makler1122 19.01.06, 23:15 Czy myślicie że coś takiego istnieje?..a jeśli tak, to jak sobie to wyobrażacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marysia75 Re: Życie pozagrobowe. 19.01.06, 23:21 makler1122 napisał: > Czy myślicie że coś takiego istnieje?..a jeśli tak, to jak sobie to > wyobrażacie? Jak w dantejskich scenach! Odpowiedz Link Zgłoś
novika7 Re: Życie pozagrobowe. 19.01.06, 23:25 z tego co wiem to nasze życie jest właśnie pozagrobowe jak sama nazwa wskazuje. A może chodziło Ci o życie po śmierci ??? Odpowiedz Link Zgłoś
novika7 Re: Życie pozagrobowe. 19.01.06, 23:27 Możemy wyróżnić: 1. za życia: a) życie pozagrobowe b) życie w grobie (zakopany żywce) 2. po śmierc: a) grobowe - w grobie b) pozagrobowe - np. zakopany w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F***The_Violence Re: Życie pozagrobowe. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:33 Podoba mi się Twój sposób rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falluss [...] IP: 64.246.18.* 19.01.06, 23:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia731 [...] 19.01.06, 23:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F***The_Violence Re: Życie pozagrobowe. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:53 Jedno nie wyklucza drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F***The_Violence Re: Życie pozagrobowe. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:59 Jeśli czujesz via internet, to znaczy, że jesteś pod wpływem substancji psychotropowych. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia731 Re: Życie pozagrobowe. 20.01.06, 00:43 Sądzę jestem jedną z niewielu osób na forum którym jak na razie w/w substancje nie grożą. Zacytowałam słowa piosenki stąd przypadkowe "czuć" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Życie pozagrobowe. IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.01.06, 23:34 Moim zdaniem, życie pozagrobowe to życie naszego umysłu, czujemy nadal (tj. czujemy, że żyjemy), choć nasze ciało is dead ;)Lekarze mówią, że kiedy człowiek umiera, wytwarzają sięw mózgu różne substancje wywołujące złudzenia, ale co oni moga wiedzieć o naszym umyśle? Life is the state of mind, jak to kiedyś powiedział Mr. Doctor z Devil Doll. A jak się "tam" układa, to już nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F***The_Violence Re: Życie pozagrobowe. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:38 Substancje, powiadasz. Jak powiedział Dr Doctor, nie ma takich substancji, które nie wywoływałyby złudzeń. Istotna jest tylko dawka... Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: Życie pozagrobowe. 20.01.06, 09:14 Wyobrażam sobie że istnieje tylko piekło. Ale by były jaja! Wszyscy trafiają do piekła, cierpią okrutnie i nie moga się z niego wydostać a życie na ziemi wspominają jako najpiękniejszą bajkę. Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Życie pozagrobowe. 20.01.06, 09:36 Zmarlemu koledze jestem winny pieniadze i jak mam oddac aby miec czyste sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
makler1122 Re: Życie pozagrobowe. 20.01.06, 13:07 Czy to że nikt nie odpowiedział poważnie,nie traktujecie tego tematu na serio ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Życie pozagrobowe. IP: *.itpp.pl 20.01.06, 13:10 makler1122 napisał: > Czy myślicie że coś takiego istnieje?..a jeśli tak, to jak sobie to > wyobrażacie? parafrazując Pratchetta: życie pozagrobowe to dla mnie sorbet i hurysy. Nie jestem jeszcze pewien, co to takiego te hurysy, ale podejrzewam, że chodzi o lukrecjowe rurki do jedzenia sorbetu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Mam nadzieję, że nie. Byłoby kiepsko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:54 Odpowiedz Link Zgłoś