  przesłości było inacej. Mimo to jednak ... takie szerlokoholmsowanie to moze
                                  byc całkiem ciekawe zajęcie. Hau!
                                  • mysha_b Re: Piosenki 05.01.06, 16:44
                                    Na pewno jest ono bardzo intygujace, ale powiem szczerze, uwazam, ze historia,
                                    w przeciwienstwie do bajek i legend nie powinna jdnak mijac sie z prawda. Jest
                                    jakies takie powiedzenie o narodzie, co to nie zna historii, czy nie ma
                                    pamieci - ze zatraca tozsamosc, czy cos takiego. A jesli sie Narod karmi
                                    klamstwami?, to co?, nie zatraca :(
                                    • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 06.01.06, 11:07
                                      mysha_b napisała:

> uwazam, ze historia,
                                      > w przeciwienstwie do bajek i legend nie powinna jdnak mijac sie z prawda.

Gazety tyz nie powinny. Ino niestety za wielu jest takik, co nie fcom dopuścić
                                      prowdy ani do gazety, ani do podręcnika historii. Hau!
    • bryza102 Re: Piosenki 02.01.06, 15:49
      Ale mi zadałaś bobu...nic ino słucham i słucham!
      A do Owcarka:Ale ci ta rajanka zalazła pod twoją owcarkową skórkę,hehehe!
      • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 02.01.06, 16:31
        Nie rozumiem ino, cemu jesce nie przyłącyła sie do nasego forum? Dyć ka byłoby
        jej lepiej niz w nasym Schronisku! Hauuuuu!
      • mysha_b Re: Piosenki 02.01.06, 17:50
        My kobiety kochamy takie "poscielowki" - no, ja kocham :)))))))))
        • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 03.01.06, 11:17
          No i haw jestem głupi jako lewy kierpcok mojego bacy. Co to jest pościelówka?
          Hau!
          • mysha_b Re: Piosenki 03.01.06, 14:27
            :)))))))))))))))), no chyba pekne ze smiechu :)))))))), nie wiesz Owcarecku co
            to jest "poscielowka"? :))))))))))) Moze zapomniales, a moze to jest
            powiedzonko pan, bo panom to pewnie wszystko jedno. No, nie bede rowijac
            tematu, zeby panow nie urazic.

A "poscielowka" jest to piosenka lub melodia, bardzo sentymentalna, ktora sie
            puszcza w czasie lozkowych amorow osobnikow plci przeciwnej(chociaz moze
            niekoniecznie), czyli na ogol w poscieli, chociaz wcale nie musowo, bo ktos
            spiewal, ze moze byc "w pociagu, na dragu" itp - i moze wlasnie to Cie
            zmylilo :)))
            • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 03.01.06, 15:24
              O! Krucafuks! A zatem analogicnie stołówka to jest uprawianie ww. amorów na
              stole. A jo myślołek, ze to cosik zupełnie inksego. Hau!
              • mysha_b Re: Piosenki 03.01.06, 16:23
                Nie bardzo. Stolowka nalezaloby nazwac piosenke/melodie sluchana podczas
                karesow na stole. Ciekawe jakie ciagotki przywolaly Ci na mysl to porownanie.
                Jestes glodny, czy moze........ Jesli to pierwsze, to sie nie krepuj i wyjmij
                kanapki. Jesli zas to drugie, to radze sie wstrzymac, bo mozesz wzbudzic
                sensacje, jesli sie nie opanujesz. Zreszta ani "pscielowka", ani "stolowka" na
                nic sie chyba zda, jesli nie ma pod reka Pani Owcarkowej :)))))))))))))
                • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 04.01.06, 09:46
                  No to całe scynście jednak, ze stołówka nie znacy tego, co juz zacąłek myśleć,
                  ze znacy, bo idąc dalej tym tokiem rozumowania, okazałoby sie, ze klasówka to
                  to samo, co pościelówka i stołówka, ino ze w klasie i - o zgrozo - robiłaby to
                  poni naucycielka z ucniami! Hau!
                  • mysha_b Re: Piosenki 04.01.06, 15:59
                    Taka "klasowka" juz zahaczalaby o kryminal :(
                    • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 06.01.06, 11:08
                      Na właśnie, a ciekawe, ze o kryminałówce nigdy nikt nie słysoł. No chyba ze
                      jednak jest i takie słowo? Hau!
                      • mysha_b Re: Piosenki 06.01.06, 14:07
                        Moze dlatego nikt nie slyszal, bo chyba nie ma koedukacyjnych wiezien.
                        • owcarek_podhalanski Re: Piosenki 06.01.06, 14:28
                          Koedukacyjnyk akademików tyz kiesik nie było. I jaki był tego skutek? Ze
                          chłopak z dziewcynom musieli obejść sie smakiem,* za to studenci-geje i
                          studentki-lesbijki uzywały se kielo dusa zapragnie. Hau!

*Ocywiście istniały rózne techniki przemycania dziewcyn do męskik akademików.
                          Ale to juz osobny temat-rzeka, ftórego starcyłoby na 10 milionów prac
                          habilitacyjnyk.
                          • mysha_b Re: Piosenki 06.01.06, 15:44
                            owcarek_podhalanski napisał:

> *Ocywiście istniały rózne techniki przemycania dziewcyn do męskik akademików.

Tak, tak Owcarku, wiem cos na ten temat. Z wlasnego doswiadczenia, osoby
                            przemycanej, nie przemycajacej.
    • bryza102 Re: Piosenki-polskie hity 03.01.06, 18:06
      poloniahits.com/index.php?x=hits&kat=cabaret
      • mysha_b Re: Piosenki-polskie hity 03.01.06, 19:20
        Ooooo, Bryzko, piekne dzieki, znalazlam tu sporo chwytajacych za serce
        piosenek :)))
        • owcarek_podhalanski Re: Piosenki-polskie hity 04.01.06, 09:56
          A az 4 przeboje z tej listy to przeboje Starszych Panów! Prowda jest taka, ze
          Starsi Panowie som wiecnie młodzi! Hau!
          • owcarek_podhalanski Re: Piosenki-polskie hity 04.01.06, 10:13
            I ocywiście wiecnie ZYWI! Hau!
            • mysha_b Re: Piosenki-polskie hity 04.01.06, 16:06
              Jak Lenin? Lenina, mimo ze jest wiecznie zywy chca jednak pogrzebac, bo juz,
              mimo staran najlepszych fachowcow od mumifikacji, zaczyna sie rozkladac. Ale
              podobno prosty rosyjski lud jest przeciw temu i nadal chca ogladac(sypiacego
              sie Lenina) w mauzoleum :)))
              • owcarek_podhalanski Re: Piosenki-polskie hity 05.01.06, 15:39
                Sypie sie, bo sypie, ale dochody z udostępniania Lenina do zwiedzania zdoje
                sie, ze ciągle som niezłe. Ten Lenin to po prostu teroz niezły biznes. A skoro
                niezły biznes, to - o krucafuks! - Lenin dźwigniom kapitalizmu! Hau!
                • bryza102 Re: Piosenki-polskie hity 05.01.06, 15:57
                  Owcarek,coś Ty znowu wymyślił,hę?A może i o to właśnie chodziło...Lenin
                  wiedział co robi!Kazał się zabalsamować,no i skutkiem milionowych rzesz
                  odwiedzających Rosja dżwignęła się z kryzysu.Jakby tak pomyśleli wcześniej i
                  kazali balsamować i Stalina i następców,to dopiero by kasę bili!!!!!!!!!
                  Bo takie kuriozum każdy chciałby zobaczyć jeszcze bardziej.A ja słyszałam że
                  Lenin przeszedł w ręce prywatne/czytaj-mafii/ (?)I już go z łap nie
                  wypuszcza.To będzie najdroższa mumia na świecie!Dla kolekcjonerów...
                  • mysha_b Re: Piosenki-polskie hity 05.01.06, 16:54
                    Jak dla kolekcjonerow to trzebaby go podzielic na male czasteczki i wtedy
                    przeistoczylby sie w relikwie. Nie wiem jak to sie bedzie mialo do komunizmu,
                    ale w Rosji juz nawet wladza biega do cerkwi, wiec wszystko gra :)))
                    • owcarek_podhalanski Re: Piosenki-polskie hity 06.01.06, 11:10
                      Tak cy siak, jeśli pon Putin jest prowdziwym patriotom, to juz teroz powinien
                      zacąć sie balsamować. Hau!
                      • mysha_b Re: Piosenki-polskie hity 06.01.06, 14:14
                        Och, Owcarku udalo Ci sie mnie rozsmieszyc, choc mi wcale nie do smiechu, bo
                        wlasnie sie dowiedzialam, ze nasz przyjaciel, od wielu lat mieszkajacy w NY
                        zmarl nagle na serce. Jestem wiec wytracona z rownowagi, ale postanowilam nie
                        siedziec, nie zadreczac sie, nie rozmyslac, bo to i tak nic jemu nie pomoze, a
                        tylko mnie wpedzi w jakas depresje.
                        • owcarek_podhalanski Re: Piosenki-polskie hity 06.01.06, 14:30
                          Miejmy nadzieje, ze teroz On zerko casem i do nasego Schroniska i śmieje sie
                          rozem z nomi. Hau!
                          • mysha_b Re: Piosenki-polskie hity 06.01.06, 15:52
                            No moze, bardzo byl rozmowny, lubilismy sobie tak "pofilozofowac", takie
                            prowadzilismy Polakow-Rodakow nocne rozmowy, jeszcze nawet latem zeszlego roku,
                            pewnie az go rece swierzbia, zeby cos tu dopisac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka