aktsieta 09.01.06, 18:24 jest porąbaną religią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
supaari Re 09.01.06, 18:30 aktsieta napisała: > Dlaczego katolicyzm jest porąbaną religią? > Bo drwali sporo! Nie chce mi się wymieniać. Wszystko proste, silne, nieobrobione... Zamiast kunsztownie ściąć (jak mieli w zamiarze!!), to machali siekierami, machali i nieco go "porąbali". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Re IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 09.01.06, 21:47 > Bo drwali sporo! Nie chce mi się wymieniać. Wszystko proste, silne, > nieobrobione... Zamiast kunsztownie ściąć (jak mieli w zamiarze!!), to machali > > siekierami, machali i nieco go "porąbali". Najgorsze ze blizny po siekierach znikaja a ci rabia coraz mocniej w coraz wiekszej frustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
equus3 Re: Dlaczego katolicyzm 09.01.06, 18:45 Bo od lat cierpi na syndrom "wiary większości". Tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Dlaczego katolicyzm IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 09.01.06, 21:45 > Bo od lat cierpi na syndrom "wiary większości". Tak mi się wydaje. wyglada ze ty cierpisz na syndrom "wiary mniejszosci" Odpowiedz Link Zgłoś
equus3 Re: Dlaczego katolicyzm 09.01.06, 22:37 Naprawdę nie uważasz, że współczesny katolicyzm wyglądałby >zupełnie< inaczej, gdyby przez wieki nie była to "jedyna słuszna" wiara na naszym kontynencie? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dlaczego katolicyzm 09.01.06, 22:44 Echo uważa, że wygłosiła straszliwą zniewagę :) Odpowiedz Link Zgłoś
equus3 Re: Dlaczego katolicyzm 09.01.06, 22:47 No cóż, jakąś tam wygłosiła... Tylko ja zawsze naiwnie wierzę, że nawet z tymi, co tylko zniewagami rzucają, da się jakoś porozmawiać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Dlaczego katolicyzm IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 09.01.06, 22:47 > Naprawdę nie uważasz, że współczesny katolicyzm wyglądałby >zupełnie< i > naczej, > gdyby przez wieki nie była to "jedyna słuszna" wiara na naszym kontynencie? Katolicyzm zbudowal cywilizacje Europy wiec sila rzeczy byl religia dominujaca i pomimo dekadencji duzej czesci populacji, Europa i caly Zachod sa przesycone katolicyzmem. Gdyby katolicyzm wygladal ZUPELNIE INACZEJ Europa moglaby wygladac jak Polnocna Afryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Echo, ale my wszyscy już o tym wiemy!!!! :))) IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 09.01.06, 22:54 To byla odpowiedz na pytanie. precyzuje: Tylko taki katolicyzm mogl zbudowac (zdominowac Europe). Inne wesje: arianizm, gnostycyzm, nestorianizm rzeczywiscie wygladaja zupelnie inaczej i nie nazywaja sie katolicyzmem (tak jak protestantyzm). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:54 Porabany wydaje mi się ktos kto wiekszosc czasu na forum spedza nad tym co wg niego "porabane" Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: 09.01.06, 22:31 Gość portalu: m napisał(a): "Porabany wydaje mi się ktos kto wiekszosc czasu na forum spedza nad tym co wg niego "porabane" Zgadzam się w 100% !! To na przykład ktoś, kto pisze: "u mnie koleda była bardzo miła i sympatyczna,bez porównaiania z waszym towarzystem, drugi biegun." a jednocześnie spędza czas wśród tego towarzystwa :))) P.S. O, a tutaj masz linka ----> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w= 34686822&a=34690996 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:41 Nie zajmuje się tym czego nie znam ,tylko tym co znam. W odroznieniu od Ciebie i tego palanta-autora watku ,który nie moze zyc bez katolicyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: 09.01.06, 22:45 Oj, nie odsądzaj mnie od czci i wiary!! Na religii katolickiej nieco się znam, słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:51 Jak wszyscy ateisci, oni wiedza wszystko o wierze;) Odpowiedz Link Zgłoś
scolithos bo moher w głowę gryzie 09.01.06, 22:44 a wino mszalne ma dużo procentów Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Dlaczego katolicyzm jest porąbaną religią? 10.01.06, 04:55 Wielu odpowiedzi udzielają same źródła. Odpowiedz Link Zgłoś