Dodaj do ulubionych

WYSTĄPIENIE PREZYDENTA.

29.01.06, 16:45
Prezydent podczas swojego wystąpienia wspomniał o przesyłanych wyrazach
ubolewania od Prezydentów innych państw. Wyliczając z nazwiska głowy państw,
na koniec nie omieszkał dodać: a nawet od Prezydenta Putina. Jak odebraliście
ta, moim zdaniem, nietaktowną wstawkę "a nawet"? Nietaktowną z takich oto
powodów: a} w takim dniu, jak dzisiaj, złośliwość nie na miejscu,
b} do jednych z zadań Prezydenta należy budowanie dobrosąsiedzkich stosunków.
Jestem zniesmaczona.
Obserwuj wątek
    • markiz.de.sade Re: WYSTĄPIENIE PREZYDENTA. 29.01.06, 16:47
      Nie słuchałem, ale nie sądzę, żeby mógł coś takiego powiedzieć. To przecież
      człowiek odpowiedzialny i na poziomie.
      • rtomik Re: WYSTĄPIENIE PREZYDENTA. 29.01.06, 16:52
        nie powiedzial "a nawet" tylko "chcialbym pokreslic ze od prezydenta Putina"
        sluchaj uwaznie i nie rozsiewaj debilnych plotek...
      • Gość: Bernadetta Re:markiz de sade IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:49
        Piszesz, że na poziomie? z pewnością. Tyle, że poziom może być wysoki lub
        niski. W tym przypadku jest wprost proporcjonalny do wzrostu. Powiedział, sama
        słyszałam. Też mnie zaskoczyło. Powiedział mniej więcej tak "...i od pana
        prezydenta Putina, co muszę szczególnie podkreślić...". No coż, nie był to mój
        faworyt to i zawodu nie czuję tyle tylko, że wstyd przed światem!
    • luisssa Re: WYSTĄPIENIE PREZYDENTA. 29.01.06, 18:28
      Mysle, ze Putin wystarczajaco dobitnie okazuje nam swoja niechec. Wiec po co
      mamy jeszcze obludnie udawac, ze stosunki miedzy nami sa prawidlowe? Nie uwazam
      tego za brak dyplomacji.
      • Gość: M Re: WYSTĄPIENIE PREZYDENTA. IP: *.elk.mm.pl 29.01.06, 18:37
        Jeśli dobrze pamiętam,to Rosja jako jeden z nielicznych krajów nie wysłąłą życzeń nowemu prezydentowi, w rosyjskich mediach ten wybóe także pomijano całkowitym milczeniem.Stąd pewnie chodziło o podkreślenie, nie wiem czego- współczucia?
    • Gość: Hubert Re: WYSTĄPIENIE PREZYDENTA. IP: 87.206.220.* 29.01.06, 19:35
      Nawet Kaczynski kondolencje zlozyl?

Jestem zniesmaczony.
      • Gość: facet porazka Re: WYSTĄPIENIE PREZYDENTA. IP: *.mant.adsl.ntlworld.com 29.01.06, 21:28
        Jak dla mnie porazaka!!! Facet wychodzi i pierwsze slowa (tak w
        przenosni) "nie martwcie sie rodziny ofiar juz zrobilem zalobe w kraju i kase
        dla was dam z wlasnej kancelarii".

No sorry ale tak nie mowi PREZYDENT tylko kandydat na prezydenta czy ktos w
        przed wyborczym stanie. Pierwsze co to chwali sie jakie to on zaslugi dokonal w
        ostanich chwilach no i ze nawet odbierze sobie od ust i odda dla biednych z
        wlasnych funduszy. A gdzie w pierwszym momecie wspolczucie dla rodzin i ciple
        slowa otuchy. Ale coz nie ja go wybieralem macie prezydenta jakiego sami
        wybraliscie nie potrafi przerwac gry politycznej nawet w takich chwilach.
        Zenada.
        • Gość: Jorge Re: WYSTĄPIENIE PREZYDENTA. IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.06, 22:04
          Twój post to żenada i nieznajomość podstawowych prawideł współczesnej
          demokracji, które mówią, iż kampania wyborcza rozpoczyna się następnego dnia po
          wyborach. Dlatego nie dziwi mnie postawa zarówno Kaczyńskiego jak
          Marcinkiewicza.
          Poza tym mylisz się mówiąc, że Kaczyński nie okazał współczucia ofiarom i ich
          rodzinom. Ba mówił nawet o modlitwie w ich intencji.

PS. Nie byłem, nie jestem i nie będę sympatykiem Kaczyńskiego i PiS, żeby była
          jasność.
    • kryzar Re: WYSTĄPIENIE PREZYDENTA. 29.01.06, 23:11
      Ja to się dziwię, że przeszło mu przez gadło takie słowo jak Rosja i Putin.
      Mógł wcale nie powiedzieć.
      • memor1 Re: WYSTĄPIENIE PREZYDENTA. 30.01.06, 23:25
        No tak Putin ma nas gdzieś, a my powinniśmy jak za czasów Kwaśniewskiego dalej
        lizać mu dupę, brawo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka